Visszajelzés

A Bagázs írt egy levelet, ebből idézek egy bekezdést:

Szeretnénk megköszönni, hogy a Kiszámoló blogon megjelent írásokon keresztül hozzájárultál a Bagázs működéséhez, programjaink fenntartásához. A tavalyi cikkek hatására adományozó olvasóid nagy része a mai napig havi rendszerességgel támogat bennünket, ami továbbra is hatalmas segítség az egyesület számára.

Ha még emlékeztek, írtam bő egy éve egy cikket róluk, illetve arról, miért is jó neked, ha adakozol mások szükségeire.

Örömmel hallom, hogy még mindig adakoztok nekik. Köszönöm nektek.

(A levelet nem nyilvánosságnak szánták, de remélem nem bánják, hogy idéztem belőle. Szerettem volna, hogy tudják azok, akik adnak, mekkora segítség a Bagázsnak a havi adományuk.)

Share

14 hozzászólás

 • Családfő
  Jó ezt olvasni.
 • Vlad
  Ez a Bag nevű településen működő roma közösséget támogató szervezet?
 • Vlad
  Na mind1, csak biztos akartam lenni benne h ok azok.
  Egyik bagi ismerosom elmondasa alapjan, a nyilaszarocsere program nem igazan jott be. Beepites utan fel aron arultak az erintettek a kibontott ablakokat. Hm…
  Sikeres program: Cserdi, bár eleg megoszto is egyben.
 • Csavargó

  Egyrészt: csak egy kattintást kellett volna véghezvinni, hogy elolvasdd az előző cikket, amiben mindent megtalálsz. Egyszerűbb, mint hozzászólni…
  Másrészt: a Bagázs nem cserélt ablakot senkinél. Ők oktatással segítenek. Ha halat adsz az éhezőnek, csak a kiszolgáltatottságot növeled. A Bagázs inkább halászni tanít…
 • Vlad
  Köszi a segítséget. Nem akartam elolvasni az előző cikket időhiány miatt, de azért kösz.
  Ja és köszi a halászos hippi közhelyt is, mindig feldobja a napom. Amúgy tisztában vagyok nagyjából a programjukkal, már amit a médiában hallok. Ezért kérdeztem meg, mert helyiek mondták ezt az ablakosdit…
  Ne ijedj meg, nem szélsőjobbos fajvédő vagyok, simán egy érdeklődő civil, de azért kösz még1x, feltetováltatom magra amit mondtal.
  Pont ezért hoztam fel a Cserdi programot, mint alternativat (Bogdan Laszlo)
 • V
  en csak azert jartam vissza hogy lassam neked tenyleg nem esett le hogy a linkbol kiderul melyik szervezet ez. Neked nem volt idod elolvasni, nekunk nem volt kedvunk valaszolni. De faja a tetkod.
 • Vlad
  no comment, feladom…
 • Penge
  Tudom, ez nagyon kegyetlen kérdés lesz, de ha tényleg akkora költsége lenne azoknak a dolgoknak, amiket a Bagázs (és mások is) rendszeresen előhoznak, mint segélyek, közmunka, tűcsere program, stb. akkor vajon a több évtizede hatalmon lévő és hasonszőrűekre cserélődő profitorientált döntéshozók komoly közgáz végzettséggel veszélyeztetnék a saját profitjukat, illetve újraválasztásuk esélyét?

  Mert szerintem erősen túl van tolva ez is, ahogy minden más (a stadion meg a kisvasút is), ugyanis egyetlen lényeg van, amiben minden politikus egyetért: találni kell gumicsontokat, amikkel foglalkozhat a nép, ki-ki a saját testhezálló gumicsontját megtalálja.

  Persze sokan nem akarnak olyan életet, mint a banánköztársaságokban, főleg ha a favellák rosszabbik oldalán vannak (és a többség ott lenne), de ettől még elvitathatatlan, hogy gazdaságilag(!) jobban megéri nyomorban tartani tömegeket.

 • Penge
  Máskülönben már régen mindenhol jólétet teremtettek volna. Ha viszont gazdaságilag nem éri meg, mert ha elég képzettek lesznek (IT, mérnök, stb.), akkor a mi gyerekeink munkáját fogják elvenni, ha viszont nem lesznek elég képzettek, akkor fanatikus merénylő meg utcagyújtogató meg hasonló lesz belőlük, ugyanis az is elvitathatatlan, hogy a 4 általánost végzett félanalfabéta, falu határát el nem hagyó elvan ősemberi tudatlanságban, míg egy tanult, művelt ember kezébe kerülnek Orwell és hasonló irodalmi művek, megkísérli lebontani a rendszert. Ha meg a Korán és hasonlók kerülnek a kezébe, akkor random istenek nevében tömegpusztítást is végezhet. Mert a remény hal meg utoljára. És ha a tudás magasabb, mint a társadalmi státusz, az a remény halála.

  De az utópia szép dolog, én is hittem benne fiatalabb koromban, csak legalább 2 évszázad(!) kell, hogy az emberiség meghaladja saját önzőségét.

 • Vlad
  @Penge:
  ha jól emlékszem a kormány nekiment annak idején a bölcsész képzésnek is és csökkentették a keretszámokat az államilag támogatott karokon. Nem olyan rég volt.
  Nem kell bölcsész sem túl sok a mai logika szerint.
  De most komolyan?
  Ezért vigyem Ausztriába tanulni a gyerekeimet, mert néhány agyrottyant kitalálta, hogy jobban irányítható a magyar, ha nem túl képzett? (mondjuk van benne valami)
  Bár a jól irányított, nem jól képzett csóró réteg összességében mennyit termel? Nem jön ki a matek, bukó az üzlet…
 • Petike
  @Vlad: na mondjuk ezt a bölcsész képzést nem is baj, ha csökkentik. Nem mind1, hogy érettségivel vagy diplomával adja a mekiben ki a menüt? Valljuk be, nagyon kis részük helyezkedett el a szakmájában.
 • Zabalint

  Felsőoktatás != szakma. És ez igaz a műszaki szakokra is, nem csak a bölcsészre. Mit jelent, hogy nem a szakmájában helyezkedett el? Aki közgazdász szakott végzett, annak például mi a szakmája? Egy két idegen nyelvet jól beszélő, művelt, intelligens bölcsész ha elmegy egy multihoz valamilyen üzleti területre, akkor annak kár volt, hogy elvégezte a bölcsész szakot?

  Egyetemista koromban én is hangosan bölcsészeztem (igazából már középiskolásként is), mára viszont teljesen máshogy látom a dolgokat, egyáltalán nem az minősíti az ember tudását, értékét, hogy milyen szakot végzett.

 • Régi_Olvasó
  Kedves Kiszámoló,
  Jómagam is a blogbejegyzés óta állítottam be rendszeres utalást, akkor meggyőzött az írás és a küldetésük.

  Köszönjük, nagyszerű dolgok ezek!

 • Lazybones
  Én egy ideig támogattam őket, de aztán abbahagytam, mert soha nem kaptam tőlük se hírlevelet, se más infót. Gondoltam, valami következménye csak kell legyen, ha ennyire tesznek a támogatóikra… azóta az Igazgyöngynek tolom, ők tájékoztatják a közvéleményt.