Raiffeisen számlavezetés: most ajándék okostelefonnal

A Raiffeisen akcióba kezdett, hogy új ügyfeleket szerezzen. Az új bankszámlát nyitó ügyfelek az év végéig egy Nokia Lumia 530-as telefont kapnak ajándékba, ha Díjnullázó Plusz számlacsomagot nyitnak (akció leírása itt).  A számláról már írtam itt, nem rossz csomag, bár nem is ingyenes.

Amit vegyünk észre, hogy az akció feltétele 150 ezer forintnyi munkabér egyösszegű utaltatása, míg maga a számlacsomag megengedi az összeg két részletben történő utalását. (Kondíciós lista)

Ami nem nyilvános, a Prémium Gold számlát nyitó ügyfelek is kapnak ilyen telefont. A Prémium Gold számláról már írtam itt. A lényege, ha 280 ezer forint felett keresel, egy jó választás, mert tényleg minden ingyen van. (Ha ez a bekezdés eltűnik pár órán belül, akkor nem tetszett valakinek, hogy leírtam a blogban egy nem nyilvános ajánlatot. :))

Update: fenn van a honlapon is, egy 38 oldalas pdf utolsó lapján eldugva . Úgyhogy nyugodtan mehetsz a fiókba, ha ilyen számlát szeretnél.

Maga a telefon nem egy atomreaktor, de négymagos, két SIM kártyás, bár elég low-end telefon. Ha eladod 25 ezerért (30 ezer a MediaMarktban), már jó vagy a bankköltségekkel legalább egy egész évig, ha Prémium Gold számlát kérsz, akkor meg talált pénz ez. Vagy ha eszedbe jut, hogy itt a karácsony, akkor jó hír, hogy még karácsony előtt kiszállítják, ha december 10-ig teljesíted a munkabér beutalását. (Sajnos valamiért csak a szürke színben lehet kérni a telefont a leírás szerint, ezzel kalkulálj, ha ajándékba szánod. Berakom a fotóját, lásd milyen telefon.)

Nokia-Lumia-530-Dual-SIM-hero-2-jpg

Arról semmilyen leírást nem találtam, hogy van-e valami retorziója, ha X hónapon belül lemondod a számládat. (Update: éven belüli megszüntetés esetén számlazárási díjat kell fizetni.)

Nyilván a CITI-től távozó ügyfelek a célközönsége az akciónak, de ha jónak tartod a lehetőséget, miért ne használnád ki te is.

Share

46 hozzászólás

 • Jónás Gergő

  Mint aktív citi-s ügyfél gondolkozom én a váltáson, de ugye a ráfázol bank is kb 1 éve lebegteti hogy kivonul… annyiszor meg nincs kedvem utalgatni a pénzem ide-oda a tranzakciós illetékek miatt, hogy potyára beugorjak egy váltásba…

  tényleg: nem tervezel cikket írni a minél fájdalommentesebb bankváltásról? (csoportos beszedések, hitelkártya keret, stb…) ha már úgyis trendé kezd válni a bankok kivonulása…

 • glezmen

  ha tenyleg jar a Premium Goldhoz, akkor meg ma nyitok naluk szamlat (egyebkent is gondolkodtam rajta hogy a Granit Bajnok “ele” nyitok egyet, ha mar ugyis ingyen tudok oda utalni, igy mindket szamlanak teljesiteni a szukseges minimumot)

 • Kiszamolo

  Ja igen: ha a fizetésed kellően nagy, a legtöbb munkáltatónál lehet kérni, hogy ne egy, hanem két számlára utalja a bért. Az egyikre is annyit, amennyit kell az ingyenes számlavezetéshez, meg a másikra is annyit. Így a régi számládat sem kell (egyelőre) megszüntetni.

 • Crimson

  Kizártnak tartom, hogy ez az akció kifejezetten a Citibank ügyfeleket célozná. Egy ilyen promóció előkészítése több hónap. Valószínűleg a bankban nagyságrendileg több időt töltenek egy ajánlat következményeinek a kalkulálásával, mint mondjuk a kormány egy piszlicsáré internetadóval kapcsolatban.

  Attól függetlenül szerintem sem rossz ajánlat, kár, hogy már Prémium Gold ügyfél vagyok.

  Amikor bejelentették a Citi lakossági üzletág megszüntetését, az Indexen volt egy cikk, hogy szerintük hova érdemes menni a citibankos ügyfeleknek. Furcsa módon a Raiffeisen Prémium Gold nem volt felsorolva, pedig verte az ott felsorolt összes ajánlatot.

 • Tamás

  van már valakinek ilyen telója?
  mi a tapasztalat? azt néztem, hogy 27e-ért már lehet kapni is..

 • Kiszamolo

  Tamás, 27 ezerért áfacsalt vackot kapsz. Ha inkább vennél, vedd meg 30 ezerért normális helyen.

 • Zedder

  Jól látom, hogy windows mobile-lal hirdetik a mobilos netbankjukat, miközben csak android és iphone szoftverük van? Totális képzavar…

 • Crimson

  @jonas-gergo Ha a mindennapos pénzügyek intézésére keresel számlacsomagot, akkor nem kell feltétlenül a megtakarításaidat is odavinni. Ha a Citinél vannak a megtakarításaid, akkor persze muszáj. Számlavezetésben jó a Rafi, de megtakarítások területén én nem őket használom. Mivel a Prémium Gold számláról indított utalás ingyenes, utána már oda utalod a jövedelmedet, ahová akarod.

  Ha pedig mégis át akarod utalni a megtakarításaidat is a Raiffeisenhez, magánemberként tudtommal van egy plafonja a tranzakciós adónak, szóval csak mérsékelten szívás a dolog.

  Egyébként meg szeritnem amelyik bank “lebegteti” a kivonulás lehetőségét, az pont azt jelenti, hogy nem akar kivonulni. Inkánbb az gyanús, aki nem gyanús. 🙂

 • Tamás

  miért, szerinted nem uazt kapod? 🙂
  egyébként csak beírtam a keresőbe a típust, annyira nem is mentem utána, azt hittem, h komolyabb teló..

 • Kiszamolo

  zedder, ott írja, hogy decembertől lesz windows mobilra is app.

 • Zedder

  @kiszamolo : koszi, akkor olvashatnék alaposabban is.:)

 • Adócsaló vállalkozó

  @tamas Nem, nem ugyanazt… lehet, hogy Szlovákiából jön –> garanciaproblémák, Lehet, hogy kerülő úton bekerült, nem hivatalos importőrön keresztül –> garanciaproblémák, lehet áfacsalt –> megtalálod az eladót, ha garanciabajod van?

 • Zoli

  benne van premium gold számlacsomag mellé járó telefon a kondíciós listában:
  raiffeisen.hu/kondiciok/premium-banking
  38.oldal

  fura h ezt így kell összevadászni, mindenesetre köszi kiszamolo.hu h felhívtad erre a figyelmet

 • Zoli

  ahogy látom meglévő ügyfelekre sajna nem vonatkozik:

  3. 2014. július 31-ét követően nem rendelkezett Raiffeisen lakossági bankszámlával,

 • graphite

  Arról volt szó, a ráfázol bank kivonul. Akkor ezek szerint mégsem?

 • Isu

  Az ajánlat egyáltalán nincs eldugva és pdf-et sem kell lapozgatni érte. Sajnát oldaluk van: raiffeisen.hu/premium-banking

 • Kiszamolo

  Nu és ezen az oldalon te hol látod ezt az akciót?

 • Rezege

  És a meglévő hitelkártya az vajon lakossági bankszámla?
  Másrészt: jól megdrágul a Magnet Diamond dec 15-től, megyek is a rafihoz prémiumot nyitni, legfeljebb nem lesz telefonom hozzá…

 • glezmen

  mostantol Raiffeisen Premium ugyfel vagyok 😀 @kiszamolo koszi a tippet!

 • Kiszamolo

  Majd kölcsön kérem a telefont egy hétvégére. ☺

 • glezmen

  elvileg karacsonyig jon meg, szoval ha beugrasz a karacsonyi vacsira, megnyomkodhatod…
  bar az ugyintezo holgy hozzatette hogy “ha lesz eleg”, aztan azt is hogy “de lesz.” 😀

 • Kiszamolo

  Az akció tegnap indult, csak talán van még a telefonból.

 • szkszaby

  Nekem 2 éve Premium Gold csomagom van a Rafinál.
  1 évre aláírnék ezért a telóért 🙂

 • Géza

  @rezege mi drágul meg a Magnetnél? A számlavezetés marad becsületkasszás (gyak. ingyenes). A csop. beszedés marad ingyenes, a rendszeres utalás régi (dec. 15 előtti) számláknál szintén (100e Ft-ig), az egyszeri utalás csak a 2013.08.15 előtti számláknál ingyenes (szintén 100e-ig).

  Lehet, hogy a többi százalék kicsit emelkedik, de ami nekem kell, az marad ingyenes. Szerintem még dec. 14-ig érdemes is számlát nyitni, de régi számlát megszüntetni semmiképp nem szabad.

 • Crimson

  @rezege A hitelkártyának nem feltétele a lakossági számla, úgyhogy elvileg a csak hitelkártyás ügyfelek nincsenek kizárva.

 • Crimson

  A kondíciós lista szerint 5000 Ft számlazárási díjat kell fizetni, ha a számla zárását az Ügyfél kezdeményezte, valamint a számla nyitása és a bankszámla megszüntetési kérelem benyújtása között kevesebb, mint 12 hónap telt el.

  Ez a tétel most került bele a kondíciós listába, de minden lakossági számlára vonatkozik, nem csak akkor, ha átvetted a telefont.

 • bobo

  Raiffeisen aktivitásom van (ez itt a reklám helye 🙂
  Még az eredeti. Számlavezetési díj 0 Ft. Internetes utalás 0 Ft. Jövedelem feltétel nincs, csak 50.000 forgalmat kell generálni/hó. Kp. felvét 555/alkalom kártyával, ha az ingyenes kettőt már kimerítetted. Ez azért jó, mert ha KP-ra van szükséged, akár 4.000.000 Ft-ot is fel tudsz venni saját automatából 5×555 Ft+2441 Ft extra limitemeléssel. Azaz kb. ötezerből megvan, ami a fiókban 40.000 Ft-ba kerülne. Tesztelve 🙂

 • szocske

  Azt tudja valaki, hogy a Raiffesen hogyan nézi a jövedelem jóváírás napját?
  Mert nálam a hétvégéktől és ünnepnapoktól függően megesik, hogy némelyik naptári hónapban kétszer, a következőben egyszer sem kapok fizetést.
  Az erste ebben partner, ott minden hónap 15.-e és a következő hónap 15-e között nézik.
  A citis ismerősök ilyen esetben utaltak egyet oda-vissza, saját számlák között, hogy minden hónapban meglegyen a jóváírás.
  A raiffesennél mi a helyzet ezzel? Egyáltalán, ha oda-vissza utalás kell, azt elfogadják, vagy ellenőrzik valahogy, hogy tényleg munkabérként érkezzen a pénz?
  Úgy látom a prémium csomagnál havi 10ezer ft a díj, ha nem teljesülnek a feltételek, tehát nem igazán kockáztatnék, mert gyorsan kifizetném az ajándék telefon árát…

 • szocske

  na ez előzőt meg is válaszolom gyorsan magamnak:
  “Ügyfél bankszámlája javára a vizsgált hónapban Bankon kívülről vagy harmadik személytől egyösszegben összesen minimum 280 ezer Ft összegű forint vagy egyéb deviza átutalás érkezik. A tárgyhónapra vonatkozó díjterhelés során vizsgált időszak: tárgyhónapot megelőző hónap 27. napjától a tárgyhónap utolsó napjáig terjedő időszak. “

 • cabala

  Istenem, ettől a banki nyelvezettől falra tudok mászni… ezek szerint akár $1 utalása esetén is járna, hiszen nincsenek kitéve a “vagy”-oknál a zárójelek.
  Meg mi az az “egyösszegben összesen” kifejezés??? Normálisak ezek? 🙂

  “királynét megölni nem kell félnetek jó lesz”

 • Rezege

  @geza azt,hogy az eseti 0,1% helyett 0,40%,a rendszeres 0% helyett 0,3% lesz (jó,ez utóbbi csak a 12.15 utáni számlákra igaz),és ezzel kb. a legdrágább bankszámlává válik utalási költség alapján,azt nem mondanám “kis emelés”nek.
  Igen,’13.08.14 után nyitottam,így jártam,tudom.Hát sokáig nem használtam..
  Megjegyzem,igen “igazságosnak” tartom a nyitás ideje alapján történő árazást..
  Meg a 0Ft havidíjhoz meg add hozzá a szenvedést a kódszóval (vagy a fizetős kódszó SMS-t!),és akkor már nem annyira szép..
  A rafi díjnullázó plusz eddig rosszabb volt,most jobb lett.
  Viszont prémium meg teljes 0,amivel már sokkal jobb.(amikor nyitottam, még nem fértem bele,most már igen)
  Viszont megkérdeztem:a hitelkártya nem kizáró ok a telefonra új nyitás esetén.
  Azonban telefon csak MUNKABÉR utalás esetén jár!Ez azért érdekes,mert a D0+hoz a 150 és a prémiumhoz a 280 nem kell hogy bér legyen,lehet más is!

 • Heckl Balázs

  Én ma azt az infót kaptam a bankban, hogy 1000 db teló van. A kondíció is azt írja, hogy a készlet erejéig érvényes a teló ajándék.

 • Kiszamolo

  Megnéztem ma a telefont egy áruházban.

  Hát, elég low end készülék, ennél olcsóbb már nem tudna lenni. Főleg a gyenge kijelző a fájdalmas pontja.

  Kár, hogy nincs olyan opció, hogy rádobsz még egy tizest és választhatsz egy Nokia 630-ast, ami fényévekkel jobb készülék.

  Igaz, eladhatod és vehetsz másik telefont.

 • szocske

  Érdekes ez a prémium gold csomag…
  Mivel ez privátbanki csomag, a 3 miskolci fiók közül csak egyben tudok nyitni. – tehát érezzem magam kiemelt ügyfélnek azzal, hogy alapból korlátozottak a lehetőségeim.

  Szuper, hogy egyeztethetek időpontot előre telefonon, csak épp az egyetlen?? ügyéntéző úgy tűnik annyira elfoglalt, hogy az első időpontot lemondta, a következőt a jövő hét végére sikerült megbeszélnünk, igaz én sem érek rá bármikor.
  Namost kérdem én, miért jó nekem privát banki ügyfélnek lenni?
  Ha normál számlát nyitnék, bementem volna tegnap a legközelebbi fiókba, amikor épp ráértem, kivárom a sorom, és megnyitom a számlát.
  Az utóbbi 10 évben szerintem nem voltam 3-nál többször bankfiókban, tehát abszolút nincs szükségem a privátbanki ügyintézésre, de egy számlanyitást alaposan megnehezít :S

 • Crimson

  @szocske Csak a pontosság kedvéért: a prémium banki ügyfél és a privátbanki ügyfél nagyon nem ugyanaz. A prémium státuszhoz általában elég 8-10 milló, vagy párszázezer Ft jövedelem. A privátbanki státuszhoz pedig jellemzően minimum 50-70 millió kell.
  Emellett a prémium ügyfelek a bank lakossági üzletágához tartoznak, a privátbanki ügyfelek meg vagy önálló üzletág, vagy inkább a vállalati üzletághoz tartoznak, bankja válogatja.

 • ronaldinhogaucho

  Nemrég jártam egy Raiffeisen fiókban, az akció keretében, premium gold számlát akrtam nyitni az akció keretében, viszont már van Raiffeisenes hitelkártyám. A hirdetményben ez a feltétel van: “2014. július 31-ét követően nem rendelkezett Raiffeisen lakossági bankszámlával”.
  Én úgy értelmeztem, hogy nekem nem lakossági bankszámlám, hanem hitelkártya számlám van. Az ügyintéző szerint központi utasítás, hogy hitelkártyával már rendelkezőkre nem érvényes az akció.

 • szocske

  @crimson : igazából számomra mindegy, a lényeg ennyi: a telefonos ügyfélszolgálat szerint a prémium gold csomagot nem nyithatom meg bármelyik fiókban az utcáról a nekem megfelelő időpontban beesve (és a soromat kivárva).
  Helyette egyeztessek időpontot, ez egy hete meg is történt, majd másnap lemondták, és talán ezen a héten pénteken majd mehetek.
  És ettől a nehézkes eljárástól érezzem magam prémium ügyfélnek?? Köszönöm, inkább kivárnám a sorom az évenkénti max. 1 db banki látogatásom során.

 • GabenHUN

  @kiszamolo
  Annyi ilyen telo fogja ellepni az aprohirdeteseket, hogy gyak. elertektelenedik.
  Max. jo a csaladban valamelyik gyereknek.

 • ronaldinhogaucho

  Az Auchanban már 19.900-ért adja a Telekom.

 • Bacsosz Sztavrosz

  ipon.hu/hir/nokia_lumia_530__egy_lepes_elore_ketto_hatra/30497

  Íme egy teszt a telefonról, magyar nyelven.

 • szocske

  úgy látom mindenkinek megérkezett az ajándék telefon, legalábbis az apróhirdetéses oldalakat elárasztották…
  Az új ára még mindig 30 körül van, de használtan eladni már inkább 15-ért lehet, legalábbis most a túlkínálat miatt. Mire az ajándék telefonok kifutnak, addig meg lehet lentebb megy az új ára is…

 • Ronnon

  Én a mai napig nem kaptam meg a telefont. A gyerekemnek lesz/lenne karácsonyra, és már csak két munkanap van. E-mailt kaptam, hogy teljesítettem a feltételeket, és ennyi. 🙂 Azért remélem csak ideér… A számla egyébként jó nagy szívás, szerintem. Többe kerül, mint az otp-s megszüntetett számlám került. Mivel többet utalok havonta neten, mint 100, így utalásonként pl. 400 Ft-ot levesz. De ami nagyon nem tetszik, hogy feltüntetnek ilyen-olyan költségeket, de azt nem lehet tudni, hogy pontosan mire is számították fel. 🙂

 • szocske

  @ronnon érdekes, nekem nem jött email a feltételek teljesítéséről, ellenben 19-én kora délután meghozta a posta a telefont, majd este 7-kor kaptam egy sms-t is, miszerint a raiffesen postán küldött nekem egy küldeményt, és egy nyomkövetési számot is megadtak ami a posta.hu-n ellenőrizhető. Vicces, hogy órákkal az átvétel után jött az sms…
  Egy ismerősöm is megkapta szintén tegnap délután, és az olx-en is megjelentek a hirdetések, némelyik fotóján a raiffesenes csomagolás is látható.
  Nem lehet, hogy nem voltál otthon mikor a postás vitte volna, és elkallódott a bedobott értesítő?
  A postánál én már semmin sem lepődnék meg…

 • Ronnon

  Nem volt semmilyen értesítő, sem sms… Kezdek erősen aggódni. :S Ezek után meg főleg.

 • szkszaby

  @kiszamolo :A Premium Gold számlacsomag változott kicsit, már csak nettó 400.000ft-os jövedelem felett lehet igénybe venni. Biztos sokan lettek és nem érte meg a rafinak. 🙂
  Amúgy a legjobb számla ma itthon, ha tudod teljesiteni a kritériumokat(nekem ez van).

 • Fhunter

  Újra van telefonos számlanyitási akció a Raiffeisennél, viszont most lehet helyette kérni vásárlási utalványt is.