MKB Digitall csomag: fontos változás

Az MKB Digit@ll csomagjáról írtam, amikor megjelent:

MKB új számlacsomag: digit@ll csomag

Ez egy nagyon jó csomag, ha nem veszel fel készpénzt, csak maximum az ingyenes 150 ezer forintot. Akár teljesen ingyenes is lehet a csomag, még a dombornyomott kártyáért sem kérnek pénzt.

De! Sajnos novembertől változtattak a feltételeken. Eddig akkor is ingyenes volt a csomag, ha egyáltalán nem érkezett rá pénz, azóta azonban jóváírás hiányában felszámolnak 1.135 Ft-ot havonta, ami azért nem kevés egy számlacsomagért. Ezt mondhatni titokban vezették be, nem túl elegáns módon. (Igazából a feltételek eddig is utaltak ilyenre, de mind a bankfiókban mind telefonon megerősítették, hogy jóváírás hiánya esetén nem számítanak fel semmit.)

Ez a rossz hír. A jó, hogy szemben a legtöbb bankkal, a pénztári befizetést is jóváírásnak veszik és elég akár csak havonta egy ezrest befizetned bármelyik bankfiókban, ha nem akarsz utalni és továbbra is (szinte) ingyenes marad a csomagod.

Amire még figyelned kell, hogy 20-ától 19-éig figyelik a jóváírást, vagyis ha befizettél vagy utaltál a számládra 21-én és következő hónap 18-án is, az sajnos ugyanannak a hónapnak fog számítani.

Ha kell egy jó és olcsó csomag, nézd meg ezt is, ha van ilyen csomagod, akkor viszont ne feledkezz meg arról, hogy havonta utalj vagy fizess be rá legalább ezer forintot. Kondíciós lista itt.

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 35 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Share

54 hozzászólás

 • headset

  Ez valóban így van, de ha aközött kell választani, hogy egy gyerekre vagy a főkeresőre szánjuk a rokkantsági (és élet) biztosítási pénzt, akkor én a főkereső további biztosítását választanám.
  Mert, ha a jövedelem megmaradt, akkor nehezebb körülmények között, de beteg gyerekkel is egyensúlyban marad a háztartás.
  De mi van akkor, ha a főkereső megrokkan? Legalább ugyanakkora ápolási költség, és még a fizetése is kiesik. Mondjuk 20 éves 300 ezres jövedelemcsökkenés az 72 millió forint. Minden biztosítás kevés erre.
 • Szatyorban lakom
  Anno az AXA-bol migraltak at OTP-be, es mostanaban latvanyosan kezdenek kopni a vele hozott kedvezmenyek. Szoval terelgetnek, en pedig megyek. Leginkabb: el.
  Havi legalabb 600k beerkezo osszeggel jol latom hogy a fentiek alapjan aktualisan rafi gold 2.0, vagy vallalkozoszellemueknek granit?
  Illetve ha van par (10+) milliom amivel kezdeni kellene valamit az bank szempontjabol arnyalja a kepet? Vagy ugy altalaban, ha nem kivanook lakassal vagy lakastakarekokkal zsonglorkodni, mi a most aktualis biztonsagos befektetes ami legalabb a (valodi) inflacio felett hoz, es nem kot nagyon?
 • Lala
  Köszönöm, hogy szóltál Miklós! Valóban “sunyi módon” vezették ezt be. Nekem nem történt meg a jóváírás, pedig érkezett pénz a számlára. Az üzenetírás funkció pedig nem működik az online felületen… :-/
 • Balázs
  Az mkb-nál lévő táblázat alapján szerintem elég oda 1 ft is nem kell egy egész ezres a számlavezetési díj jóváírásához.