Portfolio Slicer

Ferenc küldött egy Excel táblát, ami szerinte a legjobb a befektetései nyilvántartására. Idézem a levelét:

Nagy előnye, hogy (nagy részben) automatikus benne az adatfeltöltés;
különböző befektetési cégeknél lévő számlákat lehet benne kezelni; van historikus adat, grafikon a befektetésekre; excel alapú, mindenkinél működik, minden befektetési szolgáltatóval.

Az excel fájlt innen tudod letölteni.

Ha gondolod, érdemes kipróbálnod, hátha neked is beválik.

Köszönjük Ferencnek az infót.

 

Share

10 hozzászólás

 • naa
  Hát, nem túl triviális a használata, melyik sheeten kell kezdeni, hogy kell kiirtani a példa rekordokat, stb… Biztos van doksi hozzá, de én inkább megyek aludni, az 5 perces teszten nem ment át egyelőre, de biztos bennem van a hiba…
  Frankó, hogy ha pontosan töltöd, lehet nézegetni, akit érdekel, naponta meg havonta, stb. mennyi volt a profit/loss, meg a top 10 winners/losers, meg hogy ha vettél 10000-ért részvényt, akkor pirossal, hogy jé, a cash pont annyival csökkent, stb… De mennyiben segíti ez a befektetési/trédelési döntéseimet? A Holdings sheet jó, mert az osztalékokat is összegzi.
  Egy portfóliónál tényleg ennyi mindent kell nézegetni? Portfólió értékeléséhez szerintem sok, trédeléshez meg nyilván kevés… (Hova írjam a forex pozikat? Opciókat/prémiumokat? CFD? Margin?)
  Szerintem sok a zaj, kevés a hasznos infó amit első blikkre ebben látok, de attól még lehet jó…
 • Second Wave
  1?

  Nem tudom, hogy erre lesz-e tömegigény. Ez olyan bonyolult, mint egy balkezes kozákpisztoly 🙂

 • V
  hasonlot csinaltam Google Sheets-el, elonye hogy platform-fuggetlen, telefonrol vagy tabletrol is megy es online elerheto
 • Gad
  Erről jut eszembe egy ötlet a blog írójának. Én YNAB-ot használok tervezésre ls a kötslgeim vezetésére. Szeretem, de nagyon drága.Most emeltek árat, még tart az előző befizetett évem, de ha lejár, akkor körül kell néznem, hogy valamilyen másik megoldást találjak. Jó lenne egy cikk a lehetőségekről, akár GoogleSheet-es garázs megoldásról.
 • A

  Én is YNAB-et használok, én is kaptam emailt az áremelésről, de az enyémben az volt, hogy a meglévő előfizetők vagy trialt használók a későbbiekben is a régi áron fizethetnek elő:

  “But the pricing change will not affect you if you already have a YNAB account; you are grandfathered in with the existing price.”

 • gaborr
  bár megvolt a saját toolom, de ez is pöpec! köszi!
  A PowerBI kifejezetten tetszik! 🙂
 • Hites
  Volt még néhány excel file-t tartalmazó cikked, amely nagyon hasznos volt, melyek voltak azok, azért kérdem mert azokra pontosan már nem emlékszem cím szerint. Ha vki emlékszik rájuk légyszi válaszban említse meg.
 • Káposzta Benő
  @V: megosztanád esetleg (nyilván egy dummy verziót)? Most gondolkodom a saját GoogleSheets költségvetéstáblám ilyen irányú upgrade-jével, jó lenne nem a 0-ról indulni.
 • linuxos
  Valakinek sikerült LibreOffice-ra (Calc) megoldani az árfolyamadatok külső forrásból való begyűjtését? Ha igen, érdekelne a megoldás…
 • Gábor
  Van egy magyar srác által fejlesztett szofter ami komolyabbtrading követésre jó. Magyaroknak ad kedvezményes árat
  tradingdiarypro.com/