Szabadulás a unit linked biztosításból három év után is

Már volt arról szó a blogban, hogy ha unit linked biztosítást kötöttél, 30 napod van meggondolni magad a kötvény átvétele után. De ha a kötvényt még négy év után sem kaptad meg, akkor bizony négy év után is következmények nélkül felmondhatod a biztosítást és nem a visszavásárlási tábla szerinti fele pénzt kapod meg, hanem a teljes befizetett összeget.
A múltkor írtam Józsefről, aki egy év után kapta vissza a teljes összeget. Ebben a cikkben tudod elolvasni a történetét.
Nos, Tamásnak ugyanez sikerült, csak három és fél év után.
Ezúton közlöm a levelét, csak hogy lásd, igenis van értelme élni a jogoddal és ragaszkodni ahhoz, hogy térítsék vissza a teljes befizetésed, ha a mai napig nem kaptad a kötvényedet.
Úgyhogy következzen az ő levele:
Csak szeretném megköszönni az egyik írásodat.
2012 januárjában kötöttem egy elég combos unit linked életbiztosítást a G. biztosítónál, egy OV. tanácsadón keresztül. Akkor még nem nagyon tájékozódtam a pénzügyekről, csak ismerősöm pénzügyi tanácsadójára hallgatva beleugrottam egy OV. Élet.. Sher.. unit linked biztosításba havi 50e Ft-tal.
Idén kezdtem el kicsit alaposabban foglalkozni a pénzügyeimmel és rájöttem, hogy ez nem igazán az a termék amit szerettem volna, de kicsit elszomorodtam a visszavásárlási tábla láttán, ami alapján a fele pénzt kb elbuktam volna, ha visszavásárolom…
Utána futottam bele ebbe a posztodba:

Innen jött az ötlet, hogy utána nézzek, hogy egyáltalán megkaptam-e a kötvényeket anno, mert nem rémlett. Kiderült, hogy az OV.-től már nem jutott el hozzám a kötvény a szerződés megkötése után.
Elkezdtem ezt masszírozni a G. Biztosítónál és nem tudtak felmutatni olyan dokumentumot, hogy valaha megkaptam volna a kötvényeket. Ez alapján az ügyfélszolgálatra bemenve kikértem a kötvényeket, majd pedig élve a hivatalos 30 napos elállás lehetőségével felmondtam a szerződést.
És láss csodát, ma elutalták a szerződésem teljes aktuális értékét (kötvényesítési költségek levonása után), nem pedig a visszavásárlási tábla alapján csökkentett összeget. Mindezt 3 és fél évvel a szerződéskötés után. 🙂
Szóval a blogposztodnak köszönhetően több mint egymillió forintot nyertem. Vagyis legalábbis nem buktam el. 🙂
Köszönöm még egyszer. Ha gondolod, elmesélem kicsit részletesebben is, hátha az olvasóidnak segíthet ez a dolog azoknál, akik jóval a szerződéskötés után szeretnének kihátrálni a dologból és hasonlóan “alapos” tanácsadóval volt dolguk, mint nekem.

Úgy gondolom minden érintett olvasó nevében, hogy igen, érdekel minket részletesen is, hogyan járt el az ügyben. Úgyhogy kedves Tamás, várjuk a részletes esettanulmányt akár itt a hozzászólásokban, vagy egy külön cikk keretein belül is.

Share

103 hozzászólás

 • KiRami
  Mivel egy levélbe nem fér…eredetileg a Unit-linked biztosításokhoz szerettem volna hozzá szólni.
  Értsék meg az emberek…nincs “jó” vagy “rossz” pénzügyi termék.Mert nem mindegy ki akarja kötni és mire.
  Annak rossz akinek úgy adták el,hogy nem tudta mi az.
  Olvastam folyamatosan a kommenteket,és már szinte ki tudja hány ember felbuzdulva mondta fel az életbiztosítását,mert a cikkek szerint mindenki rosszul jár vele…
  Olvasom,hogy valaki fél év,három év után megszüntette,és mennyire jó,hogy felnyílt a szeme…Gyerekek…Lehet ezt nem mondta senki,de ezeket nem három és 4 négy évre találták ki…hanem minimum 10 évre,de főleg annál többre.Vannak költségei ,igen és?Azért nem pár évre kell megkötni,hanem hosszútávra,mert a költségeket nem lehet pár év alatt kitermelnie az alapkezelőnek.És nem tudom hallott -e valaki bónuszokról?
 • Kiszamolo
  Ki mondta, hogy nincsenek tisztességes tanácsadók? Ezt miből vontad le? Arról, hogy termékről írtam, amik viszont egyszerűen botrányosak, hogy a szavaiddal éljek?

  Valóban vannak tisztességes tanácsadók, de ők nem teszik ki a szakma 1%-át sem és hamar felkopik az álluk.

  Vagy beállnak a sorba vagy hamar máshol keresnek boldogulást.

  Egy szűk, jól képzett réteg meg tud élni a tanácsadásból. Tanácsadás azt jelenti, hogy nem terméket értékesítek, hanem tanácsokat termékválasztáshoz.

  Mindenki más értékesítő ügynök.

 • Zedder

  Levélbe, mi? Miért van az, hogy az MLM ügynökök jelentős része buta, mind a föld? Még a majdnem hetvenéves édesanyám is tudja, hogy mi a különbség a levél, e-mail, blog és fórumposztok között…

  Új lehetsz még a húsdarálóban, mert erre a bónusz témára most repültetek rá ennyire. Egyébként elárulom: szart sem ér.

  Az évi garantált 7-8%-os hozamot pedig írásba adod? Nem ám utólag kell okosnak lenni, hanem előre! Ezt nem mondták az agymosiban? Vagy nem hagyják, hogy megzavarjanak a tényekkel?