Milyen részvénybe kellett volna fektetni tíz éve?

A legkönnyebb dolog mindig azt megmondani, mi lett volna a tuti tipp a múltban.

Érdekességképpen ha ezelőtt tíz évvel ezeket a cégeket választod, akkor az ezer dollár befektetésed ennyit érne ma minden osztalékot visszaforgatva:

NETFLIX 51.966 dollár

Amazon 12.398 dollár

Apple 6.228 dollár

Starbucks 4.687 dollár

Alphabet 2.922 dollár

Walt Disney 2.824 dollár

McDonald’s 2.793 dollár

Mylan 2.374 dollár

Microsoft 2.260 dollár

FedEx 2.185 dollár

Walmart 1.931 dollár

Coca-Cola 1.489 dollár

Pfizer 1.425 dollár

GE 490 dollár

Összehasonlításul ha a S&P 500-as tőzsdeindexbe fektettél volna ezer dollárt, ma 2.049 dollárod lenne az osztalékok visszaforgatásával.

Valakinek tuti tippje, hogy ma melyik feltörekvő céget kellene megvenni? 🙂

Share

140 hozzászólás

 • jozsi11
  Ha egy ICO ceg megy tozsdere, akkor azt. Most hogy mar a SEC is zarogatni kezdte be oket, nyilvan megeri 🙂
 • -nb-
  Jól gondolom, hogy itt a tizedespont-tizedesvessző ellentmondásba futottunk? 😉
 • Grabov
  Teva tán? Most mélyponton van, de úgyis összekapja magát.
 • Kiszamolo
  nb, senki nem futott sehová. 🙂
 • Peter
  Proto Labs
  stockrow.com/PRLB
 • Daniel
  nem kell lutrizni, pihenni kell a következő recesszióig, majd a tőke 1/3 -val sp500, 1/3 -val dax, 1/3 -val osztalékfizető nagy cégek részvényei, aki 2008 óta nem tudott duplázni legalább az ne most akarjon kapzsi módon meggazdagodni,ha évtizedekre fektetünk be, akkor a beszállóra is érdemes várni pár évet
 • TT
  A Bitcoint kihagytad, azzal már dollármilliomosok lehetnénk.
 • Garázs
  Ezért mondta egyszer valaki, hogy a részvények hosszútávon a legmagasabb növekedést elérő befektetések.
 • nemtom

  Aki akarja, az érti.
  Egyébként ha lenyomod a Ctrl+W-t, akkor eltűnik a probléma.
 • Rigó Máté
  Sokkal nagyobbat lehetett volna fogni kriptovalutákkal.
  Érdekességképpen: Németországban, ha valaki 1 évnél hosszabb időre vesz Bitcoint, annak a nyereségét nem kell 25% adóval leadózni.
 • rozoga
  Részvények és tőzsde helyett ICO cégek.
  Esetleg BTC, ETH bár nem cégek, de talán jó befektetés.
  Eddig bejött.
 • george
  : erre mondják, hogy ha beszállóra vársz, akkor addig is lemaradsz a növekményről, mert senki nem tudja, mikor lesz a visszaesés, és hogy mekkora lesz. A piaci időzítésre várni a partvonalon, nem jó stratégia az átlagembernek.
 • S1M0N
  @george:
  Mezei long pozinál kizárólag a beszálló és a kiszálló ár aránya releváns, tök mindegy, hogy közte csúcsokat dönt vagy bedől az árfolyam. Ha bizonyos vagy benne, hogy a tartási időn belül az aktuális alá mennek az árak, botorság bevásárolni.

  Némileg bezavar a képbe ha rebalanszolós portfóliód van, illetve az osztalék, de előbbi átlag csóró magyarnak nem való, utóbbiból meg a köv. válságig kieső összeg várhatóan elmarad az árfolyam esés nagyságától.

 • Nandi
  Ezt jozan esszel pl en is belatom, most megis keptelen lennek ra. Szerencsere epp nem is relevans, de max folyamatos (havi) fix osszegu vasarlassal mernek “beszallni”.
 • Hitel
  Jaja…csatlakozom az előttem szólókhoz…BTC …elég lett volna 3-4 sőt..1 éve. Vagy 10 éve én találtam volna ki.. agyrém ami azzal megy. Vagy csoda történik a szemünk előtt vagy akkora lufi lesz amilyet nem látott a világ..
 • Menyus
  Minden, ami kriptóval kapcsolatos!!
 • Menyus
  Ja, és minden, ami Mészáros:)
 • ügyvéd
  Azon sem sajnálkozik senki értelmes ember, hogy a múlt heti lottószámokat nem találta el, így azon sem érdemes, hogy 10/x éve vajon miért nem találtam el a nagy tutit?

  A GE most nagyon olcsó. Nem néztem utána, valaki tudja miért szakad az idén?

 • Compoo
  GE részvényt érdemes lehet venni? Hogy látjátok?
 • Inevitable
  Én nem játszanék a criptóval. Tulipánhagyma szaga van. Egy tanulmány szerint a befektetők kétharmadának fogalma sincs róla, hogy mi a blockchain technológia… Ráadásul a napokban olvastam, hogy jövőre komolyan szankcionálni fogja az EU, és bevonja a terrorizmus/pénzmosás ellenes törvénykezésbe (és érhet 1 bitcoin 100.000 dollárt is ha nem tudsz vele vásárolni normális országban).
  Ellenben én úgy látom, hogy bár csökkenni fog a fejlett országok népessége, az automatizálás a helyén fogja tartani a dolgokat. A ROBO ETF-et egy éve figyelem és tetszik amit látok, jövőre lehet beleharapok ha lesz elég játszóspénzem, bár a zöme marad a VOO-ban.
 • Gábor
  Az a baj, hogy itt egy rakás startup cég ami mondjuk hasonló, mint a Netflix, még a legjobb ötlettel is símán csődbe mehet. Tehát egy nagy adag szerencse is kell. Pár éve itt a kiszámolón volt egy cikk, a bitcoinról. Ami akkor 300 $ volt, de kezdetben csak pár cent. Miklós akkor az összeomlását vizionálta, hozzátéve, hogy még símán tovább emelkedhet, mivel már addigra is sokat ment már. Most majdnem 12000. Igazából az összeomlás is símán bekövetkezhetett volna, de a kereslet fennmaradt. Kínaiaknak hála. Ezt ki látta előre? Szerencse
 • jalso
  Ha a dotcom lufihoz hasonlitjuk a crypto-nak meg van hova novekednie, kozel sincs benne annyi penz. Ha jon is egy dotcom fele csod a crypto-ban, akkor is ami megmarad, es eletkepesnek bizonyul abbol lesz a kovetkezo google, amazon tipusu orias vallalat. A bitcoin maga pedig kezd digitalis arannya vallni (hetkoznapi fizetesre nem igazan jo egyelore, viszont hamisitani lehetetlen, es konyebb atvinni a hataron mint 30 kilogramm aranyat), nagy penzek gyors mozgatasara idealis.
 • zolika
  GE-nek nagy problémái vannak, esik a bevétel, egy csomó üzletágát el fogja adogatni, zajlik egy átalakulás folyamat, lecserélték a górét, stb. Az osztalék még így felezve is 2,6%, ami több, mint az S&P átlag, tehát ebből a szempontból már alulárazott (ha lesz megint bevétel, az osztalékvadászok venni fogják), valamint a menedzsment is veszegeti a részvényt, de én várnék még vele.

  Nemrég olvastam egy cikket, hogy a BTC kapitalizációja most még “csak” 130 mrd, de ilyen ütemű növekedéssel nemsokára már nagyító nélkül is látható része lesz a világ kapitalizációjának. Ezzel az a baj, hogy az ebben parkoló pénz elveszik a gazdaságból (vö: ha GE-t veszel, akkor nem vész el), azaz kvázi a jegybankok hiába nyomják a pénzt. Ez így nem jó a világnak, valami történni fog vele, ha magától nem pukkad ki. Persze kérdés, hogy mikor…

  Miklós, az ICO-ról írhatnál 🙂

 • ügyvéd
  Elmesélni kinek mi a kedvence éppen most, arra nagyon jó (lesz) ez a topik, de fenntartom, hogy címnek pont annyi értelme van mint annak lenne: Milyen lottószámokat kellett volna megjátszani a múlt héten/hónapban/évben?
 • ügyvéd
  Egyébként meg mindig az első “megérzésre” kell hallgatni. Anno a Facebook IPO nál be akartam szállni egy jelentősebb téttel, de addig olvastam a fanyalgásokat, amíg letettem róla, és nagyon boldog voltam, az első buktáknál, hogy milyen jól döntöttem.. 🙁
  Aztán most… 🙁
 • Szabó Gábor
  ha valaki még egyszer valutának hívja a bitcointot és a többi kriptopénzt azt beíratom közgazd 1 és mikroöko 1-re. a valuta a keszpenz. a deviza a szamlapenz. a bitcoint hogy olthet keszpenz format? sehogy. deviza. az se teljesen, de legyen
 • expect
  “Minden, ami kriptóval kapcsolatos!!”
  Én pont ellentétesen gondolom. Semmit, ami kriptoval kapcsolatos:!:) Teljesen egyértelmű, hogy az egész kriptovalutás marháskodást csak és kizárólag a spekuláció hajtja és tartja életben, magának az un. “valutának” semmiféle gyakorlati használhatósága nincs, ehhez megnézni az egész alapfeltevését: “A pénzrendszer rossz, mert a csúnya bankok irányítják. Ezért létre kell hozni egy olyan rendszert, aminek még a feltalálója sem ismert, teljesen átláthatatlan, és vadkapitalista elvek alapján működik, így az egész pénzként való alkalmazhatósága lehetetlen a kilengések miatt.”:D Ha túl nagyra engedik ezt a lufit, abból a világtörténelem legnagyobb gazdasági katasztrófája fog kikerekedni. Szóval ha jelentős forgalmú mainstream szolgáltatók beengedik fizetőeszközként, akkor érdemes babkonzervbe fektetni.:D
 • expect
  Amúgy meg 10 éves távon sztem az önvezető elektromos autók lesznek azok, amik nagyot fognak robbantani, szóval ebben a szegmensben keresném a lottószámokat.
 • headset
  @ügyvéd
  “A GE most nagyon olcsó. Nem néztem utána, valaki tudja miért szakad az idén?”

  Az árgörbéken az látszik, hogy a GE 2016 decemberig követte az SP500-at, majd pont az év kezdetekor kettévált az útjuk. Az SP500 folytatta a menetelést felfele, a GE meg elindult lefele.

  Felületesen rákeresve erre az időszakra az egyik elemző úgy gondolja, hogy 2016 3. és 4. negyedévében az árbevétel (revenue) nem növekedett, sőt csökkent.

  fool.com/investing/2017/01/30/general-electric-company-disappoints-again-what-it.aspx

  Hirtelen ennyit találtam.

 • Stanlee
  En a robotikat, azon belul is leginkabb a beteg/idosapolasra specializalodo cegeket preferalnam. Ha lenne ra lehetoseg meg szexrobotokat ertekesito cegekbe is befektetnek.
 • Fogalmatlan
  A világon kb. 12 ember van, aki tényleg érti a blockchain technológia működését, amit amúgy egy olyan ember talált ki, akiről azt se tudni kicsoda. Nem klasszikus tőzsdei termék, nincs mögötte se kormány, se garancia, se szabályozás, viszont a feketepiac megvalósult álma. Az árfolyama tankönyvszerű lufi, ami valós értéket nem tükröz. Nem is tükrözhet, hiszen a BTC befektetők még 1% se fizetett életében kryptovalutával semmiért.
  Nekem a BTC őrület pont az, ami nem is olyan régen a CDO, ABS, MBS és egyéb fantáziatermékek körül zajlott aztán jól megtérdepeltette a fél világot. Abból is a kamatemelés húzta ki a biztosítószeget.
  Aztán az idő majd cáfol vagy igazol. Lehet, hogy a világ legnagyobb sikersztorijából maradok ki, és majd magyarázkodnom kell az unokáimnak miért voltam ennyire hülye.
 • -nb-
  bitcoin: érted hogy működik? alapelv, hogy amit nem értesz, az nem neked való, nem?
 • Tinaturner
  Ez gondolom valami beugratós kérdés volt
 • Atom Antal
  Inflációval korrigálva hogy néz ki ez a táblázat?
 • Dörnyei József
  Érdemes lenne a listát kiegészíteni egy olyannal, ami lefelé ment. 🙂

  A crypto pénzek az alvilág és az adócsalók pénze. A legnagyobb felhasználója a drogkereskedelem. A crypto pénzeknek “köszönhető”, hogy mára drog krízis van a US-ben. A drog túl olcsó lett azért, mert létezik egy biztonságos pénz az alvilág számára. Eddig nem volt, ami durva extra költséget jelentett.

  Mindenesetre a crypto pénzeknek pontosan emiatt hatalmas piaca van, tehát az összes összeomlására én nem számítok. Ellenben egyetlen egyre én nem szavaznék.

 • Daenerys Targaryenová
  Igaz, hogy nem részvény: inverz volatilitás?
 • MichaelKnight
  Nem szerencsejatekozni kell( befektetés), hanem forgatni. Tudom, nagy okosságot mondtam, mégsem ezt csinalja a többség….
 • petko
  A mai technologiai forradalomban senki nem tudja mit kell venni, aki tudja az loverseny kategoria.
  Exponencialis a valtozas, a termeszeti jelensegek-tokepiacok-technologiai fejlodes egymas hatasara raerositve gerjesztik a hullamokat 2006 utan egyre erosebben. Erre rarakodik a zaj ami jon mindenhonnan: kozeledo valsag,eszkoz buborekt,elektromos auto,eszak korea ,# kampanyok stb…ember legyen a talpan aki ez ki tudja zarni es tud reszvenyt talalni 10 eves tavlatban.

  Amit az amazon/facebook/google/netflix/alibaba stb tech forradalom nem tud felfalni es megkerulhetetlen az a viz….en ott nezegetnek reszvenyeket , szigoruan a tozsdei korrekcio utan…..viz long, olaj/gaz/arany short 🙂

 • Deviáns
  Az a trend, ami a hetvenes-nyolcvanas évek gazdasági növekedésének egyik mozgatója volt, lassan átvált egy másik trendbe. A népességnövekedésre gondolok. Ez a népesség elöregszik, és szükségük lesz az öregségükben megromló egészségüket támogató eszközökre. (prothesis – orthesis)
  Berlinben voltam egy szakmai bemutatón (Nyomtatott áramkör gyártónál), amit az Otto Bock székházában tarottak, így volt egy Otto Bock termékbemutató is, illetve megnéztük a bemutató kiállításukat. Egészséges emberként kicsit hátborzongató volt. A lényeg azonban az, hogy ők nyugateurópában nagyon durva növekedésre számítanak. Ha sok pénzem lenne, az időskori életet megkönnyítő berendezések gyártóiba fektetnék. Szóljon, aki csinál ilyen portfóliót, lehet, hogy érdekelne…
 • Meepwn
  Én egy fél bitcoint vettem ~15eFt-ért. 🙂
 • Kari
  Ebben a Venezuelai próbálkozásban látok potenciált: index.hu/gazdasag/2017/12/04/venezuea_penzfegyverkezesbe_fogott/
  Csak bátraknak és kellően hosszú távra ajánlom.
 • Petya
  (OFF) Szerintetek hol tartam most a pénzem (1-2 millió közötti összeg) amiről tudom hogy 1 éven belül felhasználom? Köszi!
 • Tibor
  Naja dee tiz eve meg annyira se lett volna ezer dollarom mint most. Nem is szolva AKKORI dollarrol.
 • Tibor
  @jalso: hamisitani “lehetetlen”? Csak nem feltalalta valaki a feltoresbiztos vedelmet? 🙂
 • FoX
  A neten meg lehet találni, hogy mit adnak-vesznek a nagy guruk. Warren bácsi követése nem rossz dolog. 26.84-en vettem Bank Of America-t, mikor láttam, hogy durván bevásárolt belőle. Eddig nem bántam meg. Most gondolkodom vietnami részvényekbe fektető ETF-en.
 • Doki
  Azt sose értettem, hogy emberek miért kárognak, meg “lufiznak” azon, amiből egyszerűen kimaradnak, mert nincs elég vér a pucájukban. Mindegy, hogy nyersanyag, részvény, ingatlan vagy kripto. Ez önámítás csupán. Aki vett pl egy éve bitcoint az legalább megtízszerezte a befektetését. Aki felelősen fektet be, megfelelő stratégia és veszteségminimalizáló technika alkalmazásával annak mindegy mi a termék, csak kapja el a hosszú emelkedést. Pl. a kriptok terén kivesz az ember minden dupla után 10%-t. 8 szoros emelkedésnél az eredeti tőkén túl visszajön huszonegynéhány százalék plusz benn marad majd hatszoros tőke, ami ketyeg tovább. Ha kipukkad se fáj. De lesz itt még növekedés, lehet a partvonalról siránkozni.
 • Kiszamolo
  A hozzászólások nem az én véleményemet tükrözik, hanem a hozzászólókét.
 • Gyula

  Az elkepzelheto, hogy az onvezeto auto jo uzlet lesz, de az egeszen biztos, hogy nem az elkovetkezo 10 evben fog az bekovetkezni.
  SZerintem valamikor 2050 utan van az elso realis lehetoseg arra, hogy szamottevo mennyisegu _TELJESEN_ (azaza level 5 ) onvezezeto auto legyen az utakon.
  Ha ez egyaltalan megvalosithato kulso segitseg nelkul.
 • Gyula

  Venezuela a sajat valutajat sem tudja stabilizalni, szoval, en nem latok ebben semmifele potencialt.
 • AndrásGY
  Jó kis komment mágnes cikk 🙂

  Légyszíves mondd meg a stratégiát arra az esetre is, ha feleződik az árfolyam, majd megint feleződik, majd …

  A részvényválasztás másik oldaláról:
  lustaport.wordpress.com/2014/09/05/4-adat-amire-nem-gondolsz-a-tuti-reszveny-kivalasztasakor/
  lustaport.wordpress.com/2017/04/26/reszveny-valasztas/