MKB új számlacsomag: digit@ll csomag

2017-07-27
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Gránit Bank mellett az MKB is elindította a videós beazonosítással otthonról nyitható számlacsomagok értékesítését. Mindez mellé kijött egy jó számlacsomaggal és egy akcióval is.

Ha távolról nyitsz számlát (vagyis nem a fiókban, hanem videóhívás használatával) és kártyavirtualizációt is kérsz (tehát NFC képes mobilodra felviszed a kártyádat virtuálisan), akkor nem csak szinte azonnal tudod használni a kártyádat, (addig is, amíg postán megérkezik a fizikai bankkártyád), akkor az első 5.000 személy még 5.000 Ft jóváírást is kap. Ez azonban adóköteles juttatás, aminek az adóját a bank átvállalja, viszont megkomplikálja az év végi adóbevallásodat, erre figyelj oda, mielőtt kéred ezt az összeget. (Megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, mi van akkor, ha a telefonom nem NFC képes. Azt mondták, semmi, akkor is jár az ötezer forint.)

Remélem ugyanolyan jól működik, mint a Gránit Bank hasonló alkalmazása, bár ezt még nem is láttam, nem is próbáltam. Ha van tapasztalatod, oszd meg a hozzászólásokban.

Ez még nem minden. A digit@ll számlacsomag elég olcsónak is tűnik, akár ingyenes is lehet.

Ha legalább egy ezres érkezik rá havonta és ha nem veszel fel pénzt ATM-ből, nulla forint a havi díj. Ha veszel fel pénzt, a beérkező összeg és a felvett pénz hányadosával szorozzák a sávos havi díjat. Például 100 ezer forint érkezett egy adott hónapban és 60 ezret vettél ki ATM-ből, akkor 935 Ft×0,6, vagyis 561 Ft lesz a havi díjad. (A kondicíós listában nincs szó arról, hogy érkeznie kellene rá bármennyi pénznek, de az ügyfélszolgálat így tudta. Holnapra ígértek visszahívást, hogy kell-e jóváírás, vagy anélkül is díjmentes a számlavezetés. Az én értelmezésem szerint nem szükséges, de majd kiderül.)

Update: azóta beszéltem az ügyfélszolgálattal. Ha nem veszel fel pénzt, akkor nincs havi díj, akkor sem, ha nem érkezik rá pénz az adott hónapban.

A kártya is ingyenes, sőt a havi első két utalásra vagy csoportos beszedésre is csak a tranzakciós adót kell fizetni, a többire további 60 vagy 96 Ft-ot internetes utalás esetén. A havi postai számlalevél is ingyenes.

Azonban fontos, hogy bár a fizikai kártya díjmentes, a virtuális kártya viszont 1.990 Ft a második évtől. Ezért ne felejtsd el lemondani év közben, ha nem akarsz ennyit fizetni érte.

Ha nem, vagy csak ritkán szoktál pénzt felvenni és havonta csak 2-3 alkalommal utalsz, ennél olcsóbb számlát nem nagyon fogsz találni, hiszen gyakorlatilag ingyen van a számla. (Az ingyenes bankkártya ritka, mint a fehér holló.) Kondíciós lista a további költségekkel.

Ha ennél többet használod a bankszámládat, akkor kattints ide a kalkulátorért, hogy melyik számodra a legjobb csomag.

Online számlanyitás leírása itt, az oldal közepén. Reggel 8 és este 8 között lehet számlát nyitni távolról.

 

Next Post
Visszajelzés

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram