Bonusway: kedvezményes vásárlás

Írtam régebben egy terjedő lehetőségről, ahol az affiliate programokon keresztül visszanyerhető összeget osztják meg a felhasználókkal (ez a cashback) s akkor is már hiányoltam, hogy nincs elérhető magyar lehetőség.

Az affiliate lényege, hogy a hirdetők fizetnek azért, hogy valaki az ő termékeiket reklámozza, az ezen keresztül megvalósuló vásárlások után az affiliate partner pénzt kap. Vagyis nem a megjelenésért vagy a hirdetésre kattintásért fizetnek, csak a megvalósult vásárlások után.

Több affiliate weboldal esetén csinálják, hogy vásárolj rajtam keresztül az affiliate partneremnél és én visszaadom neked a kapott jutalék felét, így mindenki jól jár. (Talán a reklámozó nem feltétlen, mert ő új vásárlókat akar csak bevonzani, de a végén csak értékesít ő is haszonnal.)

Egy ilyen ajánlat landolt most a postaládámban, amit majdnem rutinszerűen ki is töröltem. Sok ilyet kapok, hogy erre vagy arra vegyem rá az olvasóimat jutalékért. Jellemzően pocsék ajánlatok, amiben mindenki jól jár, csak az olvasó nem.

Ebbe most viszont belenéztem és mindjárt úgy kezdődtek a partnerek, mint Aliexpress, Ebay, booking.com, Banggood és társaik, a magyar oldalak között is sok olyan van, ahol valószínűleg szoktál vásárolni. A vásárlóknak ígért visszatérítés 3-4-5%, annyiért már talán megéri használni a szolgáltatást.

Aztán belelapozva a részletekbe, az Aliexpress-nél például a 4,5% inkább csak “akár 4,5%”, mert 1,5-4,5% a sáv a visszatérítésre, például mobiloknál 2,5%.

Ami jó, hogy a hasonló külföldi oldalaktól eltérően egyrészt te is használhatod, másrészt van benne sok releváns magyar ajánlat, mint ecipo.hu, answear.hu, flixbus és sok további oldal. Egy dolláros ebay-es vásárlásnál nem éri meg a fáradságot, de egy booking.com-os foglalásnál vagy egy 20-30 ezres cipővásárlásnál már megérheti igénybe venni az oldalt.

Az oldal korrektnek tűnik, 2011 óta működik, rákeresve nem találtam róla negatív véleményeket. (De ha van ezzel ellenkező tapasztalatod, oszd meg a hozzászólásokban.)

Az oldalt itt találjátok, ha szoktál sokat vásárolni a neten, talán megéri kipróbálni.

Share

34 hozzászólás

 • Meister
  El kell érni 3000 ft bónuszt, akkor utalják csak ki.
 • István
  Biztos nagyon jó de az oldal sem tölt be
 • Kiszamolo
  nyilván nem utalnak ki minden egydolláros vásárlás után annak a két százalékát.
 • Kiszamolo
  nekem gond nélkül bejön, többször is próbáltam a kedvedért.
 • Bosscow
  Hiba nélkül betölt az oldal. /mobilon 9.20-kor /
 • headset

  Nekem is betöltődik.

  De…
  15 megabyte forgalmat generál egy lapos kinézetű nyitóoldalért. És akkor még messze vagyok attól, hogy konkrétan vásároljak.

  Ezt mégis hogy tudta elérni a site programozója?

  Ha valaki korlátozott adatmennyiségű mobilinternetet használ, lehet hogy többet fizet a szolgáltatójának, mint a megspórolt %.

 • Isj
  Elméleti kérdés, ezek a visszatérítések jövedelemnek minősülnek, adózni kell utána? (beleértve a hitelkártya visszatérítéseket is)
 • Joep
  Bekapcsolt Adblocker-rel nem működik. (Ami valahol logikus, de nekem kizáró ok.)
 • Ákos
  Regisztráltam, meglátjuk. Köszi! 🙂
  jegy.hu vagy interticket nincs véletlenül?
 • Névtelen
  Ez az oldal magyar találmány, vagy van külföldi változata is. Az E-Bayt és a Bookingot rendszeresen használom, de Németországból. Vagy teljesen mindegy, ha PayPal – lal fizetek, akkor oda jóváírják akkor is, ha a magyar oldalon regisztrálok? Vagy hogy működik ez?
 • Kiszamolo
  Névtelen, van kb 15 országban, próbáld meg mondjuk .hu helyett de végződéssel.
 • Simon Templar
  Booking.com megoldható családon belüli keresztbeajánlással. Szabó úr utazik Szabóné ajánlásával, aztán fordítva. Fix 10 % kedvezmény az utazó félnek, és fix 15 USD az ajánlónak.
 • jalso
  Hm, erdekes… a legtobb alliliate-t kinalo weboldal szabalyzatban benne van, hogy tilos a proviziot megosztani a kliensel, kizarnak ha rajonnek, es elveszik az eddig bekeresett proviziot is.
 • szocske
  A booking.com oldalát a wizzair.hu oldalán lévő reklám bannerről nyitva megjelenik a foglaláskor +1 mező ahová a WIZZ számlaszámot lehet beírni.
  Ez esetben a szállásdíj 10%-át jóváírják a wizz számlán, sajnos csak 6 hónapig érvényes pontokban.
  Ha valaki rendszeresen repül a wizzel és rendszeresen foglal a bookingon, praktikus kihasználni.

  , ez tényleg jó megoldás, bár előbb-utóbb elfogynak a családtagok, valamint ha a régi accountommal foglalok, amire jár genius kedvezmény, ami nagyon sok helyen eleve 10%-ot jelent, akkor csak a fix 15USD a nyereség.

 • Tamás
  Sziasztok

  Én kb. fél éve hallottam erről az oldalról és én azóta használom.
  Kb 5000 Ft-ot sikerült már gyűjtenem ezen idő alatt, de még kifizetést nem kezdeményeztem. A pár dolláros vásárlás után nyílván elenyésző a visszatérítés, de mivel a befektetett energia sem sok én kb minden vásárlásom ezen keresztül intézem (eBay, Gearbest). Mivel van alkalmazása is, szerintem pálne egyszerű és jól követhető.
  “Sok” bónuszt én azzal szereztem, hogy mutattam pár ismerősömnek, családtagnak és ők az én meghívómmal regisztráltak. Ilyenkor, ha a meghívott is vásárol a Bonusway-n keresztül, akkor az első vásárlása után kapsz 1000 Ft jóváírást.
  Miklós, ha csinálsz fiókot, oszd meg a meghívódat és szerintem sokan szívesen regisztrálnak vele és lesz egy pár ezres visszatérítésed, a munkádért cserében. 🙂

 • Bálint Tamás
  Bocs, a névtelen én voltam. Eddig mindig kitöltötte a böngésző a mezőket magától, most meg nem…
 • Bálint Tamás
  Hát, meglestem, .de-s bonusway nincs. Ha a bonusway.com-ra megyek rá, ott az alapoldaluk jön be, ahol ki lehet választani az országot. Van is vagy 10 ország a lehetőségek között, de Németország pont nincs. 🙁 Ezt megszívtam. Illetve kérdés, hogy a magyar bonusway-ről lehet-e német E-Bayen vásárolni. A booking.com nem kérdés, mert abból csak egy van, csak a nyelvet változtatja az ember. Na, azt hiszem vár egy felfedező kör… 🙂
 • Grza
  Nekem ebben csak az a durva, hogy a 4-5-6-10(!!)% ígért affiliate-nek a másfél-kétszeresét nyilván kifizetik ezeknek az oldalaknak.
  Ami egyben azt is jelenti, hogy adott esetben az “indokoltnál” 10-20%-kal drágábban veszem meg a cuccokat, mert ennyit kap a partner.
  Hát, adhatnának inkább ennyi kedvezményt ha direktben vásárolok, affiliate link nélkül….
 • Bálint Tamás
  Nos, német E-Bayt találtam a boltok között. Eddig megvolnék. Ha majd vásárolok,kérdés, hogy jóváírnak-e, illetve ha egyszer elérem a 3000 Ft-ot, akkor át tudom-e utaltatni magamnak az eurós Paypalomra (igazából azt se tudom, hogy lehet-e Paypalra kifizettetni, vagy bankszámla kell hozzá). Ezekre a válasz nem maholnap lesz meg… 🙂
 • Tamás
  Elvileg lehet PayPal – ra is és számlára is kérni a kifizetést.
 • Tamás
  a hotels.com-on viszont minden kifizetett 10. éjszaka után kapsz egy bónusz éjszakát (az előző 10 átlagának értékében), amit aztán a következő foglalásodnál fel tudsz használni. Ez gyakorlatilag 10% kedvezményt jelent.
 • GRatta
  Figyelni kell, hogy a felhasználási feltételek szerint csak saját magadnak vásárolhatsz rajta keresztül. Ha másnak vagy más “érdekében” vásárolsz, le is tilthatnak. Így az ajándék rendelés az ajándékozott címére, ill. szállásfoglalás más részére kiesik (ha jól értem). Most pont utóbbira használtam volna, de így egyelőre nem regisztráltam. Amazon, ha jól látom, nincs a listában, a boltok többségét még nem használtam, vagy használtam, de kár volt 🙂 (pár ultragagyi, mint pl. ASOS, dresslily). Remélem idővel gyarapodnak még magyar webshopokkal.
 • Harlequin
  Én foglaltam éppen Bookingon keresztül, már jött is a mail, ha majd a szállást rendezem, 12k visszatérítésem lesz, amit 0-7 hét alatt kapok meg.
  Az AdBlock-t kapcsolgatni lusta voltam, megnyitottam privát lapon.

  Meglátjuk mi lesz belőle. Nekem alapból an Genius kedvezményem Bookingon, az -10% a legtöbb helyen, de ha tényleg visszajön még 12k, akkor nem kell ilyen keresztajánlgatós trükköket csinálnom, mert az több, mint 15 USD. Meglátjuk 🙂

 • R.Big
  Booking esetén úgy tűnik csak a szállás elhagyását követően írják jóvá a bónuszt. Tehát, ha jövő télre foglalok ez a pénz elég későn jut vissza hozzám. Ez azért némileg egy hátrány, bár logikus egyben. Így nem tudod a pénzt levenni és utána a szállást lemondani. 😀
 • t26
  Németország: shoop.de hasonló oldal, mint ez, hasonló százalékokkal.
 • Jaffar
  Másik cashback oldalt használok(írt). Nagyon jól bevált,eddig olyan 40.000et vettem ki idén,abból intézem az ebayes vásárlásokat(azokra szintén jár a cashback) Paypalra gond nélkül utalják,7-9héttel kicsekkolás után. Hotels.com 6%az ajándék éjszakák mellett,booking.com3-4%,ebay 2%,ha jól emlékszem.
 • Zsír
  Megosztod velünk is, hogy melyik oldalt használod?
 • 66g
  Van paypal kifizetés, innentől lényegtelen hol is lakik a felhasználó éppen (Németország vagy Írország). Bár nincs kikötés sehol, hogy nem fizetnének ki külföldi bankszámlára. Aliexpress, Ebay, Booking hasonló százalékokkal van fent mint a brit cashback oldalakon. Ez az oldal attól válhat érdekessé, hogy pl magyar ügyfélszolgálat van(?) és magyar üzleteket is felvonultat.
 • Jaffar
  Bocsánat,nem ír,brit. Persze,nem titok,a blog olvasói eddig is tudhatták,hiszen innen szedtem az ötletet egy másik cikkből 😀 (egy fél éve találtam a kiszámolóra,visszamenőleg elolvastam a blogot,nagyon hasznosnak tartom)

  topcashback.co.uk, vagy topcashback.com azt hiszem az uk verzióban kicsit magasabbak a %ok.

 • 66g
  , igen rájuk gondoltam mint brit cashback oldal. Én néhány tized százalék eltérést találtam azoknál az üzleteknél amiket rendszeresen használok. Bokkingra ugyanannyit adnak.
 • Kisvacak
  Ha már UK oldal akkor sztem a quidco jobb, de ez csak egy szubjektív vélemény 😉
 • Árpi
  Használom pár hónapja. Egyszer már utaltak is ki minden gond nélkül. Ja és az utaláshoz a Transferwise-t használják. Okosak 🙂
 • Lala
  Talán tudatlan vagyok, de a Magyarországon is évek óta működő pénzvisszatérítős “lájönessz” nem épp így működik?
 • Rigaláncz
  A lájönessznek kártyás hűségprogramja van fizikai boltokra és ezen van a hangsúly, az online vásárlás ott eléggé háttérben van.