Lehúzás felsőfokon

2012-06-25
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Ha most (is) felmész például a Facebookra, a reklámmezőben láthatsz egy reklámot, ami arra buzdít, hogy próbáld ki az intelligenciádat, mondd meg például, hány háromszög található a képen és nyersz egy Ipad-et.

Ekkor a quizshuttle.com oldalon találod magad, ahol meg kell fejtened, hogy 13 háromszög van a képen. Beírod a helyes megfejtést, de nyeremény persze semmi, hanem továbbdob a calivary.com oldalra, ahol négy különbséget kell megtalálnod egy képen, itt állítólag Iphone-t lehet nyerni.

Miután ezt a nem túl komplikált kérdést megoldottad, nyeremény továbbra sincs, mert ahhoz add meg a telefonszámod.

És ebben a pillanatban feliratkoztál egy heti hat alkalmas fizetős sms-re, alkalmanként 508 Ft-ért, amire csak majd akkor jössz rá, amikor kijön a telefonszámlád egy hónap múlva, rajta a 12-14 ezer forintnyi fogadott fizetett sms szolgáltatás.

Ez az információ egyébként a weboldalon is fenn van, már ha legörgetsz az oldal aljára és észreveszed a világoskék alapon világosszürke színnel és hatos betűmérettel írt tájékoztatást.

A leggusztustalanabb átverések egyike ez a fajta, sajnos tele van velük a net.

Védekezni úgy tudsz ellene, hogy most azonnal lemondod a telefonodon a fizetős sms-ek fogadását és küldését, a méregdrága "ingyen net" és egyéb lehúzós szolgáltatásokkal együtt.

Mától amerre látom az ilyen cégek hirdetését, játszom velük, hadd fizessenek a hirdetésükre az én kattintásomért is. Arra figyelek csak, hogy naponta egyszer játsszam egy-egy oldalon, mert ha túl sokszor játszanék, akkor nem számítana bele a költségükbe, azt gondolván, robot generálja a forgalmat.

Mondjuk azt nem értem, hogy a Facebook és a hasonló oldalak hogy adhatják a nevüket egy ilyen átveréshez, ha valaki tudja a választ, ossza meg velünk. (Mondjuk a távközlési cégek szerepvállalása is érdekes kérdés, a fizetős sms-ek fogadása 95%-ban nagyjából hasonló átverésről szól.)

Egy szó, mint száz: ti ne üljetek fel ezeknek az átveréseknek.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Szeretnél többet tudni a pénzügyekről? A hat alkalmas tanfolyamról itt találsz további információt.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram