Ne forintban fizess!

2023-07-26
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Arról már nagyon sokszor volt szó, hogy a pénzváltás hatalmas üzlet sokaknak. A bankodnak, amelyik a kártyás költésedet váltja jó vagy rossz árfolyamon forintra, az online áruházaknak, ahol forintban vagy euróban/dollárban is fizethetsz, sőt még az üzletekben is le akarnak húzni a "dinamikus pénzváltás"-nak csúfolt gátlástalan árfolyamokkal. Az egyik cikk erről:

https://kiszamolo.hu/tovabbra-is-mondj-nemet-a-penzvaltasra/

Legyen itt egy konkrét példa az Aliexpressről. Ugyanannak a terméknek az ára forintban, euróban és dollárban.

A mintavételkor egy euró 378,34 forint volt, egy dollár pedig 342,43 forint. Az Aliexpressen egy eurót 379,38 forintért váltottak volna, ezzel jobban jártál volna, mintha a bankod váltja a pénzt.

Ez azért van, mert dollárban vannak az árak az Aliexpressen. (Jüan lenne a legjobb választás, de az sajnos nem opció.)

Dollárt 359,17-ért számolt az Aliexpress a 342,43 forint helyett, ez plusz 4,9% felár. Ennél még a legrosszabb bankkártyák is jobban váltanak. (Kivétel néhány nagyon rossz bankkártya.)

A megoldás? Nyugodtan nézelődj forintban az Aliexpressen és a hasonló oldalakon, de a vásárlás előtt állítsd át a devizát forintról dollárra (vagy euróra, illetve a helyi pénznemre, ha európai/más országbeli a webshop) a felső menüsorban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram