Google kereső vásárlás menüpont

Már néhány hónapja elérhető a Google keresőben a “vásárlás” lehetőség is, de sokan talán még észre sem vették. Így járt Péter is, aki nem habozott e-mailt írni a felfedezéséről.

Mivel sokan vannak még olyanok, akik nem ismerik ezt az új fület, érdemes írni róla néhány szót.

A példa kedvéért cipősszekrényt keresel. Írd be a keresőbe és válaszd ki a “vásárlás” funkciót.

S mindjárt rengeteg találatunk lesz, tudunk szűrni árra, gyártóra, értékelésre és hasonlókra is. Sokkal nagyobb a választék, mintha az árukeresőt vagy bármilyen hasonló szolgáltatást használnánk, hiszen ott csak a fizetett hirdetők ajánlatait láthatjuk. (A kereskedőknek fel kell tenniük ide a termékeiket, még akkor is, ha nem kér érte pénzt a Google. Ezért nem látsz itt minden terméket.)

S ha már vásárlás, nézd meg, mit tud a Google a vásárlási múltadról és az e-maileid közül is kicsit félelmetesen hatékonyan kiválogatja azokat, amik valami vásárlással kapcsolatos e-mailek voltak.

 

Share

65 hozzászólás

 • Gábor
  Érdekes, nálam nincs ilyen menüpont.
  Próbáltam Chrome és Firefox alatt, de gondolom ez böngésző független kellene legyen.
 • Gábor
  Lehet bug, de nem szereti a magyar karaktereket (Ó, Ő, Ű).
  Pl “bakancs”-ra keresve látom a menüpontot, de “vízálló bakancs” esetén nem, viszont “férfi bakancs” esetén megint van.
 • Ferenc
  Gábor: közvetlenül is rá lehet menni: google.com/shopping
 • Háp
  Valaki használ még google-t? háp
  duckduckgo.com a legjobb kereső háp,háp
  btw tényleg jó, és ha valakinek számíg a privát szféra örökké el tudja felejteni a google keresőt. háp
 • B.Csaba
  Ha kicsi a talalat rá (magyar ekezetek pl), akkor jobbrább jelenik meg, de ott van mobilon is.
  Szerintem ugyanúgy a fizetett hirdetesek befolyasoljak a sorrendet, de a termekoldal seo-friendly mivolta is hozhat par helyezest. Továbbá – a vásárlói elmeny miatt – a kepeket szin alapjan is valtogatja, ne legyen sok fekete bakancs egymas utan. Ez csak egy elso tapasztalas.
 • KL
  Árvíztűrő tükörfúrógépre sincs vásárlás menüpont, pedig pont kéne egy.

  Igaz, nekem nem is válogatja ki a vásárlással kapcsolatos e-maileket.

  Mondjuk nem is hiányzik.

 • István
  Annyi kiigazítás, hogy a google shopping is csak a fizetett hirdetéseket jeleníti meg, ha rákattintasz a hirdető fizet a google-nek. Ha nem töltesz rá egyenleget itt nem jelensz meg.

  Nem, az csak a főoldalra igaz. Ezen az oldalon a nem fizetett találatok is ott vannak.

 • Hufeisen
  Amúgy is érdemes használni a Google-t internetes vásárlás előtt; ha egyszerűen rákeresünk a termékre, és a kiválasztott boltra, majd a Google általi találatot nézzük, olcsóbb lehet, mintha Google nélkül vásárolnánk ugyanabban a webshopban. Sőt miután az árut már kiválasztottuk, egy másik ablakon (ugyanabban a böngészőben) a Google-t használva a már a kosarunkban lévő termék ára is lecsökken egy frissítést követően.
  Lehet köztudott fícsőr, én gyógyszervásárlás alkalmával találtam rá.
 • István
  Gábor
  Kattints az egyebkere, abban lesz.
 • xonqreak
  véged árukereső
 • Isti
  ” a google shopping is csak a fizetett hirdetéseket jeleníti meg, ha rákattintasz a hirdető fizet a google-nek”

  Október óta ingyenes: searchengineland.com/google-shopping-now-free-globally-341348

  Úgyhogy nem sok ok van arra, hogy valaki ne tegye fel a termékeit ingyen.

 • Feri
  “véged árukereső”

  Így tényleg nem sok értelme van fizetni az árukeresőnek, ha itt ingyen meg lehet jelenni, hacsak azért nem, mert sokan csak azt ismerik.

  De ezzel a cikkel ez változhat, ha elterjed a híre.

 • Nándi
  Szerintem sem kellene több “hatalmat adni” a google-nek, így is túl sok van neki, és szemrebbenés nélkül visszaélnek vele.
  Láttunk rá nem egy, nem 2 példát.

  Kicsit olyan ez mint a hűségkártya rendszerek. Egyik egyetemi tanárom sokat mesélt róla (amcsiban éveket dolgozott egy ilyen “finomhangolásán”)

  Röviden: soha nem lesz auchan / tesco stb. klubkártyám

 • V.A.Laki
  Az arukeresosok helyeben mennek ki azonnal tuntetni az ujsagirok melle, hogy anti-troszt torvenyt meg szedjek el a penzt a guglitol es adjak nekem:).

  Sajnos a programozok munkahelyere leselkedo egyik veszely, hogy a google lefejleszti es elkezdi ingyen adni. De miutan az ujsagirok is ugy jartak, ahogy (ha beirsz valamit a keresobe, altalaban a keresett informacio felugrik featured snippetkent, igy pedig ugrottak a reklambevetelek a googletol kulonbozo szereploknek), igazabol senki sincs biztonsagban. Egyszer biztos lesz google penzugyi tanacsado is, csak beirod, hogy kell tanacs, aztan az MI elkezd veled beszelgetni (miutan elsajatitotta a kiszamolo blog tartalmat es tovabb is gondolta), esetleg ir neked esszet vagy tervet vagy javaslatot.

 • Joe
  @Nándi: “Kicsit olyan ez mint a hűségkártya rendszerek. Egyik egyetemi tanárom sokat mesélt róla (amcsiban éveket dolgozott egy ilyen “finomhangolásán”)

  Röviden: soha nem lesz auchan / tesco stb. klubkártyám”

  Milyen problémát okozhat, ha az embernek van ilyen hűségkártyája? Mondanál néhány konkrétumot?

 • KerekPerec
  Ha olyasvalamire keresel rá a Google Vásárlással, aminek az árával képben vagy mert például már hónapok óta venni akarsz egy bizonyos fajta cipősszekrényt, ezért több forrásból figyeled az árakat és az elérhetőségét, azért az rögtön látszik, hogy a Google Vásárlással felhozott tételek közel sem fedik le a teljes elérhető választékot.

  Az Árukeresőt egyelőre azért sem temetném, mert ha pl. ha mosógépet vagy hűtőt keresel, még mindig náluk tudod a legkönnyebben összevetni a hasonló jellemzőkkel bíró termékeket pl. 60x85x54cm-es mosógépre van szükségem 9kg mosási kapacitással, 6kg szárítókapacitással, 1400-as fordulatú centrifugálással és 0.6kWh energiafogyasztás alatt.

 • Copywriter
  Ne beszéljetek hülyeséget, a Google Shopping ugyanolyan hirdetés, mint a többi terméke a cégnek. Van lehetőség ingyen is bekerülni bizonyos esetekben, de itt bizony tejelni kell. De azért vagy vállalkozó, hogy kiszámolod a hirdetési költséget, és úgy árazod be a terméket.

  Azért vicces, hogy valaki most veszi észre a Shopping hirdetéseket, de közszolgálati posztnak elmegy.

  Fussunk neki még egyszer: néhány hónapja már nem csak fizetett hirdetések vannak itt. Azok a legfelső csíkban vannak.

 • Nándi

  Ez most egy teljesen megalapozatlan vélemény, de ha ezt egy MI meg tudja csinálni olyan színvonalon amit sugallsz, akkor 1 héten belül az emberiséget is le tudja igázni.
 • AAA
  Kíváncsiságból beírtam 3 asus routert (AC57U, AC65P, AX92U), első kettő elég népszerű, 0 találat mindegyikre a Vásárlás lapon.
 • AAA
  Na közben rájöttem, hogy Firefox alatt nem megy nálam, de Chrome alatt igen.

  Viszont az árukeresőnek továbbra is van egy nagy előnye, ott nagyon sok terméknél lehet paraméterekre szűrni, pl. csak a 26 és 28 coll között, 2560×1440 felbontású, IPS panales monitorokat mutassa és hasonlók. A google meg beömleszti, aztán válogasd ki, paraszt.:)

 • Pigeri
  a duckduckgo egy jó alternatíva (én is ezt használom), de azért azt látni kell, hogy egyelőre nincs a google szintjén. Sok esetben a google jobb találatokat ad. Ettől függetlenül az esetek kb. 95%-ban elég a duckduckgo.

  A google esetén egyelőre egy dolgot hiányolok. Az ártörténetet. Sok esetben hasznos, ha az ember vissza tudja nézni, hogy az aktuális “akció” mennyire is akció valójában.

 • Csiszi
  Na most már az arukereso is Miklós ellensége lett.:-)
 • Endre bá
  Még azért korai temetni az árukeresőt!

  Beírtam, hogy Supradyn. Kihozott tücsköt-bogarat, mindenféle vitamint, csak épp supradynt nem. Az első értelmes találat az árgép és az árukereső volt.

 • eMérnök
  Értem a mosolygós fejet, hogy ironizálsz. De abba érdemes belegondolni, hogy ha a google ingyen adja, akkor ezt miért teheti meg. Azért, mert máshol meglévő monopoliumából finanszírozza.
  Az nem tsztességes verseny, hogy a monopol kereső ingyen ad valamit.
  Mi lenne, ha az olcsóbbat vagy az árgép ingyen adná ezt a szolgáltatást? Csődbe menne, mert erre épül az üzleti model.
  Mi lenne, ha a google ingyen adná ÉS nem lenne monopoliuma a netes keresés piacán? csődbe menne.

  Azért kell leválasztani az ilyen iparágakat, hogy számonkérhető legyen, hogy az adott szolgáltatás önmagában is profitábilis legyen, és azon az áron tudja beváésárolni magát a saját keresőjébe, amilyne áron ezt másoknak lehetővé teszi.

  Valószínüleg így is a google nyerne, de ez csak addig vicces, ameddig nem téged nyír így ki.

  Vagy adjunk oda minden jogot és hatalmat a top10 cégnek a világon és kész.

 • Maki
  Itt németországban a megjelenő boltok kb 80%-a fake shop, ha fizetsz, a pénzed nem látod többé. A google mossa kezeit, ők nem ellenőrzik, hogy ezek a boltok valóban léteznek. Sokan szívták így meg PS5 rendeléssel.

  Hogyan működik: borsodi fiatal munkalehetőséget kap hollandiába, az útját és a szállodát fizetik (egy napra). Másnap, hogy fizetést kapjon, elviszik egy helyi bankba, ahol számlát nyitnak neki. Az ehhez tartozó bankkártyát elveszik tőle. A jövőben a fake shopban ezt a számlaszámot adják meg, erre kell utalni a vételárat. Az átutalt összeget a bank nem fogja visszaadni, hiszen a vevő utalta át a pénzt. A rendőrség a borsodi fiatalt fogja elővenni csalásért, de ő nem tud semmit, vagyona nincs.

  Csak óvatosan.

 • Joe
  “egy bizonyos fajta cipősszekrényt, ezért több forrásból figyeled az árakat és az elérhetőségét, azért az rögtön látszik, hogy a Google Vásárlással felhozott tételek közel sem fedik le a teljes elérhető választékot.”

  Ahogy az Árukereső sem, viszont az Árukereső találatai megjelennek nekem a Google Vásárláson is, oda is van írva mellé, hogy Árukereső, úgyhogy úgy látszik az Árukereső felnyomott oda is minden (?) terméket, mert neki csak jó, ha onnan is jönnek.

  Az Árukereső viszont bútornál nem mutatja pl. az IKEA, Jysk, stb. találatait, mig a Google-s igen.

 • Adi
  Nem bánnám, ha ennek a posztnak a hatására minden kereskedő ingyen feltenné a dolgait a Google vásárlási oldalára. Ezt az igyenességet posztban érdemes lenne jobban kihangsúlyozni (a kommentekben is van zavarodottság e téren), vagy írni egy másik posztot kereskedői oldalról, hogy lássák a hazai kereskedők, hogy teljesen ingyen van a felkerülés, és az átkattintásért sem kell fizetni, mint gondolom az árukeresőn.

  Nekem vevőként az a fontos, hogy egy helyen láthassak minden ajánlatot egy adott keresésre, ne kelljen x oldalt bejárnom, ha keresek valamit.

 • Márton Tamás
  Sőt, szerintem arra sem kell már sokat várni, amikor a Technológia™ megadja a választ “a kérdések kérdésére, az életre, az univerzumra és mindenre”. Mindezt ingyen. Csak még többet kell áldozni a Technológia™ oltárán…
 • eMérnök
  Neked vevőként az az érdeked, hogy verseny legyen, nem az, hogy az ingyenesség látszatát keltve monopol helyzet legyen, ahol megmondhatják neked, hogy mi az összes, és mi van az első 10 oldalon és azok árába többszörösen beépül, amit ingyenesnek hiszel. aztán a konkurencia kinyírása után még csak ingyenes sem lesz és még le is húz a monopoliumával.
 • jurta

  “Milyen problémát okozhat, ha az embernek van ilyen hűségkártyája? Mondanál néhány konkrétumot?”

  Tessék: nytimes.com/2012/02/19/magazine/shopping-habits.html A szépsége az, hogy ehhez még erőfölény meg kényszerítés sem kell, önként egyeztél bele és adtad meg az adatokat.

  És ez a cikk 2012-es. Azóta a mesterséges intelligencia sose látott módon fejlődött (számítási sebesség, adatbányászat, tanuló algoritmusok).

 • Petya
  “Neked vevőként az az érdeked, hogy verseny legyen, nem az, hogy az ingyenesség látszatát keltve monopol helyzet legyen, ahol megmondhatják neked, hogy mi az összes, és mi van az első 10 oldalon és azok árába többszörösen beépül, amit ingyenesnek hiszel.”

  A google nem árul itt semmit. Nem érdeke, hogy becsapjon az árakkal, szóval ennek nincs sok értelme. A lista elején meg vannak jelölve a szponzorált találatok, úgyhogy látszik, miért fizettek.

  Másrészt ha szándékosan kihagynának valamit a listából, akkor az kibukna előbb-utóbb, és a google-nek éppen nem hiányzik egy antitröszt-per, mikor már úgyis folynak eljárások ellene, szóval nincs motivációja arra, amit elképzeltél.

 • eMérn ök
  A google érdeke jelenleg a piacszerzés, amit úgy csinál, hogy ingyen adja azt, amit csak azért tud ingyen adni, mert monopoliuma van más területen és abból finanszírozza.
  Mivel a keresésben monopoliuma van és ezt pedig ingyen adja, ezért a fizetős alternatívák szépen lassan bedobják a törülközőt, hiszen mindenki a googleben fogja nézni.
  Ha már csak ő létezik, és kvázi muszáj lesz fent lenni, majd akkor pénzt kér a hirdetésekért.
  Új alternatívát nem lehet indítani, mert még ingyen sem lesz reális esélyed ezek után egy google szintű cég ellen.
  Így terjeszti ki a monopol helyzetét új területekre, tönkretéve más cégeket.

  Tudod mi lenne a helyes? Ha csinálnia kellene egy külön céget, amelyik ezt a szolgáltatást nyújtja. Ennek a cégnek piaci (másnak is elérhető) árat kellene fizetnie a megjelenésért, és így nyereségesnek kellene lennie. Ez lenne a verseny.
  Ez lenne a vásárló érdeke.

 • Joe
  @eMérn ök most már nem ilyen egyszerű ez, hogy a google monopóliumot csinál. Nézd meg, mi folyik vele éppen most Ausztráliában, amit minden ország árgus szemmel néz, hogy mire jutnak. Vége annak az időnek ,hogy a google/facebook azt csinált, amit akart, mert rájöttek az országok, hogy így csak kiszivattyúzzák a pénzt tőlük.
 • Nemet

  Es ki vesz barmit elore utalassal? Ahol nincs paypal, en eleve hatat forditok. Kiveve az amazon, nekik meg merem adni a HK szamomat.

  Szoval ennek bedolni, azert nagyon baleknak kell lenni.

  Arrol nem is beszelve, hogy van idealo.de, inkabb bennuk bizom, mint random Google talalatokban.

 • Tamás
  “Neked vevőként az az érdeked, hogy verseny legyen”

  Így van, de ez nem azt jelenti, hogy a gyengébb minőségű szolgáltatást akarom használni. Úgy legyen verseny, hogy minden szereplő fejleszt, funkciókban versenyez.

  Pl. ha a google több boltot tud mutatni, akkor az árukereső mutasson valami olyan dolgot, amiért mégis érdemes azt használnom.

  Az árukereső kitalálhatna egy olyan modellt, hogy azokat a nagy boltokat, amiknek van forgalmuk úgyis, ezért nem érdekli őket az árukereső, felveszi ingyen úgy, hogy az átkattintásért nem kell fizetni. Így biztos odaadná az IKEA, stb. az adatokat, ahogy a Google is megkapja tőlük.

  Vagyis a kisebb boltok, amiknek kell a reklám, fizessenek az átkattintásért, hiszen nekik kell az ismertség. A nagy boltok viszont, amiknek nem kell a reklám, legyenek fent ingyen, mert a jelenlétükkel javítják az árukereső találatainak minőségét.

 • Láma vagyok, bocs

  Igazat adok, epp most szptnak be mindenkit az eddig raszoktatott “ingyenes” fenykeptarolassal kecsegtető google photos-zal. Pont mint egy drogdealer. Ingyen beetet, majd amikor mar akkora a “baj” visszaél vele es elgy eleten at penzt ker erte. Es ertem, hogy eddig “ingyen” volt de 80-100GB fotót/videot(emleket) sztem nem könnyű csak ugy pakolgatni, plane hogy sehol nincs talan nagyobb biztonsagban hogy mindig meglesz mint egy google nagysagu ceg felhojeben (amit persze barmikor lekapcsolhatnak tudom, de legalabb nem a dvd olvashatatlansaga, ha van még olvaso vagy a hdd/ssd hibaja miatt veszitenel el, ez nem fordulhat elo)

  epp ma kellett egy termék. 990 ft. Szállítás dija, 990 ft. Utanvet 490 ft.
  Nem nagy bukó ha nem jon meg de gciseg penzt kerni utánvét címen. (persze nekem mindig megeri mert amig nalam a penz, en diktalok. Ha kifizettem mar xarabb a poziciom

 • Szaky
  Láma vagyok, bocs
  2021-02-18 at 15:47

  Egy 100GB-os tárhely évi 6.900Ft-ért, ingyen van:))

 • András
  @lama-vagyok-bocs: 80-100GB fotót/videot(emleket) sztem nem könnyű csak ugy pakolgatni, plane hogy sehol nincs talan nagyobb biztonsagban hogy mindig meglesz mint egy google nagysagu ceg felhojeben

  Tehát a googlenél érzed a legnagyobb biztonságban, de azért szidod őket, hogy pénzt kérnek. Pedig ott a google takeout, amivel kiexportálhatsz mindent, és viheted máshova is.

 • Láma vagyok, bocs
  Várjatok, nem az a baj hogy 6900, hanem az elvvel, hogy eddig ingyen volt, raszoktattak millokat es most 6900 lett. Holnap 20e lesz utana x ezer. Es nincs rahatasom, ha tetszik egy eleten at fizetem, ha nem akkor kapkodhatok hova vigyem. Es nem tudom kinél van igazából biztonságban (nemreg a Canon felhő vesztett el borzalmas mennyiségű RAW fotót (profik használták elsosorban es nem az atlag telefonnal fotózók) pedig az Canon, nem egy KovacsBt)
  Szívesen fizetek valakinek 6900 vagy tobb forintot is ha az elejen megallapodunk valamiben. De ez sztem nem jarja, hogy vallalod az ingyenesseggel hogy kb barmikor barhol felhasznalhat minden kepedet, videodat, aztan majd ezert elkezd penzt kerni. De nem akarom, hogy megertsetek 🙂
 • KLajos
  ” ez sztem nem jarja, hogy vallalod az ingyenesseggel hogy kb barmikor barhol felhasznalhat minden kepedet, videodat, aztan majd ezert elkezd penzt kerni. ”

  Erre akkor egyszerű a megoldás. Ne használj ingyenes szolgáltatásokat, keress mindig olyat, ami fizetős. Ilyen mindig van. Az ingyenes szolgáltatásokat nem jószívűségből adják, hanem ők is nyerni akarnak rajta.

 • daisy
  OFF: A Revolut küldött emailt, hogy nemsokára jóval megdrágulnak a szolgáltatásai, különböző új díjakat vezetnek be és jobban limitálják a standard csomagot. Úgy látszik a beetetés fázisa végetért, a befektetők a nyakukra léptek, hogy mostmár jó lenne nyereséget is termelni. Szívesen olvasnám a véleményed a témában.
 • Tárhely
  Ha Windows-t használsz akkor a Microsoft accountodhoz is van tárhely. Alapból nem tudom mekkora, nekem Office előfizetéssel, havi 8 fontért (~3200 Ft) 1 TB.
 • swinger
  Ha már feljött szóra a nagy tech cégek monopóliuma, egy jó cikk tegnapelőttről:

  telex.hu/tech/2021/02/16/facebook-google-big-tech-szabalyozas-dsa-dma

 • Adam
  OFF:
  Kitöltöttem tegnap egy ismeretlen számos, politikai kérdőívet. A kérdés alapján fix, hogy kormàny oldali felmérésről van szó.

  Két érdekes kérdés volt benne, ami azt mutatja, a kormány tervezi a fiatalok támogatását. (Választás előtt amúgy sem árt dobni egy nagy csontot annak a csoportnak, amelyiknél nem áll jól a kormány.)

  Szóval a kérdések:
  Támogatja-e Ön, hogy a 35 év alattiak:
  1, kapjanak 500.000 forint pénzt, amit lakásvásárlásra, autóra, egyébre felhasznàlhatnak.
  2, kapjanak nullkamatos hitelt, amit a lakásvásárlás után majd csak 5/10 évvel kell elkezdeni törleszteni.

  Akár lehetne erről egy külön cikk, mert szerintem sok embernek van véleménye róla. De ezt a topikot meg ne offoljuk tovább.

 • Adam
  Annyit lefelejtettem az előző posztomból, hogy a lakásvásárlás első lakásvásárlásra vonatkozik.
 • V.A.Laki
  : Ez azert gumicsont, mert 500 000 Ft viccnek se jo, alacsony kamatos hitelt meg amugy is kapsz kb. ha van normalis munkad. Ha meg nem, mire mesz vele? Nalunk nincs magancsod. A lakast nem tudod zsebre rakni es elrohanni vele, az nem olyan, mintha csekket kapnal.

  Ami “segitene” a fiatalokon az elso lakashoz, az kb. 20-30 millio forint vissza nem teritendo tamogatas (mint a CSOK). De ha ezt meglepnek, gondolom megint egy ejszaka alatt emelkednenek az arak ennyit, szoval a BMW-s epitkezesi vallalkozokon kivul mas nem jarna oromtancot a bejelenteskor.

 • Györgyi
  Engem az zavar ezekben a mindenféle netes vásárlási keresőkben, de még az üzletek saját weboldalán is, hogy nem lehet egységárra szűrni. Macskakajánál például következetesen legolcsóbbnak az egyetlen tasakot tünteti fel, pedig az a legdrágább, és lényegesen olcsóbb, amikor sok van egybecsomagolva. Sokkal praktikusabb lenne egy olyan kereső, ahol van ár/kg szűrő is.
 • normcore
  Árukereső, google shopping stb igazából mind ugyanazt csinálja: becsatornázza a kínálatot. Az lenne egy izgalmasabb projekt, ha a kereslet becsatornázására is lenne platform. Pl. felrakhatom valahova, hogy színes lézer nyomtatót vennék, ilyen olyan paraméterekkel, árban ettől eddig. A kereskedők meg a hirdetési költség helyett egyedi kedvezményt adnak a biztos vásárlónak. De hozhatnék még vásárlót, mondjuk öcsém meg egy laptopot venne, a szomszéd meg mosógépet, hárman együtt vásárolva mindenki kap még x % csoportos kedvezményt. Minden nagyobb cég így csinálja (lásd még ‘buying groups’) de a consumer oldalon erre nincs platform és lehetőség (vagy én nem ismerem). Anno volt egy kis hype a ‘buying group’-nak csúfolt bónuszbrigád és társai körül, de az megint csak egy kínálati csatorna volt, nem keresleti.
 • törzsmókus

  „Valaki használ még google-t? háp”

  mire föl ez az arrogancia? persze hogy használok, mert én veled ellentétben örülök annak, hogy a google megjegyzi amit keresek / kattintok, és ezek alapján javítja, perszonalizálja az eredményeit.

  te meg nem. ez tök oké, de miért kell lenézni mindenkit, aki nem privacy-freak?

 • KerekPerec
  Egy konkrét példa, vajon miért nem jelennek meg a Sportjátékshop ajánlatai a Google Vásárlás oldalon? Egy konkrét termék, futóbicikli (tanuló kerékpár) 6990Ft kb. 1 hónapja vettem náluk, ugyanez a termék a Google Vásárláson 7646Ft-ért az első találat.

  sportjatekshop.hu/tanulo-kerekpar-piros-spartan-running-bike-8952?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

  Persze különböző okai lehetnek, amiért pl. ezt a találatot nem hozza a Google Vásárlás oldal, az is lehet, hogy a webshop hibájából nem jelenik meg, de az is hogy nem. Egy példa.

  Azt ugye senki nem gondolja, hogy a bal oldali sávban megjelenő kb. 20db-os boltok listája ne fizetett lista lenne, pedig ez ott nincs jelezve. Vagy esetleg a találatok boltjait zanzásítja valamilyen módon az algoritmus a bal oldali sávban?