OTP autó nyereménybetét kamatcsökkentés

Bálinttól kaptuk a hírt, hogy az OTP autó nyereménybetétkönyv kamata a felére csökkent, jelenleg 0,25%. (Az FHB hasonló termékének a kamata maradt az erős 0,55%)

Itt már írtam erről a termékről. Röviden a lényege: a betétkönyvek kamatát nem odaadják a betéteseknek, hanem összedobják egy nagy kalapba és mindenki között kisorsolnak X darab autót.

Jelenleg egy 10 ezer forintos OTP autó-nyereménybetétkönyvvel 0,00053125% esélyed van, hogy egy év alatt nyerj egy négymillió forintos autót. A negyedéves sorsoláson ennek a negyede az esélyed.

Köszönjük Bálintnak a hírt.

Share

47 hozzászólás

 • Zabalint
  Másik cikk alatt írta egy kommentelő, hogy a PMÁK kamatcsökkentése miatt lassan az autókötvény lesz a legjobb befektetés. Hát nem, ha már szerencsejáték, sokkal jobb esélyekkel indul, aki a PMÁK hozamaiból lottószelvényeket vesz 🙂
 • Petike
  Szóval kb. 18,8 milliót kell betenni, hogy 1% esélyed legyen évente autót nyerni. 🙂
 • Gábor
  Semmivel nem ösztönzik az embereket a megtakarításra.
 • derred
  tehát 1:188 235 az esélye, ha minden igaz.

  Most az 5ös lottón 4-es találat volt 13db, fizetett 3 771 920 Ft -ot, a 4-esre esély: 4 találat 1 : 103 410.

  De OTP-nél visszakapod a pénzed, a lottónál meg minden befizetett szelvény már kiadás.

 • skylaner88
  Hogyan szamoltad ki ezt a nyeresi eselyt?
  Publikus a sorsolason resztvevo osszes betekonyv szama?
 • Gábor
  Mindenesetre múltkor láttam a Blahán lévő OTP-ben, hogy egymás után 3 ügyfél is vett autónyeremény betéteket és bizony nem 10-es címletet. Az alacsony kamatkörnyezet és a rendelkezésre álló likviditás a jelek szerint ezt igencsak népszerűvé tette. Én is vettem az idei évre, azt a pénzt, amit a nyugdíjpénztárba tervezek befizetni idén, addig így kvázi ebbe fektettem be. Év végén pedig visszaváltom a szelvényeket és megy NYP számlámra.
 • yutte hermsgervørdenbrøtbørda
  inkább rulett vagy valami hasonló szerencsejáték, ott nagyobb a várható nyeremény…
 • Tamás74
  Nekem csak azért van, mert macerás hozzányúlni és költségmentes.
  Ha ez mellé (elektro)mikroszkópikus eséllyel nyerek is, hát hurrá. Nem azért tartom 🙂
 • BalageHKK
  Ez kemeny 20 ft-os + varhato erteknek tunik, nem szaladok tole vasarolni.
 • Impius
  Sziasztok!

  A nyerési esély hogyan kerül meghatározásra? Van valahol elérhető információ a betétkönyvek számáról?

 • Gabo
  Megfelezték a szinte 0-át, így szintén szinte 0 az esély 🙂 Lassan arra is nagyobb az esély, hogy valakit véletlen szoftverhiba miatt sorsolnak ki…
 • attila
  off: úgy néz ki kidurrand a bitcoin lufi 😉 meg majd a többi is ki fog hamarosan 😉
 • random okos
  “Gábor
  2018-02-01 at 13:01
  Semmivel nem ösztönzik az embereket a megtakarításra.”

  Nem tudom melyik tévécsatornát nézted eddig, de már 10 éve tart a QE aminek pont ez a lényege.
  Rengeteg a lóvé, már nem tudják hová tenni. Csak nem nálad meg nálam.
  Aztán nyafognak hogy nincs infla. Pedig én el tudnám költeni.

 • headset
  ,
  “A nyerési esély hogyan kerül meghatározásra? Van valahol elérhető információ a betétkönyvek számáról?”

  Nem kell hozzá a betétkönyvek száma. A nyerési esély 10 ezer forintos betétkönyvre volt számolva.

  Ennek az éves kamata 25 Ft. A kamatadó miatt marad 21,25 Ft. Ebből 188.235 betétkönyvenként tudnak egy 4 milliós autót venni. (4 millió / 21,25).
  Ezért a nyerési esély 1/188.235 = 0,0000053125, ahogy a cikk is írta.

 • Kiszamolo
  Attila, korai még temetni.
 • ügyvéd
  @Miklós
  Nem-e lehetne-e 😀 nyitni egy cointopikot, ahol folyamatosan coinozhatnának akik akarnak, mindenhonnan máshonnan viszont tűzzel vassal kiírtani????
  Elmondhatatlanul unom, hogy minden posztban előkerül!
 • Tinaturner
  Derred: visszakapod igen de almat az almaval.
  Lottoszelveny mondjuk 250 ft kb. Kb 32000 ft pmák-bol tudsz evente 4 szelvenyt venni, ahogy autobetetkonyvnel is ennyi van. Osszeadogatod az osszes nyeresi eselyt a 2-5os talalatig meg a kb hozamokat es ezek atlaga jatszik a betetkonyved hozamabol sorsolt autoval. A vegen a pmakot meg a bezetkonyvet is visszakapod egyarant. Sot valszeg a pmakot olcsobban kapod vissza mint a betetkonyvet. Aki unatkozik kiszamolhatna 🙂
 • Tinaturner
  Nem tudok szerkeszteni szal arra gondoltam h autot is 4x sorsolnak, ezert a 4 lottoszelveny. Igy talan egyertelmubb
 • Penge
  Osztom ügyvéd véleményét. Tényleg idegesítő, hogy újra és újra előkerül a téma IRRELEVÁNS topicokban. Sokkal viccesebb lenne, ha egy helyre jönne össze 500-1000 hozzászólás és könnyebb is lenne pár év múlva visszautalgatni rá, hogy “Na látod, mennyire benézted?” amikor a Bitcoin már több százezer dollár lesz és a kriptopénzek komolyan fogják fenyegetni a fiat pénzeket. 😀
 • Lui
  Nekem is van ilyen betét, de nevetségesnek tartom.. ki a frásznak kell egy 1.0-ás suzuki.. 🙂
  Csak azért nem veszem ki belőle, mert lusta vagyok és nincs jobb.. én évi 1-2-3%-ért nem veszek a nyakamba ilyen-olyan számlanyitást, TBSZ számlát, utalgatást, jogszabály olvasgatást, hogy átlássam, stb. Annyi vele a nyűg, hogy nem éri meg azért a kevés pénzért. Inkább dolgozom rendesen az idő alatt, amíg a ma befektetési lehetőségekkel szarakodnék, jobban jövök ki.
 • attila
  okos Szerintem a probléma ott van hogy tévednek a közgazdászok és a 0%-os kamat visszájára sül el. Ők azt hitték ha 0%-a kamat akkor mindenki elkölti inkább a pénzt mint hogy megtakarítson és ezzel beindul az infla. Be is indult, csak nem azafajta amit ők néznek. Eszközár infla lett és ebből lesz a köv. válság is mikor összeomlik. Ha eddig kerestem 1 millát és abból félretettem 300e-t 5%-os kamatra akkor tudtam hogy ez jó mert lesz majd nyugdíjkieg, gyerekek tanítása stb., most nem kapok érte semmit ezért részvényt veszek meg ingatlant hisz nem tudok több parízert enni meg egyszerre több tv-t nézni több fotelből.Az egészből egyedül az a jó hogy a szegényebb rétegek bére is emelkedik a munkaerőhiány miatt és ők azért még tudnak életszínvonalat növelni azzal a néhány 10e forinttal amivel többet kapnak kézhez…remélem nem bitcoinra meg részvényre költik a plusszpénzt…
 • NeTuddKi
  Úgy látom szerencsejátékban nem vagytok otthon, ezért egy kis segítség. Angolul EV -nek (Extra Value) hívják mennyi a VÁRHATÓ nyereményed. Ennyit fogsz nagy átlagban nyerni, illetve mivel a cégek nem ingyen dolgoznak ezért veszíteni. A magyar lottónál -64% az EV értéke (48% fizetnek vissza -20% adó), azaz a pénzed 2/3 -át elbukod, ennél csak jobb ajánlatok vannak. Itt az EV -t a valós kamat és a -0.25% közötti különbség adja, ami -1-2% lehet, tehát ha már játszani akarsz akkor inkább ez, mint a lottó. Olyan játékot amire nincs ráhatásod (lottó, rulett) nem érdemes a nyereményért játszani, legfeljebb szórakozásból. Pókerben pl. 10% fee/rake van, ennyit tesz el a póker oldal, tehát minimum 11% -al jobban kell játszanod mint a többiek, ami egyáltalán nem lehetetlen. Vagy sportfogadásban 5% haszon van külföldön, ennyit sem lehetetlen kitermelni ha nagyon jó vagy valamilyen sportágban.
 • Tamás74
  ” Sot valszeg a pmakot olcsobban kapod vissza mint a betetkonyvet.”
  Betétkönyvet is lehet költségmentesen ha ott és úgy nyitod ahol és ahogy kell.
 • Gabo
  @attila: “kerestem 1 millát és abból félretettem 300e-t” – ezzel Magyarországon már bőven a felső 10%-ban vagy, de megkockáztatom, hogy inkább felső 5%. Viszont kb. 8-9 millióan az országban lehethogy bírnának még egy kicsit több parizert enni…
 • headset

  “Úgy látom szerencsejátékban nem vagytok otthon, ezért egy kis segítség.”
  Ez eléggé erős kezdés.

  Ehhez képest a folytatás, már nem állja meg a helyét:
  “Itt az EV -t a valós kamat és a -0.25% közötti különbség adja, ami -1-2% lehet, tehát ha már játszani akarsz akkor inkább ez, mint a lottó.”

  Ha elmaradt kamattal számolunk, akkor az autónyeremény-betétkönyvnél a máshol elérhető kamat a költség. Ez állítható párhuzamba a lottószelvény árával. A nyereség pedig a betét 0,25%-a (minusz adó).
  A valószínűségszámítási értelemben vett várható nyeremény 1 és 2% kamatnál
  0,25%*0,85/1% = 0,2125 = 21,25% vagy
  0,25%*0,85/2% = 0,10625 = 10,625%.

  Ez messze rosszabb, mint a lottó.

 • Zabalint

  A lottó úgy jött elő, hogy még akkor is jobban jársz, ha a pmák hozamodból lottó szelvényt veszel. Ugyanis a pmák hozama többszöröse ennek a nyereménykötvénynek, így a szerencsejátékra költött pénzed 2/3-ának a bukásával is sokkal több a várható nyereményed, mint az autó nyereménykötvénnyel.
 • NeTuddKi
  A lottónál a pénz elveszik, a nyereménybetétkönyvnél megmarad, csak a piaci árnál rosszabbul kamatozik. 1-2% -ot nehogy már kihozz 80-90% -ra, mert összekarmolom magam. Zabalintnak abban igaza van, hogy ha a jobb kamatot költöm lottóra, akkor összemérhető a kettő, de a legegyszerűbb ha nem játszik valaki olyan játékot, ami előre láthatólag veszteséges lesz, azaz nincs autónyeremény betétkönyvem sem.
 • Gabo
  Hosszútávon tényleg veszteséges, de ha valaki mondjuk havi pár10ezret tud féretenni, annak már jó lehet. Takarék al-számlán az a pénz havi szinten egy negyed túrórudi árát sem kamatozza, de ha minden hónapban vált ezen a pénzen e-nyereménybetétet, akkor (minimális) esélyt ad magának egy nagyobb “hozamra”. A pénzt nem veri el, mert pont annyival bonyolultabb a folyószámlán tároltnál, és mondjuk fél-egy év múlva vissza tudja váltani két kattintással amikor is egy szabad szemmel már könnyebben látható összeget invesztálhat mondjuk a már meglévők kamatfordulóján állampapírba.
 • Laya
  Lui
  “ki a frásznak kell egy 1.0-ás suzuki.”
  Kérheted az árát is 😉 A negyedéves sorsoláson meg jobb verdákat is húznak.
 • Szilvi
  Én vettem egyet 10000 ft-ért még szülinapomra, csak az érzés miatt, hogy megadom magamnak az esélyt. 🙂
 • mokuskerek
  ha jól tudom születésem óta van nekem is meg a tesómnak is, 10ezer forintos a nagyszülőktől
  a mai napig egy nyamvadt autót nem nyertünk:) pedig nem vagyok már fiatal
  jó befektetés volt na:)
 • dmry

  Isten és/vagy a modern orvoslás éltessen amíg csak szeretnéd!

  happy börzét 100k feletti árfolyamot kívánva neked!

 • Szilvi
  : ez még 2 és fél hónapja volt, de azért köszi:-):-) neked is viszont:-)
 • gab
  Lassan már az is eredmény, hogy KP felvételi díj nélkül váltom vissza, amikor akarom. Ha beteszem a számlára, még nekem kell fizetnem, hogy kivegyem a pénzem, és kamat ezt sem fedezi. Szóval ha van egy kis pénzem, 50 ezres betétkönyveket veszek. A sorsolási eredmények alapján szinte csak azokat húzzák ki. (60-as és 65-össel kezdődő számúak ezek) Tudom, hogy minimál az esély, de ennyi játék belefér a pénzügyeimbe. Egyébként nem kell átvenni az autót, kifizetik az árát, ha azt kéri a nyertes.
 • Hua
  @Mókuskerek
  Lehet hogy nyertel csak nem tudsz róla? 🙂 Rengeteg át nem vett nyeremény van az OTP-nél.
  Én ebben tartom(és gyűjtöm) azt a pénzt amit majd kocsira költők. Ha esetleg nyerek akkor hurrá ha nem akkor megvan a pénzem a kocsira.
 • KL
  @NeTuddKi:”Angolul EV -nek (Extra Value) hívják mennyi a VÁRHATÓ nyereményed.”
  Expected Value valójában, kioktató posztokhoz mindig érdemes utánanézni az ilyesminek pontosan:-)
  És pókerben nem mindig 10% a fee ill. a rake.
 • Engem az erdekelne hogy a postan veheto nyeremenybetetkonyvben az 5db 10000ft-s ugyan akkora eselyel indul mint az 1db 50000ft-s? Melyikkel jarok jobban?
 • Lui
  @Laya: igen, erre most én is rájöttem, az úgy már sokkal jobb, de mint matematikus, nagyjából tisztában vagyok a nyerési esélyekkel.. szóval ez inkább csak álom.. azaz szerencsejáték, de semmiképpen nem befektetés.
 • Kiszamolo
  andrew, súlyozzák, mindegy, hogy milyen címleteket vettél.
 • Koszonom!
 • Feri78
  Önmagában az a tény, hogy az OTP autó nyereménybetét mint “pénzügyi termék” létezni tud, szomorú szegénységi bizonyítvány Magyarország pénzügyi és általános kultúrájáról. Mondjuk, mit várhatunk egy olyan országban, ahol az év zenei előadója Kis Grófó, ahol milliókat lehet képernyő elé ültetni egy lényegében prostituáltakat és bűnözőket felvonultató valóságshow műsorra tűzésével. És ahol nem kényszergyógykezelnek az olyan hülyeségekért, mint az oltásmegtagadás, a homeopátia, a fényevés, és a televíziós távgyógyítás. Jézusom. Nagyon kellene egy személyes pénzügyes tantárgy általános- és középiskolákba.
 • headset

  “Önmagában az a tény, hogy az OTP autó nyereménybetét mint “pénzügyi termék” létezni tud, szomorú szegénységi bizonyítvány Magyarország pénzügyi és általános kultúrájáról.”

  Tényleg akkora balfogás, ha valaki a 10ezer Ft-os betét 200 forintnyi kamata helyett inkább a 25 forintos várható nyerséget választja? Plussz az izgalmat, hogy negyedévente böngészheti a listákat és a kis esélyt, hogy valaha autója legyen?

  Bizony, más embereknek lehetnek más szempontjai. Meglepő, ugye?

  Nem mondom, hogy ez a világ legjobb befektetése (főleg nem nagyban), de azért ennek is megvan a helye.

 • BTM
  Biztosan nincs semmi költsége ennek a betétkönyvnek? Ötvenezerért veszek és ugyanennyit kézhez kapok, amikor vissza akarom váltani?
 • Feri78
  Igen, tényleg akkora balfogás. 🙂

  De jóérzésű ember itt már csak sír. Mert nem hiszem el, hogy el kell magyarázni, miért hülyeség a potenciális kamatbevétel 90%-át a banknál hagyni.

  Ha szerencsejátékot akarsz űzni, tudom ajánlani a kaszinókat, jelentős előnyük az OTP autóbetéttel szemben, hogy van ingyen pia. 🙂

 • Nekem Postás verzió van, annak nincs költsége, de ha ezt az FHB-nál veszem ott azt hiszem van(?).
 • Nbazs
  @Feri78:

  “Mondjuk, mit várhatunk egy olyan országban, ahol az év zenei előadója Kis Grófó, ahol milliókat lehet képernyő elé ültetni egy lényegében prostituáltakat és bűnözőket felvonultató valóságshow műsorra tűzésével. És ahol nem kényszergyógykezelnek az olyan hülyeségekért, mint az oltásmegtagadás, a homeopátia, a fényevés, és a televíziós távgyógyítás.”

  Kérlek mutass nekem egyetlen országot (azokat leszámítva, ahol sokaknak TV-je sincs) ahol nem ez a helyzet. Ezt a sok szemetet amit felsoroltál nem mi találtuk ki, mindet nyugatról importáltuk…

  Jó lenne ha leszoknánk már végre erről a nálunk minden sokkal sz@rabb mint máshol mentalitásról…

 • Garas
  Csak egy.pici apróság a pénzügyi kultúráról: havi 5-600 ezerert veszek ilyen otp-s takarékbetétkonyvet, mert az a pénz bejön, de nem kell, itthon nem akarom tartani, ha történik valami, azert, hogy vosszakapjam, nem akarok fizetni. Ha leég a ház, a pénz odavan, de ez nyilvántartott sorszáma miatt pótolható, ha betörő viszi el, a nevemre szól, tehát már csak ezért is jobb, mint a kp. Barmi történne, itt van a papír, előveszem, és egy óra múlva kezemben a kp, más nem tud vele semmit se kezdeni. Nem szeretem a valóságshow-kat, kis grofót, a dolgom csinálom, amiből ennyit félre tudok gond nélkül tenni. Nem a párizsi árát teszem bele. Pénzügyi unintelligens lennék?