Megszűnik a városi CSOK, szigorodik a babaváró hitel

2023-06-22
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A megszorítások elérték a Szent Teheneket is. Január 1-jétől már csak az ötezer főnél kisebb településeken lesz CSOK (ott is csak akkor, ha csökken a népesség száma) a babaváró hitelt pedig csak 30 év alatti házas nők vehetik igénybe. (Egy évig még a 40 év alatti nők is kérhetik, de csak ha már terhesek.)

A magyarázat szokásos agyhalál, mivel úgy is drága a városban a lakás, 10 millió ott már úgysem oszt vagy szoroz. Ezért a városiaknak nem kell CSOK. 🙂

Ha már az igénylők kétharmadát kizárják, akkor egy kicsit emelhetnek a támogatáson, a babavárónál például egymillió forintot. Ezzel az elmúlt öt hónap inflációját korrigálták, szerencsére a többit nem.

Az árstopnak is végre vége lesz augusztusban, a kötelező akciós termékeket viszont 15% kedvezménnyel kell majd adni.

Az nagyon jó, hogy hozzá mertek nyúlni a Szent Tehenekhez, az pedig kicsit aggasztó, hogy akkor mekkora lehet a probléma.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram