Lézeres szemkorrekciós műtét most gombokért

A Kiszámoló Egyesület dolgai még nem látványosan, de haladnak előre. A csoportos életbiztosítást már csak alá kellett volna írni, elvileg minden megvan, hónapokig egyeztettünk a biztosítóval. A kontakt személy mondta, hogy megy nyaralni, utána folytatjuk. Birka türelemmel vártam, hogy jelentkezzen, de azért majdnem egy hónap után ráírtam, csak hazajött már a nyaralásból. Egy automata közölte, hogy már nem dolgozik a cégnél. Remek. Nem baj, előkerítem az utódját és folytatjuk.

Közben egyéb kedvezményeket is intézek. Na, az sem megy egyszerűen. Egy utazási iroda jogi osztálya most azért dobta vissza a szerződést, mondván nincs rajta bélyegző. Mert nincs is bélyegzőnk, de Magyarországon mindenki bélyegzőmániában szenved. Mintha nem csináltathatnék bármikor bármilyen bélyegzőt bármilyen névvel. Sebaj, elmegyek bélyegzőt csináltatni, hadd legyen boldog a világ és remélem úgy már jó lesz a szerződés.

Valamint kérték a tagkártya kinézetét, még az sem lett megtervezve. (Ha van kedved hozzá, ne fogd vissza magad. 🙂 A szokásos bankkártya méret, gyártó már van.)

A kedvezményes lakossági bankszámlát most mondta vissza a bank, sebaj, keresünk másikat. Már voltam pár banknál, de olyan rossz ajánlatok voltak, hogy azért kár lett volna bármit is csinálni. Ez volt az első igazán ütős ajánlat, ott is a szerződésre vártunk csak, aztán az utolsó pillanatban a lakossági osztály beleköpött a levesbe. Túl jó ajánlat lett volna, talán féltették a lakossági ügyfélkört. Nem adjuk fel, csak kell valakinek több ezer átlag feletti keresetű potenciális ügyfél.

Ezeket csak azért írom, hogy lássátok, miért megy lassan a dolog.

További kedvezményeket is akarok kicsikarni mindenkiből, akiből csak lehet. Ha tudsz bármilyen kedvezményt intézni a tagoknak, főleg olyat, ami tényleg ütős és országos, nyugodtan intézkedj te is.

Ezért kerestem meg a Budai Szemészeti Központot is. Azért őket, mert a feleségemnek is ott volt a lézeres látásjavító szemműtétje és elégedett volt vele, azóta is nagyon boldog, hogy nem kell szemüveget hordania. Egy vagyont megspórol már azon is, de ez elenyésző a kényelemhez képest.

Mondtam nekik, hogy adjanak olyan ajánlatot, amit más nem kap és felvesszük őket is az egyesületi kedvezménylistára.

Meg is kerestek és azt mondták, hogy a mindenkor elérhető legolcsóbb kuponos meg akciós árból adnak további kedvezményeket. Az olcsóbb szemkorrekciós műtéteknél 10 ezer forint kedvezményt adnak, a két drágábbnál 20 ezret plusz további 10 ezret mindkét esetben, ha ajánlod őket valakinek.

(Erről jut eszembe: ennél a cikknél is be van kapcsolva a hozzászólás lehetősége. Érted ugye? Egyébként annyiszor 10 ezret kapsz vissza utólag, ahány ember tőled megy. Persze ők is lehetnek egyesületi tagok. A cikkben azzal számolok, hogy mindenki egyet ajánl, de persze annyit ajánlasz, amennyit csak tudsz.)

Így az egyesületi árak a következőek jelenleg:

PRK- 2 szem: 196.000 Ft (mínusz 10+10 ezer forint)
OPTILASIK – 2 szem: 396.000 helyett 237.000 Ft (mínusz 10+10 ezer forint)
DIAMONDFEMTO- 2 szem: 596.000 helyett most 499.000 Ft (mínusz 20+10 ezer forint)
MONVISION – 2 szem: 590.000 (mínusz 20+10 ezer forint)

(Hogy mi a különbség közöttük, olvasd el a honlapon. Nagyon leegyszerűsítve: a drágább sokkal hamarabb gyógyul. A feleségemnek szerintem az Optilasik volt, az is egy-két hét kényelmetlenség volt csak, nagyon hamar túl volt rajta.)

Amiért erről külön írok és most írok erről, az az hogy most van az OTP-nek az akciója az egészségpénztárral. Erről itt találsz bővebb információt.

Ha szeretnél szemműtétet, használd ki ezeket az egyesületi árakat plusz egészségpénztáron keresztül fizesd ki a számlát, azon is nyersz 20% adójóváírást mínusz kezelési költséget, kb. 16%-ot, plusz használd ki az OTP akcióját és kapj vissza további 20%-ot, maximum 75 ezer forintot.

Így a legvégén mondjuk az OPTILASIK műtét két szemre 237-20 ezer forint, vagyis 217 ezer forint, mínusz 16% egészségpénztári adójóváírás, vagyis mínusz 34,7 ezer forint mínusz OTP Pénztári akció további 20%, vagyis mínusz 43,4 ezer forint.

Így a számla végösszege akciós ár, egyesületi kedvezmény, adójóváírás és OTP kedvezmény után csak most, csak nektek 138,9 ezer forint. Ennek a műtétnek a listaára 396 ezer forint egyébként.

Ha igénybe akarod venni, vedd fel velük a kapcsolatot és hivatkozz arra, hogy Kiszámoló Egyesület pártoló tag vagy. (Hamarosan be is tudsz lépni, csak még megy az adatvédelmi egyeztetés a Hivatallal és egy másik a jogásszal, hogy elégséges-e az elektronikus belépési nyilatkozat. Mondtam már, hogy nem olyan egyszerű ez az egész, mint amilyennek látszik? 🙂 Fontos: Nekem kell e-mailben megerősíteni, hogy egyesületi tag vagy, amíg nincs kártya. Ezért ne felejts el nekem se szólni: kiszamolo kukac gmail pont com Tárgy tagság, levélben egy név és egy születési év. Mást ne írj.)

Ha már régóta gondolkodsz egy ilyen szemkorrekciós műtéten, akkor eljött a te napod. Azt, hogyan kell használni az egészségpénztárat és kihasználni az OTP akcióját, olvasd el a blogon, illetve a belinkelt cikkben.

Szívesen mindenkinek, akit érint. 🙂

Share

86 hozzászólás

 • pitcairn2
  ezek a műtétek leginkább az enyhe – néhány dioptriás – rövidlátás korrigálásában hatékonyak, ott meg rögtön kérdésként merül fel az, hogy érdemes-e emiatt ekkora kockázatot vállalni

  közepes és súlyos rövidlátás esetén egyre rosszabbak és bizonyos határ fölött már egyszerűen csapnivalóak az eredmények, szóval a technológia még távolról sem tökéletes

  a “vagyon megspórolására” meg nincs garancia, elvégre minden esély megvan arra, hogy később újra szemüveget kell viselnie (az ember látása idővel változhat)

 • Kiszamolo
  Pitvairn, tökre igazad lenne, ha még mindig 1989-et írnánk. Azóta azonban rengeteget fejlődött a dolog, olvass utána. 5-ös dioptriát gond nélkül kezelnek, ezt első kézből tudom bizonyítani. Az pedig már egyáltalán nem kevés.

  Ja, lehet hogy csak 20 évig nem hordasz szemüveget, utána már olvasáshoz fog kelleni. Akkor már kár is vele bajlódni, azt a 20 évet ki lehet bírni szemüveggel is.

 • Imperator
  Helló Kiszámoló!
  Már egy jóideje, kb 1.5-2 éve, “szemezek” ezzel a szemkorrekciós beavatkozással. Amit lehet elolvastam róla, pont ezt a budai központot néztem ki magamnak. Nagyon jó ajánlatot sikerült kialkudjál. Szóval úgy néz ki minden összeállt. Csakhogy, lenne egy kérdésem: én, mint román-magyar kettős állampolgár, román munkahellyel, nyugdíjbefizetéssel, egészségpénztárral, stb., tudok-e ilyen OTP-s számlát nyitni, és kihasználni ezt a lehetőséget? Köszi! Egy debreceni, vagy környékbeli tanácsadásra elmennék. Nincs valami a láthatáron?
 • pitcairn2
  ja és nem érdemes spórolni rajtuk, ha vki belevág akkor válassza a legjobbat, néhány év múlva már úgy is sarlatánságnak fogják minősíteni az egészet:) (hót ziher, hogy lesz jobb)
 • Kiszamolo
  Imperator, éppen tudsz, de a magyar adójóváírásról akkor le kell mondanod, ha Romániában adózol.
 • pitcairn2
  a rövidlátás súlyosságával párhuzamosan nő a kockázat és romlanak az eredmények

  súlyos rövidlátás esetén pedig nem igazán ajánlott (nem vagy csak igen nagy kompromisszumok árán lehet korrigálni a rövidlátást)

  ott még vadabb dolgok lépnek be pl. kontaktlencse-beültetés, az azonban nagyságrendekkel durvább és kockázatosabb beavatkozás a mezei lézerszemészetnél

  pl. effélék vannak mostanság (már Budapesten is)

 • Kiszamolo
  Ezt a vitát itt be is zártuk, a dolog szakmai részét a klinika honlapján találjátok, őket kérdezzétek, nektek alkalmas-e a műtét.

  Ők legalább értenek is hozzá, ne itt okoskodjunk, hogy szerintünk kinek való.

 • pitcairn2

  az 1989-es gyémántszikés hőskorszakot már inkább csak elrettentő példának használják:)

 • Családfő

  Neked volt szemműtéted, vagy arról írsz tényként, amit hallottál valakitől, aki már látott olyat, aki olvasott erről az újságban?

  Ezek a szemműtétek egyrészt megbízhatóak, másrészt tényleg olyan eredményt hoznak, amit előre vállalnak. Különben el sem vállalják. Hozzáteszem, ezt a konkrét klinikát nem ismerem.

  Viszont: nekem is volt szemműtétem 10+ éve, semmit sem romlott vissza. Semmit.

  A baráti körömben tucatnyi embernek szintén volt, két különböző klinikán (nem ezen). Hasonló tapasztalat. A legrégebbi 2000-ben történt, 5 vagy 6 dioptriáról, azóta éli világát tökéletes látással. Egy havernak a szemén nem lett volna megfelelő az eredmény, ezért korrekten őt nem is vállalták, pedig ott hagyott volna szívesen félmillát érte.

  Nem hülyék, ha bárki szemét elrontanák, az először a Blikkben (vagy hasonló minőségi orgánumban) jelenne meg, aztán meg tele lenne vele a média.

 • Imperator
  Köszi!
 • Családfő

  Miklós, remélem hamarabb kiizzadják az életbiztosítási szerződést, minthogy betöltsem a 70-et. (Jó, van azért még addig idő.) Várjuk végleges a részleteket.

 • MZ/X
  Van benne kockázat, informatikusoknak, gép előtt dolgozóknak nem ajánlom. Én gép előtt ülök napi 10 órát, a műtét óta sokkal szárazabb és érzékenyebb lett a szemem. Ezt korrektül elmondták, de nem hittem volna, hogy ennyivel rosszabb lesz. Péntekre néha olyan száraz, hogy kénytelen vagyok csukott szemmel zenét hallgatni. Munka közben állandóan pihentetni kell, és havi 5-6000Ft elmegy azóta a szárazságot kezelő szemcseppekre.

  Cserébe tökéletesen látok. Gondolom van akinek jobb eredményei vannak a műtéttel, én megbántam. Több kellemetlenséggel jár, mint egy szemüveg. Monitor előtt huzamosabb ideig dolgozóknak szívből nem ajánlom.

 • MZ/X
  Ja és egy éve csináltattam, mielőtt valaki azt mondaná, hogy az új technológiákkal már nincs semmi kozkázat.
 • pitcairn2

  mindössze a tényeket ismertettem

  -10 Dioptria fölött nem nagyon ajánlott (ennek bárhol utánanézhetsz)

  ott már inkább az un. “Intraokuláris lencse” játszik meglehetősen kemény kockázatokkal

  en.wikipedia.org/wiki/Phakic_intraocular_lens#Complications

  persze a “mezei lézerszemészet” (pl. LASIK) enyhe rövidlátás esetén általában jól sikerül, de nem kívánt szövődmények, mellékhatások ott is lehetnek

  en.wikipedia.org/wiki/LASIK#Risks

  pontosan ezért írtam fentebb, hogy nem érdemes spórolni rajta

  ha vki a kockázatok ismeretében belevág akkor válassza a legjobbat teljesen függetlenül az ártól

 • Tinaturner
  Nekem -5.75ről sikerült visszakapnom a látásom 2009ben. Nem bántam meg
 • Eltévelyedés
  Ugyan másik klinikán csináltam 5.5 éve -2.5 volt a dioptria. Az akkor elérhető legjobbat választottam, és… aznap még ugyanolyan szarul láttam, meg hamar mentem aludni, másnapra viszont ÉLESEN láttam! Harmadnap ültem a munkahelyemen, 8 óra monitor előtt.

  Ha egy olcsóbbat választasz, aminek mondjuk 2 hét a gyógyulási ideje, az árba számold be a bevételkiesést is, ameddig nem tudsz monitorra, telefonra, fényforrásba nézni.

  Szóval mindenképpen ajánlom, szemműtétre fel. Nincs több kényelmetlenség, vakság a strandon, párás szemüveg, eltört szemüveg, kontaktlencse keresés a mosdókagylóban, enyhe szemgyulladás kontaktlencse túlhordása miatt, idő elcseszése új szemüvegre/kontaktlencsére.

 • gabsic
  Hát ez durva milyen árak… PRK 138k? Nekem Optic-Mednél volt 2009-ben, 250 k… Egyéb cullangokat (szemcseppek, feljárás, stb) is hozzászámolva kb 300 k-ban állt meg a dolog.
 • Kiszamolo
  gabsic, adójóváírással együtt ennyi.
 • Kiszamolo
  Pitcairn, -10 diopria már elég komoly látáshiba, szerencsére nagyon kevés embert érint.
 • KZoltán
  Tescót nem keresed meg: kapnak egy messze az átlag feletti jövedelemmel rendelkező ügyfékört, cserébe engedjék el a .com kiszállítás díját. Pl.
 • Kiszamolo
  Kzoltán, lehetőség ezer van, de először nekünk is többezren kell lenni, hogy komolyan vegyenek minket. Arra a nyavalyás biztosításra várunk már fél éve, hogy komolyan indulhassunk. Előtte meg az egyesület bejegyzésére vártunk, hogy szóba álljanak velünk egyáltalán a biztosítók.
 • Családfő

  Azt azért feltételezhetjük, hogy a populáció töredékének van csak 10 dioptria felett a szeme, ugye? 🙂

  Igen, érdemes a legjobbnak gondoltat választani. Ha meg közben az ár kedvezőbb Kiszámolón keresztül, akkor miért ne? Egyébként, ahol csináltattam, megint csak korrektül, ők maguk ajánlották, hogy a PRK lesz jobb az én szemeimnek, pedig ott volt a majd kétszer annyiba kerülő drágább lehetőség is. Szóval mivel itt kiemelkedően kritikus lenne egy esetleges elqrás, extra alaposak és körültekintőek.

  Ez sajnálatos. A biztonságosat arra értettem, hogy jól fogsz látni, és az fog történni, amit mondanak előre. Ezek szerint szerencsés vagyok, mert nekem kiszáradásról nem beszéltek, és nem is történik. A nap nagy részét gép előtt töltöm – a baráti köröm szintén -, de szerencsére a műtét után eltelt fél évet leszámítva semmit nem költöttem a szememre emiatt.

 • szabopal
  Nekem 2,25 körüli rövidlátásom van, 5 éve vettem utoljára szemüveget, akkor még csak 2es volt.
  Kb 2,5 éve kezdtem él nézegetni én is az árakat, amikor egy régebbi ügyfelem mesélte, hogy milyen olcsón megúszta valami kuponos oldalon keresztül, de ez még annál is jobb ajánlat 🙂
  Erősen elgondolkodtam.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Ismerősöm pár éve megcsináltatta (nem tudom, hol és melyik technológiával), egy ideig jó volt, de most már újra szemüveget kell hordania.
 • Kiszamolo
  Mikorka, ez előfordulhat, de minden ilyet el szoktak mondani. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy 6 dioptriás szemüveg helyett most mondjuk másfeleset hord.

  Egyébként egy évig ingyen javítják, a feleségemnek is az egyik szeme talán feles maradt, szó nélkül javították, azóta is boldog vele és ennek már sok éve.

 • Peti
  MZ/X

  Nekünk a cégnél volt traning arra, hogyan kell használni a monitort. Szemtornázni, ezáltal csökkenteni a mellékhatásokat. Olvass utána szerintem tud segíteni. Nekem sokat segített.
  Szemcsepp! Hű ennek is nézz utána! Maga a szemcsepp haszálata is előidézi ezt. Mivel a szemed hozzászokik és magától nem nem termel könyet. Emiat egyre súlyosabb is lesz idővel.

  Kiszámoló
  Köszönjük amit teszel! Remek a blogod!

 • gabsic
  @kiszamolo: értem, hogy adójóváírással ennyi, olvastam a cikket, de attól függetlenül brutál jó ár. Asszonynak 1,5 éve volt, szintén PRK, gyakorlatilag a műtét volt 300…

  @mikorka-kalman-okleveles-dugulaselharito-kisiparos:
  Valóban, nekem is romlott vissza. 7 éve volt a műtét, a bal szememen van fél dioptria, a jobbon negyed. Mindennapokban nem zavar, igazából csak vezetéshez szoktam szemüveget tenni (főleg sötétben).
  DE: műtét előtt 6.25 volt a bal, 4.5 a jobb. Ehhez képest… Nekem a műtét nagyon megérte. 🙂

 • Naiva
  Szuper ez a lézeres szemműtét, ezt csak az tudja igazán értékelni, aki rövidlátó volt! Nekem Optik-Mednél volt PRK a Bécsi úton 2008-ban, nagyon profik! -3,5 dioptria korrekció mindkét szemen (9év kontaktlencsézés után) azóta is tökéletes! Ja, monitor előtt ülök mindennap, szültem kettőt azóta, vezetek is, semmi mellékhatás! Zseniális az ezzel járó szabadság!
 • bjozef
  Amióta sötétedős lencsés szemüvegem van eszembe nem jutna “lézereztetni”. Napközben nagyon praktikus és állandóan védi a szemet a káros UV sugaraktól. Otthon persze jobb lenne szemüveg nélkül, de hát valamit valamiért 🙂
 • Kiszamolo
  Bjozef, miért, dioptria nélküli napszemüveget már nem is lehet kapni?
 • PöLö
  A szemem szerencsére még jó, a biztosítàst viszont nagyon vàrom. Köszi a kitartó ügyintézést!
 • Óvári Csaba
  Sziasztok!
  Csak bátorításként írom, hogy nekem 2009-ben csinálták meg a szemem, kb. 2 dioptriás szemüveget sikerült így letennem(rövidlátó voltam). Qrva jó lett, bárkinek ajánlom. A PRK -s módszerrel csináltattam meg az Optik-Med -nél.
 • Csibola

  Nekem is sokkal jobban kiszáradt a szemem, de ez 1-1,5 év után elmúlt. Addig énis csepegtettem. De a szemüveg (vagy kontaktlencse) nélküliség megfizetethetlen.
  Amit még javasolnék minenkinek, aki esetleg szemszárazsággal küzd, ígyon sokkal több vizet nap közben. Lehet, hogy nekem ezért múlt el.

 • pitcairn

  azért a negatív “fogyasztói véleményekbe” is érdemes beleolvasni…

  lasikcomplications.com/PatientSatisfaction.html

 • Aleks
  A sötétedős napszemüvegnek azért vannak hátrányai:
  -nincs belőle polárszűrős
  -vissza 15 percig tart a világosodás
  -kocsiban nem működik
  -általában veszélyes az olyan napszemüveg aminél oldalról be tud szivárogni a napfény
 • bjozef

  Jó pénzért biztos lehet kapni, de akkor mit is spóroltam meg?? Esetleg a kényelmem nőtt.
  Van egy-két ismerősöm akik lézereztettek, természetesen nem az a jellemző, hogy utána csináltat egy minőségi napszemüveget, pláne nem abban dolgozik és bámulja napi 10 órát a monitort.
 • Tamás
  Külföldi első munkám megkoronázásaként csináltattam meg a szemem 1 éve, azóta minden pillanatban megbántam.

  Tény, hogy a nagyon nagy százaléknak jó eredménye lesz, de ez sajnos nem egy kocsi vagy lakás hogy kicseréld vagy eladd bukóval ha nem vállalható. Ha csak annyi a helyzet hogy zavar a szemüveg akkor fontold meg a rizikót, akár a munkádra is alkalmatlan lehetsz ami azért nem kevés kiesés a későbbi bevételekből (ha már az összes költséget nézzük a rizikóval).

  Érdemes azt is megnézni, hogyan változik meg a teljes staff hozzáállása és segítőkéssége a fizetés és műtét előtt és után (nekem sajnos itt is rossz tapasztalatom volt).

  Most kifizetném az összeg tízszeresét is ha vissza lehetne csinálni.

 • -nb-
  Valamelyik másik helyen: megnézték a szemet és nem ajánlották…
  Pénzt nem kértek egy fillért sem.
  Ez így nagyon korrektnek tűnik nekem, bár azóta is szemüveges vagyok 🙁 🙂
 • Csibola

  Kifejtenéd, hogy mi sült el balul? Érdekelnének a részletek.

 • Kiszamolo
  Félreértés ne essen: én senkit nem akarok semmire rábeszélni, nekem aztán tökmindegy, ki hord szemüveget és ki nem. Még csak nem is keresek rajta egy fillért se.

  Egyébként nagyon korrektül meg szokták mondani, ha nem javasolják, mert olyan is van.

  Ami ne tévesszen meg senkit: akinek nem sikerült, az sokkal többször elmondja, hogy nem jött be, mert akinek sikerült, az csak magában örül. Csak így úgy tűnik, mennyi a nem sikeres műtét, pedig a valóságban szerintem még 1% sincs ez a szám.

  De mindenkinek magának kell döntenie.

 • Jenő
  “Ezt a vitát itt be is zártuk, a dolog szakmai részét a klinika honlapján találjátok, őket kérdezzétek, nektek alkalmas-e a műtét.”

  A klinika el akarja neked adni a szolgáltatást, független infót nyilván nem náluk fogsz találni. Emlékezetből Dr. Eőry Ajándok meridiántornája, amitől legalábbis a doktor úr eldobta a szemüvegét. YouTube: oA2hVfM4hQI

  Már amennyiben kapcsolódik a Kiszámoló-közösséghez, hogy az ember legyen proaktív a saját egészségét illetően.

 • Pirospista
  Én azt ajánlom mindenkinek, hogy akkor vágjon bele ilyesmibe, ha a szemének a romlása igazoltan megállt már 1,5 éve, vagy magasabb a dioptriája, mint -4,5. Ezekben az esetekben kifizetődő és nagyon klassz a dolog. Nehéz megmondani meddig romlik egy szem.
  Azt a kis fájdalmat meg ki lehet bírni…
 • pitcairn

  a hosszú távú következményeket és tartós “kellemetlenségeket” beleértve sokkal magasabb lehet ez a szám

  persze a többség biztos elégedett, máskülönben nem menne a bolt

 • ügyvéd

  A nagyon sötét kőkorszakról: Nekem a több mint 10 dioptriás !!! rövidlátásom még gyémántszikével korrigálták !!! még 1991 ben.

  Tökéletes lett, az átlagnál sokkal jobban látok most is!

  Igaz pár éve az olvasáshoz +1 kell.

  Olyanról osszál észt amit megtapasztaltál.

 • Stanlee
  Baratnomnek 2013-ban mutottek meg mindket szemet PRK modszerrel. Kb. 1 hetig nem latott jol, aztan meg hosszabb ideig kellett csepegtetnie, mint az atlag, de nem banta meg.

  Amugy en a PRK-t valasztanam, meg ha sokkal kellemetlenebb a fajdalmak miatt es hosszabb ideig kell csepegtetni, a tobbi eljaras azer nem tetszik, mert a lezerrel letrehozott lebeny neha azert felhajolhat, ami cseppet sem kellemes.

 • Krusty
  2012 dec, optik-med, a “sima” (nem intra) módszerrel -4,5 és -8 dioptriát tüntettek el (utóbbin maradt 0,5-ös cilinder, de azt mondták is hogy nem tudják korrigálni)
  Előtte szemüveggel 100% feletti volt a látásom, érezni, hogy annál minimálisan gyengébb, de a mindennapokban megszokható
  A reakciók nagyon egyéniek, nincs recept hogy “neked ilyen meg olyan lesz” simán hazamentem a műtét után, másnap semmi, harmadnap városban sétálgatás és semmi, viszont amikor levették a védőlencsét, az egyik szemem nem bírtam nyitva tartani annyira könnyezett és fájt, a buszra nem tudtam felszállni segítség nélkül. Estére már ki tudtam nyitni, de fizikailag fájt ha pl. villanyt kapcsoltak a sötét szobában. Egy hét betegszabi után meló, de még kb két hétig nem igazán tudtam olvasni és nem láttam mit számolok excelben 🙂

  Azóta megszültem egy monitort éjszaka, vezetés közben, nincs gond

 • pitcairn
  @ügyvéd

  gratulálok hozzá, kb. a határon voltál -11D fölött jobb érzésű orvosok már nem vállalnak ilyet

  “For example, one laser is currently approved for treatment up to -11.00D, but it’s an uncommon patient (if any) who can safely undergo this amount of corneal flattening and thinning. ”

  reviewofoptometry.com/article/where-do-you-stand-on-these-refractive-surgery-controversies

 • pitcairn

  bár persze ez a lézeres játék, de gondolom nem véletlenül tűnt el a gyémántszikés verzió…

  egyébként fönt már 2 negatív vélemény is van, ami a személyes tapasztalatokat tekintve elgondolkodtató arány

  ellentétében én azon a véleményen vagyok, hogy az elégedetlen páciensek sokkal kevésbé aktívak, mint az elégedettek

  elvégre tisztában voltak a kockázatokkal és megszívták…

  kb. olyan ez mint a tőzsde a sikeres spekuláns szívesen beszél az élményeiről, míg a sikertelen nem…

 • Vera
  Lakotarsamnak volt lezeres szemmutetje a 2000-es evek elejen.
  O nagyon megbanta , hogy vallata, mar aznap este. A mutet abba az 1%-ba eshetett, amelyik nem jol sikerult, a fajdalmakrol nem is beszelve: 2 heten keresztul szinte a falat kaparta kinjaban, orankent vette be a fajdalomcsillapitot. Azt mondta, olyan erzes volt, mintha valaki vesovel kapargatna a szemgolyoit. Villanyt felkapcsolni az egesz lakasban tilos volt, be volt sotetitve minden, a legkisebb fenyre is nagyon erzekeny volt.
 • Zabalint
  Szerintem amit írt az elgondolkodtató. Ha a kockázat 1% alatti is, ez nem olyan kockázat, mint ha veszek egy vállalati kötvényt, és ha csődbe megy a cég, aminek van mondjuk 0,5% esélye a futamidő alatt, akkor bukom a pénzem. Inkabb olyasmi, mint ha át kellene másznom egy szakadékon, ahol mondjuk 0,5% eséllyel leesek és meghalok. Nem a halál a lényeg, hanem hogy ha nem jön be, jó eséllyel nincs újabb dobásom.

  Ezzel együtt senkit sem beszélnék le róla, csak hangsúlyozom, ebben máshogy kell értékelni a kockázatokat, mint a pénzügyekben.

  Én amúgy sportolás miatt gondolkodtam ilyenben, mert a kontaktlencsét a túlzott szemreflexeim miatt nem tudom feltenni, de annyira nem fontos, hiszen sosem voltam élsportoló, inkább szívok extrém időjárás esetén szemüveggel.