Új tulajdonosé lesz a Digi

A hírek szerint eladják a magyarországi Digit egy ismert magyar cégnek. Most már biztos nem lesz probléma a frekvencia-pályázatokon (sőt), kérdés, az árazás hogyan alakul majd a jövőben.

Cikk bővebb infókkal erre.

Köszönjük Ádámnak a hírt.

Share

62 hozzászólás

 • M. Lőrinc
  Ne felejtsétek el kérni az otthoni internet díjának elengedését, 5 hónapra jár vissza. Aki eddig a Digi miatt nem kérte, most már nincs oka támogatni őket.
 • mzsombor
  Ahogy egy telkóban utazó barátom forgalmazott: “Azt hiszem, a papír ék most a csocsóasztal másik két lába alá kerül.” Ennél érzékletesebben én sem tudnám leírni, mit gondolok.
 • Add ide a DIGIt
  Drága [] lesz, mint minden ami nem üzleti hanem nemzeti alapon szervezõdik…
 • DontPanic
  Valoszinuleg a freki palyazatokkal ezekutan nem lesz gond.
  Mondjuk ezek utan nagy arversenyt se kell varni. Nem celjuk rontani a Telekom eredmenyeit. A nemetekkel nem valoszinu, hogy ossze akarnanak zorrenni.
 • Lala
  Lehet úgy létezni ebben az országban, hogy ne kelljen valamilyen NEResnek fizetni?
 • furmint
  A 4iG tulajdonos az Antenna Hungáriában, ami tulajdonos a Telenorban. A Telenor kezdeményezésére ütötték ki a Digit a frekvenciapályázatról. Aztán elkezdték a TV szolgáltatását is a napokban betámadni egy hatóság irányából. A Telenor mostani portfóliója mellé pont passzol egy vezetékesben erős szolgáltató, amit épp meggyőztek, hogy itthon nem látják annyira szívesen. Nincsenek véletlenek.
 • Corrado Cattani
  Most láttam a Bige interjút a Partizán oldalán és épp azon gondolkodom, hogy “az oltakozás” után Szicíliába utazom, erre itt ez a hír. Szerintem jár hozzá a link:
  youtube.com/watch?v=wtng11JJaac
 • Endre

  Ez 2-3 hónapos otthoni előfizetéssel is vissza lehet igényelni?
 • Döme
  Szégyen. Mit akarnak még megvenni?

  Új szlogen: 4IG to the moon 🙂
 • pif
  Meghalt Petr Kellner, a magyar Telenor tulajdonosa
  Szombaton helikopterbalesetben életét vesztette Alaszkában öt személy, köztük a leggazdagabb cseh üzletember, Petr Kellner, írja a The New York Times. A hírt azóta a Kellner tulajdonában lévő PPF Csoport szóvivője is megerősítette.
 • Richmond
  Mivel a szektorban dolgozom, van némi rálátásom a Digire.
  Hát őszintén szólva nekem nem fognak hiányozni sem ők, sem a román üzleti módszereik.
  Az más kérdés, hogy a vevő személye és baráti köre, khmm…
 • Bela
  Gondolom forrás lesz rá pl innen:
  4ig.hu/downloads/4iG_20210325_RT_NKP_HU.pdf

  Azt meg kell hagyni elég profin csinálják.

 • Tibor
  Remélem nem drágítják. Gondolom ők sem akarják, hogy elmenjenek az ügyfelek máshoz.
 • György János István
  Mondjuk nekem csak mérsékelten fog hiányozni a Digi jelenlegi tulajdonosi köre.Ugyan éppen Digi-s vagyok, és ár érték arányban nem rossz a szolgáltatása viszont brutálisan fapados.Én azt az üzleti modellt, hogy szórítsuk le az árakat, és majd később lassan fejlesztünk összességében nem csipázom.A Diginek még mindég nincs visszanézős szolgáltatása, ami ez a covidos időszakban azért elég jól jönne. E tekintetben a UPC (Vodafone) a legtutibb, bár azt elhiszem, hogy mióta átvette a voda, azóta bőven akadtak szolgáltatási gondok. De azok a Diginél is előfordulnak, ráaádul távmunkában…. Szóval én nem akarok olyan szolgáltatást mint a repülőknél, ahol már azért is külön kell fizetni, hogy az utastársammal egymásmellé ülhessünk, és ha mindent összeszámolunk, tulajdonképpen ugyanannyit fizetek mint egy “hagyományos” repcsinél, csak itt a párezres jegy van reklámozva…
 • Tristan
  Magyarország a miniszterelnöké…
 • Serrin
  Ha ez igaz, akkor -1 előfizető biztosan.
 • AAA
  Vegyétek úgy hogy most írtam ide 900 karakternyi olyan szöveget aminek egyetlen szava sem tűr nyomdafestéket.
 • Adócsaló Vállalkozó

  Á, öt havit akkor biztosan nem lehet visszaigényelni, max 2-3 havit.

  Amúgy a 4IG-t most akarják átnevezni []-re… (bocs az aktuálpolitikáért, amúgy nem szoktam)

 • Werrner
  Botrányos történet ez. Félelmetes, ahogy az állami hivatalok összhangban jártak el (5G ügy, közelmúltbeli NAIH-bírság), hogy nem ám a multi gyengüljön meg, hanem az erdélyi magyar (!) innovatív magáncége. Nekem az alternatíva a Telekom, az se túl rokonszenves, úgyhogy egyelőre nem döntöttem…
 • Kmiki
  A Telekombol kiszervezett karbantarto-halozatepito cegeket sorra vasarolta fel a 4iG az elmult hetekben. Vagyis az a helyzet allt elo, hogy a Telekomtol rendelt szolgaltatasokat voltakeppen mar a 4iG vegzi.
 • Unemployed
  Az utóbbi évek történései alapján nem meglepő a hír. A Digi belement egy háborúba a NER legfajsúlyosabb játékosaival szemben, amit nem lehetett megnyerni, nem mérték fel az erőviszonyokat ebben az autokráciában.

  Nem kell arra számítani, hogy a versenyhivatal ne hagyná jóvá az ügyletet, lévén nem versenyszereplő veszi meg a Digit, hanem maga a miniszterelnök 🙂

  Árazásban, stratégiában szerintem nagy változás nem várható, egyedül a Premier League (és a La Liga) járhat rosszul, mert sokkal kevesebb jogdíjat fog kapni Magyarországról a várhatóan töredék ajánlatok miatt. Csak aztán nehogy úgy döntsenek, hogy akkor inkább nem adják a meccseiket el nekünk ennyiért.

 • Tudatlan
  Sziasztok, ez az 5 hónapra visszaigényelhető otthoni internet-díj micsoda? Neten én csak a 30 napos, oktatásra járó ingyenes net lehetőségét találtam.
 • Nacionalista
  F*szomba. Ennyit az olcsó és gyors netről.
 • Zabalint
  Várom a narancskommunista kommentelőket, akik múltkor a matrai erőművet, korábban a manyup államosítást is megmagyarazták, hogy ez miért lesz nekünk jó.
 • TTT
  Remélhetőleg nem olyan lesz mint a CBA … aki versenyezni akar az Aldi, Lidl párossal … közben vidéken már a villanyt sem szabad felkapcsolnia az alkalmazottaknak … 🙂
 • KZsB
  @Richmond: Nem vagyok benne a távközlési iparágban, de csak annyit mondanék, hogy a Digi tulajdonosa Teszári Zoltán, semmiképpen sem román :).
 • Danhadnagy
  nagy dilemma: nekem csak erős net kéne. eddig 3300-at fizettem diginél. t-comnál ugyanez 6000, vodafone-nál 3700, de ott legalább adnak modemet. viszont minden szomszéd panaszkodik a vodafone-ra h nincs szolgáltatás. diginél elmúlt egy évben egyszer volt, h 2 órán keresztül nem volt net.
 • gaborr
  Szerintem meg dugába fog dőlni az üzlet. Nem lesz itt Digi felvásárlás.

  Most átvilágítják, és így lesz belsős infó is a cégműködésről.

 • Serrin
  Hivatalos digi közlemény:
  digi.hu/hirek/4ig-es-digi-romaniai-leanyvallalata-szerzodest-kotott-digi-magyar-uzletaganak-lehetseges

  Voda-upc lesz nálunk, ha végrehajtják. Telekom iptv-je nem kell.

 • Zabalint
  Itt nincs Digi, ami most annyiban szerencsés, hogy ha lenne, már rég Digi-s netünk lenne, és ha ez megvalósul, átmennénk máshová. Csak az ilyesmihez lusta vagyok, miután az MKB-t megszerezték a nertársak, akkor is jópár év telt el, mire erőt vettem magamon, és átvittem máshová az önyup számlámat.
 • Richmond
  KZsB – A cég viszont az, de tőlem nevezhetjük polkorrekten “erdélyinek”.
  Belőlem egyébként is hiányzik az Erdéllyel szembeni romantika -a Digi-féle üzleti modell nagyon szépen leképezi az ottani mentalitást.
 • maveryck
  A románok nem bírták felvenni a versenyt a magyar NER-el. Őrült verseny van itthon:)
 • M.B
  ezen kívül volt más visszaigénylési lehetőség? (ez csak diákoknak és tanároknak van)
  digi.hu/digitalis_oktatas_tamogatas
 • Hitel
  egy régi társasház régi rendszerén digi100 volt elérhető maximum a maga buta koaxos rendszerével.
  Mégis jobban szerettem, megbízhatóbb, olcsóbb volt mint az ilyen box olyan box hátast dobsz parasztvakító sz@rságok. Bunkó hazug ügyfélszolgálattal…egy vagyonért havonta.
  🙁
  az az egy nyomorult koax, egy előfizetéssel szétosztva elvisz 3 TV-t (kettőn egyszerre netflix akár), mobilokat, PC-t, laptop…stb.
  Oké nem tudja az 500k-t de kérdem én minek is kellene?!
 • Kepe
  Telekomnak már telekom tv-je van, aki újat vesz. Ami android tv. Remélem jó csomagajánltok leszenek a diginél is mobillal együtt ha összevonják a telenorral is.
 • Jani
  csak az oktatás célút lehet.
 • kormanytisztviselo

  kormany.hu/hirek/visszamenoleg-is-igenyelheto-az-ingyenes-internet

  Én sem igényeltem eddig a Digi védelmében.
  Gyorsan kész lett az igénylés : )

 • Dobi
  – papiron legalábbis egy erdélyi magyar a stróman. Aztán, h ki pénzeli hátulról, azt meg ki tudja… csak sejti.
  Amúgy, annál balkánibb módszer nincs, ahogy a Digi pl. az optikai hálózatát fejleszti. Gátlástalanul, minden engedély nélkül képesek beköltözni bárki alépitményébe, aztán csak a nézés van, h mitől lett tele a tartalék cső. Az is érdekelne, h a nemzeti parkok területén hogyan sikerül nekik a vicces kis tornyaikat felhúzni.
  Mondjuk, a melóst nem csak hajtják, de meg is fizetik. Optika-ásó embereket idehozták Romániából, egy hónap éjjel-nappal meló, egy milla/hó fizetésért.

  Amúgy, nem védve Lölőt, de miért véli bárki, h annyira támogatni kéne itthon egy ugyanolyan gátlástalan, szerencselovag cégét, mint amilyen az erdélyi csávó, vagy a néhai cseh telenor-tulaj? Ezek pont olyanok otthon, mint Lölő nálunk… Kéne kicsit szofisztikáltabban gondolkodni, mint hogy O1G.

 • AAA

  Nekünk ügyfeleknek viszont eléggé hiányozni fog a 3000Ft-os gigabites net, a plusz beltéri nélkül x db TV-n nézhető adás (ha még valaki néz TV-t), a filléres telefon és a többi. Hogy más szolgáltatók nem szerették őket, azt mondjuk megértjük.

  Majd ha tandemben emelnek a többivel úgyse lesz hova menni. Pont ezért rühellte a többi szolgáltató őket mert nem szálltak be a kartellezésbe. Amikor kiderült hogy beszállnak a mobilba, ijedtében az összes többi le tudta hirtelen vinni a prepaid árát kevesebb mint a felére.

  @György János István

  Ki néz ma még hagyományos TV-t? 🙂 Netben a digi verhetetlen ár/értékben. Ok, a telekom ad olyan routert amiben van 5GHz wifi is, cserébe az évek alatt kifizeted pluszban több router árát is nekik.

  Biztos nem adták úgy le a sarcot mint a csíki sör.

 • einguaz

  “Én azt az üzleti modellt, hogy szórítsuk le az árakat, és majd később lassan fejlesztünk összességében nem csipázom”
  Ha jól értem ezt a TV szolgáltatásukra értetted.
  Azt gondolom, hogy sokaknak inkább az internet miatt volt érdekes a Digi, azon a téren (amiről én tudok) gyakorlatilag csak a Digi volt az, aki komoly fejlesztéseket csinált, száloptikát épített ki az ügyfelekhez, amin nagyságrendekkel jobb szolgáltatást tudott nyújtani, mint a versenytársai.

  Errefelé a Digi húzott csak pár éve optikát és adott gigabites internetet, a telekom ugyanazon a telefonvonalon ad 30 Mb/s-es netet, amit még akkor megígért, hogy pár éven belül kicserélnek optikára, amikor még matávnak hívták. (Érdekességképp korábban a telekom adott 50 Mb/s-es netet.)

  Ha esetleg az egész dolog arra megy ki, hogy ne legyen akkora konkurenciája a T-nek, akkor csak felhasználóknak lesz rosszabb.

 • Tudatlan
  – Köszi!
 • Elégedett
  Én elégedett voltam a Digivel. Évek óta használjuk Telekomtól jöttem át. Az 1GB net hasít folyamatosan, én kábelen 500-800Mbit-et mértem stabilan. Ne felejtsük el, hogy a feltöltés is 500 Mbit legalább! Home office-ban ketten stabilan céges vpn, két gyerek napi 8 óra online google meet stb. Full TV csomag HBO-val 8300 volt, később lemondtam a TV-ket. Ez a Telekom-nál 13800 volt, hűséggel meg 12300… Most csak a Digi net 3100.. Szóval ha ugyanezt tudja amit eddig és az ára nem nő, nekem mindegy ki a tulajdonos, én nem tudok internetet építeni és üzemeltetni, ezért valakinek mindig fizetni kell..
 • AAA
  Dobi
  Nem arról van szó hogy támogatni kell, hanem csak nem kell pofátlanul állami eszközökkel kicsavarni a kezéből és odaadni a havernak, akiről aztán tudjuk milyen faszán hatékonyan tud üzemeltetni bármit is. Ezt a fantasztikus hatékonyságot bizonyítja ugye hogy mennyi olyan vállalkozása van ezeknek amik külföldön, állami hátszél és rájuk borított közpénz ezermilliárdok nélkül is megállják a helyüket – szemben ezekkel a külföldi semmirekellő szerencselovagokkal. Oh, wait…
 • 0r34n1G3c1
  Meddig dolgoznak a Digisek?
  Jah, megvan, 4iG.
 • Sixhundred
  Én sajnos nagyon sokaktól hallottam stabilitási problémákat a Digiről, de nekem csak annyi tapasztalatom volt, hogy a múltkor mentem szerződést kötni konyhabútor készítésre, és az asztalos azza fogad, hoy nem tud előleg számlát nyomtatni, mert nincsen net aznap. Kérdeztem, hogy milyen szólgáltató: Digi. 🙂
  Az új házamba egyelőre Vodát vezettettem, a korábban UPCs voltam, semmi problémám nem volt.

  Sixhundred, mióta a UPC-t megvette a Vodafone, gyakran kritikán aluli a net. Online oktatás közben gyakran elmegy, a gyerekek leszakadnak az óráról (kemény cca. 3-4 Mb terhelést nem bír az állítólag 300-as net (ami szinte soha nem több 50-nél, amikor éppen működik is), de ugyanez dettó Netflix közben is, éjjel 10-kor. Visszasírjuk a UPC-t. Szóval nem Digi specifikus a bénázás.

 • Körtefa
  Megerősítem, a Digi net mostanában (hétköz)napi szinten lehal, általában csúcsidőben. Valószínűleg akkor cuppan rá mindenki home office-ostól, home school-ostól. Persze mondjuk akinek olyan a munkája, hogy súlyos pénzekbe kerül, hogy lehal a net pl. tárgyalás közben, az szív… Mi tervezzük, hogy párhuzamos vonalat köttetünk be, itt csak a Flip lehet alternatíva sajnos, de a korlátlan mobilnetnél olcsóbb.
  Itt egy leállásfigyelő, valid adatokat mutat, a nagy kiugrásoknál valóban tapasztaltam én is leállást.
  downdetector.hu/problema/digi/
  downdetector.hu/problema/digi/archivum/
 • McDennis
  Nekünk egyenlőre Vodafone van,, de borzasztó. Csúcsidőbe gyakran elmegy vagy belassul. Árban itt 500 fttal drágábbak csak, de àtmegyünk a Digihez 🙂
 • Capri
  Gondolom az MNB kötvényprogramjából fogja fizetni, tehát ezt is “mi” finanszírozzuk 🙂
 • Optimista pista
  Nemsokára jön a nemzeti tűzfal is a nagy testvér mintájára, aztán nézhetitek az origót, meg a 888-at 🙂
  Youtube-on meg a bájersót, meg a többi alternatív valóságot 😀
 • kulup
  Keresem már az alternatívát a gyors és stabil netre, tévé nem kell. Lehetne Flip, de azt csak tévével adják és valószínűleg a közeljövőben beszántják az egészet, ha már nem lesz digi. Marad a Voda de az elég drága és most nyilván még drágább lesz konkurencia hiányában. Gratulálok kedves kormányunk piacbarát lépéseihez !!

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.