Negatív eurós kamat cégeknek?

2020-10-05
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

László írt egy levelet, hogy a számlavezető magyar bankja elkezdett élni a lehetőséggel, ami eddig is megvolt és negatív kamatot kezdett el felszámolni a céges eurós betétekre. Az európai bankok mínusz(!!!!!) fél százalék kamatot "kapnak" a betétjeikre, egyre több bank elkezdte ezt ráhárítani az ügyfelekre, főleg a céges ügyfelekre. Ebben eddig semmi új nincs, az új az, hogy ezek szerint már idehaza is elkezdődött ez a folyamat.

Mivel nem tudom ellenőrizni László állítását, de nem tűnik egyáltalán életidegennek, amit ír, ezért kivettem a bank nevét a leveléből.

Ha te is tapasztaltál hasonlót mostanában, írd meg a hozzászólásokban.

Következzen László levele:
Mint egyik régi olvasód szeretném felhivni figyelmedet egy épp aktuális, szerintem meglehetősen unfair BANKI, kezdődő gyakorlatra.

„Természetesen” agyonhallgatott , ügyfelek felé sem túl publikus,csak sunyi módon költségterhelésekben jelenkező tény,hogy CÉGEK SZÁMÁRA elkezdtek negativ EUR /és CHF, USD/ kamatokat terhelni a látraszóló szabad számlaegyenlegek után.

/Lehetőség eddig is megvolt, de senki nem alkalmazta !/

Rákérdezésre általános EKB-s iránymutatásra és általános minden magyar bank által alkalmazott eszközről szól a blabla válasz , igazságtartalmát nagyon kétlem, de nem túl publikus információk hiányában cáfolni sem tudom, viszont nagyon érdekelne – és vélhetően vállalkozó több más,céges banki ügyfelet is ,akik a napokban talán szintén találkoznak ezzel a „ pénzügyi innovációval” - ,hogy valóban „hirtelenjében” 2020 szeptemberétől /??/ alkalmazott , és minden magyar bank által alkalmazott gyakorlatról lenne szó  ?  Vagy csak az XXX mint legélenjáróbb innovátor lépte ezt meg eddig nálunk ?

Temészetesen tisztában vagyok vele,hogy a negativ kamat az EU-ban, és kizárólag cégek részére már régebb óta alkalmazott eszköz, de elképzelésem sincs miért most kezdte/ kezdték ezt kis hazánk pénzintézete /vagy pénzintézetei ?/ alkalmazni.

Számomra ezután nem kérdés az azonnali bankváltás / ne kérdezzd hogy miért csak most,eddig miért nem?/ , akkor is megyek ha más banknál is bevezetett eszköz a negativ EUR kamat .

Esetleg sokan mások is szembesülnek mostanában ezekkel a hirekkel , igy amennyiben blogodon szentelnél neki némi teret  bővebb információs háttereddel más számára is hasznos információ lehet.

Amennyiben valóban nagyon új és információhiányos a téma , esetleg a kommentelők révén közkinccsé válhatnának aktuális infók.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram