Kezdődnek a megszorítások

2024-07-08
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Lementek a választások, úgyhogy ma reggel bejelentette a kormány, hogy a hozzá nem értő, ostoba gazdaságpolitikája miatt a háborús helyzet miatt adóemelések lesznek, hogy a költségvetésen ütött hatalmas réseket kicsit be tudják tömködni.

Az eddigi különadók megmaradnak (ami miatt például az élelmiszerboltokban a 27%-os áfa helyett gyakorlatilag 31,5%-ot fizetsz), tovább emelik a tranzakciós adót és egy új adó is lesz, devizaváltási adó címén.

Az emelés mértéke durva lesz, az eddigi 0,3%, maximum 10 ezer forintos tranzakciós adó (Ami nem rég még maximum hatezer forint volt) 0,45%, maximum 20 ezer forintra nő.

Ez nagyon kemény büntetés, magánembereknek is, de cégeknek különösen, minden utalásra, még az adófizetésre is újabb majdnem fél százalékot kell fizetni augusztustól. Nemrég írtam, hogy mekkora teher a cégeknek minden kártyás vásárlásra 1,5-2, de akár 3%-ot is fizetni. Na, ez semmi teher lesz, ha minden egyes utalásra fizetik majd a 0,45%-ot az államnak. (Egymillió forint utalása 4.500 forint adóba fog kerülni mostantól.)

A pénzfelvétel díja is 0,9%-ra nő, felső korlát nélkül.

400 milliárd forintot vár az állam a hátralévő pár hónapban ettől a rendelkezéstől, vagyis valóban komoly adóemelésről van szó. (Igaz, már két hete megmondta a nemzeti békegalambunk, hogy a 80 milliárd forintos (plusz napi 400 millió forintos) uniós bírságunkat is a multikkal akarja kifizetettni, ahelyett hogy végrehajtanák a 2015-ös bírósági határozatot. Nem viccelt, úgy tűnik.... A mostani adóemelést egyébként védelmi hozzájárulásnak hívják, gondolom mert a védelmi pénz kifejezés túl egyértelmű lett volna. )

S ez csak a kezdet, a költségvetés helyzete immár ötödik éve több, mint tragikus, jellemzően a GDP 6% feletti hiányokkal zárta az éveket a kormány. Úgyhogy készülj fel további adóemelésekre.

#gátlástalanullopnak delegalábbkormányoznitudnak

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram