Mielőtt infarktust kapnál

2020-12-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Több levelet kaptam pénteken, hogy eltűnt az emberek pénze az államkincstári számláról.

Jó hírem van, nem tűnt el, csak nem látszik.

Béla az okára is rájött, íme a levele, amit ezúton is köszönünk.

Mai napon lábon kihordtam egy kisebb infarktust, miután a Kincstár mobilapplikációjában eltűnt egy kellemes 5 millió Ft az államkincstárnál vezetett értékpapírszámlámról. Természetesen nem "tűnt el", mindössze a piaci értékhez nem adódik hozzá a papírok egy része (a PMÁP-ok). A magyarázat* ki van csillagozva, persze ezt a megnyitás után semmi nem jelzi automatikusan, csak ha lenyitom a portfóliót. Ellenőriztem a webkincstárban, ott is ugyanez fogadott.

*Magyarázat:
"Tájékoztatjuk, hogy azon állampapírok esetén, melyek esedékességfizetése (kamat és/vagy tőke) a lejáratot és/vagy a kamatfizetést megelőző 2 munkanapon belül esedékes, akkor ezen napokra a Kincstár vételi árfolyamot nem jegyez, visszaváltásra nincs lehetőség, így bruttó vételi árfolyamérték sem kerül a fenti portfólió értékben megjelenítésre."

Javítson ki nyugodtan, de ezt én úgy értelmezem, hogy az esedékességfizetés előtti két napban a "piaci érték"-nél nulla kéne, hogy szerepeljen, de nem az összes PMÁP-nál (melyek esedékességfizetése nem két napon belül van, hanem egész évben, elosztva).
Ill. esetleg erre a hibára a blog olvasóinak a figyelmét felhívhatná egy rövid bejegyzéssel, hogy másoknak megspóroljuk az infarktust.

Next Post
Heti hírek

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram