Raiffeisen: csak sikerült lehúzniuk

Írtam a Raiffeisen Gold 2-ről néhány hete, mint jó számlacsomagról, ha 400 ezer forint felett keresel.

Raiffeisen Gold 2 és Prime Select csomagok vélemény

Abban a cikkben írtam, hogy a nő a bankban a sok aláírandó papír közé becsempészett egy havi 3.990 forintos biztosítást, hogy azt is írjam alá, úgysem veszem észre.

Gondolom húsz emberből tizenkilenc szó nélkül alá is írja a sok marketing meg pénzmosási nyilatkozat között.

Rákérdeztem tőle, hogy mi ez? Jaj, ez semmi, ez csak egy életbiztosítás, bármikor le lehet mondani és egyébként is három hónapig ingyen van.

De mondom én ilyet nem kértem és maga sem mondta, hogy egyáltalán létezik ilyen, most meg alá akarja íratni velem, anélkül, hogy szólna.

De hát ingyen van az első három hónapban.

Akkor sem kérem.

Jó, akkor törlöm.

Ennyiben is maradtunk, visszaadtam a lapot aláírás nélkül.

Erre mit látok a számlaegyenlegemen?

A nő csak két dologban nem mondott igazat: hogy három hónapig ingyen van és nem aktíválja, miután észrevettem, hogy trükközik. S ha már csal, akkor a legdrágább csomagot állította be.

Nyilván arra játszanak, hogy a legtöbb prémium ügyfélnek hónapokig, ha nem évekig fel sem tűnik, hogy fizet egy ilyen díjat is a sok kártyás vásárlás meg előfizetés mellett.

Most majd megírom az MNB-nek, hogy vizsgálják ki, hogyan is lett nekem ilyen életbiztosításom, amikor se nem ajánlották, nem is ismertettek és a direkt kérésem ellenére is megkötötték úgy, hogy még alá sem írtam.

Csak azért írtam le ezt, hogy legyél nagyon résen, ezt máshol is eljátszhatják veled. Sok embernek lett így törlesztési biztosítása, amiről esetleg nem is tud, vagy akár folyószámla-hitelkerete.

Nem csak bankban, de akár egy kábelszolgáltatónál is eljátszhatják veled, olyanra is előfizetsz, amit nem is kértél.

Ha ez történik veled, mindenképp fordulj fogyasztóvédelemhez (vagy bank esetén az MNB-hez), hogy leszokjanak róla a szolgáltatók.

(Amikor még bankfiókvezető voltam, minden szerdán bankkártya mellé köthető balesetbiztosítást kellett eladni dömpingszerűen. Mi el tudtunk adni napi 5-6 darabot, máshol elment 40-50. Nem értettem, hogy lehetséges ez, amikor mi mindenkinek elmondtuk a lehetőséget. Teljesen irreálisnak tűnt, hogy egy nap el lehet ennyi kártyabiztosítást adni. Mint kiderült, a másik fiókban azt mondták az ügyfeleknek, hogy kötelező megkötni mindenkinek, új és régi kártyához egyaránt, az ügyfél csak arról dönthet, hogy melyik csomagot kéri. Ilyen is van sajnos.)

Update: megjött a bank válasza és jogosnak találták a panaszom, valóban nem írtam alá a papírt. Részemről ügy lezárva.

Share

121 hozzászólás

 • Ági
  CIB-es vagyok, egy csomagváltást követően egyszercsak megterhelték a számlámat tokenhasználati díjjal (sosem volt tokenem ahhoz a számlához). Telefonos ügyfélszolgálaton keresztül jeleztem, jó pár nap alatt “kivizsgálták” és megállapították, hogy valóban téves, a call centeres ember pedig át is állította az adatokat a rendszerben, hogy ne vonják a továbbiakban. Ezek után már tette volna le a telefont, amikor rákérdeztem, hogy akkor ugye visszatérítik a tévesen levont összeget. Szájhúzva ezt is sikerült elintéznie, egy olyan körítéssel, hogy ha x időn belül ugyanebben a témában panaszt teszek, akkor panaszkezelési költséget fognak felszámítani :DDD Megkérdeztem, hogy ez mégis mit jelent, de csak annyit tudott mondani, hogy ez egy kötelezően felolvasandó szöveg.
 • Tibi
  Velem ilyen a T-HOME-nál volt, igaz 10+ éve már. Egy HBO MAX előfizetés került bele a papírba, amit kimondottan nem kértem, de a végső szerződésben mégis észrevettem – így a hölgy levette.
 • Kalv

  “Büntető Törvénykönyv (2012. évi C. törvény)
  Csalás

  373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

  Hamis magánokirat felhasználása

  345. § Aki jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszűnésének bizonyítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot felhasznál, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

  Köszi. Ha esetleg banki (vagy más) ügyintéző olvassa, akkor a fenti mondatokat vésse az eszébe.
  Esetleg még a fentiekre való felbujtásra vonatkozó passzusokat érdemes a vezetőiknek tanulmányozni, hogy tisztában legyenek a lehetséges következményekkel.

 • Másik példa
  Erste ajánlja a 0,3%-os kötési jutalékot tőzsdei kereskedéshez, ha online regisztrálsz, és a bankfiókban szlát nyitsz, majd telefonon jelzed online regisztrációd. Aztán nem állítják be, legalábbis én így jártam, így pedig 0,45% a jutalék. Nem csak engem húz le. Ha pozitív oldalon szállok ki és alacsonyabb jutalékkal számolna, magasabb nyereség mellett kéne árfolyamnyereség adót fizetni. Vagyis az államot is. Nem tudom, szisztematikusan csinálja e. Kértem, javítsák. Azt mondták nem lehet. Panaszt tettem, javították. Megérne egy MNB vizsgálatot ez is, lehet tömeges esetszám van mögötte.
 • kötöttpulcsi
  Valószínűleg fiókvezető/konkrét ügyintéző függő, mert 10+ éve náluk vagyok és minden szempontból csak jó tapasztalatom van a Rafival, de mindig ugyanabba a fiókba járok. Nemrég hagyatéki ügyben más fiókba mentem, a hagyaték tárgya összesen kb. 200e Ft értékpapír- és folyószámlán, rafis ügyféltől bankon belüli ügylet. Mindent rendben találtak, utalják néhány napon belül. Az értékpapírt megkaptam hamar, nagy adminisztrációs probléma nem lehetett…a folyószámlámra az utalás viszont nem érkezett meg, 3 hónap után érdeklődtem (ezt már a szokásos fiókomban, 2 óra múlva utaltak, amúgy minden OK volt elsőre is). Az összeget azért írtam le, mert talán pont ez a kb. 100e Ft sok embernél nem tűnik fel azonnal, ha nem érkezik be – nekem nem -, nem az az örökölt vagyon, amit remegve vársz. Nem tudom, mi lett volna, ha nem jut eszembe… hát, így is lehet trükközni.
 • móricka
  Rafkó a Rafi.
 • lvb
  Én CASCO biztosításnál jártam így, becsempésztek egy nem kért opciót. Következő alkalommal újból bepróbálkoztak ezzel.
 • Gunnerwatter
  Az ilyen lehúzó, az anyját is két fillérért eladó, kretén fajmagyarok miatt rühellem ezt az országot de nagyon.
  A társadalmi megosztottság már mérhetetlen e miatt is.
  De nam baj, 600 forinttal több fizut kap, ès büszke magára. Mindenki dögöljön meg, csak neki legyen jó.
  Ezt a társadalmi működésmódot használja ki zseniálisan a kedves vezető és köre.
 • TT
  @körtefa
  “Az jó, ha van az MNB-nek Kiszámoló-figyelő részlege.:) A kormánynak is lehetne…”

  Van nekik. Úgy hívják, hogy Pegazus.

 • untermensch4
  “A gyomrából lampiont! A gyomrából lampiont!”
  Ööö… akarom mondani a folytatólagos meg üzletszerű, bűnszövetségben történő elkövetés olyasmik amik kizárják a felfüggesztést, mindenképp letöltendő… mármint elméletileg. De elméletileg a belügyminiszter neve sem vetődhet fel egy bűnügyi nyomozás során amit aztán egy titkosszolgálatnak kell eltüntetni.
 • Peti
  @kalv

  Hatásvadász hangulatelemként jópofa dolog a Btk.-t idézgetni, de ez csak nevetségessé teszi az amúgy teljesen jogos (csak épp nem büntetőjogi útra tartozó) panaszt, ezáltal marhára kontraproduktív.

 • Lasszó
  Kiszámoló ha gondolod majd írd le mi lett ebből, mi a folytatása az ügynek.

  Ok.

 • bobo
  Kalv
  2022-07-01 at 17:07

  Ez mind szép és jó. De…! Elvinnélek egy devizakölcsönös ügyeket tárgyaló bíróhoz! Hiába te lennél a károsult, ( a jelen konkrét ügyből kifolyólag) örülhetnél, ha a tárgyalás után nem vernek bilincsbe, hanem csak pár százezres birsággal megúsznád, hogy perelni merészelted a bankot. :)))

 • Egyik Tamás
  Akkor ugyanaz van neki, mint nekem. Groupamat hívtam fel, maximálisan segítőkészek voltak, emailben le lehet mondani, telefonon elmondják hogy pontosan hogyan.
 • Róza
  Sajnos mindenhol csak a lehúzás megy, aztán a bosszankodás.
  Raiffeisenben egy céges bankkártyát szerettem volna cseréltetni, sajnos azóta se küldték meg az újat (kb egy éve), de persze a bankkártya éves díját azt szépen leemelik a számláról. (nem, nincs időm bemenni, kisbabával vagyok itthon)
  Másik eset a CIB banknál: ha egy ismerősöd a te ajánlásodra nyit számlát, akkor jóváírnak 5000 Ft-ot (ez kb 7 éve volt), természetesen nem írták jóvá az 5000 Ft-ot, külön be kellett menni a bankba emiatt. Azóta mosolygok csak az ilyen akciókon….
  Erste bank: babaváró felvételekor nálunk is becsempészték a biztosításos papírt a többi közé, férjem észrevette és nem kértük..
  Egy kutya az összes..
 • az igazi bankosok
  Nem emlékszem pontosan, hogy is voltak nem is olyan régen a hozzászólasok arról, hogy lehet jól átverni a bankokat? 🙂

  Én sem emlékszem ilyen hozzászólásokra….

 • Petya (az egyik a sok közül)
  A békéltető testülethez hiába is fordulnál, ha a pénzintézet nem akar veled egyezkedni, akkor kb. 98%, hogy ellened fog dönteni. Csak azért van, mert az EU előírta, hogy legyen, de nem nagyon akar dolgozni. Ha a bank ellen döntene, akkor a bank a békéltető testületet perelhetné. Ha a fogyasztó ellen dönt, akkor a fogyasztónak a bankot kell perelnie. Szerinted mennyire van ösztönözve, hogy a javadra döntsön? Csak egy kifizetőhely a csókos jogászoknak.
 • untermensch4
  Nem teljesen kontraproduktív. A nyomozás megszüntetését elrendelő rendőrségi határozattal együtt már érdekesebb az MNB-nél panaszkodni.
 • 47
  Azt rühellem az ilyenekbe, hogy esetleg megbírságolják a céget 5millióra, mikor a nyereség félmilliárd, röhögnek rajta, semmit nem változik az értékesítési gyakorlat. Persze akit a kár ért, annak vagy visszadják a lehúzott havidíjakat vagy nem. Vagy kártalanítanak mindenkit aki kéri, csak nem szólnak az ügyfeleknek, előző cégnél pont ez volt, gyakorlatilag csak alig páran tudtunk az ügyekről, bár aki szólt, szóban le is rázták. Katasztrófa ez az ország.
 • Lui
  Azt meg tudjatok mondani, hogy számla nyitás, majd hitelesítés után a Wise mi a jó fészkes fenét ül a kezdeti 6000 forintomon. Azt mondjak közszereplő ellenőrzést tartanak, ami két hétig is eltarthat. Olyan komolyan van és két hétig tart?
  Egy bankszámlát azonnal megnyit egy bank és használható, itt meg már több mint egy hete várok arra hogy beérkezzen a pénzem.
 • Che
  Rafinal nekem is tobb jogos panaszom volt, kaptam is jovairasokat. Az egyiknel a lemondott hozamfokozo szolgaltatast vontak egy evig kb. mire feltunt. Valahogy egyiknel sem a sajat karukra tevedtek…
 • ef
  “Gunnerwatter
  Az ilyen lehúzó, az anyját is két fillérért eladó, kretén fajmagyarok miatt rühellem ezt az országot de nagyon.”

  Na , ebben a szaktopicba is sikerült a politikát belekeverni, megjelentek a frusztrált belpesti Mórickák, akiknek mindenről ugyanaz jut az eszükbe.
  1. Nem hiszem, hogy ország specifikus az ilyen lehúzás.
  2. Miből gondolod a leírtak alapján, hogy fajmagyar volt az illető? Lehetett akár fajpiréz is, hiszen bankár volt.

  Egyébként nekem is ez a csomag van a Rafinál, eddig tisztességesek voltak, szóval ez simán fiók és ember függő.
  Nekem inkább az Erstével van gondom, a kicsinyességével, most pl a Moneybackban a társkártyára nem adnak visszatérítést, utólag derült ki, azt is regisztrálni kellett volna , de nem tudom hol, a válaszokat a levelezésben nem kapkodják el, várnak vele 14-14 napot, így lassan okafogyottá válik, holott gyorsan rövidre lehetne zárni.

 • Zd
  nekem is ugyanez volt, CSOK-os hitelre jött a felszólítás hogy menjünk bemutatni a lakcímkártyát mert különben feljelentenek a kormányhivatalnál, pedig már egy hónapja megtették.
  Ha másnak is ez lenne: felhívtam az ügyfélszolgálatot, fél perc után kaptam ügyintézőt, aki feljegyezte a történteket, és mondta, hogy három órán belül visszahívnak az eredménnyel. Két órával később hívtak is, és mondták, hogy valóban hiba történt, és nincs további tennivalóm.
  Habár kellemetlen a dolog, de legalább nem kellett bemenni a bankba miatta.
 • bobesbobek
  Én ebben a helyzetben szegény nyomorult bankfiókost is sajnálom. Nekik ugyebár elő van írva a havi teljesítendő mennyiség minden termékből, így jó esetben a fizetésük, rosszabb esetben a munkájuk függ attól hogy mennyi szemetet (biztosítás, hitelkártya) adnak el. Aki több hónapig nem hozza az előírt eladási számokat azt kirúgják.
  Tehát a bankfiókos egyik oldalon az ügyféllel, másik oldalon a hajcsár főnökével küzd. Egyértelműen a menedzsment a hibás azért hogy ilyen környezetet teremtenek a bankfiókosok számára.

  Az ilyen hitelbiztosítások ÁSZF-je meg úgy van megalkotva, hogy öt káresetből négynél a biztosítónak ne kelljen fizetnie.

 • ProBela
  Én csak azt nem értem miért hívják prémium szamlanak? Nettó 400k kb bárkinek megvan, szóval a megcelzott ugyfelkor nem prémium. Az meg hogy a szolgáltatás sem az, azt nem kell külön magyarázni:)
 • Pistu
  Bár nem ez a céljuk, de rászoktatnak, hogy ne menj be a fiókba vagy ügyfélszolgálatra, hanem intézz mindent online (de még a telefonos is jobb, mert rögzített a hívás). Mondjuk Magnet Banknál soha nem voltak ilyen turpisságok.
 • chemgy
  Telekom, vidéki kisvárosi ügyfélszolgálat. Apám (78 éves) kb 10 éves butatelefonját akarta lecserélni alap okostelefonra. Kb 20 éve meglévő telefonszám, még Westel korszakból, ugyanazon a néven, nem váltott soha .
  Ügyintéző elmagyarázta, hogy csak új, 2 év hűségdíjas előfizetéshez lehet telefont venni, úgyhogy köttetett egy új szerződést, úgy hogy megy a régi (szintén 2 év hűség megújítva), és a régihez azért adott új nanoSIM-et hogy az okostelefonba be lehessen tenni. Szóval most van 2 db előfizu, 1 telefon, 2×2 év hűség…
  Ilyet halllottatok-e?
 • Pistu
  Miért nem húzol el Copywriter haverodhoz Ausztriába? Unalmasak már a magyarozó kommentek.
 • Istvan
  Sok éve dolgoztam a Raiffeisennél, amikor még csak Bázis, Mindennapok és Lendület számlacsomagok voltak. A hitelek mellé mindenkinek kötelezően kellett nyitni egy bankszámlát, ez sokáig a Bázis volt, amelynek 0 forint volt a díja, és ha jól emlékszem, akkor a hiteltörlésztés is ingyen ment. Erre egyszer csak jött egy dörgedelmes körlevél, hogy ezentúl a Bázist csak fejvesztés terhe mellett lehet ajánlani, csak a Mindennapok és a Lendület ajánlható, amik persze havidíjasak. Persze az első kérdés az volt, és ha az ügyfél kéri a Bázist? Akkor volt egy hosszú szövegünk, amit el kellett mondani, hogy mennyivel jobban jár a Mindennapokkal de még jobban a Lendülettel … bla-bla.
 • az igazi bankosok
  Én azért élénken emlékszem azokra az időkre, amikor az itteni kommentelő közőnség (általában nettó 2 millás fizetéssel, rengeteg szabad tőkével ugye) azt elemezte, hogy lehet ide-oda töltögetve, utalgatva kikerülni a pár ezer forintos díjakat, vagy éppen “ügyesen” felhasználni a Babavárót, pl. állampapír vásárlásra.

  Ja, mert az pont olyan, ha nyitsz egy számlacsomagot, ami neked kedvezőbb és okosan használod, mint amikor a tudtod nélkül rádsóznak aljas és hazug módon olyan termékeket, amiket soha nem kértél. Mit is akartál ezzel mondani?

 • 404
  igazi bankosok
  Na, legalább van egy ügyintéző köreinkben aki be tud számolni a szakértelemről.
  Rajta.
 • Dani21

  Feltéve, hogy a hölgy ráhamisította az üresen visszaadott szerződésre az aláírást, majd rögzítette a rendszerben az életbiztosítást annak érdekében, hogy (gondolom) ő maga megkapja a jutalékot/bónuszt az “eladott” életbiztosítás után
  – egy ilyen miért ne lenne büntetőjogi kategória? Mi van, ha nem először fordul elő, évek óta ezt csinálja?…
 • Gunnerwatter
  Nem kötelező elolvasni, pláne reagálni rá. Ha nem tetszik, nyugodtan ugord át. Tudod, szabadság van. 🙂
 • Gunnerwatter
  Na ebben pont nincs semmi politika, te keverted bele. Pszichológusnál ennek lenne jelentése, na mindegy….
  Mivel pirézek nincsenek , érdekes amit írtál. Vagy nem.
  15 éve dolgozom és kereskedem jó pár ország cégeivel, van összehasonlítási alapom. A magyaroknál például az osztrákok rosszabbak lehúzás tekintetében. De azert mi sem lehetünk büszkék…
 • Főherceg

  Havi 400k netto ha nem két ember nevén van a számla, akkor csak a lakosság kis szeletét érinti, szóval nevezhető prémiumnak.

 • bobo
  az igazi bankosok
  2022-07-02 at 12:20

  “Én azért élénken emlékszem azokra az időkre…”
  A régi szép idők…. Én emlékszem még a tothandras.hu oldalra. Micsoda remek ötletek voltak ott. Aztán amikor a 2010-es években megszűnt a Brókernet és fizikus barátunk állás nélkül maradt, csúnya ügybe keveredett és saját jogon hosszabb ideig élvezte a börtön vendégszeretetét. 🙂

 • V.A.Laki
  En nem tudom megerteni, miert veditek az ugyintezot. Ha valaki ellop tolem 40 milliot, megall a birosag elott majd pedig elsetal, arra azt mondom, hogy igen, ez egy ugyes ember. Ha valaki ellop 1000 milliardot es lovagga utik, arra azt mondom, hogy igen, ez egy mutatvany, szazezer emberbol egy csinalja meg. De ha valaki a taplaleklanc aljan 3990 Forintokat csal ki a tulelesert nap nap utan, mikor eppen nem jon be az itt a piros, hol a piros trukk az alairando lapokkal, arra hadd zuduljon mar ra minden civilizalt, muvelt ember mely megvetese. Ilyen pitianer senki senki de senki de senki nem akar lenni. Nem azert kell az ilyet vasra verni, mert mi szentek vagyunk, hanem mert ez meg bunozonek is a legalja. Mert igen, aki alairast hamisit, az bunozo, akkor is, ha a radar alatt repul es nem kapjak el. Ez nem a szurke zona, mikor valaki hazudik vagy trukkosen megy at a kiskapukon. Ez a fekete.
 • szocske
  Telekomnál jártam így felvevős, visszatekerős csudajó csomaggal. Üzletben, személyesen kötöttük meg, papírt sem kaptam, képernyőn kellett jóváhagyni. Az volt a szerencsém, hogy egy sajtpapírra (vmi telekomos szórólap) leírta előtte a beszélgetés során kezitcsókolom az árakat, csomagokat. Mikor panaszt tettem ezt a cetlit küldtem be szkenelve. Elfogadták, törölték a sosem kért extrákat és jóváírták az első hónapra már befizetett összeget is.
 • Eez
  szerintem nagyon sokan szomorúak lennénk (a környezetemben kb bárki) ha csak 400at keresnénk nettó/fő. 5 nap Balatonért kifizetsz fél millát, 100 egy lakás. A 400 nagyon kevés
 • bobo
  Senki nem kérdezte még meg a legfontosabbat!
  Nevezetesen azt, hogy ha Miklós elszenved valamilyen traumát, ami biztosítási eseménynek számít, akkor mi történik?
  1. Nem tud a biztosításról így nem is jelenti az eseményt a biztosítónak – tehát jól jár a biztosító
  2. Egy beavatott személy jelentkezik a biztosítónál – amennyiben kellően rafkós és magát tudja beírni kedvezményezettnek, úgy ő kapja meg a kártérítést.
  Más vélemény?
 • untermensch4
  “kretén fajmagyar” az aki nem veszi észre hogy körülötte kb mindenki más is magyar, így együtt csak eltorlaszolhatjuk a forgóajtót…
 • Moltiszanti
  Bocsánat az off kérdésert, de találkoztatok már ilyennel?

  g7.hu/tech/20220702/az-erkelyre-rakhato-egyszeru-napelemes-rendszer-magyarorszagon-szabalyellenes/

 • Családfő
  ,

  “Az ilyen lehúzó, az anyját is két fillérért eladó, kretén fajmagyarok miatt rühellem ezt az országot de nagyon.”

  Ez tényleg rangon aluli, és alap nélküli hozzászólás volt

 • JustinTime
  Amikor más volt a széljárás, bankárkormányoztak teli szájjal – fordultak a szelek, de a bankok nem változtak, jé.

  OTP-vel és CIB-bel is van hajmeresztő történetem… de inkább pozitív példa: Angliában az alap bankszámla + alap szolgáltatás ingyenes. (Számlavezetés, bankkártya, belföldi utalás, kp. felvétele bármilyen hivatalos automatából, nem csak sajátból stb.) Nem kell havonta a számlatörténetet böngészned, miféle rejtett dolgokat vonnak le sunyiban százforintonként.
  Viszont ha fizetős számlacsomagra upgrade-elsz (a legolcsóbbnál havi 10-20 font sz.vez. költségre kell gondolni), úgy kezelnek, mint valami prémium ügyfelet.

  Persze mondani se kell, hitelkeret (overdraft) használata esetén horribilis uzsorakamatot fogsz nekik visszafizetni.
  (Töröltetni se lehet a hitelkeretet. Iszlám banknál áll csak meg szigorúan 0-nál az egyenleg, mert ott nincs se kamat, se „ingyenpénz”.)

 • 2022
  Én emlékszem még a tothandras.hu oldalra. Micsoda remek ötletek voltak ott.

  Igen, nagyon jó kis oldal volt az akkoriban, lehetett tanulni belőle. Sőt, még a könyve is megvan. 🙂

 • untermensch4
  “Nem emlékszem pontosan, hogy is voltak nem is olyan régen a hozzászólasok arról, hogy lehet jól átverni a bankokat?”
  Olyan hogy a bank cégszerű alűírűsűt odahamisítva szerződést kössön vki, nem volt.
 • Csunyi
  A legrosszabb, hogy nem névvel ír alá a banki alkalmazott, hanem a Bank nevével, így ismeretlen elkövető a csalás tettese. A rendőrségnek sokkal nehezebb a csaló alkalmazott azonosítása, aki az összekacsintó munkáltató mögé bújik a mi kis közösségünkben.

  Figyelem!: Aki mást tévedésbe éjt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz csalás bűncselekményt követ el…. Btk-s.

 • McDennis
  Nemár valaki Kiszámoló Mikit akarta bepalizni? 😀 Istenem.. 😀
 • Handyman
  Jééé, megjelent az Erstés netbankomban egy új bankkártya (Mastercard Start), ami fizikailag nem létezik, legalábbis nem nálam. Ez hogy? Asszem holnap felhívom az erstét, hogy ez hogy került oda, és mennyibe fájna nekem, ha egyáltalán kértem volna ilyet.
 • Szaboz

  Ilyen napelemes rendszert itthon tilos használni, mert áramszünet esetén visszatermelhet a hálózatra, és megrázhatja a szerelőt. Illetve ahogy írják is, az óra fogyasztasnak mérheti a visszatáplálást.
  Úgy használhatod, ha nem kötöd rá a hálózatra.