Kiterjesztett garancia lakásbiztosításban

Szabolcs osztotta meg, hogyan járt a kiterjesztett garanciával, mivel tanulságos, közzéteszem. Következzen a levele:

November végén költözés miatt több konyhai háztartási gépet vásároltam, illetve megrendeltem december elejei fizetési határidővel. A gépekre kértem az 5 évre kiterjesztett garanciát (Aegon garancia X), ami egy főzőlap, sütő és mosogatógép esetén kb. 50 ezer forint többletköltséget jelentett (ez kb. a vételár 10%-a).

Pár nappal fizetés előtt megkötöttem szintén az Aegonnál az OKÉ Lakásbiztosítást és a hölgy azt mondta, hogy van egy kiegészítő biztosítása ami évi kb. 4000 ezer forintért ugyanezt tudja.(Ez gondolom az alap lakásbiztosítási díj függvényében változik, de egy bp-i agglomerációban lévő kb. 150 nm-es kertes ház esetében ennyire jött ki)

Ami azt jelenti, hogy 5 évre 20 ezer forintért megkapom ugyanezt a szolgáltatást.
Felhívtam az Aegont, ahol megerősítették, hogy a két termékük lényegében ugyanaz. A lakásbiztosítás mellé köthető kiegészítő biztosítás esetén is max. a termék 5 éves koráig érvényes, minden 20 ezer forint feletti műszaki cikkre, háztartási gépek esetén 300 ezer forintos, mobil eszközök esetén 200 ezer forintos összeghatárig.

Ezután lemondtam a gépenként vásárolt kiterjesztést, az eladó “nagy örömére”, aki szerint kizárt, hogy ugyanazt tudja a két biztosítás, de nem tudta megmondani mivel tudna többet a gépenkénti. (egy 300 ezer ft feletti gép esetén érdemes átgondolni)

Talán többek számára is hasznos lehet, ha tudnak erről a lehetőségről, feltéve hogy nincs valami apróbetűs, de annál jelentősebb különbség a két konstrukció között.

Eddig a levél. Az Aegon lakásbiztosításában köthető kiegészítő biztosítás feltételeit itt találod a 61. oldaltól. Benne van a listában mobil is (törésre csak biztonsági fóliával), de az csak hároméves koráig és mindenféle gép ötéves koráig, ami 20 ezer forintnál drágább volt, mint például borotva, hősugárzó, mobilklíma és sok minden más is, szinte minden fel van sorolva. (Lásd a kivételeket is a feltételekben.)

Eredeti, a biztosított nevére szóló számla és garancia kell és a gyártói garancia már nem lehet érvényben. Várakozási idő két hónap (ne akkor köss biztosítást, ha tönkrement a hatszázezres tévéd), más buktatót én nem látok. Ami jó, hogy így kvázi utólag is vásárolhatsz készülékbiztosítást szinte mindenre kis összegért.

Apróbetű, ha már a hatszázezres tévé szóba került, hogy 309 ezer forint a felső térítési határ, ha nem lehet ésszerű összegért javítani a készüléket (mobilnál 206 ezer forint), de ebbe az összegbe a legtöbb otthoni eszköz belefér. Van egy táblázat, hogy milyen kor mellett mi számít ésszerű javítási összegnek. Ha pedig hatszázezres tévé ment tönkre, azért is szép legalább 309 ezret kapni használtan és hibásan.

A nagy kérdés az, hogy egyébként az Aegon lakásbiztosítása olcsó-e vagy drága a többiekhez képest (erre nem tudom a választ), de ez a kiegészítő szolgáltatás ennyiért nagyon megéri. Köszönjük Szabolcsnak a hírt.

Ha tudsz más biztosítónál hasonlót, írd meg a hozzászólásokban, ahogy azt is, ha volt ezzel tapasztalatod, akár negatív, akár pozitív.

Share

58 hozzászólás

 • szeklice
  Köszi ès @szakerto! A vicc az, h. most _megint _megnèztem, de a mobilbankos üzeneteim között nincs róla èrtesítô nàlam azóta se. Ezek szerint az OTP is ugyanezt nyomja, apukàmat nekik sikerült ezzel behùzni a csôbe (ô biztosan nem nèz netbankot se, ha kapott is ott èrtesítést…) Lassan tényleg sokkal több a macera és bosszùsàg a hitelkàrtyával, mint amennyit a visszatèrítès ér… Ha màr felhívom ôket, lehet, le is mondom az egèszet.
 • Jamroll
  A 44 evem alatt nem emlekszem, hogy valaha is tudtam volna barmilyen garanciat ervenyesiteni. Jobban jarok, ha ezeket az osszegeket felreteszem, es sajat magam biztositom. Ha nekik ez megeri mindenfele apparatus fenntartasa mellett is, akkor nekem is.
 • Karcsika
  OFF:

  Feleségem elvesztette az állását, így a céges mobilt is.
  Azt reméljük, hogy pár hónapon belül biztos lesz új állása, így csak erre az időszakra kellene neki egy telefonszám. Ha esetleg nem kap céges telefont, akkor még mindig átmehetne előfizetéses csomagba.
  Mivel privát alig beszél normál hálózaton (messenger, viber, … ), felesleges lenne egy hűségidős csomag erre a rövid időre, nem érné meg.

  Létezik még feltöltőkártyás csomag ahogy régen? Tehát, hogy nem muszáj havonta x összeget fizetned (ez az én értelmezésem szerint amúgy havidíjas kategória), csak feltöltesz valamennyit és magas percdíjakért beszélhetsz/netezhetsz egy évig?

  Ahogy olvasgattam itt, a telekomot részesítitek előnyben az app-ban aktiválható akciók miatt (is?). De igazából csak ilyen havidíjas csomagokat látok.

 • Szegedi Dorina

  Van továbbra is, nekem T-s van, ott Dominó néven keresd.
  Évi egyszeri 5000 ft elég a szám megtartásához, ha keveset beszél, az elég egész évre.
  telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/domino-dijcsomagok
  illetve kifejezetten a sim-vásárlása hozzá /990ft/:
  telekom.hu/shop/termek/sim/?sku=jsku1754593877&contractType=newPrepaid&paymentType=FULL&preselectedTariffplanBundleSkuId=sku2070117

  /ui: a link nem jutalékos, csak az első oldalról ide vezet, ha nem feltölteni, hanem még csak megvenni akarjuk/

 • Karcsika
  Dorina
  2021-01-09 at 16:59

  Köszönöm!

  Elképesztő áttekinthetetlen egyébként a szolgáltatók oldala, mind ugyanaz a szemét. Információk nélküli eyecandy.
  Persze az is lehet, hogy én vagyok öreg, de elég hosszú keresés után sem találtam információt arról, hogy mi a feltétele pl. a szám megtartásának. Ne értsd félre, elhiszem amit írtál, de illene kitenniük valami doksit a szolgáltatásról és a feltételekről (egy pdf, egy táblázat, akármi). Vagy csak annyira eldugni, hogy az egyszeri user is megtalálja még.

  Na jó, mára kimorogtam magam, köszi még egyszer és szép napot mindenikek!

 • JG
  @szegedi-dorina: Nem kell rá évi 5000-et sem költeni, 2500 Ft elég:

  A rendelkezésre állási idő hossza a feltöltés összegétől függően az alábbiak szerint alakul:
  ▪ 1500 Ft-tól 2400 Ft-ig 180 nap,
  ▪ 2500 Ft-tól 14900 Ft-ig 366 nap,
  ▪ 15000 Ft vagy annál nagyobb összegű feltöltés esetén 488 nap

  telekom.hu/static-tr/sw/file/lakossagi-aszf-5a-melleklet-dijak-mobil-domino-ertekesitheto-20210101-uj.pdf

 • mivan
  , tudsz írni egy összehasonlítást a mostani gazdasági környezet VS a dotcommal kapcsolatban? Van bármi hasonló pattern, mert ha csak a sp500 chartot nézem, akkor hasonló turbulens emelkedést látok…?
  Akkor miért szállt be mindenki és mitől pukkant ki? Akkor is ment a pénznyomtatás? Vagy most simán ‘reális’ lehet a minden eszköz emelkedik mindset? Most sokkal könnyebb egy átlagembernek részényt venni mint 20 éve, ez simán felhajthatja a részvényeket?
  Szóval ha érdemesnek találod, akkor egy ilyen irányú elemzést szívesen olvasnék, hogy dotcomból ki lehet e indulni, hogy hamarosan most is kellene lennie egy méretes korrekciónak.
 • Kornél
  A cikkben “4000 ezer” szerepel, ami inkább 4 millió, azt érdemes lenne javítani 🙂