Patikapénztár: novemberi akció

2014-10-27
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az év vége felé sokan igyekeznek kihasználni az állami támogatásokat. Ennek egyik lehetősége az önkéntes pénztárakba (nyugdíjpénztár, egészségpénztár és önsegélyezőpénztár) való saját zsebből való (vagyis nem a cégtől cafeteriában kapott) befizetés, melyek után 20% adóvisszatérítés vehető igénybe, maximum év 150 ezer forint.

Az önkéntes nyugdíjpénztárba való befizetés több évtizedes elkötelezettséget jelent, ezért sokan részesítik előnyben az egészségpénztárakat és az önsegélyező pénztárakat, ahonnan akár azonnal, vagy fél év múlva is kivehető a pénz bizonyos feltételek teljesítése esetén. (Lásd linkek)

Azonban az sokaknak nem világos, hogy a remélt éves 20% jövedelemadó-jóváírás jóval kevesebb, hiszen a befizetés után költségeket von le a pénztár.

Ha a befizetésünkből 5% költséget von le a pénztár, akkor mindjárt csak a befizetett összeg 15%-a a valódi hasznunk, ennyit nyerünk a jövedelemadó-visszatérítésen.

Azonban a Patika Egészségpénztár a szokásos novemberi akciójában elengedi ezt a költséget, ha november hó folyamán érkezik be a pénz. Pontosabban csak 950 forintot von le belőle, összegtől függetlenül. Az éves adóvisszatérítés kimaxolásához 750 ezret kell befizetnünk, így ha ezt novemberben tesszük meg, a befizetés költsége 0,13%.

Illetve hát vonjuk még le a kártya éves díját (2.000 Ft), a belépés egyszeri díját (4.000 Ft), illetve a havi kötelező 2.000 Ft-os befizetésen elszenvedett 11×190 Ft-ot.

Ezzel együtt is nagyon jó az ajánlat, bővebben itt.

Maga a pénztár kellően nagy (mérleg, eredménykimutatás), 2013-ban a pénzed 5%-ot kamatozott (amíg nem költöd el a pénzed, kamatot, illetve hozamot kapsz rá). A pénzt az egész család költheti. ha megjelölted őket kedvezményezettnek, de ezekről már írtam.

Egy szóval: ha ilyen terveid voltak az év végének közeledtével, ez egy jó ajánlat, amit érdemes megfontolnod.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram