Már megint egy átverés

Update: Természetesen megy a lejáratásom a Kairos oldalain és igyekeznek cáfolni sok mellébeszéléssel az itt leírtakat. A kérdésekre természetesen nem válaszolnak, csak annyira telik, hogy az nem úgy van és rosszul tudja, vagy még ennyire sem képesek a “leleplező” válaszírások. Csak a rizsa és a mellébeszélés, meg a süket duma a tények helyett. Mielőtt belevágsz, azért olvasd el az itt található infókat, a hozzászólásokat is, miszerint konkrétan semmit nem csinál a gépedre telepített program és valószínűleg nulla ügyfele van a cégnek. (Legújabban azt próbálgatják meg bizonygatni, hogy akár 60 MB(!!) adatot is generál a Kairos naponta, tehát nem lehet kamu. Pont ebből látszik, hogy az. Ennyi megy el a kapcsolat ellenőrzésére, másra ennyi adat nem elég. A többi 319,94 GB-ot mire használja a cég és miért fizet érte bődületes összeget havonta?) A cég állítólagos ügyfelei egyöntetűen cáfolják, hogy akár csak hallottak volna a Kairosról. A kairos-os hozzászólóknak két hónapja volt, hogy cáfolják az itt leírtakat. Nem éltek vele. Mert a hazugságokkal szemben minden hozzászólás megjelent, ha csak nem volt fájdalmasan primítiv és az átlaghoz képest is túl buta. Olvasd végig a hozzászólásokat, cáfoltak-e bármit a cikkben leírtakból. Ha ezek után belevágsz, az már a te dolgod.

Úgy látszik, régen volt már szó a blogon a szokásos átverős-lehúzós pilótajátékokról.

A legújabb versenyző, amiről az olvasók érdeklődnek, mint remek befektetési lehetőségről, az a Kairos, ami valami homályos ok miatt a “befektetésben” részt vevők számítógépét használja mindenféle adattárolásra, amiért csillió dollárt kap az olyan cégektől, mint a Nissan.

Ha vállalod, hogy legalább naponta 10 órát fenn van a géped a neten, egy rakás pénz üti havonta a markod. Semmit nem kell csinálnod, csak hagynod, hogy a háttértáradból 15-70-180-320 GB-ot a cég használjon, amíg a neten lógsz.

Eddig remek, bár már az is sok kérdést felvet, hogy ez a szuper cég miért nem vásárol 2000 különböző szolgáltatónál a világ 50 országában tárhelyet és oldja meg úgy az állítólagos titkosítást, miért kiszámíthatatlan magánemberek elavult, vírusos, túlfeszültség ellen védtelen számítógépéhez akar hozzáférést aranyáron, bizonytalan internet – kapcsolattal? (Például 70 GB tárhelyért, bizonytalan minőségű és sávszélességű napi 10 órás hozzáféréssel fizet évi 1493 dollárt. Ez 24 órás elérés mellett évi 3.120 dollárt, vagyis 905 ezer forintot jelent 70 GB kétes minőségű és elérésű tárhelyért. Természetesen ez csak akkor lenne igaz, ha minden gépet egymás uán kapcsolnának ki és be. Egyébként nagyságrendileg többet kell fizetni a biztos elérésért. Nem semmi balekok ezek, profi szolgáltatóktól töredékennyiért kapnának minőségi tárhelyet. Az meg egy egyszerű parasztvakítás, hogy attól biztonságosabb lenne bármi, ha magánemberek gépén tárolják és nem 800-1000 szerverparkban feldarabolva és titkosítva. Ezt még az is belátja, aki kettest kapott informatikából.)

Na, most jön a szokásos lehúzás: ahhoz hogy részesedj a hatalmas havi bevételekből, egy szerény, de nem tisztességtelenül kicsi összeget fizess be a játékba mindjárt induláskor. (Persze ez nem igazán derül ki első körben a leírásokból, csak ha már bekaptad a horgot.  )

Ha lúzer akarsz lenni egész életedben, ugorj be csoffadt 35 ezer forinttal, de ha vinni akarod valamire, kezdj mindjárt a 750 ezer forintos csomaggal. Persze később is módosíthatsz, ha vérszemet kaptál, csak mert az elején mindig fizetnek.

146 nap bérleti díjából vissza is jön a csomag ára, úgyhogy a hülyének is megéri. (Igaz, csak egyéves szerződést ígér a cég.)

De!

Ha igazán kőgazdag akarsz lenni, akkor szervezz be más embereket, mert több mélységig részesedsz az ő belépési díjaikból is, a belépési díj 60%-a ugyanis a piramisban kerül szétosztásra, a 40%-a meg nyilván a főszervezők jól megérdemelt jövedelme. Ha eléred a megfelelő szintet, a belépők befizetésének a 30%-a korlátlan mélységig a te hasznod.

De fontos megértened, szól a leírás, hogy ez nem piramisjáték. Hanem akkor mi, kérdezem halkan.

Kíváncsi vagy, ki van ez a remek vállalkozás mögött? Keress rá a domain.com-on, ki a hivatalos domainnév tulajdonosa. Nohát, letiltotta magát, nem szeretné, ha bárki rájönne, ki regisztrálta be a domaint. Bizalomgerjesztő, na.

Keress rá a magyar beszervezőoldalainak a tulajdonosaira. Csupa-csupa magánember, Szabó Janik és Tóth Palik, sehol egy komolyan vehető cégnév.

A Kairos weboldalán két cím van feltüntetve, mint székhely, egy angliai és egy egyesült államokbeli. Keress rá a cég angliai címére. Ez az oldal szerint 500 cég van bejegyezve erre a címre.

Balról a második ajtó mögött 500 cég főhadiszállása található, ezek egyike a Kairos:

utcakép

Furcsa véletlen, hogy ez a cím egyben a beszédes nevű Gateway Legalisation cég főhadiszállása is, egyedül az ő neve van kint az ajtón.

Egyébként az angliai cégregiszter szerint a cég saját tőkéje, vagyis az a vagyona, amit a tulajdonosok beletettek az első lezárt uzleti év után is combos egyezer font, vagyis 440 ezer forint. Fele annyi a cég saját tőkéje, mint amennyiért a legdrágább csomagjából vehetsz egyetlen darabot. Ezt hívják tőkeerős háttérnek, szerintem ez győzte meg a Nissan-t is, hogy ezt a céget válassza az érzékeny adatainak a kezelésére.

Sajnos részletes üzleti jelentés vagy mérleg nem elérhető, de ami elérhető, abból is látszik, hogy a cég kemény 19 ezer font hasznot mutatott ki egész évre, hatalmas éven belül lejáró adósságállomány mellett. (A gyengébbek kedvéért, a mérlegben található negatív szám a forrás oldalon adósságot jelent és nem vagyont, ennek ellenére a kairosok büszkén mutogatják, milyen gazdag a cég, mert közel 24 milliárd forint adóssága van.)

A cég első igazgatója nem kevesebb, mint 66 cégben töltött be vagy tölt be vezető tisztséget.

A New York államban található címen is rengeteg céggel kénytelen osztozkodni a cég, noha ott is elég szűk a hely ennyi cégnek:

newyork

Még hozhatnám az érveket, de már elment a kedvem a további szócsépléstől.

Foglaljuk össze röviden: van egy tök ismeretlen cég, aminek semmi vagyona nincs és rejtőzködik a világ szeme elől,  egy tök furcsa és értelmetlen dologra elképesztő pénzeket pazarol, amiből neked is akar rengeteget adni, csak kezdésnek fizess be egy durván nagy összeget és minél több embert szervezz be magad alá.

Ha most az adattárolás helyett beírod, hogy arany, már meg is kaptad a rossz emlékű emgoldexet. Vagy írd be helyette, hogy carbon kredit és máris egy másik rossz emlékű átverést kapsz. És a többi és a többi. Nincs semmi új a nap alatt.

Állítólag 55 ezer magánfelhasználó gépéért fizet a cég jelenleg. Feltételezve, hogy átlagosan mindenkinek a második legolcsóbb csomagja van, akkor évente szerény 82 millió dollárt, vagyis 23,8 milliárd(!!!) forintot fizet ki a Kairos Juli néni és Sanyika Pentium kettes gépén lévő tárhelyéért, átlagosan 2-3 Mbit-es feltöltési sebességű internet-kapcsolat mellett. Ez teljesen hihető, bár ennyi pénzért 100 országban 200 kegyetlen brutális saját szerverparkot is tudna üzemeltetni, nem egy szedett-vedett ócskavas halmot kapna.

Ha minden csomagból ugyanannyit vettek a “befektetők”, akkor a Kairos éves költsége 174 millió dollár, vagyis 51 milliárd forint. Szerinted ennyi pénzből hány ezer szerverparkot lehetne üzemeltetni világszerte, ahelyett, hogy mamák és papák, meg tinédzserek lepusztult, vírusos, lassú gépeivel szórakozik? Vajon a Nissan mit szólna ahhoz, hogy átlagosan 7-10 éves gépeken tárolják az adatait?

S hogyan  lehetséges az, hogy még senki nem hallott a szakmában egy olyan cégről, ami évente 50 milliárd forintnál is nagyobb forgalmat produkál? Az ilyen cégeket a tőzsdén jegyzik és tele van a róluk szóló hírekkel a szaksajtó, nem egy angliai mellékutcában a földszinten van eldugva a székhelye.

Egy ekkora cég legalább 200-300 alkalmazottat foglalkoztat, ők hol vannak? Mert nem az állítólagos székhelyeken, az biztos, ott senki nem dolgozik.

Szerintem nincs 15 cég az egész világon, amelyiknek ennyi bevétele lenne évente adattárolásból, amennyi csak a kiadása állítólag a Kairosnak.

Miért nem találkozunk rendszeresen a cég valódi hirdetéseivel, mármint azokkal, ahol valódi cégeknek valódi szolgáltatást kínál? Mert a cégnek semmilyen valódi szolgáltatása nincs.

Ahogy arra már mások is rámutattak, a gépre feltelepített “adatcsomag”-ban konkrétan semmi nincs, az nem más, mint csupa nullából álló üres halmaz. Még arra sem vették a fáradságot, hogy legalább valami kamu adatokkal feltöltsék a gigabájtokat.

Ha valóban lenne adatforgalom (az állítólagos fizető ügyfelek hozzá akarnának férni az adataikhoz), akkor az interneted forgalma a többszörösére ugrana. Na, ilyet sem tapasztalt senki, mert nincs adatforgalom, csak pár percenként feljelentkezik a gép egy szerverre, de senki nem tölt le semmit. (Még a saját mérésük szerint is csak 60 MB adatot forgalmaz a gép 10 óra alatt. Ennyi csak a pingelésre elég, semmi valódi adatmozgás nincs.) Már eleve azt a kibérelt 320 GB-ot is fel kellett volna tölteni a gépedre. Ha így megugrott volna az adatforgalmad, az internetszolgáltatód már régen felmondta volna a szerződésed, vagy legalábbis csinált volna valamit. (Nem rendeltetésszerű használat.)

Egyébként a cég nem csinált mást, mint újra feltalálta 15 év után a közismert torrentet: a magánfelhasználók gépén a winchester egy részén tárolja az adatokat, amiket több helyről, több darabban le tud hívni, ha éppen valamelyik gép nem elérhető. A hatalmas újítás benne a 256 bites titkosítás, ami vérgagyi és elavult, 512 és 1024 bites a menő mostanában.

Ja és igen: az elején mindig fizetnek, kell a csali a horogra. Nem is nagy kaland, hiszen fél évig a saját pénzedet kapod csak vissza. Ha sok belépő van, akár még egy évig is bőven van miből fizetni.

Ha valaki be akar szervezni, mondd azt, hogy szívesen beszállsz, de momentán nincs ennyi pénzed. De ha ez ennyire tuti dolog, fizesse ki ő helyetted és nem csak az első 146 nap bevételét (ami a beugró ugye), de a következő 146 nap bevételét is neki adod és csak utána tartasz igényt a bevétel felére.

Ha nem akar belemenni, kérdezd meg, miért nem, garantált a nyeresége.

Amúgy nem is értem, miért szerveznék be mást, ha ez ennyire tuti üzlet? Vennék 500 számítógépet, minden egyes gép esetén az évi 2 milliós bevételből a legnagyobb csomagnál busásan megtérül az ára. Hülye lennék másokat bevonni magam alá.

Ja, azt észrevetted, hogy két cég van és még a logojuk is más, nem csak a címük? Az egyik a Kairos Technologies, a másik a fentebb említett Kairos Planet, amelyik állandóan az előbbi cég nevében futtatja magát, de nem úgy tűnik, hogy egy cég lenne. Nem elképzelhetetlen, hogy annyi közük van egymáshoz, mint a magyar Fortress-nek az igazi céghez volt. Azok is az amerikai cégre hivatkoztak, de azok semmit nem tudtak róluk, azt sem, hogy nekik lenne irodájuk Magyarországon. Ugyanaz a név, de más logo. Kísérteties a hasonlóság a két történetben.

És még valami: mit tudsz arról, hogy a gépedre őnként és dalolva telepített e-mail klienst nem spamküldésre használják-e és nem pedofil pornót tárolnak-e a gépeden? A személyes adataidat lefénymásolva önként átadtad, a gépedre telepített program pedig akár el is lophatja a banki hozzáféréseidet és egyéb jelszavaidat. Ne lepődj meg, ha egyszer valakik esetleg kiürítik a bankszámládat.

Share

783 hozzászólás

 • Pwn3d
  Hopp mit találtam a Facebookon – nem is sebezhetetlenek annyira:
  postimg.org/image/r5pzrpdtp/
  “Dear Members of KairosPlanet referral program,

  Access to our system is temporary limited due to malicious attack.

  We are making changes to our information technology infrastructure to provide better resistance to such actions in the future.

  We will resume normal operation of the system by the end of September 30.

  We will credited maximum income available for the package for September 29 and 30 to all Members who have had activated and installed KairosPlanet Application before start of the attack.

  We will also calculate corresponding bonuses related to purchases made on September 29.”
  facebook.com/kairos.planet.en/posts/765260023620671

 • Kiszamolo
  Külön díj jár azért, hogy egyrészt nem találja meg a nevem, másrészt arról ír, hogy a honlapról nem derül ki, miből is áll a tanácsadás. 🙂

  De akkor is a jogosulatlan adatkezelés a legjobb és hogy meg kell adni a bankszámlaszámot.

 • Mágus68
  Piramisjáték ide vagy oda! Emberek a CSALÁS is bűncselekmény:

  Btk. 373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
  (3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha
  a) a csalás nagyobb kárt okoz,
  (4) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha
  a) a csalás jelentős kárt okoz,
  (5) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha
  a) a csalás különösen nagy kárt okoz.

  Ki követi el ezt a bűncselekményt?
  Bárki, aki:
  1. mást tévedésbe ejt vagy tévedésben tart. (pl. Nissan)
  2. Ezt jogtalan haszonszerzés végett teszi. (jutalék)
  3. És ezzel kárt okot. (a belépő csomagdíja)

  A hálózatépítők a három feltétel közül melyiknek nem felelnek meg?
  Lehet elmélkedni!

 • Fürkész
  Egy induló vállalkozás béta verziójú rendszerét hogyne akarnák megtámadni. Te se csinálsz mást kiszámoló, úgy látom te mindenhez nagyon értesz, csak a neved nem mered leírni. Hülyeségeket írsz, mintha értenél hozzá. Olyan mail címről írkálnak egyesek, aminek a domainje nem is létezik. Szuper! Te kifogást keresel mi meg pénzt. 🙂
 • Fürkész
  G. pont Nekem nagyon ismerős valahonnan. 😀
 • antenna
  Miklós, azért a 14 napos pénz visszafizetési garancia mindenről meggyőzhetett volna! Az már egy komoly dolog. Bár nem azért lép be senki, hogy a levelezőprogramjukat használja, de ha nem tetszik a felület, visszaadják a zsét.
 • Kiszamolo
  Ha annyira béna lennék hogy egy weboldalon még egy nevet sem találnék meg, nem dicsekednék vele.

  Ha abból élnék, hogy másokat bepalizok és megkárosítok, na arról is mélyen hallgatnék.

  Ha ennyire átlátszó árverést nem ismernék fel, arra sem lennék annyira büszke.

 • Péter
  Nagyon jó a cikk! Humorosan fogalmazza meg a lényeget! Régen észrevettem, és hangoztatom, hogy a világ tele van átveréssel, és hihetetlenül hiszékeny, ostoba emberekkel, akik alapvető dolgokba sem gondolnak bele, nem használják a fejüket, és ezért nem csoda, hogy átverik. Örülök, hogy vannak még kétkedő, gondolkodó emberek, akik használják a fejüket, elkezdenek gondolkodni, sőt veszik a fáradságot, és utánanéznek a dolgoknak…
 • Mágus68
  Itt a másik bizonyíték, hogy a Kairos első féléves kimutatása alapján 19.424 font profitot tudott kimutatni, az 1000 font nyitó tőkén felül.
  beta.companieshouse.gov.uk/company/09152272/filing-history

  Másold be a linket, ment a “Amended total exemption small company accounts” sorral, majd view PDF-re kattintva eléred a hivatalos 3 oldalas iratot. A 2. oldalon találod a 19.424 fontos kimutatást.

  Mindebből értelemszerűen következik, hogy nem adnak bérbe tárhelyeket nagy cégeknek. Könnyen kiszámolható, hogy a bevétele a befizetett csomagdíjakból volt. Az első fél évben 20.000 belépővel számolva 1 font/fő nyereséget se tud kimutatni a Kairos. Ennél jobban keres – elvileg – 4 platina csomagos egy év alatt.

  A Kairos miért nem ad bérbe inkább tárhelyet saját magának, mert azzal sokkal jobban tudna keresni?!

 • Mágus68
  Fürkész! Nem kerestél Te még egy vasat se. Ez már rég lejárt lemez. A hálózatépítők megveszik a legkisebb 125$-os csomagot, majd elkezdik beszervezni az embereket. Az utánuk kapott jutalékból, feljebb lépnek a következő csomagra és így megy ez, amíg el nem érik a platina csomagot. Hazánkban még senki nem tart itt.

  Értelemszerűen akkor fog bedőlni a rendszer, amikor a lehető legtöbb embernek lesz platina csomagja, akkor lehet nagyot kaszálni. A rendszer jelenleg a csomagdíjakból tartja fenn magát. A gond akkor kezdődik majd, amikor egyre több ember elkezdi kikérni fizikailag is a pénzét. Az, hogy a webirodádba jóváírják a “bónuszt” mert azt kapsz, azt nem tudod elkölteni és sodródsz az árral tovább, mint a többiek. Kis csomagot vettél? Na azzal végképp nem keresel semmit, vagyis Te is meg fogod venni a következő csomagot és nem fogsz tudni kiszállni.

  Jól ki van ez találva!

 • Fürkész
  Nagy mágus vagy, csak buta. Pl.: dropbox.com/s/q7y1m9m95efhbwp/Kifizet%C3%A9s.JPG?dl=0

  Ha nem farral állnál a dologhoz, elolvasnád a jelentésben azt a sort is, amelyik 10.035.158 font kb. 4,3 milliárd forint beruházásról szól!

  Amíg te itt vitatkozol, én ma is kerestem 119 dollárt 😀 Szóval folytassuk, én pénzért vitatkozok. 😀 😀 😀

 • Szabolcs
  kairos-info.com/419898955

  Figyelmetekbe ajánlom, hosszú mint az itteni komment háború, de érdemes végigolvasni 🙂

 • Janos82
  :

  nagyon gyenge az az oldal:) Semmi konkret bizonyitek nincs rajta. A bankszamlakivonat nem igazol semmit…:)

  A Mastercard, vagy a Visa feltunteti az Epaymentset a partnerei kozott? Ne az Epayments allitson ilyet, hanem a Master vagy a Visa:)

  A Kairosrol se tud a Nissan:)

  Azert jo olvasni, hogy van meg nehany “lelkes” ember, akik vedik a Kairost:)

 • Pwn3d
  : igen és azokat az állításokat is cáfoltuk – többek között itt:
  ghostbin.com/paste/dcuau
 • Mágus68
  Fūrkész. Kifizetés havonta van a Kairosnál. Tudod igazolni, hogy fizettek már neked? Akkor inkább maradj csendbe. Ha nem tudod értelmezni a hozzászólásaimat, akkor is maradj csendben.

  Ha lenne annyi eszed, h kb. 20.000 fő átlagosan 2. csomag díj, ami 600 $, akkor ez 12millió befizetett dollál. Èpp ezt írtam, ennyi volt a befektetett pénz. Mivel az 500%-os áron továbbértékesített tárhelyek felét a Kairos visszaossza a tagoknak, ezért a Kairos saját bevételének akkorának kellene lennie, mint amennyit a tagoknak visszaoszt.

  Az a tény, h a bérbevett tárhelyeknek csupán 1/100-ad része adható bérbe, mert a többi másolatokat tartalmaz, már eleve kizárja, h mindenkit ki lehessen fizetni.

  Nem lepődök meg, h nem érted. Ha értenéd miről van szó, akkor nem lépsz be és nem is sértegetnél.

  Szép napot!

 • L70

  “én ma is kerestem 119 dollárt”

  Én is. Megjegyzem, hogy van egy apró de mégsem jelentéktelen különbség kettőnk között. Nekem ezt hamarosan ki is fizetik.

  Sok szerencsét, a remény hal meg utoljára.

 • Mágus68
  Fūrkész. Az az egyszeri kifizetés nem igazol semmit. Azt direkt is ki lehetett kérni, önigazolás végett. És? Másnap megpótoltad 70ezerrel és megvetted a 600$-os csomagot?

  Egyébként vitatta bárki is, hogy az elején fizetnek? Persze h kifizették még most az elején. Év végéig a 10milliárd ftot is elérhette a befizetett csomagdíjak összege. Ugy belefért kifizetni ezt az egyszeri összeget?

  Tényeken nem tudsz változtatni. Ha csak 3 példányban tárolnák az adatokat 100 helyett, akkor se lehet mindenkit kifizetni. A Kairos 5x áron értékesíti 4 féle szolgáltatását bérelt tárhelyen 3 bérlés után 3×250%-ot kell fizetnie. Csak a buta ember nem érti, hogy az 500%-os bevételből nem lehet 750%-ot kifizetni. Akár tetszik akár nem, ez tény. Nincs más szolgáltatása a Kairosnak, csak az ismert négy.

 • Kiszamolo
  Befizetett 750 ezret, ebből ma visszakapott (ha kapott) 35 ezret.

  Ezt úgy értelmezi, hogy megkeresett 35 ezret… 🙂

 • Zedder

  “én ma is kerestem 119 dollárt ”

  LOL, ez hatalmas.:)

  Én egy átlagos napon 200-250 eurót keresek, nettóban, kézbe, minden hónapban kifizetve. Akkor is ha szabadságon vagy éppen betegállományban vagyok.

  Még csak meg sem kell szakadni, mindezt úgy, hogy munkaidőben is tudok kommentelni, a cég fizeti a szakmai továbbképzéseimet, stb, stb…

  Te közben építsed csak a “hálózatodat”, az aztán az óriási karrier vazze.:)

  Én nagyon remélem, hogy egyszer tényleg büntetve lesz MINDEN piramisjáték résztvevő, nem csak a felső vonal is. Hiszen a csalást minden tag elköveti, aki akár csak 1 embert is beszervez maga alá.

 • Fürkész
  Alapfogalmak vitatkozóknak:
  Piramis – egy építészeti és szervezeti struktúra, pl. államigazgatás, intézmények, vállalkozások, hadsereg, egyház, stb. stb.
  Pilótajáték – bűncselekmény, üldözendő. Csak pénzmozgás van, valódi termék és szolgáltatás nélkül.
  MLM – kereskedelmi értékesítési csatorna, hálózatépítéssel. Személyes ajánlás alapján épül. Valódi termék, szolgáltatás vagy mindkettő értékesítésére jön létre. (A Kairosnál jelenleg: telefon, router, titkosított kommunikáció (e-mail, surf, telefon) és kódolt tárhely 3. fél számára is.
 • Kiszamolo
  Piramis nem egyenlő piramisjáték. Az a pilótajáték általánosabb neve.

  Ha a Kairosnak nincs valódi terméke, akkor pilótajáték.

  Mivel egy cégnek sem nyújtja azt a szolgáltatást, amit állít magáról, ezért pilótajáték.

 • Mágus68
  Kiszámoló. 119$-t úgy tud valaki keresni, hogy a beléptetőn keresztūl vesznek egy 125$-os és egy 597$-os csomagot. E két csomag 15%-os bónusza 119$.

  Ezt se kivenni, se elkölteni nem lehet még, mert csak havonta van kifizetés. Ha kivenné a pénzt a h.építő, akkor csak a 15%-os bónuszra jogosult. Ezért nem veszik ki a pénzt, hanem megveszik az 597$-os csomagot, h jogosultak legyenek több mélységben is a bónuszra. Maga a rendszer tartja bent őket a kapzsiságra alapozva. De ezzel a csomaggal is csak annyit keres naponta, mint egy smunkás 1 óra alatt. Ezért építik tovább a hálózatot a platina csomagra hajtanak. Így marad a rendszerbe a pénz és mūködik még addig, amíg fent tud maradni. Majd amikor rengeteg lesz a platinás, akiknek fizetni kell, akkor jönnek a gondok.

 • Fürkész
  Barátocskám ki mondta, hogy egy hónapja vagyok a rendszerben és ki szabja meg, hogy mennyit veszek ki? Ha akarom 1 dollárt, ha akarom mindet, vagy most, vagy fél év múlva. Csak okoskodsz, de gőzöd sincs arról, amit támadsz. Én ezért 1 órát se dolgoztam, mert ezen a gépen van a tárhely amiről most írok és ezt napi 14-15 órát használom – másra. Szóval 119 dollár a bérleti díj bevétel, munka és plusz energia befektetés nélkül. Kapisgálod?
 • Fürkész
  “Mivel egy cégnek sem nyújtja azt a szolgáltatást, amit állít magáról, ezért pilótajáték.” Tudsz erre bizonyítékot?
  Én pl. a cégemben a Kairos telefont használom.
  Miről beszélsz Te aki egyszer a napelemekről írkálsz szakmaiatlan téveszméket és kalkulációkat, máskor IT tudor vagy, utána meg halálra nyerik/vagy vesztik a látogatóid magukat a pü. tanácsaidon?! Roppant hiteles.
  Ha ezért a sok észért fizet neked valaki óránként 35 ezret miért nem azt csinálod?
  Apropó hány óra is van egy napban? Mert az MLM napban akár 10.000-ből származhat jövedelmed! Erre egy igazi szakértő, pillanatok alatt rájön és vesz egy platina csomagot, -meg még hármat a családban, mert így visszakapja azok 15%-át! Azután napi 10 órában szakért, a 320 GB meg hoz munka nélkül 1.200.000 forintot egy év alatt!
 • Fürkész
  14 nap próba és ha hülyeség, “nem működik”, vagy a családnak nincs mit enni visszakapod, a “befektetésed”, mert a Kairos törvényesen működik!
 • Kiszamolo
  Tudod hány nagyképű okostojást hallgattunk mi már itt?

  Emgoldex, fortress, carbon credit, sidetalk és a többi.

  Osztották az észt nagy mellénnyel, hogy ők milyen nagyszerű MLM huszárok és az ő rendszerük más.

  Aztán mind elhallgatott, amikor összeomlott a szemetük.

  Majd téged is meghallgatunk fél év múlva.

  Gyere vissza fél év múlva. Ez a blog itt volt öt éve is, itt lesz öt év múlva is, nem úgy, mint a te szánalmas átverésed.

 • Mágus68
  Fūrkész! Tényleg ki mondta, h 1 hónapja vagy benne? Mert én nem. Össze-vissza beszélsz. 1$-t nem vehetsz ki. Nem vehetsz ki akármikor pénzt, havonta csak egyszer van kifizetés.

  Bérleti díjat 1 nap 19,04$-t tudsz keresni, mert ez a maximum. Egy ember max. 1 gép tárhelyét adhatja bérbe. Tehát 1fő/1nap/10órára/320gb bérbeadása=19,04$.

  Ha több mint 1 hónapja benne vagy, elég gáz, hogy még ezt se tudod. Szóval hazudsz, hogy azt állítod, hogy bérbeadásból egy nap 119$-t kerestél, mert nem lehet.

  Látom a sértegetés az jobban megy neked, az érveléssel szemben, mert azt nem tudsz.

  Ha már régebben benne vagy, akkor nagyon amatőr lehetsz. Tudod a komolyabb hépítők már nem vitatják, hanem elfogadják az érveléseimet.

  A korábbi linkelt kifizetés nem igazolja, hogy azt neked fizették ki. Èn magam gerjesztettem, azért kreálták, téged meg etetnek vele, meg másokat is.

  Ūdv. P.Z. és K.ZS.-nak!

 • Mágus68
  Fūrkész! Ne égesd már magad a hazukságaiddal! Te tényleg nagyon amatőr vagy! Kairos mobiltelefon neked? Ezt a hazuhságot. Láttad már K. Otokár videóját a Kairos Mo. honlapján? Amikor a videó készūlt az egész világon csak 5 db volt belőle. És nálad az egyik? És mégis kivel telefonálsz vele?

  Egyébként a Kairos telefon egy netes szolgáltatás, mint a Skype. Csak a legnagyobb csomaghoz jár.

  Ebből kifolyólag a cégedben biztosan nem használsz Kairos telefont. Teló nincs, neten meg kivel beszélsz a cégen belūl? Csak annyi netes telód lehet, amennyi platina csomagod. Egy embernek pedig csak egy lehet. Az alkalmazottak viszik haza a hátukon a céges gépeket, hogy elérhetőek legyenek? Tudom! Laptopot visznek haza.

  Hazánkban mèg cég nem vehet tárhelyet a Kairostól. Egyébként más országban se, mert nincs ilyen szolgáltatása a Kairosnak.

 • Kovács József
  Feltűnt, hogy ez a 479-dik hozzászólás a cikkhez? Elolvastad a december eleje óta tartó komment folyamot? Nekem úgy tűnik, hogy nem. Pedig jobban tennéd, ha elolvasnád. “Ülj le kisfiam, 1-es!” – mondaná a kedvenc tanárom még a középiskolában…
 • Családfő
  Várjatok, várjatok, ilyet (mint Fürkész) én is tudok! Khm, aszongya:


  Hahaha, a sok gyökér itt osztja az észt, miközben az orráig sem lát el. Ez a kiszámolós gyerek meg biztos utolsó volt a tornasorban, azért kompenzál itt az idióta cikkeivel. Gyerekek, nem dumálni kell, hanem csinálni a tutit. Én már vagy 30 éve adom ki bérbe a vinyómat cégeknek – még Commodore 64-en kezdtem tolni -, és manapság a kairos a tuti. Amíg ezt a pár sort leírtam, kerestem 243,514$-t. Jóváírták a virtuális számlámon, ami jobb, mint a kápé. A menők ma így tolják, ebben semmi átverés nincs! Ne légy gyík, vegyél te is csomagot még ma. Ha nem teccik, no para, visszaadják az árát, nem kamu. De tényleg nem. Ha kimaradsz, megbánod. A cég teljesen törvényes. Hidd el!

  Változatosak a kairos avatarok. Volt már naív, győzködő, fenyegetőző, bátortalan – és most a laza csávó. Mi jön még, vajon mennyire kreatívak?

 • Arnold
  Sziasztok! En csak annyit tudok mondani, köszi ezt a hossszú diskurzust, így sírva röhögve, jöhettem rá, hogy van jobb helye is a pénzemnek:)

  Ha valaki ezzel megkeres, eamilbe ezt a linket kapja meg tőlem.:D

 • Csavargó

  Mire jó a 14 nap próba?? Havonta egyszer van kifizetés, tehát nem is feltétlenül esik bele a tizennégy napba az első kifizetés. De mire a befektetett pénzed megtérül, addigra már réges-régen lejárt a 14 nap és ha nem fizetnek ki annyit, amennyit beletettél, akkor hiába fizettek neked hónapokig csillió dollárt. Tehát a 14 napnak akkor volna értelme, ha nem kellene befizetned semmi pénzt, csak a tárhelyet adnád.

  A kairos telefon egyébként mit jelent? Kairos márkájú telefont, kairos sim-kártyát vagy kairos telefonálós appot? És a telefonhoz minek kell a Kairosnak sok millió gigabájt bérelt tárhely? Agy mi az a – már létező – szolgáltatás, amit a Kairos nyújt, bevétele származik belőle és szükséges hozzá a temérdek bérelt tárhely? A cégem próbált tőlük tárhelyet bérelni, de még csak árajánlatot sem adtak. A Nissan pedig leírta, hogy nem áll kapcsolatban ilyen nevű céggel.

 • Lovag
  Hát skacok, köszönöm az élményt. Ma fél 3 környékén botlottam bele face-en egy hálózatépítő hirdetésébe. Rá is kerestem azonnal, hát nem csalódtam bennetek 😀 Most fejeztem be az utóbbi 1 hónap cselekményének végigolvasását, hát komolyan mondom, izgalmasabb volt mint egy könyv, vagy film… a cigiszüneteken kívül egyszerűen képtelen voltam lerakni. Nagyon örülök neki, hogy vannak hozzátok hasonló emberek, akik próbálják megtörni a marketing bullshit mindcontrollokat. Ezek a “céges” figurák… Hát valami félelmetesek voltak XD Sablon emberek… Kíváncsi leszek a további fejleményekre, legközelebb igyekszem a nyomozásokban is részt venni 😉 Csak így tovább!
 • Triacus
  :
  “A kairos telefon egyébként mit jelent?”
  Van egy Androidos okostelefonjuk, amit a platina csomagos beszervezettek kapnak:
  kairosplanet.com/services-products
  ami igen nagy valószínűséggel valami kínaiakkal legyártatott, “újracsomagolt” cuccos.

  Ha jól értelmezem “Pwn3d” írását, erről a telefonról a KairosDisk az Owncloud saját applikációjával, a KairosSurf az Android beépített VPN-kliensén keresztül, a KairosMail meg az Android beépített e-mail kliensével IMAPon/SMTP-n át, vagy a webes felületű levelezőklienssel használható. Illetve kapnak még egy SIP protokollt használó VOIP-s hozzáférés is, amivel egymás között cseverészhetnek – állítólag titkosítottan – a beszervezettek. Tehát egyedi szoftver sem kell hozzá (a szerverszolgáltatásoknak se).

  De ez a telefon – mint a többi “termék” is – nem érhető el kívülálló halandó számára (de az eddigiekből tapasztalva cégeknek se

 • laskaszűrő tepsiszettel
  Lássuk mi a kotta. Ülnek a nissannál és azt mondják szeretnénk lekérni az öt éves termelési adatokat egy kimutatáshoz. Ez 1 terabájt adat. Céges hálózaton 1 Gbps sebességgel 2 óra alatt lecsorog. Egy óra alatt ugyanennek a kérésnek a kiszolgálása átlag 3Mbps feltöltési sebességgel ~2000 gépet igényelne, ha mindíg be lennének kapcsolva. Mivel nincsenek ezért pakoljunk minden Tera adatot 15 * annyi gépre, hogy adott időben meglegyen a sávszélesség és meglegyen az adat. Ez 30 000 gép. Tehát egy Terabájt adat tárolása és mozgatása üzemi tempóban evvel a módszerrel egy hangyányit költségesnek tűnik.
 • Laszlo
  Érdekes cikk, minden kommentet végigolvastam, nem is sokat aludtam az éjjel…
  A legjobban az bánt az egészben, hogy egy normális világban a Kairoshoz hasonló, láthatóan Ponzi-sémára épülő rendszereket még az első hónapban el kéne tüntetni és a kitervelőket jó hosszú időre kivonni a forgalomból (nehogy újabb hihetetlen csodán törjék a fejüket). De sajnos nem ez van, mindenki tudja hogy mi a helyzet velük, de évekig húznak le sok embert…
  youtube.com/watch?v=vOPKln3_cWs
  Végignéztem ezt a… minek is nevezzem… “előadást”. Már előttem kb. egymillióan leírták, de ordas nagy hazugságra épít: 4:18-nál: 1GB (napi) “piac ára” $15… Amazonnál redundánsan mind a 10 datacenterben elhelyezve kb. végtelen redundanciával és közel 100% rendelkezésre állással $0,3/hónap…
 • Laszlo
  aki ezt kairos-info.com/419898955 csinálta, nem lehet simán följelenteni? a kiszamolo.hu-val kapcsolatban simán jó hírnév megsértése stb, a tartalom miatt meg csalás…
 • Kiszamolo
  Ugyan már, ha minden ilyenre ugranék, csak ezzel foglalkoznék.
 • Triacus
  : De ha még a cégnek instant megoldás kell (szóval nem akar íratni külön az állományt daraboló, a darabokat titkosító, majd a titkosított darabokat a 10 tárhelyre feltöltő programot), erre is van megoldás:
  certainsafe.com/digital-vault/#enhancement4
  12 $/100 GB/user/hó, vagyis 0,12 GB/user/hó

  Írnak róla szaklapokban:
  finance.yahoo.com/news/sns-fire-conference-names-certainsafe-202716718.html
  csbj.com/tag/certain-safe/
  pcmag.com/article2/0,2817,2455725,00.asp

  Rendelkezik HIPAA, PCI DSS Level 1, PFI, PHI, PII tanúsítványokkal.
  De ilyesmikkel a Google Cloud Platform szolgáltatása is rendelkezik:
  cloud.google.com/security/compliance

  Ezeknek mikor fog megfelelni a Kairos?

 • O.G.
  kairosplanet.net/ Biztos sok pénzbe kerül ennyi dolgot létre hozni pl:le man ban a nissan verdát, a dubai utat és a saját telefont rútereket , csak azért hogy lehúzzanak egy embertől max 770 000 ft-t ???? amiből ha jól olvastam eddig az első pár hónapban fizetnek h működjön a mézesmadzag elv .ahogy nézegettem a videókat az egész világon lehúznak mindenkit és ezt minden kormány és ellenőrző szerv tudja látja és nem tesz semmit ??? talán nem lehúzás ???
 • Kiszamolo
  Saját telefon és router: kimész Kínába és ma veszel a saját logoddal ilyen szemeteket egy marék rizsért valamelyik sufni cégtől.
 • Janos82
  :

  Amit irsz, az apropenzbol megvan. Egy kis szponzorkodas, telefon sajat logoval, 1 ut Dubaiba nem olyan draga…

  Szoval olyan 20-30 balektol biztos megeri, de valoszinuleg sokkal tobbet sikerult osszeszedniuk….

 • Triacus
  :
  Pláne hogy a CEO – Janny Cavassini – dubai, így pár helyi cimborával elintézheti az olcsó utat, az ottlakást/a programokat.

  @o-g:
  A “Nissan verdát” egy angol magánember versenycsapata – Greaves Motorsport – rakta össze, a Kairos ez utóbbit (nem a Nissant -ezt maga a Nissan is cáfolja!) “támogatja” – gyaníthatólag ott is beszerveztek valakit.

  “és ezt minden kormány és ellenőrző szerv tudja látja és nem tesz semmit ?”
  Lou Pearlman 20 évig sikeresen üzemeltetett egy ilyen sémán alapuló “vállalkozást”:
  en.wikipedia.org/wiki/Lou_Pearlman#Ponzi_scheme

 • informatikus2
  Piramisjáték szervezése
  Btk. 412. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő, és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül, vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  Tehát szükséges:
  – kockázati tényezőt felvállalni-ennek kikerülésére van a 14 napos visszafizetés
  – Láncban előttük állónak “termelnek pénzt”, – megkerülése, hogy nem kötelező a beléptetés, mert önmagad is termelhetsz lóvét a tárhelybérlésből.
  – ha nincs termék, akkor piramisjáték. – Ennek megkerülése ez az “áltermék”.
  (Az Illferró működése stabilabbnak tűnt…)

  Jövőhéten beszélek egy fogyasztóvédelmi főfelügyelővel, megemlítem Neki ezt a “céget”.

 • Mágus68
  A 14 napos pénzvisszafizetés nem valós érv. Ellentmond annak a körūlménynek, h a belépő személy csomagdíjának kb 60%-át már másnap szétosszák a felsőbb szinteken. Miből fizetik vissza, ha már nagyrészét kifizették másnak? Pl. belép 1000 fő majd 14 napon belūl mind kilép és kikéri a csomagdíjat. Ezt visszatérítik, de mi fedezi a h.építők jutalékát? Vagy hova mentik addig az itt tárolt adatmennyiséget? Minimum 15000gb-ról van szó?

  Azért találták ki a 14 napos visszafizetést, h könnyebben bepalizzanak másokat. A palimadár hiszékenyen belép, mert elhitetik vele nincs mit veszítenie, aki be is dől, mert látni fogja a webirodában a napi jóváírást, tehát nem veszi ki a lóvét 14 napon belūl.

  A 14 napos visszafizetésre való hivatkozás a csalás és beetetés részét képezi!

 • Mágus68
  Még 1 dolog. Tévedésbe ejtő az az állítás is, h kipróbálhatod a rendszer működését és a szolgáltatásokat, ha nem tetszik 14 napon belūl élhetsz a pénzvisszafizetés lehetőséggel. Ezt a kamut!

  Mi a valóság? Azt hirdetik, h add bérbe pc-d tárhelyének egy részét és ezért bérleti díjat kapsz. Hoppá! Tehát a valóság az, h Te vagy a szolgáltató a Kairos pedig a tárhelyszolgáltatásodat igénybe vevő fél. A megvett csomagtól fūggően kapsz egy két szolgáltatást, de valójában azért lépsz be, hogy bérbeadd a tárhelyd. Hogyan lehetnél elégedetlen14 napon belūl azzal, amire nincs is szūkséged? A kínált szolgáltatás átlagfelhasználónak olyan, mint ha egy vegetáriánust meghívnak ebédre egy marhapörköltre.
  A Kairosnak bármilyen sz*r pc-vel és nettel megfelelsz, mert csak ahoz kell a gép, hogy mérje a napi 10 órás elérhetőségedet. Ehez valóban elég a gyenge/rossz Pc is. Ezért nincs korlát, a lóvéd kell

 • Triacus
  Nézzétek csak, mit találtam:
  pracanadoma-skusenosti.eu/news/kairos-technologies-ma-zmysel-tento-projekt/
  úgy látszik (cseh)szlovák elvtársaink is eléggé gyanakvóak.

  Ők meg is találták az “überbiztonságos” rendszer
  xmlm.t4web.com.ua
  alkotóját:
  t4web.com.ua/
  a címe:
  t4web.com.ua/en/contacts
  alapján egy panelházban székel:
  goo.gl/ROMl21

 • Laszlo
  A hívők most ezzel támadnak:
  chip.ua/novosti/bezopasnost_/kairos-technologies-rasshirenie-ili-sliyanie/
  Magyarul: facebook.com/kairosmastersystem/posts/993558690682627 (a fordítás rendben van).
  A cikkben szereplő dolgok egyikére sem találtam más forrásól megerősítést.
  Vélemény? Nekem több ötletem is van, az ukránoknál minden kiszámíthatatlan…
 • Zöldcsíkos Valéria
  Nini mit találtam!
  Küldjétek tovább a Piroscsík alatt aláíró Andreának (vezetékneve nyilvánvalóan nincs, hogy egy ilyen fontos, hivatalos és autentikus levelet, mint a tárghybeli, csak így keresztnévvel ír alá…) a Nissan Mo. Ügyfélszolgálatra, továbbítsa magasságos, “rendkívül jól tájékozott” főnökeinek, miszerint a Kairos Technologies Ltd. semmilyen kapcsolatban nincs a Nissannal….
  Tehát az egész Le Mans autóverseny-széria fotoshop? Netán érzéki csalódás?

  Hiába na, a tények makacs dolgok.

  scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/995634_1025275490865396_5633571910471719780_n.jpg?oh=465a9c94f07c28302514821dbe677d81&oe=57381A08

  scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/12565351_1025275590865386_2690454321047267535_n.jpg?oh=28c4ccf5cc797c53f0a7c0dc0f2e6145&oe=572A6ABD

  scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12642597_102527573