Pénzügyi társasjáték kisiskolásoknak

A Sparban találtam egy pénzügyi társasjátékot, amit kisiskolásoknak ajánlanak. A neve “Zsebre megy”, a Noris nevű cég a gyártója.

A játék egyszerű és viszonylag rövid. Négyféle mező van: pénzköltés, pénzkeresés, megtakarítás, hasznos dolgok vásárlása. Egy átlagos játék öt körből áll, de lehet tetszőlegesen változtatni a körök számát.

A pénzköltés kártya húzása esetén be kell fizetni az összeget a bankba.

Pénzkeresés kártya esetén különböző házimunkákért kapunk pénzt a banktól.

A hasznos dolgok vásárlása esetén olyanért adunk pénzt, aminek értéke van, így csökkentett összegen beszámít a végeredménybe. Például kosárlabda 12,5 euróért, ami 8,5 eurót ér a játék végén.

A megtakarítás esetén nem csak pénzt kapunk, de később kamattal tudjuk visszaváltani menet közben, játék végén pedig kétszer annyit ér a kártya, mint a névértéke.

(Nem kerülhetünk mínuszba, ezért ha szükséges, menet közben el kell adni a hasznos dolgokat vagy a megtakarításunkat. Ezért van külön játék közbeni és játék végi ára.)

Minden kör végén kapunk zsebpénzt, illetve szintén van másik három ilyen mező a pályán. A játék színesítéséért van olyan mező is, ahol pénzt kell átadni a banknak vagy a másik játékosnak.

A játék eurót használ, bankjegyeket és érméket, mindegyik az igazit utánozza. Jobb lenne forint, viszont az euró azért szerencsésebb, mert így az összegek kicsik, a kisiskolások könnyebben számolnak 2-5 euróval, mint 1500 forintokkal.

A játék megtanítja a zsebpénz beosztását, a pénzköltés, hasznos dolgok vásárlása, munkáért kapott pénz és megtakarítás különbségét. A megtakarításra kapott kamat szintén tanulságos.

Egy jó játék arra, hogy megtanítsd a gyerekeidnek a pénz kezelésének alapjait.

A játék ára 4.800-5.200 Ft, keress rá a neten, hol a legolcsóbb.

Ha sietsz, most az Alléeban, a Sparban van még pár doboz 25%-os áron 1.650 Ft-ért a leértékelt áruk szigetén középen.

Share

20 hozzászólás

 • Nándi
  Tök jó, ha lenne gyerek már venném is 🙂
 • Lacos
  Szerintem vedd meg, a leendő gyerkőc szóba jöhető anyukáját nagyon jól lehet vele még időben tesztelni 😉
 • Erik
  Hirtelen ugy olvastam “Zsebbe megy”. Lehet az a kovetkezo kiadas lesz, felnotteknek?
 • Orákulum
  Zsákoltam egyet az Alléban. Még 3 doboz van itt. Jövő héten lesz a gyerkőc szülinapja. Óriási köszi, Miklós.
 • Eagle
  Van nekem valahol a szekrény tetején ilyen Cash Flow társasjátékom. Arról mi a véleményetek? Nekünk még egy játékot sem sikerült végigjátszanunk/befejeznünk 🙂
 • Spongyabob
  Jelentem Alleeban 12.35 kor már csak 1 db maradt
 • Troll
  Majd ha lesz benne HK is, pénzvissza térítéssel, akkor megveszem.
 • Gergő
  Szeretem ezeket a játékokat, az összes fajtáját, a monopolyt, gazdálkodj okosant, cash flowt is. Ezt még nem ismertem, de lehet kipróbáljuk ezt is.
  Köszi a tippet Miklós!
 • Nagy Pál
  “Szerintem vedd meg, a leendő gyerkőc szóba jöhető anyukáját nagyon jól lehet vele még időben tesztelni ”

  A mai világban, így sosem lesz gyereked 🙁

 • Stiletto

  Ha nem jön be a casflow add el, nekem van ismerősöm aki ilyen társasjátékot keres!
 • Tamás
  Szerintem az a baj ezzel (jó magyar szokásra 😀 ), hogy a gyerek úgysem fog “pizza kártyára” költeni, mivel nyilván nyerni akar, csakhogy a való életben biztos, hogy valódi pizzára költené a valódi pénzt (mivel az dopamin függőséget okoz, főleg a sajtos ételek) de a “pizza kártya” csak egy papír darab. youtu.be/_VB39Jo8mAQ
 • BeeBoda
  CashFlow-t használjuk,de ez inkább 14-éves kortól felfelé ajánlott,jóval összetettebb és adminisztrativabb “játék” Kezdőként nem egyszerű,de el lehet kapni a fonalat és akkor addiktivvá tesz! 🙂
 • Feccó
  Nekünk megvan már pár éve, és a nagyfiam szerette! Vitte a mamához is többször, ha ott aludt egyet. Neki sem árt… >:-]
 • IDSx
  Az euró a kis cimlet miatt szerencsés, ellenben a nem egész számokkal, de a tizedes törtekkel számolás már biztosan inkább alsó tagozat vége, felsö eleje Magyarországon.
 • Ákos

  “Hirtelen ugy olvastam “Zsebbe megy”.”
  Azt Nokiás dobozban forgalmaznák. 🙂

  Jófogáson is van pár eladó.

 • x+y
  Előre bocsátom,h nem ismerem ezt a játékot,de csak elég rá nézni,h hidegrázást kapjak tőle.A feni társas idén ünnepli a 20 születésnapját,maga a grafikája már akkor is roppant idejét múltnak számíthatott,az meg egyszerűen nonszensz,h euro a fizetőeszköz egy magyar nyelvű játékban.Elvileg 5-12 éveseknek javallt,de egy 6-7 éves garantáltan nem tud mit kezdeni 1,25 E-s kártyával.A mechanikáról csak annyit,h “dobj és lépj” akárcsak az idén 58 éves Gazdálkodj Okosan-ban.Ha már veszünk a gyereknek társast érdemes kilépni a G.O. ,monopoly,Zsebre megy háromszögből és az elmúlt 5-10 év családi,gyermek játékaiból csemegézni,amik tényleg fejlesztik a gyerek képességeit-nem ilyen száraz témával- elősegítve ezzel pl. a későbbi pénzügyi tudatosságot.
 • Miklós
  Sziasztok,
  Jól hangzik a dolog. Saját példából tudom hogy a játékban tudatosabbak vagyunk mint az életben. (Milyen meglepő következtetés :)) Így a játék igazi kihívása hogy a való életbe is át emeljük. Itt jön a szülői felelősség a képbe. A pénz kezelést saját bőrön megtanulni elég nehéz volt.

  Ettől függetlenül bármilyen játék ami pénzzel kapcsolatos szerintem hasznos.

 • Adamo
  mondasz alternatívat is?
 • x+y
  Adamo.A napokban hirdették ki a Magyar Társasjátékdij győztesét.Azzal nem jatszottam,de a többi jelölt közül az Istanbul kockajátékkal igen.Az tetszett az egész családnak.A korábbi győztesek közül pl. a Finca és a Santiago de Cuba jó getawey játék. jatekdij.hu-itt erdemes szétnézni.
 • Tibor
  Koszi! Nekem direk jo hogy ojroban van, juliusban ugyis megyunk haza, majd beszerezzuk, a nagyobbik lanyomnak epp idoszeru lesz, foleg hogy kezd folyton mindenfelet kerni, es hiaba mondom hogy “nincs ra penz”, akkor azt mondja hogy de nem kell penz, eleg ha odaadod a kartyad, es akkor odaadjak es visszaadjak a kartyat is 😀 nem egyszeru elmagyarazni hogy nem ilyen egyszeru a dolog 🙂