Norbi részvény: érdemes venni belőle?

2014-09-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Szinte naponta megkerestek, hogy a most tőzsdére lépő Update részvényekből érdemes-e venni, megéri-e az árát.

Egyrészt én eleve nem vagyok híve a "stock-picking"-nek, amikor egy-egy részvényt veszel, abban reménykedve, hogy hátha okosabb voltál, mint mindenki más a piacon. Szerintem ennek nincs sok értelme, én sokkal inkább egy-egy teljes piac megvételére szavazok, mint egy-egy papír megvételére.

Másrészt a frissen piacra lépő cégek (IPO, azaz első nyilvános kibocsátás) mindig sokkal rizikósabbak, mint a már évek óta a piacon lévő és bizonyított cégek. Nagyon sok kibocsátáskor vett részvény csúnya buktának bizonyul.

Harmadrészt a konkrét részvény esetén szerintem kegyetlenül túl van árazva a dolog. Már kibocsátáskor négyszeres árat kérnek érte a P/E ráta alapján, szerintem ennyit messze nem ér és ráadásul egy ici-pici cégecske, kevés tőkével és lehetőségekkel.

De az investor annyira szépen összefoglalta, hogy olvassátok el inkább az ő írásukat, minden megállapításával egyetértek, ugyanezt gondolom a cégről.

A cikket itt találjátok: Norbi Update részvénykibocsátás.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram