Revolut: jutalékmentes tőzsdei szolgáltatás

A legtöbb sajtóközleményt kitörlöm, amit kapok, mert egyszerű reklámok, amikről szeretnék, hogy az újságírók ingyen írjanak.

Az alábbi azonban a Revoluttól jött és mivel sokan használjátok, hátha hasznos lesz a számotokra. A dologról én sem tudok többet, mint le van írva. Arra azért vigyázz, kire bízod a pénzed.

Jutalékmentes tőzsdei szolgáltatást indít a Revolut, először a Metal kártyatulajdonosok számára

(Update: mostantól bárki számára elérhető a szolgáltatás.)

A Revolut jutalék nélküli tőzsdei szolgáltatást indít Európában, lehetővé téve ügyfeleinek, hogy 300 az Egyesült Államokban – a New York-i tőzsdén (NYSE) és a NASDAQ-on – jegyzett részvénybe fektethessenek.

A Revolut fokozatosan vezeti be a szolgáltatást, amelyet először a Metal kártya tulajdonosai számára tesz elérhetővé, majd a következő hetekben minden ügyfele számára biztosítja azt.

A Revolut Metal ügyfelek havonta 100 ingyenes tranzakciót hajthatnak végre, a Premium ügyfelek nyolcat, a Standard ügyfelek pedig hármat.

2019. augusztus 1., London

A Revolut, a londoni székhelyű FintTech vállalkozás, amely több mint hatmillió ügyféllel rendelkezik az Egyesült Királyságban és Európában, a mai nap során jutalék nélküli tőzsdei kereskedési szolgáltatást indított Európa-szerte, fokozatosan bevezetve azt először meghatározott számú Metal kártyatulajdonosok részére.

Amint elérhetővé válik a szolgáltatás, a Revolut Metal kártyás ügyfelek havonta akár 100 ingyenes azonnali tranzakciót is végrehajthatnak több mint 300 amerikai részvénnyel a New York-i Értéktőzsde és a NASDAQ kínálatából. A tranzakciókat valós idejű árfrissítésekkel és piaci teljesítményadatokkal támogatja a Revolut. Az elérhető cégek listája bővülni fog, a Revolut tervezi, hogy folyamatosan további részvényeket tesz hozzáférhetővé.

A következő hetekben a Revolut a szolgáltatást Standard és Premium kártyatulajdonos ügyfeleinek is megnyitja. A Standard kártyákkal rendelkező Revolut-ügyfelek havonta három ingyenes tranzakciót hajthatnak végre, míg a Premium-ügyfelek nyolcat. A havi csomagban kínált mennyiségen felüli kereskedések után a Revolut tranzakciónkként 1 fontot (GBP) számít fel, míg az éves letéti díj mindössze 0,01%.

A befektetéshez a Revolut nem állapít meg semmilyen számlalimitet, és lehetőséget biztosít az ügyfeleinek arra, hogy akár 1 dollárért törtrészvényt vásárolhassanak, megnyitva és érthetővé téve ezzel az utat egy teljesen új közönség számára a híresen zárt, drága és összetett tőzsdére.

Az összes devizatranzakció a szokásos módon történik a Revolut egyszerre többféle devizában vezetett számlái segítségével, vagyis bárki, aki befektetni szeretne, átválthatja a szükséges összeget a nemzeti pénznemében vezetett számlájáról amerikai dollárra a Revolut árfolyamának és automatikus konvertálási folyamatának használatával.

A Revolut folyamatosan fejleszti befektetési szolgáltatását olyan tervezett funkciókkal, mint a hozzáférés brit és európai részvényekhez, tőzsdén forgalmazott alapokhoz (ETF), valamint a Stocks and Shares ISA[1] által történő befektetéshez. A terv az, hogy a befektetési szolgáltatást globális szintre emeljék, és a jövőben az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli Revolut-felhasználók is élvezhessék annak minden előnyét.

„Ez újabb hatalmas lépés küldetésünkben, amelynek a célja a pénzügyi szolgáltatások befogadóbbá, innovatívabbá és megfizethetőbbé tétele. A tőzsdei befektetés az egyszerű emberek számára túlságosan sokáig nem volt elérhető, ami komoly problémákat okozott a megtakarításaik hatékony fialtatásánál.” – mondta Nik Storonsky, a Revolut alapító-vezérigazgatója.

„Gondoskodtunk arról, hogy a Revoluton keresztül történő befektetés olcsó, könnyen használható és mindenki számára elérhető legyen, még akkor is, ha csak nagyon kis összeggel szeretnék kipróbálni. Ez csak a kezdet a jutalék nélküli tőzsdei szolgáltatásunk terén, a közeljövőben ugyanis hozzáférést biztosítunk további piacokhoz és befektetési termékekhez” – tette hozzá Storonsky.

Share

64 hozzászólás

 • matetoth
  ha ezt megvalósítják, s érthetővé teszik, hozzájuk megyek feleségül…

  Köszi a hírt, ez túl jól hangzik…

 • Bálint
  De ha nem lehet TBSZ-t venni, akkor miért éri meg? Ugyanez a kérdésem IB-vel kapcsolatban is.
 • Stumpz
  Hát, ha a Robinhood jönne Európába annak jobban örülnék, bár fintech cégbe nagy vagyonokat tartani, egyelőre még nem érzem. Revolut felhasználóként, az a bajom, hogy amilyen gyorsan kezdtem el intenzíven használni, annyira gyorsan le is álltam vele, valszeg nem csak én. Hiába a 6 millió felhasználói bázis, ha sok az inaktív. Kereskedéshez, vagyonok ott tartásához bizalom kell, az meg a Revolut esetében nincs meg. Továbbá a https://freetrade.io/ is jobb, olcsóbb ezen a piacon. De kétségtelen, idővel, új funkciók bevezetésével fejőstehenet csinálhat magának a Revolut és akkor megteremti a bizalmat, hogy nem fog kipukkadni az első válságnál.
 • Tibor
  Vajon ki lesz a részvény tulajdonosa? A Revolut még mindig nem kapott banki licenszet, ugye? Engem tényleg csak ez a garancia dolog aggaszt…
 • Kisbankar
  szerencsed hogy nem az USA-ban elsz, ott egy Robin Hood nevu ficko lihegne mar a tarkod mogott…
  (Igy hivjak az ottani ingyenes ceget…)
 • AAA
  Nem néztem utána különösebben, de hallottam egy Robinhood nevű brókerről ahol jutalék nélkül lehet tőzsdézni.
 • András György
  A Revolutot nagyon szeretjük, a gyerek zsebpénzét is rajta keresztül fizetjük, de soha nem tartanék náluk befektetési léptékben észrevehető összeget. Ez egy veszteséges cég, ami még keresi a fenntartható üzleti modelljét, bármi megtörténhet vele egy komolyabb krízis során. Ma már elég alacsony a jutalékszint máshol is, nem éri meg kockáztatni néhány cent miatt.
  lustaport.wordpress.com/2015/04/06/csod-elleni-orvossag/
 • naa
  Asztamindenit.
  Felzabaljak a bankok, brokerek piacat, ha kibirjak szusszal es penzzel ezt a novekedest, ok lesznek a penzugyi google, uber megfeleloi…
  Reszemrol drukkolok.
 • Szaky
  Elképesztő hogy míg a haldokló nyugaton egyre több “banki szolgáltatás” ingyenes (bizonyára ezért haldoklik), addig nálunk a “hogyan nyúljunk le az ügyfelektől minél több pénzt” üzletpolitika erősödik.
 • OFFliner
  Na, ez már valami.
 • szocske
  Jól hangzik, de én nagyobb összeget nem merek a revolut, TW stb. számlán tartani. Ti igen?
 • Talios
  És akkor a két legfontosabb kérdés:
  Ki garantálja a pénzünk biztonságát?
  Ki vállal garanciát arra, aki garantálja a pénzünk biztonságát?
 • Kobe
  A revolut margojara, igen, van penzintezeti licenszuk, es nem (mar) nem veszteseges ceg…. Mielott vki 84edszer is rakerdez 🙂
 • maveryck
  @András György
  Igen, a vagyonnál a biztonság még a költségeknél is fontosabb.
 • Danhadnagy
  most kaptam meg a Revolut kártyám, amit albán nyaralás során egy vasárnapi pénzfelvételre használnám. csak simán töltsem fel forinttal, aztán majd vált valahogyan?
 • Bubiv
  Adózás szempontjából van különbség, hogy EU (EGT?) -n kívül, vagy belül van a tőzsde, ahol vásárolok?
 • Fercsi
  Adózás szempontjából hogyan működik ez? Veszek részvényt a revolut számlán, és a realizált árfolyamnyereséget vagy osztalékot simán elköltöm a revolut bankkártyával adózás nélkül? A revolut anyaországának adózási szabályai vonatkoznak, vagy Magyarországé?
 • Kiszamolo
  Fercsi, a te szempontodból te magyar adórezidens vagy, ezért ezután itthon kell adóznod.

  Hogy a Revolut ezt hogy fogja vagy nem fogja lejelenteni a magyar adóhivatalnak, nem tudom. Szerintem le fogja.

 • Kapi
  már rég megvan a banki lecensze a revolutnak 🙂

  blog.revolut.com/we-got-a-banking-licence/

  Én minden hónapban a fizum átteszem revolutera, és onnan használom, utalok, illetve a kártyával vásárolok.

  Ezekben jobb mint az otp:
  -havi ingyenes utalás,
  -nem kell fizetni az értesítésért kártyás vásárlás után
  -vissza lehet nézni mit mire költöttél
  -vault funkció
  -a kártyán be tudsz állítani region lockot, netes tranzakciókat le tudod tiltani, paypasst ki tudod kapcsolni …

  Ezekben nem:
  – készpénz felvevésre nem alkalmas

 • RevolutRezső
  A TW-t a Barclays a Revolut-ot a Lloyds biztosítja. Ha a TW vagy a R megy csődbe akkor a pénz megtéríti ez a két bank. Ha a B vagy a L megy csődbe akkor fuccs a pénznek is.

  Van TW számlám, kiváncsiságból nyitottam de igazából nem használom. Amire nekem kell arra sokkal jobb a R, ott kb 1M Ft-nak megfelelő összeget tartok.

 • Tamas
  tavaly voltam Albaniaban, siman mukodott. Feltoltod forinttal, aztan majd valt, lesz egy kis koltsege (talan 1% mivel hetvegen hasznalod) de Albania amugy is olcsobb. Arra figyelj csak hogy van olyan ATM ami ingyenes es van ami fizetos. A credins (sarga) es talan a BKP (talan piros?) ATM-ek ingyenesek, a Raiffeisen meg egy masik piros viszont fizetos. De ugyis kiirja ha fizetni kell erte ugyhogy akkor nyomsz egy cancel-t es atmesz egy masikhoz.
 • puma3
  Jó szolgáltatás, de egyelőre inkább kiegészítőnek. Én néhány 10.000 forintot engedek át rajta havonta. Sajnos amikor komoly légitársaságok mennek egy pillanat alatt csődbe “elnézést kérünk” megjegyzéssel, azért a fizetést és a befektetéseket nem egy ismeretlen hátterű fintech cégnél tárolnám (épp elég, hogy az adataim ott vannak).

  Kérdés a szolgáltatás fenntarthatósága is: a sok postaköltséget, kártyagyártást, adminisztrációt valakinek majd ki kell fizetni, ahogy gondolom a fejlesztő és az operátor srácok sem ingyen járnak be dolgozni.

  A biztosításokról csak annyit, hogy a felsoroltak magánintézmények, a Barclays nem is kifejezetten biztosító de semmiképp nem egyenlő pl. egy OBA szintű intézménnyel. És ugyebár a biztosításokról tudjuk, hogy feltételeik hosszan sorolják azokat az eseteket, amikor nem fizetnek 🙂

 • matetoth

  A gondolat szép és jó, de két dolgot nagyon csűnyán összekevertél:
  -csőd, amikor a cégbe fektetett pénzed úszik (cég saját részvényei és kötvényei)
  -sikkasztás, amikor a te részvényeid (amik a számlavezető cégnél vannak) eltűnnek.

  Attól, hogy a számlavezető cég tönkremegy, az eszközeid, amik nála vannak még a tieid…

 • Kukori

  Miért nem jó az R készpénzfelvételre? Havi 200Eur?
 • András
  Nagyon OFF egy korábbi cikkhez kapcsolódóan. (Töröld Miklós ha nem idevaló)
  Mekkora az az összeg (forintra vagy arányaiban) ami felett már érdemes elgondolkodni a diverzifikációban? Jelenleg havi pár tízezret tudok félretenni + időnként 1-1 nagyobb bónuszt. Ezek idáig mindig államkötvénybe mentek, nem is láttam sok értelmét hogy nekiálljak tőzsdézni mondjuk, vagy ilyesmi, viszont idővel muszáj több helyen tartani a tojásokat, csak nem tudom mikor. 2-3-400 ezer forinttal van már értelme mondjuk részvényeket vagy bármit venni? (amíg nincs meg egy szemmel látható összeg, addig ha nem muszáj nem akarok napokat-heteket rászánni arra, hogy utánanézzek, megértsem ezt az egészet, enélkül viszont szerencsejátéknak érzem).
  Mindenképpen a megveszem és ülök rajta 20 évig módszert akarnám követni, hogy ne ugráljak ide-oda, szóval ilyen S&P500 szerűségben gondolkodok vagy osztalékfizetőkben.
 • Kapi

  200 eur felett 2%, annál még az OTP is jobb az 1,valahány százalékával
  Illetve ne feledkezzünk meg arról hogy havi x összeget bármelyik bankból felvehetsz ingyen.
 • András György
  Már lehet TBSZ külföldi számla is, mondjuk a Revolut esetében nagy kérdés milyen minőségű kimutatásokat produkál ehhez.
  A Revolut veszteséges. Az utolsó elérhető jelentésük szerint 2017-ben 13 milliós bevétel mellett csináltak 15 milliós veszteséget (fontban). Az, hogy milyen pr cikkeket jelentettek meg azóta, irreleváns. Most szeptemberben jön a friss jelentés, ha abban nyereség lesz, akkor lesz igazad, de én teljesen kizártnak tartom.
  Gondolom olvastad a cikket, amit linkeltél, jelenleg Litvániaban “tesztelik” a banki licencenet. A banki licenc amúgy is csak a betéteket fogja védeni, a részvénybefektetéseket NEM.
  Hol van publikálva a Lloyds féle biztosítás? Az, hogy náluk tartják az ügyfélpénzeket, az nem biztosítás. Az IB-nek van tényleges biztosítása a LLoyds-nál, de nagyjából annyit ér, mintha orrvérzés ellen biztosítanád magad repülésnél.
 • András György
  Nem kevertem össze semmit, csak több csődöt láttam már, mint te. A két dolog kéz a kézben jár. Komolyan gondolod, hogy csődbe megy egy cég, te meg besétálsz (hova is?) és elhozod a pénzed? Fájdalmas tévedés lesz ez.

  Általános megjegyzés: a biztonsággal nem érdemes szórakozni. Mondhatnám, hogy mindenki megtanulja a saját kárán, de ezt nem kívánom senkinek.

 • Stingy
  Komoly összegert nem a Revolutnal fog senki rv-t venni. Kartyaval nehany 10- 100 ezer huf-al bohockodni jo, befektetesre meg ott vannak a brokercegek. Pl nekem Tradestation us szamlam van, 1 tranzakcio ertektol fuggetlenul 5 usd, biztositas 500.000 usd SIPC.Lloyds meg jol nez ki, ezert villognak vele a cegek, de altalaban max 20-30 m usd a plafon/cég. Komolyabb brokinal abbol nem sok jut befektetonkent, ha bukta van.
 • IOI
  Szemelyes adatok kiszolgaltatasa ahhoz hogy valodi helyett biztositas es barmi garancia nelkuli virtualis igervenyeket vegyek plusz idot beleolve havonta mindezt azert hogy nemi aprot sporoljak? Nem koszi. Abbol is latszik hogy virtualis az egesz hogy meg az ott vasarolt kriptot sem lehet kiutalni.
 • Póruljárt Péter
  Off
  A Webkincstárban verzióváltás volt. Az új verzió sikeresen elnyelt némi Pemákra szánt eurót. Levonta aszabad pénzből, de a tranzakciók között nem jelenik meg már jónéhány. Üsz értesítve, válasz leginkább jövő héten.

  Szóval óvatosan.

  Az üsz egyébként be sem tud azonosítani, mert az új verzió gallyra tette az üszes szerint a Telekincstár azonosító részét. T-systems, 4IG fejlesztés?

 • Sanyika
  Mert csak 200 EUR. Tudom, lehet ennyivel élni, de nem mindenkinek megy. Például én is felveszek havi 4-500 ezeret kp-ben. Szerncsére a bankom engedi, for free.
 • Matetoth

  Szep, hogy meg mindig csodnek nevezed a sikkasztast, de nem az. Az ok, hogy a ketto sokszor egyutt jar, de azert remelem erzed, hogy mi a kulonbseg a dolgok ellopasa es az uzleti modell nem jott be kozt…
 • Kapi
  Teljesen igzad van. Ezt sose olvastam vegig, mondhatni engem megvettek a fejleccel…. Koszi az infot
 • Póruljárt Péter
  OFF Update a Mák ügyében.

  Az üsz nem kontaktált velem, de pénzügyi szervezethez hűen én most azt látom a webkincstárban, mintha a webkincstár által elnyelt összegnek megfelelő hozamot fizetett volna a Mák és azt tettem be volna Pemákba.

  Ez azért képzavar, mert a jóváírás oldalon ez a bizonyos összeg kétszer szerepel, ezért nincs egyensúlyban az egész. Ez egy nagyon jó kis vicc kategória. Hétfőn meglátom a portfóliónál megjelenik-e valami. Most néhány hónapra az ide iranyított megrakarítást zárójelbe teszem, megy máshová, ahol nem szórakoznak.

 • Péter
  teljesen illogikus havi felmillo kp-t felvenni, senkinek nincs szuksege annyira, max 10-15 ezerre, ha olyan zoldsegesnel fizetsz, akinel nincs terminal.
 • V.A.Laki
  Ez a Robinhood-szeru jutalek nelkuli tozsdei kereskedes zsenialis dolog. Ne kerj jutalekot az ugyfeltol, de keress valakit, aki fizet neked az ugyfelek ordereiert. Kb. tizszer annyit, mint amennyit jutalekbol beszednel. Na vajon miert. Nyilvan mert o ennek a tobbszoroset keresi meg. (Lasd market makerek, high frequency trading, es nem, ez nem frontrunning, mert ezt jogilag ki lehet hordani labon, csak a hatasa pont ugyanolyan.) Te beirod a prospektusba, hogy nincs jutalek es kozben halalra keresitek magatok.

  A penzugyi szektorban mindenhol jelen van ez a “kasszirozd be a penzt, amikor az ugyfel figyelme eppen lankad” mentalitas, de aki azt hiszi, hogy ez kivel, az azert essen gondolkodoba.

 • gaborr
  IB elég biztonságos szerinted? Tartanád ott 30/100/200M feletti összeget?
 • gaborr
  a banki licencet a revolut litván leánycége szerezte meg, amely nem végez jelenleg semmilyen tevékenységet. a bankkártyád nem egy banki licenccel rendelkező jogi entitáshoz köthető, hanem egy _hétköznapi britt fintech_ céghez.
 • Stingy
  en tartottam naluk es a TS -nel most is tartok ekkora osszeget.
 • András György
  A biztonság egy időben változó fogalom, az első hozzászólásomban hivatkozott cikkben szerepel, szerintem hogyan kell kezelni. Szóval most simán tartok ekkora összegeket az IB-nél, sőt 2008-ban is tartottam, de ez sajnos nem jelent semmit a jövőre nézve.
  Annyit lehet elmondani idő faktor nélkül, hogy az IB-nek kiemelkedően szigorú a risk menedzsmentje, ami véd téged önmagadtól és a többi ügyfél hibáitól illetve a már emlegetett SIPC 500e dollárig véd (a befektetéseket, a készpénzt csak 250e-ig) minden tagsággal rendelkező amcsi bróker esetében.
  sipc.org/for-investors/what-sipc-protects
  Az IB-től függetlenül viszont nem tartanám a likvid vagyonom egészét egyetlen szolgáltatónál. Ez 2008 legfontosabb tanulsága.
 • Petrence
  És mik azok a részvények, amikkel lehet kereskedni? Neten sem találom.
 • naa
  Arra pl. tök jó lehet majd, hogy a gyerek megtanulja, mi az a tőzsde, a zsebpenzevel. Én pl. nyitottam neki brokerszamlat, semmit nem utalt még rá, a Revolutot viszont használja. És arra is jó, minel több ilyen van, hogy a magas költséggel mukodo brókerek, bankok eszbekapjanak. A verseny sose árt. Ahol van Uber, eszembe se jut taxit hívni, és 4-5 perc várakozást már sokallok…
  Az adózás valóban visszatartó tényező, főleg az adóbevallás macera miatt. Gondolom be lehet jelenteni ezt is TBSZnek…
  Szerintem az lenne a durranás Revoluttol, ha bevezetne egy nagyon olcsó kártya elfogadó rendszert boltoknak. A bankok 2% plusz havi fix költség díja pillanatok alatt beterelne rengeteg vallalkozast… Ja és ha van üzleti Revolut számla, akkor arra is fizethetnek a boltban revolutrol, mindenkinek ingyen, a bolt a contact adatert plusz kedvezményt adhatna.
  Ebben lenne profit lehetőség, szerintem…
 • Revolut felhasználó
  Azért azt ne felejtse el senki, hogy ingyen vacsora nincs. Vagy valaki más fizeti helyetted a számlát vagy te vagy a termék amit eladnak(hirdetőknek,brókereknek).
 • Usespanner
  Biztonságos az, amit a magyar vagy a belga állam véd, azaz amely befektetésre az állam 90 vagy 100%os garanciát vállal.

  A KBC részvények 6 millioig védettek, a Random Capitalnal 30 millió helyezhető el biztonságosan (csőd és csalás estén térit 90%ot, a részvény érték vesztestol max a stop-loss megbizást véd 🙂

  Inkabb az érdekes, h lecserelhetem-e az Erstes bankszámlamat Revolutra és tudok – e náluk ingyen bankkártyat igényelni, ingyen utalni nulla Ft szamlavezetesert?

  If you have answers please share it. 🙂

 • Sanyika
  Attól, hogy nem logikus ennyit felvenni, még emberek csinálják, létezik az az élethelyzet. Ha nem tudod elképzelni, akkor lehet, hogy nem a szituáció nem létezik, hanem a képzelőerőd terjed csak a zöldségesig:)
  Csak pár példa:
  Otthonomat felújitom, a mester nem fogad el mást, mint kp. Ez masfél misi erre a munkafázisra.
  Gyakran járok autószerelőnél, több gépkocsival. Szerinted a szerviz elfogad kártyát?
  Albérlet. Szerinted elfogad utalást a tulaj?
  Folytassam még? Tudom, ezek olyan sci-fik, amiket nehéz elképzelni, max egy elmaradott afrikai országban van ilyen. Meg itt az EU széle felé.
 • Fred
  Plusz infó: a DriveWealth nevű amerikai fintech bróker biztosítja nekik a végrehajtást. Tavaly a PRIIPS vs U.S. ETF mizéria kapcsán már említettem őket, továbbra is rajtuk keresztül vásárlom a Vanguard US ETF-eket.

  Eddigi tapasztalat: fapadosak, de nincs panaszom rájuk.
  Ahogy írták feljebb a minimális tranzakciódíjért cserébe ($3/tranzakció vagy $5/hó után 1 cent/részvény+börze díj) market maker/HF tradereknek továbbítják az ügyfelek ordereit.
  Eleinte hasonlítgattam a vételi árat a Yahoo Finance-en látott bid-ask értékekkel, de nem tűnt fel semmi különös. Szerintem a havi 5-10 ETF buy & hold tranzakciómmal (plusz párszor TSLA spekuláció) egyszer sem károsítottak meg.

 • Kalv
  _szerintem_ ekkora összeget, de még 10x ennyit sincs értelme nagyon diverzifikálni. Viszont annak mindenképpen lenne haszna, ha játék pénzzel (esetedben 10-20e forinttal) kipróbálnád a tőzsdézést. Én is hozzád hasonló helyzetben vagyok és egy korábbi cikk alatti hozzászólás hatására döntöttem el, hogy bele fogok vágni.
  Nem baj, ha előre látni, hogy ilyen kis összegnél a költségek elviszik az esetleges nyereség dupláját, ez tanuló pénz. Így nem akkor fogsz szembesülni a rejtett költségekkel és egyéb buktatókkal, amikor már van tétje.
 • Péter
  Ferdítesz. Azt írtad, hogy havonta felveszel 400-500 ezer Ft-ot, a felsorolt kiadások közül pedig egyedül az albérlet a rendszeres. Tulajnak pedig elvből nem fizetek készpénzzel, hogy nyoma maradjon.
 • Talios
  Az OBA sem ér semmit.
  Sajnos én is BudaCash károsult vagyok és a mai napig csak a pénzem 40%át sikerült visszakapnom (1 millió Ft-ból 400 ezret). Azóta csak kötelező költségeim vannak, amelyeket törvény ír elő.
  Többször felajánlották a lehetőséget, hogy mondják le a jogos igényemről és az lesz a legjobb mindenkinek. Egyelőre még küzdök.
  Meg tudom erősíteni az alábbi cikket;

  “Brókerbotrányok: elkeserítő a helyzet, csak kevés pénzt sikerült behajtani

  2019. március 11. – 08:26

  Négy éve ment csődbe a Buda-Cash, a Quaestor és a Hungária, a három brókercég károsultjai azonban eddig csak minimális összeghez jutottak hozzá, és egyelőre az sem látszik, ez mikor fog változni. A legtöbb reménye a Hungária károsultjainak lehet….”

  Szóval, ha itthon nem tudom érvényesíteni a jogaimat, akkor egy külföldi cégnél hogyan?