Forintérmék vásárlása

Írtam hétfőn, hogy megjelent egy új ötvenforintos érme a Családok Éve alkalmából, többen kérdeztétek, hol lehet venni belőle.

Hogy ötven forintért hol jutsz hozzá, azt sajnos nem tudom, (már azon kívül, hogy figyeled a kezed között átmenő érméket), de a forint érméket a Magyar Pénzverő Zrt. gyártja és “első napi veret” címen náluk meg tudod venni használatlan (“verdefényes”) állapotban, díszcsomagolásban 1.190 Ft-ért. A konkrét terméket itt találod, további hasonló terméket erre.

(Ami fontos, hogy érmét, vagyis hivatalos fizetőeszközt csak ők bocsáthatnak ki, más csak éremnek hívhatja a sajátját, ami szép és csillogó, de nem lehet vele fizetni a boltban. Ezért nem mindegy  hogy érme vagy érem.

)

Elérhetőség, nyitva tartás, miegyéb a honlapjukon megtalálható.

(Update: az egyik hozzászólás szerint a fenti boltban elérhető 50 forintért is az ilyen érme díszcsomagolás nélkül, nem verdefényes állapotban. Ha valaki más is próbálta már a beszerzést itt, erősítse meg egy hozzászólásban.)

Share

19 hozzászólás

 • Piroska
  Vaterán van 200-300.Ft-ért is.
  vatera.hu/listings/index.php?q=50+Ft-os+%C3%A9rme&c=0
  vatera.hu/listings/index.php?q=50+Ft+%C3%A9rme&c=0&warn=1
 • Piroska
  Szerintem csak figyeljétek a pénzt, mikkor kiadjátok a kezetekből. Én soha nem vásároltam és a József Attiláson kívül mindből van legalább három. Vöröskeresztes meg 56-os éremből nyolc darabom is van.
 • Hitel
  Úgy-úgy, ahogy Piroska mondja, nekem is van mindegyikből, csak úgy sima forgalomból “kiszedve”
 • N
  Ha bemesz a penzvero eremboljaba, ott tudsz “venni” neverteken. De ezek nem olyan minosseguek mint az lecsomagolt peldanyok. Ügye a forgalomba szánt pénzérmék gyártásánál elég sokszor egymásnak ütődnek és sok karcolást össze szednek.
 • Giorgo
  Azért azt hozzá kell tenni, hogy numizmatikai szempontból nem lesz egyenértékű a vásárlásból visszajáróként kapott 50 forintos és a diszcsomagolt, verdefényes állapotban lévő. 2.000.000 darab kerül forgalomba általában ezekből az 50 forintosokból, de én is örömmel szedegetem ki az ilyen érméket.
 • promontor
  Az MNB pénztárban is lehet kapni ezeket: mnb.hu/archivum/Bankjegy_es_erme/penztari-szolgaltatasok-lakossag-reszere/penztar-contact
 • promontor
  Mármint az MNB pénztárban névértéken vásárolhatók ezek az alkalmi érmék, díszcsomagolás nélkül. Gondolom megvehetők a díszcsomagolt érmék is, de abban nem vagyok biztos.
 • promontor
  Egyébként minden fenti elérhetőséget (pénzverő boltja, mnb pénztára) hivatalosan megerősít az alábbi közlemény: mnb.hu/bankjegy-es-erme/emlekermek/2018/uj-50-forintos-forgalmi-erme-ezust-es-szinesfem-emlekerme-a-csaladok-eve-tiszteletere

  A releváns mondatok:
  1) “Forgalomba még nem került, verdefényes érmékhez a gyűjtők a készlet erejéig a Magyar Pénzverő Zrt. Budapest, V. ker. Báthory u. 7. sz. alatti érmeboltjában névértéken juthatnak hozzá.
  2) “A kibocsátást követő három hónapban az MNB a lakossági pénztárában (Budapest, V. ker. Kiss Ernő utca 1.) – korlátozott mennyiségben – címletváltás keretében is biztosítja az érméhez való hozzájutást.”

 • pappapia
  Miklós,
  “az egyik hozzászólás szerint a fenti boltban elérhető 50 forintért is az ilyen érme díszcsomagolás nélkül, nem verdefényes állapotban”
  A “nem verdefényes” kifejezés téves. A Családok éve érméből csak normál, verdefényes veretet bocsátott ki az MNB, 2 millió példányban. A 12 ezer darab, sorszámozott díszcsomagolású veret minősége pontosan ugyanolyan, mint ami a forgalomba kerül, ezt hívják verdefényesnek.

  A Jégkorong-VB 50 Ft-osból viszont készült különleges, proof kivitelű érme is, ezek viszont kizárólag díszcsomagolásban kaphatóak, melyben Jégkorong 50 Ft-oson kívül benne van a teljes 2018-as forgalmi érme sor is és mindegyik érme különleges, proof kivitelű, tehát az érme alapsíkja tükörfényes, a motívum pedig matt.

 • nnk
  Ezerrel OFF, de ki kell irnom magamból: a kormány nyugdijátalakitó tervei – aka: felnevelt gyerekeket pluszpénzzel honiorálja – miért csak a 35 év alattiakra vonatkozik?

  Persze, ők tudnak tervezni és vállalni gyereket, ha akarnak, de aki ezen ígéret nélkül is vállalt, az miért szívja meg?

 • Eper11
  nnk
  Ez a nyugdíjterv valóban felháborító!!! Akik most vállalnak gyereket, sokkal több állami támogatást kapnak (adókedvezmény, házasok kedvezménye, Csok, stb.), mint mi annak idején.
 • Tee Bee
  Kiszámoló Miklós!

  Most akkor mi legyen? Vegyünk Eurót vagy sem? Gondolok itt a török és az olasz fejleményekre…
  Köszi! 🙂

  Tee Bee

 • mitel hentes
  Ez jó hír! Hamarosan megjön majd a Nemzeti Magyar Éremkibocsátó Intézet Társaság Kft. levele, amely felszólít az érmék megvételére 30 napon belül. 🙂

  Egyébként sosem értettem, hogy mi értelme van ilyen érmék raktározásának. Valaki azt várja, hogy ez 50 év múlva vagyonokat fog érni? Én az eddigi numizmatikai tapasztalataim alapján nem ezt mondanám. Ami nem ezüst vagy arany, az 10 év múlva csak gyerekjátéknak jó.

  Plíz, mondjatok valamit, hátha megértem a logikát

 • Kiszamolo
  Tee Bee, mondd meg, mennyi lesz az euró két óra múlva és mindketten milliárdosok leszünk. Csak találd el pontosan. 🙂

  Ennyiért én most nem veszek, inkább várok, aztán nem biztos, hogy igazam lesz.

 • Promo921
  Most vettem, korlátozott már a készlet. Vn birkózós is.
 • arpi001
  Pénzverőben már nincs sima (nem díszcsomagolásos) 50 Ft-os sem a családok éve, sem a a jégkorong VB-s kiadásból. (Tegnapi állapot.)
  Egy utcával arrébb az MNB pénztárában viszont mindkettőt bőszen váltják (a kiírt max. 10 db/tranzakciótól függetlenül gyakorlatilag korlátlanul).
 • pappapia
  Promo 921
  Ne mondd már, hogy van birkózós 50 Ft-os is, mert nincs.
 • jurta

  Úgy értette, már verekedni kell érte a pénztárnál.
 • pappapia
  Azért gyűjteni, befektetési céllal, nem nagy bolt ezeknek az 50 Ft-osoknak a gyűjtése. De ha valaki már úgyis elmegy érte a Pénzverő érmeboltjába és esetleg kapható még a Szózat megzenésítésére kiadott, 20 ezer Ft névértékű ezüstérme, ott van esély arra, hogy rövidesen emelkedni kezd az értéke. Mivel csak 3 hónapig adják névértéken, ahogy letelik ez az időszak, a kereskedelmi haszon mellett rájön az árra még az ÁFA is, így jóval többért lehet majd csak megvenni, már ha lesz még egyáltalán belőle, de nem hiszem. Szerintem el fog fogyni mind a három hónapos névértékes időszak alatt.