Raiffeisen Prémium Gold 2

Már kaptam visszajelzést, ezért érdemesnek tartom felhívni a figyelmeteket, hogy január elsejétől megszűnt az eddigi Raiffeisen Prémium csomag és egy rosszabb, Gold 2 nevezetűt vezettek be helyette.

A legnagyobb különbség, hogy itt már 400 ezer Ft egyösszegű jóváírás szükséges havonta, ami sok ember számára már nem teljesíthető.

Amelyik hónapban nem érkezik meg a kért összeg, 10.202 Ft büntetést, vagy ha jobban tetszik, havi díjat kell fizetned. További különbség, hogy csak az első két pénzfelvétel ingyenes a saját automatákból, szemben az eddigi korlátlan felvétellel és az idegen automatából való felvétel is drágult, nem is kicsit.

Tehát ha most akartál számlát nyitni, gondosan tanulmányozd az új feltételeket, nehogy meglepetés érjen a bankfiókban.

Van egy mondat a hirdetményben: Premium Banking tagság lemondása esetén az ügyfél mentesül az adott hónapban a Premium Gold (2) számlához kapcsolódóan esetlegesen fennálló számlavezetési díj fizetési kötelezettsége alól, ha lemondási szándékát az adott hónap utolsó munkanapját megelőző 5. munkanapig jelzi személyesen Premium Banking kiszolgálást nyújtó bankfiókban. 

Én ezt úgy értelmezem, ha már látod, hogy abban a hónapban nem fog teljesülni a feltétel, akkor ha személyesen bemész a fiókba és lemondasz a tagságról (jelentsen ez bármit is), akkor nem kell fizetned havi tízezret.

Update: A változás a régi ügyfeleket nem érinti, ellenben technikai hiba miatt mindenkinek beterhelték a 10.202 Ft-os havi díjat, amit vissza fognak téríteni. Úgyhogy ne üssön meg a guta, amikor meglátod a terhelést. 🙂

Share

34 hozzászólás

 • Stiletto
  Épp akartam írni hogy nem a legpontosabb szó rá a megszűnt, inkább nem igényelhető az újaknak, de a régi ügyfeleknek változatlan marad a kondíció; aztán megláttam az update részt.
  Az biztos hogy sok új ügyfelet nem fognak ezzel nyerni…
 • fityfiritty
  “Az biztos hogy sok új ügyfelet nem fognak ezzel nyerni…”

  Alapvető tévedés, hogy a bankok minden esetben az ügyfélszám növelésére törekszenek. Ez úgy látom egy magas jövedelműeknek szóló csomag, sok extrával – miért adnák oda olyan ügyfélnek, akiken kevés lesz később a bevétel? 🙂

 • glezmen
  koszi az infot, engem mar megutott a guta kis hijan, irtam is mailt a raiffeisenes kislanynak hogy vattafakk…
 • Stiletto

  A premium gold 2.0 semmivel nem jobb számla mint az elődje a premium gold, sőt egy kicsit “rosszabb” is, ellenben több zseton kell hozzá. Akkor milyen extra előnyökről beszélünk?
 • oj2000
  Kösz az infót, épp fel akartam hívni őket…
  Közben jött sms a Rafitól: “Tisztelt Ügyfelünk! A premium számlavezetési díj terhelését technikai hiba okozta. A jóváírás folyamatban van. A kellemetlenségért szíves elnézését kérjük.”
 • Gigi
  A Magnet Bankot ismeritek? Én ott “bankolok” (OTP-t leváltva) és szerintem ennél olcsóbb bank most nincs, IN-n 2 lakás teljes rezsijét intézem ott, így az 1/10-ére (!!!) csökkentek a havi bankköltségeim.
 • swacsa
  Hol érem el a kondíciókat, amik továbbra is rám – mint régi Prémium Gold ügyfél – vonatkoznak?
 • Kiszamolo
  swacsa, a linkben az is benne van.
 • fityfiritty
  @swacsa: kicsit uncsi már ez a sok ügynökséges Magnet-reklámposzt, találjatok ki valami kreatívabbat. Fiókotok az hány van?

  @stiletto: nyilván nem volt rajta elég haszon, nem véletlenül vittek ki már sokféle jó díjcsomagot a piacról. sose hidd azt, hogy minden bank maximálni akarja az ügyfelek számát.

 • fityfiritty
  bocsánat, nem hanem a magnet…
 • VAG

  Pedig tényleg jó a Magnet (legalábbis nekem). Fiókjuk meg nem mindegy, hány van? Vidékiek nem tudnak ebédidőben bemenni, de gondolom idővel lesz majd ott is.
 • glezmen
  @Gigi: de VAN a magnetnel olcsobb bank, nekem kapasbol ketto ilyennel is van szamlam 😀
 • jani
  nekem nem tunt rossznak a magnet, es megcsak ugynok sem vagyok. viszont a kondicioik eleg jok voltak. mivel a magnet kb. ugyanaz mint az axa, tudod “diszkontbank”-nak nevezik az ilyet, keves fiokkal, keves elo munkaerovel, es alapvetoen netes felulettel dolgoznak, kp.-t nem is tartanak (csakugy moint az axa sem) a fiokokban, nem tudsz kp.-t betenni vagy felvenni bankfiokban naluk. emiatt olcsobb mint a tobbi. nem rossz az, ha nem lenne meg a jo kis cib-es akciom tavalyrol, ami miatt 2016 ev vegeig nulla a szamlavezetesi dijam naluk, akkor oda mentem volna at jo esellyel. nem kell nagyon anyazni, utana lehet nezni, ott a weblapjuk, csak hajra.
 • KXaXa
  Bocsánat az OFF-ért, de olyan rossz olvasni az otthoni híreket, h muszáj egy kicsit megvillantanom egy más világ lehetőségeit. Nagyon sokáig éltem Magyarországon. Aztán egy lehetőséget megragadva Németországba költöztem. Itt egy a Magyar Axához hasonló bank kondíciói:
  – Ingyenes számlavezetés
  – Ingyenes dombornyomott bankkáryta
  – Ingyenes girocard (boltban csak ezt fogadják el)
  – Ingyenes utalások
  – Látra szóló EU-s kamat.
  – És egy egész jó web bank.
  – Hja és apróbetű sincs, és nem is akarnak átbaszni lépten nyomon.

  Nah ezt nevezem én banki szolgáltatásnak!

  Bocsánat az OFF-ért…

 • Laslow
  : Már hogy ne tartanának készpénzt a Magnet fiókokban? Bemész a fiókba, simán fizethetsz be forintot vagy valutát, és vehetsz is fel pénzt (bár nagyobb összeg felvétele esetén oda kell telefonálni előtte, hogy legyen elég pénz az adott fiókban).
 • Pollini
  “Premium Banking” … “jelentsen ez bármit is”
  Szerintem ez két dolgot jelent. Legalábbis én ezt tapasztalom belőle:
  1. a debit kártyádra rá van írva, hogy “Premium Banking” – semmi jelentősége, ha valaki úgy gondolja, hogy ez menő, az örülhet neki
  2. kapsz egy – az én esetemben nagyon kedves – premium banking ügyintézőt/tanácsadót, akit munkaidőben a mobilján bármikor bármilyen gyíkoddal hívhatsz, és segít. Mikor felveszi a telefont már a neveden szólít, és volt olyan is, hogy előre tudta, miért keresem 🙂 Nem kell az automata ügyfélszolgálatokkal szórakozni. Ez jó.
  Közben rákerestem. Ezt jelenti: raiffeisen.hu/premium-banking
 • Gigi
  nem vagyok ügynök, az ügyfelük vagyok és nem származik semmiféle előnyöm abból, ha más is az lesz. A commentet segítségnek szántam.
  szuper, kíváncsi vagyok, melyikről van szó? ha havi 300-500 ft alá tudok menni, biztos váltok! 🙂
 • Gigi
  köszi az infót, ezt én sem tudtam. Az Axánál volt korábban számlám, és tényleg nem lehetett pénzforgalmat bonyolítani a fiókjukban (Margit krt), de a Magnetnál nem így van, ott lehet be- és kifizetni.
 • Manolin
  A CIB Online számlacsomagja még mindig jó választás lehet, havi 315Ft-ért ingyen utalás, amiért elég 50eFt-nak beérkeznie és 2 utalás, vagy csopbeszedés, vagy díjnet tetszőlegesen kombinálva. Nem 0Ft-os számla, de cserébe számos dolog korlátlanul díjmentes, pl mobilfeltöltés, stb.
 • bobo
  erről a pletykáról mi a vélemény?
  hvg.hu/gazdasag/20150203_Az_Erste_szemet_vetett_a_Raiffeisenre
 • tibicsoki
  Németországban milyen bankot ajánlotok?

 • Nekem a Raiffeisennel es a Granitnal van szamlam.

  Raiffeisen:
  nulla szamlavezetes, nulla kartyadij, nulla utalasi koltseg, nulla kp-felveteli koltseg
  hatulutoje hogy a normal beteti kamatok nagyon alacsonyak
  kovetelmeny: havonta 400K beerkezo utalas
  havi koltseg: 0 ft

  Granit:
  nulla szamlavezetes, a kartyadij az sajnos van, es viszonylag magas (3400 vagy 5400 ft attol fuggoen hogy dombornyomott kell-e, de az elso evest visszakapod megfeleloen magas beerkezo utalas eseten), 1 ezrelek utalasi koltseg
  a beteti kamatok nagyon jok, es van latraszolo kamat is
  kovetelmeny: havonta 280K beerkezo utalas
  havi koltseg: hasznalattol fugg, ha altalaban tartasz valamennyi penzt a szamlan, a maradekot pedig lekotod, akkor nulla kozelire is ki lehet hozni, de legrosszabb esetben is belefersz szerintem 500 forintba (ebben mar benne van a bankkartya eves dija is)

 • KXaXa
  Tibicsoki:
  Én az Ing Diba-t javaslom, ha tudsz németül egy picit, és nem probléma számodra, h NINCS!!! bankfiókja. Egész Németországban 3 kirendeltség van.

  Ha jó fizetést kapsz, akkor azt is lehet, h nyitsz egy számlát a Commerzbank-nál és onnan átutalod az Ing-re. Commerzbank 1200EUR felett ingyenes, alatta 10EUR/hó. Viszont van sok fiók. Ing meg ingyenes, de nincs fiók.

  Szerintem érdemes kombinálni a kettőt.

 • V
  ez a DKB?
  nekem DKB-nal van szamlam, kvazi ingyenes minden ezenfelul 0.9% latra szolo EUR kamat, pont ahogy irta
 • Gigi

  Köszi 🙂
 • Zedder

  check24.de – itt pedig a girokonto menüpont
 • limitmodositas_aranyaron
  nemrég váltottam gold 2.0-ra, és már sikerült is beleszaladnom az első pofonba:
  a bankkártya limitmódosítás megoldható neten és telefonos appon keresztül is, ellenben minden egyes limittípusra 299Ft(!) a díja.
  így ez atm/vásárlás x összeg/darabszám = 4x299Ft lehet max/alkalom. pofátlan.
  a számla hirdetményét kb kívülről tudom, a kártyáét még csak át se futottam, itt hibáztam. arra alapoztam, hogy eddig egyik banknál, egyik kártyámnál se kellett fizetni a netes módosításért (egy forintot se).
  mondjuk a módosításnál felhívják a figyelmem, hogy a bankkártya kondíciók szerinti költsége van a műveletnek, ami nagyon figyelmes, de jobban örültem volna, ha ezzel már a számlanyitáskor szembesítenek, mikoris megkérdezték, hogy mennyi legyen az induló limit. eddig a nagyobb vásárlások előtt emeltem a limitemet, így itt is alacsony összeget mondtam, bebuktam. premium banking..eh.
  megyek a sarokba.
 • snasim
  @limitmodositas_aranyaron Én is így jártam. Sajnos én 4szer módosítottam a limitemet. Igazából a legjobban engem is az zavart, hogy az ügyintézővel többször beszéltem a számlanyitás kapcsán. Egyszer még rá is kérdeztem, hogy bármikor módosítható-e a limit. Erre ő azt mondta , hogy természetesen. Azt nem mondta, hogy 300 FT!!!!
  Hát én is ledobtam a hajam. Zérós voltam és hozzászoktam a jóhoz ez a baj!
 • FifiTheReal
  Cipőt a cipőboltból, kenyeret a péktől .. 😀

  Viccet félretéve, nem tudom, hogy sokan miért ragaszkodnak ahhoz, hogy a számlavezetőjüknél legyen a bankkártyájuk is. Miért nem használják ki azt, hogy egy-egy pénzintézet más termékben jobb?

  Nálunk (házaspár) például a képlet:
  – Számlavezetés és utalás: ERSTE Privilégium L (ide megy az én fizetésem)
  – Lakástakarék és lakáshitel: OTP egy kötelező simple csomaggal (ide megy a feleségem fizetése)
  – Debit helyett hitelkártyát használunk és amit lehet erről fizetek (közüzemek, önsegélyező, paypal, vásárlás, LTP stb.) a visszatérítések miatt: Budapest Bank UPC
  – Likvid elfekvő pénz: Cetelem takarékszámlák
  – Élet, gépjármű és lakásbiztosítás: Allianz
  stb. stb.

  A banki szolgáltatásokért így szinte nem is fizetek.

  Szerintem a pénzügyi szolgáltatások igénybevételénél is, mint a befektetéseknél a kulcsszó: diverzifikáció.

 • Garbo

  AZ OTP kínál versenyképes lakáshitelt?
 • szocske
  szerintem az emberek többsége erre lusta lenne, hiszen bankot váltani is nyűg a többségnek, van aki 20 éve OTP-s, mert csak és egy vagyont fizet egy alap számlavezetésért.

  Ugyanakkor lehet előnye is, ha egy bankban maradsz, pl. ahová egy ideje érkezik a fizetésem, oda nem kell jövedelemigazolás, ha hitelt/hitelkártyát szeretnék.
  Nálam pl. elég macerás egy jövedelemigazolás beszerzése, több országon keresztül utazik mire hozzám jut, gondolom nem vagyok egyedül ezzel…

 • limitmodositas_aranyaron
  “jó” hallani, hogy nem csak én szaladtam bele ebbe, korrekt üzletpolitika 😮
 • FifiTheReal
  A jelenlegi hitelajánlatokat nem ismerem.

  2013-ban vettem fel kamattámogatásos hitelt 10évre. Remélem LTP-kből előbb le is jár, így nem csak a fizetendő kamattal, hanem az LTP-ből történő olcsó előtörlesztéssel együtt számoltam, illetve volt lakásépítési támogatásom is, melyet itt volt könnyebb intéznem a hitelfelvéttel együtt. Akkor ez volt _nekem_ a befutó. Ma lehet másik bank mellett voksolnék.

  A lényeg, hogy adott helyzetben nézzünk körül, próbáljunk tervezni és optimalizálni, ne egy helyről vegyünk mindent, ha az kényelmesebb is, hanem résszolgáltatásonként is “versenyeztessük” meg a piaci szereplőket.

  Igen a kényelemnek ára van. Nekem is könnyebb lenne, ha csak az OTP termékeit venném igénybe, de így szerintem éves szinten a feleségem 1 havi fizetését minimum megspórolom havi ~20 perc többletmunkával. Nekem ennyit megér.

  Persze minden egyén és helyzetfüggő.

 • szocske
  ennyit nekem is megér, de a nagy többség nem így gondolkozik.
  Nekem a hitelkártyával is megéri bűvészkedni az éves 100-150 ezer Ft visszatérítésért, mások ezt sem csinálnák.
  Ahogy nekem az egészségpénztári számlákat is megéri gyűjteni és postázni éves 150ezer adóvisszatérítésért, de sok polgártársunknak szerint ezzel is túl sok a gond.
  Betéti kártyám vagy 4-5 éve nincs, sokan ezzel sem lennének képesek együtt élni.
  (igaz most egy évig volt nekem is, mert feltétel volt az AXA jóváírásokhoz, de nem sokat használtam).
  nem vagyunk egyformák.