Pénzügyi társasjáték kisiskolásoknak

2018-05-31
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Sparban találtam egy pénzügyi társasjátékot, amit kisiskolásoknak ajánlanak. A neve "Zsebre megy", a Noris nevű cég a gyártója.

A játék egyszerű és viszonylag rövid. Négyféle mező van: pénzköltés, pénzkeresés, megtakarítás, hasznos dolgok vásárlása. Egy átlagos játék öt körből áll, de lehet tetszőlegesen változtatni a körök számát.

A pénzköltés kártya húzása esetén be kell fizetni az összeget a bankba.

Pénzkeresés kártya esetén különböző házimunkákért kapunk pénzt a banktól.

A hasznos dolgok vásárlása esetén olyanért adunk pénzt, aminek értéke van, így csökkentett összegen beszámít a végeredménybe. Például kosárlabda 12,5 euróért, ami 8,5 eurót ér a játék végén.

A megtakarítás esetén nem csak pénzt kapunk, de később kamattal tudjuk visszaváltani menet közben, játék végén pedig kétszer annyit ér a kártya, mint a névértéke.

(Nem kerülhetünk mínuszba, ezért ha szükséges, menet közben el kell adni a hasznos dolgokat vagy a megtakarításunkat. Ezért van külön játék közbeni és játék végi ára.)

Minden kör végén kapunk zsebpénzt, illetve szintén van másik három ilyen mező a pályán. A játék színesítéséért van olyan mező is, ahol pénzt kell átadni a banknak vagy a másik játékosnak.

A játék eurót használ, bankjegyeket és érméket, mindegyik az igazit utánozza. Jobb lenne forint, viszont az euró azért szerencsésebb, mert így az összegek kicsik, a kisiskolások könnyebben számolnak 2-5 euróval, mint 1500 forintokkal.

A játék megtanítja a zsebpénz beosztását, a pénzköltés, hasznos dolgok vásárlása, munkáért kapott pénz és megtakarítás különbségét. A megtakarításra kapott kamat szintén tanulságos.

Egy jó játék arra, hogy megtanítsd a gyerekeidnek a pénz kezelésének alapjait.

A játék ára 4.800-5.200 Ft, keress rá a neten, hol a legolcsóbb.

Ha sietsz, most az Alléeban, a Sparban van még pár doboz 25%-os áron 1.650 Ft-ért a leértékelt áruk szigetén középen.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram