Új tulajdonosé lesz a Digi

A hírek szerint eladják a magyarországi Digit egy ismert magyar cégnek. Most már biztos nem lesz probléma a frekvencia-pályázatokon (sőt), kérdés, az árazás hogyan alakul majd a jövőben.

Cikk bővebb infókkal erre.

Köszönjük Ádámnak a hírt.

Share

62 hozzászólás

 • M. Lőrinc
  Ne felejtsétek el kérni az otthoni internet díjának elengedését, 5 hónapra jár vissza. Aki eddig a Digi miatt nem kérte, most már nincs oka támogatni őket.
 • mzsombor
  Ahogy egy telkóban utazó barátom forgalmazott: “Azt hiszem, a papír ék most a csocsóasztal másik két lába alá kerül.” Ennél érzékletesebben én sem tudnám leírni, mit gondolok.
 • Add ide a DIGIt
  Drága [] lesz, mint minden ami nem üzleti hanem nemzeti alapon szervezõdik…
 • DontPanic
  Valoszinuleg a freki palyazatokkal ezekutan nem lesz gond.
  Mondjuk ezek utan nagy arversenyt se kell varni. Nem celjuk rontani a Telekom eredmenyeit. A nemetekkel nem valoszinu, hogy ossze akarnanak zorrenni.
 • Lala
  Lehet úgy létezni ebben az országban, hogy ne kelljen valamilyen NEResnek fizetni?
 • furmint
  A 4iG tulajdonos az Antenna Hungáriában, ami tulajdonos a Telenorban. A Telenor kezdeményezésére ütötték ki a Digit a frekvenciapályázatról. Aztán elkezdték a TV szolgáltatását is a napokban betámadni egy hatóság irányából. A Telenor mostani portfóliója mellé pont passzol egy vezetékesben erős szolgáltató, amit épp meggyőztek, hogy itthon nem látják annyira szívesen. Nincsenek véletlenek.
 • Corrado Cattani
  Most láttam a Bige interjút a Partizán oldalán és épp azon gondolkodom, hogy “az oltakozás” után Szicíliába utazom, erre itt ez a hír. Szerintem jár hozzá a link:
  youtube.com/watch?v=wtng11JJaac
 • Endre

  Ez 2-3 hónapos otthoni előfizetéssel is vissza lehet igényelni?
 • Döme
  Szégyen. Mit akarnak még megvenni?

  Új szlogen: 4IG to the moon 🙂
 • pif
  Meghalt Petr Kellner, a magyar Telenor tulajdonosa
  Szombaton helikopterbalesetben életét vesztette Alaszkában öt személy, köztük a leggazdagabb cseh üzletember, Petr Kellner, írja a The New York Times. A hírt azóta a Kellner tulajdonában lévő PPF Csoport szóvivője is megerősítette.
 • Richmond
  Mivel a szektorban dolgozom, van némi rálátásom a Digire.
  Hát őszintén szólva nekem nem fognak hiányozni sem ők, sem a román üzleti módszereik.
  Az más kérdés, hogy a vevő személye és baráti köre, khmm…
 • Bela
  Gondolom forrás lesz rá pl innen:
  4ig.hu/downloads/4iG_20210325_RT_NKP_HU.pdf

  Azt meg kell hagyni elég profin csinálják.

 • Tibor
  Remélem nem drágítják. Gondolom ők sem akarják, hogy elmenjenek az ügyfelek máshoz.
 • György János István
  Mondjuk nekem csak mérsékelten fog hiányozni a Digi jelenlegi tulajdonosi köre.Ugyan éppen Digi-s vagyok, és ár érték arányban nem rossz a szolgáltatása viszont brutálisan fapados.Én azt az üzleti modellt, hogy szórítsuk le az árakat, és majd később lassan fejlesztünk összességében nem csipázom.A Diginek még mindég nincs visszanézős szolgáltatása, ami ez a covidos időszakban azért elég jól jönne. E tekintetben a UPC (Vodafone) a legtutibb, bár azt elhiszem, hogy mióta átvette a voda, azóta bőven akadtak szolgáltatási gondok. De azok a Diginél is előfordulnak, ráaádul távmunkában…. Szóval én nem akarok olyan szolgáltatást mint a repülőknél, ahol már azért is külön kell fizetni, hogy az utastársammal egymásmellé ülhessünk, és ha mindent összeszámolunk, tulajdonképpen ugyanannyit fizetek mint egy “hagyományos” repcsinél, csak itt a párezres jegy van reklámozva…
 • Tristan
  Magyarország a miniszterelnöké…
 • Serrin
  Ha ez igaz, akkor -1 előfizető biztosan.
 • AAA
  Vegyétek úgy hogy most írtam ide 900 karakternyi olyan szöveget aminek egyetlen szava sem tűr nyomdafestéket.
 • Adócsaló Vállalkozó

  Á, öt havit akkor biztosan nem lehet visszaigényelni, max 2-3 havit.

  Amúgy a 4IG-t most akarják átnevezni []-re… (bocs az aktuálpolitikáért, amúgy nem szoktam)

 • Werrner
  Botrányos történet ez. Félelmetes, ahogy az állami hivatalok összhangban jártak el (5G ügy, közelmúltbeli NAIH-bírság), hogy nem ám a multi gyengüljön meg, hanem az erdélyi magyar (!) innovatív magáncége. Nekem az alternatíva a Telekom, az se túl rokonszenves, úgyhogy egyelőre nem döntöttem…
 • Kmiki
  A Telekombol kiszervezett karbantarto-halozatepito cegeket sorra vasarolta fel a 4iG az elmult hetekben. Vagyis az a helyzet allt elo, hogy a Telekomtol rendelt szolgaltatasokat voltakeppen mar a 4iG vegzi.
 • Unemployed
  Az utóbbi évek történései alapján nem meglepő a hír. A Digi belement egy háborúba a NER legfajsúlyosabb játékosaival szemben, amit nem lehetett megnyerni, nem mérték fel az erőviszonyokat ebben az autokráciában.

  Nem kell arra számítani, hogy a versenyhivatal ne hagyná jóvá az ügyletet, lévén nem versenyszereplő veszi meg a Digit, hanem maga a miniszterelnök 🙂

  Árazásban, stratégiában szerintem nagy változás nem várható, egyedül a Premier League (és a La Liga) járhat rosszul, mert sokkal kevesebb jogdíjat fog kapni Magyarországról a várhatóan töredék ajánlatok miatt. Csak aztán nehogy úgy döntsenek, hogy akkor inkább nem adják a meccseiket el nekünk ennyiért.

 • Tudatlan
  Sziasztok, ez az 5 hónapra visszaigényelhető otthoni internet-díj micsoda? Neten én csak a 30 napos, oktatásra járó ingyenes net lehetőségét találtam.
 • Nacionalista
  F*szomba. Ennyit az olcsó és gyors netről.
 • Zabalint
  Várom a narancskommunista kommentelőket, akik múltkor a matrai erőművet, korábban a manyup államosítást is megmagyarazták, hogy ez miért lesz nekünk jó.
 • TTT
  Remélhetőleg nem olyan lesz mint a CBA … aki versenyezni akar az Aldi, Lidl párossal … közben vidéken már a villanyt sem szabad felkapcsolnia az alkalmazottaknak … 🙂
 • KZsB
  @Richmond: Nem vagyok benne a távközlési iparágban, de csak annyit mondanék, hogy a Digi tulajdonosa Teszári Zoltán, semmiképpen sem román :).
 • Danhadnagy
  nagy dilemma: nekem csak erős net kéne. eddig 3300-at fizettem diginél. t-comnál ugyanez 6000, vodafone-nál 3700, de ott legalább adnak modemet. viszont minden szomszéd panaszkodik a vodafone-ra h nincs szolgáltatás. diginél elmúlt egy évben egyszer volt, h 2 órán keresztül nem volt net.
 • gaborr
  Szerintem meg dugába fog dőlni az üzlet. Nem lesz itt Digi felvásárlás.

  Most átvilágítják, és így lesz belsős infó is a cégműködésről.

 • Serrin
  Hivatalos digi közlemény:
  digi.hu/hirek/4ig-es-digi-romaniai-leanyvallalata-szerzodest-kotott-digi-magyar-uzletaganak-lehetseges

  Voda-upc lesz nálunk, ha végrehajtják. Telekom iptv-je nem kell.

 • Zabalint
  Itt nincs Digi, ami most annyiban szerencsés, hogy ha lenne, már rég Digi-s netünk lenne, és ha ez megvalósul, átmennénk máshová. Csak az ilyesmihez lusta vagyok, miután az MKB-t megszerezték a nertársak, akkor is jópár év telt el, mire erőt vettem magamon, és átvittem máshová az önyup számlámat.
 • Richmond
  KZsB – A cég viszont az, de tőlem nevezhetjük polkorrekten “erdélyinek”.
  Belőlem egyébként is hiányzik az Erdéllyel szembeni romantika -a Digi-féle üzleti modell nagyon szépen leképezi az ottani mentalitást.
 • maveryck
  A románok nem bírták felvenni a versenyt a magyar NER-el. Őrült verseny van itthon:)
 • M.B
  ezen kívül volt más visszaigénylési lehetőség? (ez csak diákoknak és tanároknak van)
  digi.hu/digitalis_oktatas_tamogatas
 • Hitel
  egy régi társasház régi rendszerén digi100 volt elérhető maximum a maga buta koaxos rendszerével.
  Mégis jobban szerettem, megbízhatóbb, olcsóbb volt mint az ilyen box olyan box hátast dobsz parasztvakító sz@rságok. Bunkó hazug ügyfélszolgálattal…egy vagyonért havonta.
  🙁
  az az egy nyomorult koax, egy előfizetéssel szétosztva elvisz 3 TV-t (kettőn egyszerre netflix akár), mobilokat, PC-t, laptop…stb.
  Oké nem tudja az 500k-t de kérdem én minek is kellene?!
 • Kepe
  Telekomnak már telekom tv-je van, aki újat vesz. Ami android tv. Remélem jó csomagajánltok leszenek a diginél is mobillal együtt ha összevonják a telenorral is.
 • Jani
  csak az oktatás célút lehet.
 • kormanytisztviselo

  kormany.hu/hirek/visszamenoleg-is-igenyelheto-az-ingyenes-internet

  Én sem igényeltem eddig a Digi védelmében.
  Gyorsan kész lett az igénylés : )

 • Dobi
  – papiron legalábbis egy erdélyi magyar a stróman. Aztán, h ki pénzeli hátulról, azt meg ki tudja… csak sejti.
  Amúgy, annál balkánibb módszer nincs, ahogy a Digi pl. az optikai hálózatát fejleszti. Gátlástalanul, minden engedély nélkül képesek beköltözni bárki alépitményébe, aztán csak a nézés van, h mitől lett tele a tartalék cső. Az is érdekelne, h a nemzeti parkok területén hogyan sikerül nekik a vicces kis tornyaikat felhúzni.
  Mondjuk, a melóst nem csak hajtják, de meg is fizetik. Optika-ásó embereket idehozták Romániából, egy hónap éjjel-nappal meló, egy milla/hó fizetésért.

  Amúgy, nem védve Lölőt, de miért véli bárki, h annyira támogatni kéne itthon egy ugyanolyan gátlástalan, szerencselovag cégét, mint amilyen az erdélyi csávó, vagy a néhai cseh telenor-tulaj? Ezek pont olyanok otthon, mint Lölő nálunk… Kéne kicsit szofisztikáltabban gondolkodni, mint hogy O1G.

 • AAA

  Nekünk ügyfeleknek viszont eléggé hiányozni fog a 3000Ft-os gigabites net, a plusz beltéri nélkül x db TV-n nézhető adás (ha még valaki néz TV-t), a filléres telefon és a többi. Hogy más szolgáltatók nem szerették őket, azt mondjuk megértjük.

  Majd ha tandemben emelnek a többivel úgyse lesz hova menni. Pont ezért rühellte a többi szolgáltató őket mert nem szálltak be a kartellezésbe. Amikor kiderült hogy beszállnak a mobilba, ijedtében az összes többi le tudta hirtelen vinni a prepaid árát kevesebb mint a felére.

  @György János István

  Ki néz ma még hagyományos TV-t? 🙂 Netben a digi verhetetlen ár/értékben. Ok, a telekom ad olyan routert amiben van 5GHz wifi is, cserébe az évek alatt kifizeted pluszban több router árát is nekik.

  Biztos nem adták úgy le a sarcot mint a csíki sör.

 • einguaz

  “Én azt az üzleti modellt, hogy szórítsuk le az árakat, és majd később lassan fejlesztünk összességében nem csipázom”
  Ha jól értem ezt a TV szolgáltatásukra értetted.
  Azt gondolom, hogy sokaknak inkább az internet miatt volt érdekes a Digi, azon a téren (amiről én tudok) gyakorlatilag csak a Digi volt az, aki komoly fejlesztéseket csinált, száloptikát épített ki az ügyfelekhez, amin nagyságrendekkel jobb szolgáltatást tudott nyújtani, mint a versenytársai.

  Errefelé a Digi húzott csak pár éve optikát és adott gigabites internetet, a telekom ugyanazon a telefonvonalon ad 30 Mb/s-es netet, amit még akkor megígért, hogy pár éven belül kicserélnek optikára, amikor még matávnak hívták. (Érdekességképp korábban a telekom adott 50 Mb/s-es netet.)

  Ha esetleg az egész dolog arra megy ki, hogy ne legyen akkora konkurenciája a T-nek, akkor csak felhasználóknak lesz rosszabb.

 • Tudatlan
  – Köszi!
 • Elégedett
  Én elégedett voltam a Digivel. Évek óta használjuk Telekomtól jöttem át. Az 1GB net hasít folyamatosan, én kábelen 500-800Mbit-et mértem stabilan. Ne felejtsük el, hogy a feltöltés is 500 Mbit legalább! Home office-ban ketten stabilan céges vpn, két gyerek napi 8 óra online google meet stb. Full TV csomag HBO-val 8300 volt, később lemondtam a TV-ket. Ez a Telekom-nál 13800 volt, hűséggel meg 12300… Most csak a Digi net 3100.. Szóval ha ugyanezt tudja amit eddig és az ára nem nő, nekem mindegy ki a tulajdonos, én nem tudok internetet építeni és üzemeltetni, ezért valakinek mindig fizetni kell..
 • AAA
  Dobi
  Nem arról van szó hogy támogatni kell, hanem csak nem kell pofátlanul állami eszközökkel kicsavarni a kezéből és odaadni a havernak, akiről aztán tudjuk milyen faszán hatékonyan tud üzemeltetni bármit is. Ezt a fantasztikus hatékonyságot bizonyítja ugye hogy mennyi olyan vállalkozása van ezeknek amik külföldön, állami hátszél és rájuk borított közpénz ezermilliárdok nélkül is megállják a helyüket – szemben ezekkel a külföldi semmirekellő szerencselovagokkal. Oh, wait…
 • 0r34n1G3c1
  Meddig dolgoznak a Digisek?
  Jah, megvan, 4iG.
 • Sixhundred
  Én sajnos nagyon sokaktól hallottam stabilitási problémákat a Digiről, de nekem csak annyi tapasztalatom volt, hogy a múltkor mentem szerződést kötni konyhabútor készítésre, és az asztalos azza fogad, hoy nem tud előleg számlát nyomtatni, mert nincsen net aznap. Kérdeztem, hogy milyen szólgáltató: Digi. 🙂
  Az új házamba egyelőre Vodát vezettettem, a korábban UPCs voltam, semmi problémám nem volt.

  Sixhundred, mióta a UPC-t megvette a Vodafone, gyakran kritikán aluli a net. Online oktatás közben gyakran elmegy, a gyerekek leszakadnak az óráról (kemény cca. 3-4 Mb terhelést nem bír az állítólag 300-as net (ami szinte soha nem több 50-nél, amikor éppen működik is), de ugyanez dettó Netflix közben is, éjjel 10-kor. Visszasírjuk a UPC-t. Szóval nem Digi specifikus a bénázás.

 • Körtefa
  Megerősítem, a Digi net mostanában (hétköz)napi szinten lehal, általában csúcsidőben. Valószínűleg akkor cuppan rá mindenki home office-ostól, home school-ostól. Persze mondjuk akinek olyan a munkája, hogy súlyos pénzekbe kerül, hogy lehal a net pl. tárgyalás közben, az szív… Mi tervezzük, hogy párhuzamos vonalat köttetünk be, itt csak a Flip lehet alternatíva sajnos, de a korlátlan mobilnetnél olcsóbb.
  Itt egy leállásfigyelő, valid adatokat mutat, a nagy kiugrásoknál valóban tapasztaltam én is leállást.
  downdetector.hu/problema/digi/
  downdetector.hu/problema/digi/archivum/
 • McDennis
  Nekünk egyenlőre Vodafone van,, de borzasztó. Csúcsidőbe gyakran elmegy vagy belassul. Árban itt 500 fttal drágábbak csak, de àtmegyünk a Digihez 🙂
 • Capri
  Gondolom az MNB kötvényprogramjából fogja fizetni, tehát ezt is “mi” finanszírozzuk 🙂
 • Optimista pista
  Nemsokára jön a nemzeti tűzfal is a nagy testvér mintájára, aztán nézhetitek az origót, meg a 888-at 🙂
  Youtube-on meg a bájersót, meg a többi alternatív valóságot 😀
 • kulup
  Keresem már az alternatívát a gyors és stabil netre, tévé nem kell. Lehetne Flip, de azt csak tévével adják és valószínűleg a közeljövőben beszántják az egészet, ha már nem lesz digi. Marad a Voda de az elég drága és most nyilván még drágább lesz konkurencia hiányában. Gratulálok kedves kormányunk piacbarát lépéseihez !!