Napi színes

Az előző cikk hozzászólásaiban szokás szerint sikerült megragadni a lényeget 🙂 és arról alakult ki vita, mennyire reális a tévészereplők életszínvonala.

Éppen az én cikkem után jelent meg egy cikk a Money-n ugyanerről a témáról. Mint helybéliek, akik tisztában vannak a kinti árakkal és fizetésekkel, az alábbi következtetést vonták le.

Full House: Danny Tanner háza

Úgy tűnik, az újságírás jobban fizetett a nyolcvanas években. Egy hasonló ház, ahol a sorozat játszódik, 4,15 millió dollárért (1,2 milliárd forintért) kelt el. Danny szakmájában a fizetés évi bruttó 30 és 129 ezer dollár között szóródik.

Agymenők (The Big Band Theory): Sheldon lakása

Sheldon és Leonard lakása Pasadena-ban havi 1.875 dollárba kerülne. Mivel a fizetésük évi 88 ezer dollár átlagosan, ezért Sheldon akár egyedül is fenn tudná tartani a lakását.

Broad City: Abbi lakása

Bár Abbi lakása reális egy 26 éves lánynak, főleg társbérlővel (havi bérleti díja 2.300 dollár lehet), ő mégis csak havi 1.560 dollárt kereshet a sorozat szerint.

Jóbarátok: Monica lakása

Monica lakása a legtöbbet emlegetett sorozatbeli lakás, amit a főszereplő nem tudna kifizetni. Monica lakásánál kisebb lakásokat 4.200 dollárért adnak ki Greenwich Village-ben. A sorozatban azzal próbálták csökkenteni a dolog élét, hogy a nagymamájától örökölte a bérleti jogot.

Monica fizetése évi bruttó 78 ezer dollár lehet.

Szívek szállodája: Lorelai háza

Lorelai háza 3 millió dollárba kerülne a piacon, neki pedig még érettségije sincs a sorozat elején. Az éves fizetése 51 és 62 ezer dollár lehet bruttóban. Az ő háza talán a legkevésbé hihető az összes sorozatbeli lakhely között.

Új lány: a loft

A négy hálószobás loft Los Angeles művésznegyedében 7.395 dollárba kerülne havonta, vagyis 1.850 dollárba fejenként.

Nick kivételével a többiek szűkösen, de ki tudnák fizetni a lakbért.

Kaliforniába jöttem: a ház

A filmben szereplő ház 11 millió dollárba kerülne, amit a főszereplők még a magas keresetük ellenére sem igazán tudnának kifizetni.

Brooklyn 99: Jake lakása

Szűkösen, de elképzelhető, hogy Jake és Gina ki tudta fizetni a 430 ezer dolláros lakásra felvett hitel önerejét.

A többi sorozat tudtommal nem megy idehaza, akit érdekel, itt a többi is.

Most már ezt is tudjuk. 🙂

Share

26 hozzászólás

 • Tibor
  Biztos “csaladi osszefogassal”, meg “szuloi segitseggel” sikerult nekik, esetleg a menyasszonytancbol jott ossze 🙂
 • Kiszamolo
  Ne politizálj. 🙂
 • Penge
  Rengeteg ilyen ember van itthon is, aki örökölt akár több ingatlant. Csak a legtöbben évek alatt nemhogy gyarapítják, hanem eltékozolják. A filmes túlzás inkább az a része, hogy mindig csodával határos klisék által ellavíroznak az életben. A valóságban csak keveseknek van ekkora szerencséjük. De erről film a film, még a “reality” sitcom is, hogy nem az átlagot veszi alapul.
 • Zsoca
  “A sorozatban azzal próbálták csökkenteni a dolog élét, hogy a nagymamájától örökölte a bérleti jogot.”
  Ez egyébként hogyan csökkenti a dolog élét? Illetve, ezt a “megöröklöm a bérleti jogot” is tisztázni kellene, mert tudtommal csak olyan létezik hogy bérleti szerződés, ami alapján jogot formálhat az ember a bérlésre, de nem tudom ez hogyan öröklődhet.
 • Janos82
  :

  Ott valoszinuleg mas a jogrendszer mint otthon. En a Nemetet ismerem egy picit, es az alberletbol pl nem tehet ki a tulaj csak azert mert valaki ketszer annyit fizetne mint te.
  Raadasul a berleti dijjat se emelheti.
  Emiatt ma majdnem felaron berel az, aki 10 evvel ezelott szerzodott.

 • homo oeconomicus superior
  Al Bundy (Rem rendes csalad) vagyonbevallasat nem vilagitottak at?
 • Kiszamolo
  Homo, sajnos nem, de ő is nyilván megbukott volna a cipőárus fizetésével.
 • Fülig Jimmy
  Két éve fogtam a tévét és felvittem a padlásra. Nem bántam meg…
 • TContractor
  Nemetorszagban ugy van ahogy Janos82 is irta. Nekem van egy cimboram itt münchenben aki a nagyapjatol orokolte meg a berleti jogot. Na, nem egyszeruen. Elmeselte, ugyvedi segitsegre volt szuksege. De megvan neki mai napig. Most stuttgartban dolgzik, elotte becsben dolgozott. De a lakast tartja, esze agaban sincs felmondania a berleti szerzodest, mert szinte “ingyen van”. Nyilvan a helyi viszonyokhoz kepest. En 2x annyiert berelek egy fele akkorat, ami a varoskozponttol is kiljebb van mint az ove.
 • Garbo

  Éééés megragadom a lényeget én is 😀 Lorelei a fullmiliárdos szüleinek köszönhet mindent. A sorozat arról szól, hogy ő “önálló” és “szemben áll” az értékrendjükkel és velük, mégis a szülei fizetik a gyerekei komplett iskoláztatását, az apja üzletfeleitől és társaságbeli partnereitől kap röhejesen jó hitelt a házára, a szállójára, mindenre.
  Ráadásul a sztori szerint van egy olyan vezetékneve, ami minden ajtót megnyit előtte, kb, mintha Vanderbiltnek vagy Rotschildnak hívnák …

  Végigröhögtem azt a sorozatot, hogy ilyen önállóságról még nem is hallottam 🙂

 • Zabalint

  Ki az, aki manapság TV-ben nézi a sorozatokat.
 • Zabalint
  Ezek közül csak a big bang theoryt nézem/néztem, de ott mint már a másik cikk alatt tárgyaltuk, inkább Penny lakása a kérdéses…
 • CsA
  Ha már itt tartunk, remek poszt lehetne ennek a hazai változata (magyar ingatlanpiaci árak, magyar jövedelmi viszonyok, magyar szappanoperák). És némileg szemléletesebb is lenne azoknak, akik leragadtak a barátokköztnél ezek az amcsi sorozatok meg nem mondanak nekik semmit.
 • Családfő

  Miért jobb a padláson tévézni? Jobb ott a klíma vagy nagyobb a csend? 😉

  Komolytalanra fordítva, a legjobb a sorozatokat nem nézni. Nagyon addiktívak tudnak lenni, és az emberfia kevés szabadidejét is karcsúsítják.

 • Penge
  Magyarországon is kaotikus az egész. Ismerek olyat, aki kb. jelképes összeget (olyan 5000 HUF) fizet havi bérleti díjat terézvárosi ingatlanért mert sikerült jókor jó időben megszerezni, ismerek olyat, aki még mindig kedvező, olyan 20-30 körül fizet jó helyen lévő (pl. 11. ker) ingatlanért és a szopóágat is, aki 40-50+ rezsit fizet a külvárosi gettóban ami már piaci ár közeli. És a vicces, hogy utóbbinak kellett több feltételnek megfelelnie a legelső meg majd átpasszolja az unokájára vagy eladja a bérleti jogot ingatlan.com-on majdnem annyiért amennyiért máshol saját lakást vesz.
 • jurta
  Simpsonékról semmi?! 😉
 • TinaTurner
  Zabalint: “Ki az, aki manapság TV-ben nézi a sorozatokat.”

  multkor mikor beirtam h a kornyezetemben gyakorlatilag senki sem nez tv-t a 20-40es korosztalyban akkor jott a valasz h marpedig az emberek napi 5 orat nezik, sot itt is van akinel egesz nap megy akar hatterzajkent.
  nos ok azok 🙂

 • Zabalint

  “Végigröhögtem azt a sorozatot, hogy ilyen önállóságról még nem is hallottam :)”

  Én igen, de az már politizálás lenne… 🙂

 • Zabalint

  Aki önkormányzati bérleti jogot árul, azt brutálisan meg kellene büntetni.
 • Garbo

  Touche 😉
 • Bjozsi555
  “Lorelai háza 3 millió dollárba kerülne a piacon”
  ??? Ez, hogy jött ki? Egy porfészekben egy könnyűszerkezetes faház ennyibe kerülne?????
 • Janos82
  :

  Az onkormanyzati berleti jogok neccesek, mert az onkormanyzat a vevot elbiralja, hogy jar-e neki a jog, es ha igen, akkor mennyiert. En biztos, hogy nem vennek berleti jogot.

 • Hooligan
  És Cartman anyja, aki egyedül neveli (pontosabban nem neveli 🙂 ) Ericet a takarítónői fizetéséből? Vagy Peter Griffin, sörgyári melósként hogy tartja el a 3 gyereket és Loist?
 • Alan Harper
  És Charlie Harper háza Malibun (Két pasi meg egy kicsi)?
 • olyan feri
  Penny lakasa sokkal kisebb, mint Sheldoneke, es ö amugy is mindig le van robbanva anyagilag.
 • MethYou
  Charlie reklámdalokat ír és azzal elég jól keres, vagyis inkább már vagyonos és csak iszik:)

  Penny pedig már többet keres a fiúknál, mióta orvoslátogató lett.