Net teszt

Írtam nemrég a Coca-Cola és a Vodafone közös akciójáról, miszerint az akciós dobozos kólák nyitófülén lévő kóddal kapsz 50 MB netet, ha Vodafone-os kártyád van. (Cikk itt)

A Vodafone küldött ingyen egy SIM-et csak úgy, mert régebben vettem tőlük egy feltöltőkártyás előfizetést, az egyik helyen pedig az ebédhez adtak ajándékba dobozos kólát.

Mivel kétkártyás telefonom van, minden adott volt egy teszteléshez.

Aktíváltam az ingyen SIM kártyát (pénzt nem töltöttem rá)  és regisztráltam a kólás weboldalon.

Kinyitottam a kólát, a nyitófülén semmilyen számot nem találtam, ellenben alatta volt egy számsor, amire ráillett a leírás.

Azt beírtam, azt mondta a weboldal, hogy majd ellenőrzik. Aztán semmi reakció órákig.

Utánaolvastam, csak a fülön kellene lenni a számnak. Másnap napfényben már látszottak a számok, ami lámpa alatt este nem. Ezúton is csókoltatom azt a programozót, aki nem volt képes egy hibaüzenetet kreálni hibás formátumú kódbevitel esetén. (Volt egy üzenet, hogy kevesebb a számsor, (pedig nem volt kevesebb) de aztán elfogadta a hibás kódot.) Meg azt is, aki a fül alá rakatott egy másik hasonló számsort a dobozon.

Most már beírtam a jó kódot és megint semmi nem történt.

Pár óra múlva elkezdtem keresni az okát. Nos, a regisztráció során valamiért a 70-es körzetszám helyett 30-as volt beállítva. (Becsszó nem én voltam)

Újabb forró csók az oldal készítőinek, hogy egy újabb hibaüzenetben nem tudták közölni, hogy a megadott telefonszám nem helyes.

Így egy félnapos szívatás után este sikerült aktíválni a netet, ami a leírás szerint csak aznap éjfélig él és 50 MB adatot tartalmaz.

Na, ennyi hajtépés után jöttek a kellemes meglepetések.

A leírás szerint csak éjfélig élt volna a feltöltés, viszont majdnem 48 óráig aktív volt és akkor is az egyenleg fogyott el.

A beígért 50 MB helyett pedig 150 MB után jött az SMS, hogy helló, elfogyott a keret.

Nem bírtam ki, úgyhogy vettem egy másik kólát, kíváncsi vagyok, ezt is hagyják-e két napig menni.

(Update: már másnap van és még mindig megy a net. Azonban most harmadnapra már nem működött, pedig még 50 MB forgalom sem volt. Kicsit furcsa a működési logika. )

Az LTE nem ment, csak a 3G és a H+, de hát ez nem olyan komoly hátrány.

A Viber is szépen megy, újabb jópont.

A sebessége 8/4 Mbit, válaszidő 23 ms.

Ennyi pénzért (kvázi ingyen) teljesen jó ajánlat.

Ha megtetszett, február végéig még használhatod.

Share

4 hozzászólás

 • robot
  Nna én ugyanígy jártam a legelején, aztán elégedetten használtam.
 • gertitorpe
  Termeszetes hogy nem jott hiba a rossz telefonszamrol. Kulonben minden telemarketinges ceg ott frissitene le a szamlistajat hogy megnezze melyuk szam aktiv meg. 🙂
 • Kiszamolo
  Azért legalább a Vodafone jelezhetné, hogy ne várj te ostoba hiába napokat, valami baj van a telefonszámmal, erre nem tudunk netet adni.

  Helyette azt írják, hogy 24 órán belül ellenőrzik.

  Azt sem értem, miért lett a körzetszám 30-as, de még ha az én hibám is volt, akkor is kellene ellenőrizni a számot.

  A marketingest meg könnyű kivédeni, egy IP címről nem enged csak 3 telefont. Különben is csak annyit tudna meg, hogy Vodafone-os a szám, azt meg amúgy is le lehet kérdezni a számhordozás miatt.

 • nippur
  Tesco mobillal ez működne vajon (Voda hálózat)? Az ingyenes Voda kártya meddig aktív feltöltés nélkül? Szerintem világviszonylatban, de európaiban mindenképp a legdrágább mobilszolgáltatásokat nyögjük, változásra nem sok remény van. Maradnak ezek a pitiáner módszerek.

  Én mondjuk 1évi 1-2GB-ért fizetnék 1-3000Ft-ot, de egész évben rendelkezésre álljon mindenféle szivatás nélkül, akkor és annyi amikor kell.