MKB új számlacsomag: digit@ll csomag

A Gránit Bank mellett az MKB is elindította a videós beazonosítással otthonról nyitható számlacsomagok értékesítését. Mindez mellé kijött egy jó számlacsomaggal és egy akcióval is.

Ha távolról nyitsz számlát (vagyis nem a fiókban, hanem videóhívás használatával) és kártyavirtualizációt is kérsz (tehát NFC képes mobilodra felviszed a kártyádat virtuálisan), akkor nem csak szinte azonnal tudod használni a kártyádat, (addig is, amíg postán megérkezik a fizikai bankkártyád), akkor az első 5.000 személy még 5.000 Ft jóváírást is kap. Ez azonban adóköteles juttatás, aminek az adóját a bank átvállalja, viszont megkomplikálja az év végi adóbevallásodat, erre figyelj oda, mielőtt kéred ezt az összeget. (Megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, mi van akkor, ha a telefonom nem NFC képes. Azt mondták, semmi, akkor is jár az ötezer forint.)

Remélem ugyanolyan jól működik, mint a Gránit Bank hasonló alkalmazása, bár ezt még nem is láttam, nem is próbáltam. Ha van tapasztalatod, oszd meg a hozzászólásokban.

Ez még nem minden. A digit@ll számlacsomag elég olcsónak is tűnik, akár ingyenes is lehet.

Ha legalább egy ezres érkezik rá havonta és ha nem veszel fel pénzt ATM-ből, nulla forint a havi díj. Ha veszel fel pénzt, a beérkező összeg és a felvett pénz hányadosával szorozzák a sávos havi díjat. Például 100 ezer forint érkezett egy adott hónapban és 60 ezret vettél ki ATM-ből, akkor 935 Ft×0,6, vagyis 561 Ft lesz a havi díjad. (A kondicíós listában nincs szó arról, hogy érkeznie kellene rá bármennyi pénznek, de az ügyfélszolgálat így tudta. Holnapra ígértek visszahívást, hogy kell-e jóváírás, vagy anélkül is díjmentes a számlavezetés. Az én értelmezésem szerint nem szükséges, de majd kiderül.)

Update: azóta beszéltem az ügyfélszolgálattal. Ha nem veszel fel pénzt, akkor nincs havi díj, akkor sem, ha nem érkezik rá pénz az adott hónapban.

A kártya is ingyenes, sőt a havi első két utalásra vagy csoportos beszedésre is csak a tranzakciós adót kell fizetni, a többire további 60 vagy 96 Ft-ot internetes utalás esetén. A havi postai számlalevél is ingyenes.

Azonban fontos, hogy bár a fizikai kártya díjmentes, a virtuális kártya viszont 1.990 Ft a második évtől. Ezért ne felejtsd el lemondani év közben, ha nem akarsz ennyit fizetni érte.

Ha nem, vagy csak ritkán szoktál pénzt felvenni és havonta csak 2-3 alkalommal utalsz, ennél olcsóbb számlát nem nagyon fogsz találni, hiszen gyakorlatilag ingyen van a számla. (Az ingyenes bankkártya ritka, mint a fehér holló.) Kondíciós lista a további költségekkel.

Ha ennél többet használod a bankszámládat, akkor kattints ide a kalkulátorért, hogy melyik számodra a legjobb csomag.

Online számlanyitás leírása itt, az oldal közepén. Reggel 8 és este 8 között lehet számlát nyitni távolról.

 

Share

28 hozzászólás

 • Pir
  “Az MKB Pay szolgáltatás keretében a mobilalkalmazás letöltése és használata díjmentes. A virtuális bankkártya kibocsátási díját pedig átmenetileg nem számítja fel a Bank. Ez a kedvezmény visszavonásig érvényes.”
  Forras:
  mkb.hu/lakossagi/szamlammal-foglalkoznek/elektronikus-banki-szolgaltatasok/mkb-pay

  Remelhetoleg a kedvezmeny nem lesz visszavonva. Hasonlo virtualis kartyat mar hasznalok (kulfoldi) es a bank kozolte elore, hogy 2018 januarig lesz csak ingyen a hasznalata.

  Hogyan lehet legolcsobban ket magyar bank kozott penzt (HUF) mozgatni?

 • Simon Templar
  A virtualizált kártya az első évben díjmentes, DE a második évtől díja van. A fizikai kártyának nincs. Vagyis, ha nullázni akarjuk a költséget, akkor érdemes az első év folyamán lemondani a virtualizált verziót. Egyébként nyitottam videochaten ilyen számlát. Hétvégén, fotelből. Óriási! És még aznap, tehát hétvégén élő lett a számla, meglett a jóváírás is. Amíg nem köpnek a mostani jó kondíció levesébe, addig meg is tartom. Célszerű olyan eszközön indítani a számlanyitást, aminek nagyon jó kamerája van. Hívásközben eszközt váltani nem lehet, csak újrahívással.
 • Kiszamolo
  Simon, jól eldugták, de tényleg: mkb.hu/apps/documentlibrary/download/5b3454d1-7cd7-4550-b9a9-19930e63c60e

  A második évtől 1.990 Ft. Na annyiért nem kérjük.

 • Biggo
  És a törvényileg ingyenes járó havi 150e ft kp felvét max két tételben is befolyásolja a havi díjat?.. Mert az szerintem törvényellenes lenne.

  Köszi!

 • Kari
  Biggo: Szerintem az is befolyásolja, mivel akár ingyenes, akár nem, az kp felvét. A számlavezetés ingyenességét a bank mint “egyéb kedvezmény” biztosítja. Ennek feltételekhez kapcsolása közvetlenül nem ütközik a kp felvét ingyenességével. Közvetetten bele lehet érteni, mert aki “ingyenesen” vesz fel pénzt, az végül a havi számlavezetésiben ki fogja fizetni az “ingyenes” kp felvét költségét is, de ez így nem üti a törvényt. – Szerintem –
 • Kari
  Pir: “Hogyan lehet legolcsobban ket magyar bank kozott penzt (HUF) mozgatni?”

  Legolcsóbban úgy mozog a pénz, ha a küldő bank az Erste és a számlacsomagod a top plus. Ebben minden ingyenes. Tényleg minden! Utalás, csop besz, szla vezetés, minden kp felvét minden Mo.-i automatából, nincs kártyadíj, nincs tranzakciós díj ráterhelés az ügyfélre, stb.
  Ha nincs ilyened, akkor sajnos már nem is lesz, mert ez a csomag már nem értékesített. (Ha lenne ilyen csomagod, akkor biztos nem kérdeztél volna ilyet.)

  Bővebben itt: citibank.hu/hungary/homepage/landing-page/ujbankom/pdf/a_citibank_lakossagi_allomany_atruhazasa_soran_atvett_tovabbiakban_nem_ertekesitett_lakossagi_bankszamlak.pdf

 • Rion
  A kondíciók második oldalán lévő “2. Havi bankszámlavezetési díj 345 Ft/bankszámla” díj a számlacsomag díján felül értendő havonta fizetendő fix díj, amire nem vonatkozuk a 0ázás lehetősége?
 • nemtom
  MKB? Soha. Pénztáros úr zsebébe szándékkal egy fillért sem helyezek.
 • Imre
  Valahol olvastam a honlapon vagy azt mondta az operátor, hogy a 150e ingyenes kpfelvét után számít ,hogy mennyit veszel fel, csak az befolyásolja a havidíjat.

  Nekem a megnyitás nem sikerült két óra alatt, tegnap este 19.30 körül kezdtem és ma 9.00 körül jött az email, hogy kész a számla.

 • szocske
  Azért akad még néhány olyan csomag, ami ma is nyitható és a tranzakciós adót sem kell kifizetni az utalásra.
  Pl.
  Cib online, havi 400 Ft körüli díjért minden tranzakció ingyenes (éves kártyadíj van) és ehhez csak 50ezer bejövő utalás kell
  Raiff. gold 2.0, teljesen ingyenes, de 400ezer/hó az elvárt bejövő utalás
  Erste Priv. L, teljesen ingyenes, de már csak hétfőig nyitható és csak 2019 márciusig garantált az ingyenessége, ehhez 150ezer/hó bejövő utalás kell.
 • Szabolcs
  KATA-s használhatja vajon?
 • Kiszamolo
  Rion, az akkor van, ha további számlád is van.
 • Pao
  Szoval kemeny 5000ft ,,adokoteles juttatas”.Amiert majd ev vegen 4 oldalnyi nyomtatvanyt kell kitolteni? Szep.:D
 • Levente
  Kiszamolo, visszahívtak az ígért információkkal?
 • Kiszamolo
  levente, nem. Update: fél hatkor hívtak, de nem volt nálam a telefon, így nem tudom, mi a válaszuk.
 • carlitos
  Holnap még beleférhetek az első 5000- be aki kap 5e jóváírást? Nyitáskor ez láthato?
  Kell rá érkezni havonta pénznek? Cikkben ezer ft havonta majd nem kell végül visszahívják Miklóst ami nem tettek meg…
 • Jóska Pista
  Elég adómat nyúlta már le a fideszes banda, olyan isten nincs hogy én ezekre bízzam a pénzem
 • Nimfas Corporation
  Szabolcs
  2017-07-28 at 08:57
  “KATA-s használhatja vajon?”

  Kata-s vagyok, Erste privilégium L számlám van. Akkor kell céges számla ha áfás vagy. Most nem tudom hogy áll a törvényi szabályozás, mert egy előző topicban volt mindkét oldali vélemény is. 🙂

 • random okos
  “Akkor kell céges számla ha áfás vagy. ”

  Sose értettem ki az a szarrágó vállalkozó, aki egy szaros bankszámlán képes spórolni.

 • Kiszamolo
  Random, ha hallgattál volna…

  Nézz meg egy vállalkozói számlát.

  Bankkártya lakossagi évi 2000 Ft. Céges 8000-13000 Ft.

  Utalás lakossagi tranzakciós adó. Vállalkozói további vagyon. Elutalsz az adóhivatalnak 3500 forintot további 800 forintért akár.

  Az egyesületi bankszámla havi költsége tizenezer forint. Pedig csak havi 3 utalás van, semmi más. (Mondjuk ennek fele a tranzakciós adó, de akkor is rengeteg három nyomorult utalásért)

 • Carppy
  NFC-s cucc miatt próbáltam pénteken nyitni, video chat és minden flottul ment, örültem, hogy végre itt tartunk, hogy ilyet lehet. Az ügyintéző mondta, hogy majd mindent megkapok email-ben kicsit később. Erre azt kaptam csak később, hogy sajnos nem tudják megnyitni a számlát. Felhívtam a telebankot, majd kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem lehet, mert nekik elő van írva, hogy személyi igazolvány kell a nyitáshoz. Bedobtam, hogy akkor útlevél, de sajnos az sem, csak személyi. 2017-ben mégiscsak itt tartunk…
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Magnetbanknál a Mars nevű vállalkozói számla havi 500 Ft, rendszeres utalás 0.44% (minimum 50 Ft). Az eseti utalás drágább -> mindent rendszeresként kell feladni, olyan időzítéssel, hogy csak egyszer teljesüljön. Bankkártya havi 400 Ft.

  Vannak náluk nonprofit csomagok is.

 • kridli
  Félig off. Ahogy más topikokban szó volt róla, mától nem értékesíthetőek az Erste privilégium számlák. Az Erste Kolléga Extra is megszűnt, vannak helyette új Kolléga számlák (ezekhez munkáltatói megállapodás kell), amiknek ugyan rosszabbak a kondíciói, de még mindig elég jó a jelenlegi mezőnyben (Kolléga plus 150ezres havi jóváírás esetén: havidíj 0, kártyadíj 2450/év, netbankos állandó utalás és csopbesz 0, netbankos eseti utalásnál tranzakciós adó).
  Viszont ami pozitívum, hogy megszűntették az eddigi semmire sem jó közszféra számlákat is, és ezek a kolléga számlák adhatók közszféra dolgozóknak. Úgyhogy ha valaki közszférában dolgozik, akkor a Kolléga Plus egy erősen ajánlott számla szerintem.
 • nyman
  „Remélem ugyanolyan jól működik, mint a Gránit Bank hasonló alkalmazása, bár ezt még nem is láttam, nem is próbáltam. Ha van tapasztalatod, oszd meg a hozzászólásokban”

  Granit Payt kivancsisagbol kiprobaltam, illetve egyes akcios beteteknel el kell kolteni havi x forintot ezert neha neha hasznalom.

  Nem tudom, pontosan mit irjak, mire vagy kivancsi?

  Regisztracio egyszeru volt. Samsung S7-em van, amin van nfc. Ha hasznalni akarom, akkor bekapcsolom az nfc-t es az alkalmazasban a Pay funkciot. Ezeket biztonsag es az akku uzemido miatt kikapcsolva tartom. Az is egy biztonsagi megoldas, hogy a fizetes csak feloldott kepernyo eseten megy.

  Folyt kov..

 • nyman
  Szoval par klick es mar mukodik a paypass. Osszesen vhol 10 es 20 kozotti alkalommal fizettem igy. 2001 ota van hitelkartyam, debit kartyat csak akkor hasznalok fizetesre, ha pl. a fent emlitett akcios betet rakenyszerit, illetve harom eve volt egy par honapos intenizivebb idoszak, mert a CIB-nel volt olyan akcio, hogy x alkalommal fizetni kellett debit kartyaval es 2015 es 2016-ban 0 ft volt szamlavezetesi dij.

  Ebben az evezredben mar egyszer hagytam otthon a penztarcamat egy ruhadarab csere es rohanas miatt es megalltam tankolni cirka 120 km-rel arrebb (szerencsere par liter utan eszrevettem, es a parkolasra, automosasra a kocsiban tartott aproval tudtam rendezni ) Ilyen esetre jol jott volna ez a funkcio.

  Folyt kov.

 • nyman
  (na, le van korlatozva 900 karakterre es nem tudok harom hozzaszolast egymas utan belokni?)

  Akkor latnam hasznosnak, ha a hitelkartyak eseten is mukodne mar valamenyik banknal, mert akkor a jelenlegi 4-5 kartyat (jogositvany, lakcimkartya, debit, 1 v. 2 hitelkartya igenytol, visszateritestol fuggoen) befogado penztarcamat meg vekonyabbra lehetne cserelni. Vagy az is jo lenne, ha erintessel lehetne ATM-bol penzt felvenni, akkor szinten kirakhatnam otthon a penztarcabol a debitkartyat.

  Szoval jo, hogy van ilyen, de az eletemet meg nem konnyitette meg. Gondolom elobb utobb belepnek mas bankok is, szoval van elotte fejlodes.

 • peeep
  Akkor is jár az 5000 Ft jóváírás, ha miután elköltöttem meg is szüntetem szinte azonnal, (nyilván mindenfajta visszafizetési kötelezettség nélkül)?
 • headset

  A kondíciók között nem látok számlamegszüntetési díjat.

  De csak az első 5000 új számlásnak jár/járt az 5000Ft.