K&H hitelkártya változás

Megváltozott a K&H hitelkártyáinak feltételei. Legfontosabb változás, hogy már nem kártyánként van limitálva a havi maximum visszatérítés, hanem számlánként, (vagyis a társkártyásoknak kisebb a felső limit), illetve kategóriánként eltérő lett a visszatérítés százaléka. Bővebb infó erre.

A változás csak az új szerződésekre vonatkozik.

Köszönjük Balázsnak a hírt.

Share

85 hozzászólás

 • Norbi
  Két hitelkártyám van. Idén mindkét bank elvette az új szerződések utáni visszatérítést államkincstári vásárlásokra. Nagyon rajta vannak, hogy indirekt módszerekkel lepattintsák a tudatos, nem jövedelmező ügyfeleket. Legalábbis a mostani kondíciók mellett én biztos nem igényelnék hitelkártyát egyik helyen sem, ahol egyébként most vagyok.
 • Zsolt
  Újabb fecske. Elkezdődött a korlátozási folyamat
 • János
  Az utóbbi évben sok minden változott a hitelkártyák világában.
  Még mindig a Budapest Bank UPC hitelkártyája a legjobb, vagy van esetleg valami új/jobb?
  Tudnál esetleg összeállítani egy körképet a jelenleg elérhető hitelkártyás konstrukciókról?
 • Bea
  Nekünk azt mondták januártól mindenkit átpakolnak az új csomagokba a kh-nál 🙁
 • Gergő
  Ennek nov 1-ig ki kell derülnie.
 • Norbi
  Még egy apróság, az új szerződésekre már nem lehet postai csekken törleszteni, ezzel pedig ha jól gondolom, kiesik a láncolási lehetőség más hitelkártyákkal.
 • fudosin
  Félig off topic, de ha már Norbi felhozta a bankkártyás csekkbefizetést: Mi történik, ha magával a hitelkártyával egyenlítem ki a tartozást? (Már ha van elég keret) Befogadják és még a jóváírást is megadják rá?
 • Bandi
  Ha így van, azonnal adom vissza a K&H-s hitelkártyát. Láncolás nélkül semmit nem ér.
 • Tamás

  Miért kellene visszaadnod? oda van írva, hogy csak új szerződésekre vonatkozik..

 • matetoth
  Akkor jól látom, hogy
  – Se államkincstár
  – se sárga csekk

  ha ez mindenkire igaz lesz, akkor nincs értelme megtartani 🙁

 • Fapuma

  Ezt holnap ki is próbálom. 🙂
 • kapasz
  fudosin: igen. Ezért változtattak.
 • kridli
  Vajon akinek régi kártyája van, kérhet még a régi feltételekkel társkártyát?
 • harshexpletive
  Mit értünk láncolás alatt? És az ételfutáros rendelés (pl. Interfood) éttermi házhozszállításnak számít?
 • Vlad
  Eddig sem volt nagy tűz a 3eFt-os visszatérítésükkel, ha a régi ugyfelekre is ráhúzzák, 1értelmű h könnyes búcsú lesz a vége. Sztem senki ne bánja, ki fog figyelgetni ilyen-olyan kategóriákat pár ezer ft-ért, időrablás, játék fagyipénzért. Már úgyis minden számlámat elvittem tőlük, HK az utolsó kapocs.
 • Pölke Mölkonsen
  Bocs a kicsit ostoba kérdésért: jelenleg az Ersténél van bankszámlám és hitelkártyám is. Ha a bankszámlát megszüntetem, a hitelkártyám attól még megmaradhat ott?
 • Siculus
  János
  Igen, tudomásom szerint még mindig a Budapest Bank UPC (és hasonló co-branded) hitelkártyája a legjobb.
  Volt olyan hónap, hogy 20k+ volt a visszatérítés.
  Láncolva pl. Oney (Auchan) kártyával (erre szintén van 0,5% visszatérítés pont formában), amire a MÁK-nál vásárolhatsz állampapírt, már egészen korrekt. Esetleg még bevonhatod az ex-Citis Erste HK-t is (max. 200k, de néhány kategóriában, pl. üzemanyag, hotel, utazás akár 4% visszatérítés is van). Ez utóbbi két HK esetében működik a BB-re irányított csop. besz.
 • Norbi

  Mire a bankhoz kerül a pénz, addigra már nem fog látszani, hogy azt milyen kártyáról egyenlítették ki a postán, hanem csak annyi lesz a számlatörténetben, hogy volt x összegű postai csekkbefizetés, és pár nappal később volt pont akkora összegű jóváírás a hitelkártya-számlán, de az összeg egyezősége lehet akár véletlen is. Ha egyébként a postai csekkbefizetés nincs kizárva a visszatérítésből (az október előtt kötött KH-s sima Mastercard szerződésekben nincs kizárva), akkor meg kell adniuk rá a visszatérítést.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : A láncolás azt jelenti, hogy az egyik hitelkártyát a másikról fizetjük be, így duplán kapunk visszatérítést a költésre.

  A K&H eddig megadta a visszatérítést, ha saját magáról fizettük be.

 • Janos
  Hitelkártyaszámla létezhet önmagában, lakossági számla nélkül, így szerintem meg kellene, hogy tarthasd.
 • kridli
  Igen
  eddig azért volt viszonylag jó, mert kártyánként volt a 3ezer, így társkártyákkal többszörözhető volt.
 • Malac
  Sziasztok,

  Belső infó, hogy a régi kártyák is átállításra kerülnek januártól…felmondólevél megy majd ki, aki akar, megy átszerződni…

  Elrontották a játékunkat…:)

 • naa
  Látjátok, túl sokat láncoltátok meg vadásztátok ezeket a visszatérítéseket, megszűnik mind hamarosan, az is, ami még megy, mert a bank se h*lye…
  Nekem elég volt arra, hogy a normál vásárlásaim után visszatérítsenek és ezzel az adott bankban kb. minden bankköltségem visszajöjjön és még talán kicsit pluszban is legyek, sose láncolgattam, stb.
  De már a normál költésekre is limites, vagy nem fizet bizonyos tranzakciókra.
 • Amália Nagymama
  Társkartyat sem adnak már állítólag, hét elején kérdeztem a call centert, én is szerettem volna. Január 31-ig mindenkinek at kell szerződni az új kondíciókra, erről érkezik hamarosan értesítő levél. Ha vannak sárga csekkjeid, azt autamatan vagy wcsekken korlátlan alkalommal be tudod fizetni. Valszeg utána is csak újat nem küldenek majd, a régit nem tudom, hogy oldanak meg, hogy nem fogadják be. Keretének, mert ügyfeleik jó részét elveszítik (ezek is). 🙂
 • matetoth

  több oldalról is lehet nézni ezt a történetet…

  1 maga a hitelkártya egy elég undi konstrukció, fogadsz a bank ellen, hogy ki az ügyesebb (csak nézz rá a hirdetményekre, olyan undi feltételek vannak, hogy csoda, talán a KH volt a legkorrektebb)… A szigorítások azt jelzik, hogy a magyarok kezdenek ügyesebbek lenni…

  2 Szimpla játékelmélet: te voltál a “pancser”, hogy nem nyomtad tövig, amíg lehetett. Hiszen miért ne tetted volna…

  mondom ezt úgy, hogy nem voltam benne, K&H hitelkártyát a normális feltételei okán autókölcsönzéshez szereztem be, de adom is vissza, ha nem tudom fedezni a költségeit államkincstári befizetéssel…

 • Pölke Mölkonsen
  Köszi mindenkinek!
 • Amália Nagymama
  Tudnátok olyan HK-kat mondani (minél több van, annál jobb volna), amikre csekken be lehet fizetni (törleszteni), ÉS ugyanakkor akárhányszor lemeríthető a keretük egy hónapban függetlenül attól, hogy visszatérítést kínálnak-e vagy sem? -> (“átfizető” kártyákat keresek: BB, KH, Erste ismerem, ezektől eltérő kellene). Megköszönném 🙂
 • Bambula
  Kicsit off, de még mindig várom azt a cikket /vagy inkább témát/, hogy ki miben látja az érték megőrzését. Milyen termékek, tárgyak, vagy bármi más, ami tartós, és nem vész el az értékállóság. Ez sok embernek más és más lehet. Valakinek aranytömb, valakinek tartós élelmiszer. Remélem értitek, mire gondolok. Például az egyik ismerősöm a zenére esküszik, bakelit lemez gyűjteménye van, és elég jó üzleteket köt, adás /vétel téren. Viszont a CD lemez gyűjtés terén komoly a veszteség.
 • kridli
  ami ügyfelet elveszítenek, azokat nem is bánják. Nem jótékonysági intézmény egy bank, keresni akarnak az ügyfeleken, a trükközőkön meg csak buknak. Akik nem trükköznek, akiken keresni is tudnak, azoknak ugyanúgy el fogják tudni adni az új kondíciókkal is.
 • Norbi

  Valóban érdekes lehet, hogy mit kezdenek a régi csekkek újrahasznosításával. Lehet, hogy az átszerződés során lezárják a mostani hitelszámlát, és újat nyitnak helyette, amire már az új szám miatt nem fog működni a csekk. Aztán a postával visszajuttatják készpénzben lakcímre az összeget, esetleg még levonják a posta díját is, és rögtön nem lesz senkinek második próbálkozása.
  De az is lehet, hogy csak az ászf-ből, meg a hirdetményből vették ki, de technikai akadály nem lesz, mert aránytalan többletmunkát jelentene, csak pár alkalom után szólnak, hogy ez szerződésszegés, és emiatt megválnak az ügyféltől.
 • kridli
  Szerintem ha a kh felmondja a szerződését a postával, akkor a posta el se fogja fogadni a csekket utána. A postának sem érdeke, hogy úgy teljesítsen, hogy senki nem fizet érte.
 • Norbi

  A posta ilyen modern, hogy már a csekk feladásakor meg tudja mondani, hogy teljesíthető-e az utalás? Fogja tudni az ügyintéző, hogy a számlaszám hiába szabályos, de nincs szerződés, és inkább el sem fogadja a pénzt? Kellemes meglepetés lenne, bár ettől függetlenül sem járnék postára, amíg van alternatíva.
 • Norbi
  Abban van némi fantázia, hogy a World kártyák esetén külföldi vásárlásért gyakorlatilag üzlettípustól függetlenül adnak 5% visszatérítést. Ez így a végén még akár jobb is lehet, mint amit kivezetni terveznek.
 • honaljkutya
  Off kérdés: 5 éves PMÁK jelenleg 3.8%-kal vehető, ami a tavalyi 2,4% infláció + 1,4% kamatprémiumból áll, kamatfizetés most volt szeptemberben. Azt esetleg tudja valaki, a kamatbázis értékét mikor változtatják? Januárban vagy a következő kifizetéskor, szeptemberben? Utóbbi esetben a 3,8% nem túl sexy a mostani 3,6%-s inflációval.
 • Amália Nagymama
  @siculus: auchan oney kerete havonta többször is kimerítheto és csekkel visszatoltheto (visszatérítéstol függetlenül kérdezem)?
 • Dferi
  Erste Wizz hitelkártyával kapcsolatban tudtok segíteni? A dijneten beállított számla fizetés akkor is kártyás vásárlásnak minősül, ha az erste netbank dijnet felületét összekapcsolom a dijnettel? Így is jár utána pont?
 • BT
  @Amália Nagymama
  Gyakorlatilag igen,
  Auchan pontok viszont csak a keret egyszeres Auchanon kívüli elköltéséig járnak (Auchanos vásárlás után keret felettire is jár).
  Ill ha visszatöltöd és ezáltal többet költessz mint a kereted, akkor megszólhatnak, felhívnak és mondják, h ne csináld! Pár 10%-al a keret fölött sztem nem gond (nekem mindig úgy van), de pár 100%esetén tuti, h szólnak.
  Nem tudom, h 2-3 figyelmeztetés után felmondják-e a számlát.
 • Kíváncsi
  Lenne egy általános kérdésem a hitelkártya szakértőkhöz. Az x%-os visszetérítés összegét csökkent(het)i az:
  -éves kártyadíj
  -havi számlavezetési díj
  -csoportos beszedési megbízások költsége
  -állandó/rendszeres átutalások költsége
  -hitelkártya lejáratakor az új kártya elkészítési díja
  -visszafizetéskor levonódik a bankkártyáról a tranzakciós illeték
  -bármi, amire nem gondoltam fentebb

  Na most, a tranzakciós illetéket eltörölték a 20.000 forintos utalások alatt. Járható út, hogy több részletben utalom vissza a tartozást? A számolás kedvéért van 100.000-es tartozásom. Ha egyben fizetem vissza, akkor bukok 300 forintot. Mi van, ha határidőn belül fizetek 5 x 19.000-et és még 1 x 5.000-et? Csökkenthető így a veszteség?

 • Edesoft
  [Kicsit OFF]
  Ház vásárlás előtt állunk és nézegettem a hiteleket. Úgy néz ki hogy a K&H adja a legjobb havi törlesztőt. Erstenel vagyok, ott van folyószámla és MAX kártya is. Azt nem értem, hogyan tud a K&H bank ugyan olyan feltételekkel közel havi 8.000 Huf havi törlesztővel olcsóbban adni hitelt?. Sokat számolgattam és még úgy is megéri ha átcuccolok mindent a K&H-hoz? Kiszámoltam az Erste-s számla díjat, utalásokat stb., és éves szintre levetítve jobban jött ki a K&H.
  Még egy kérdés.Melyik az a hitel kártya a K&H-nál amivel közép árfolyamon váltják az EUR-t ha mondjunk ausztriába vásárolok. A mögötte lévő számla HUF-os lenne, mert az Erste MAX középárfolyamon váltja.
  Köszönöm a válaszokat.
 • BalageHKK
  @Dferi: igen
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Semmi akadálya, hogy így törleszd vissza a hk-tartozást.
 • Géza
  a cikk eredeti témája szempontjából is a fő kérdés, hogy hogy váltja a K&H a hitelkártyás költéseket. Elég jelentős visszatérítést ad minden külföldi költésre, nem lennék meglepve, ha ezt kedvezőtlen árfolyam mellett tenné (ez World kártyára vonatkozik).

  Amúgy nem értem a nagy felháborodást. Eddig a World kártya adott max. 3500 Ft-ot/hó, most a max. 5000 lesz. Igaz, hogy havi 20e költés alatt semmi nem jár. Most az utazás, és a külföldi költés esetén 5% lesz, benzinre 1, eddig benzinre 3 volt, élelmiszerre 2. Ráadásul eddig a két részt külön számolták (a 3% maximuma volt 1500 Ft. a 2%-é 2000), most meg összesen 5000.

  Szóval van, akinek a régi a jobb, van, akinek az új.

 • Gauchos

  Add még hozzá a hitelkártya megszüntetés díját is. A hitelkártya csapda, nem szabadulhatsz könnyen.
 • V
  vagy esetleg kersz az ERSTEtol hitelajanlatot es aztan megtargyalod az ugyintezovel hogy milyen ajanlatot kaptal masik helyen, megemlited hogy atvinned az osszes szamladat stb… aztan majd hirtelen lesz jobb ajanlat.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : Ha úgy vált a World, mint a sima Mastercard a K&H-nál, akkor nem valami kedvezően (egy ilyen tranzakcióm volt, az 2.17%-kal MNB közép fölött). 5%-os visszatérítéssel még versenyképes.
 • Amália Nagymama
  @BT: ma felhívtam az oney-t. Call center szerint keretet akárhányszor fel lehet tölteni és lemeríteni hó közben, a nő azt mondta, hogy nincs lekorlátozva, hogy naptári hónapban csak egyszeresen lehetne elkölteni a kereted (erre ma direkt rákérdeztem). Azt is mondta, ha az kényelmesebb, az auchan áruházakban adnak nekem csekket befizetni, ha nem akarom megvárni a postát. Ez utóbbi mindegy, ha már lesz egyetlen csekk a kezemben, csak érdekességnek szánom.
 • Trek
  @Edesoft:

  “Melyik az a hitel kártya a K&H-nál amivel közép árfolyamon váltják az EUR-t ha mondjunk ausztriába vásárolok. A mögötte lévő számla HUF-os lenne, mert az Erste MAX középárfolyamon váltja.”

  1. Semelyik: K&H deviza I. eladási árfolyamon váltja – a VISA/Mastercard társaságok esetleges – további – váltása után
  (lsd. hitelkártya hirdetmény 11. oldal “Bankkártyával végzett tranzakciók terhelésekor alkalmazott árfolyamok”)

  2. ERSTE Max sem középárfolyamon váltja. Lsd. Erste lakossági ÁSZF “3.8.5.2. A bankkártyával végzett tranzakciók elszámolása” [ = Erste+VISA “jól” vált, mert csak a VISA vált. Erste + Mastercard “rosszul” vált, mert az Erste is vált – saját devizaeladási árfolyamán.]

 • Trek
  Új (számomra új – tegnap kaptam a hirdetést e-mailben) hitelkártya az MKB-nál

  mkb.hu/energiaplusz

  “- Kiemelkedően magas 10% (max. havi 1.000 Ft/szolgáltató) pénzvisszatérítés az NKM Földgázszolgáltató Zrt. és az NKM Áramszolgáltató Zrt. részére adott csoportos beszedési megbízások összegéből, sikeres teljesítés esetén.**
  – 1% pénzvisszatérítés a belföldi és külföldi vásárlások után, maximum havi 5.000 Ft értékben.
  – A pénzvisszatérítés összege befizetésnek minősül.
  – A hitelkártya igényléséhez Önnek nem kell bankszámlát nyitnia és betétet elhelyeznie az MKB Banknál.
  – Ön tetszőlegesen ütemezheti hiteltartozásának törlesztését”

 • zol37
  Már meg is jött a felmondó levél. A bank 10+ éve meglévő hitelkártya szerződésemet 2019. január 31-ével felmondja. Azt hiszem megyek a Budapest Bankhoz (UPC).
 • zol37
  Először a folyószámlámat mondták fel, aztán a két céges számlámat, most a maradék hitelkártyaszámlámat. Ez a K&H nagyon meg akar szabadulni tőlem. Bocsánat, hogy az Önök ügyfele mertem lenni (ha esetleg olvassa K&H-s).