Új tulajdonosa van az MKB banknak

Az MNB közleménye szerint az államosított, majd a bedőlt hiteleitől megtisztitott MKB Bank eladása lezárult. Az MKB Bank Zrt. új tulajdonosai a Blue Robin Investments S.C.A., a METIS Magántőkealap és a Pannónia Nyugdíjpénztár által alkotott konzorcium résztvevői 45-45-10% arányban.

Ami sokakat zavar, hogy “a Blue Robin és a METIS intézményi jellege kollektív befektetési forma, amelyek végső befektetői köre a szabályok értelmében nem nyilvános”, vagyis magyarul fogalmazva a leghalványabb fogalmunk sincs, kik vannak a bank mögött, mennyire tőkeerősek, mennyire szakmai befektetők és mi a céljuk a bank megvásárlásával. A két céget idén gründolták, állítólag indiai és kínai befektetők vannak mögötte, de ezt sajnos nem lehet ellenőrizni. A Magyar Narancs cikke a mögöttes cégről itt található. A 444.hu cikke a témában pedig itt.

Share

12 hozzászólás

 • graphite
  OFF: azt lehet tudni, hogy az állam miért tolt be 40 milliárdot az ERSTE bankba? Ennek mi az értelme?
 • Kiszamolo
  Miért, a Budapest Bankot miért vette meg? Az FHB szekerét miért tolta, aztán tette lapátra? Ha valaki tudja a választ, ossza meg velünk. 🙂
 • tnt
  Mutyi kifizetőhellyé tenni…
 • tnt
  ja és természetesen jól fizető melóhelyek a holdudvarnak… bár lehet, hogy ez már csak mellékes és humanitárius cselekedetük… 🙂
 • Laszlo
  Kb 6-10 ember tudhatja a valaszt,miert vesz valaki bankot manapsag.A broker botranyokban milliardok eltunteteset is csak nehenanyan terveztek ki,es ok tudjak hol lapul most.Kar,hogy a penznek nincs szaga.A tolvajok szerencsejere kesze-kusza offshore halozatok kibogozasa szinte lehetetlen.
 • Zabalint
  Önkéntes nyugdíjpénztár mennyire kerülhet veszélybe? Átvinni másik pénztárba mennyire bonyolult?
 • antenna
  Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt mondom, biztos mutyimentes, megfontolt, a magyar adófizetők érdekeit szolgáló döntés született. És amúgy is, meg kell nézni, hogy a bankok az utóbbi években mekkora veszteségeket halmoztak fel a felelőtlen gazdálkodásuk miatt (nem az adóztatás miatt), mint ahogy a pénztárak is eltőzsdézték a zemberek pénzét. Lássuk be, lépni kellett. Az állam jó gazda, amihez csak nyúl, arannyá változik. Az off-shore reformok működnek!
 • Tys
  amikor kiderult h eladtak, en leleptem a MKB onketestol. Sajnos meg mindig tart a folyamat, viszont ezzel a penztarak jatszanak, nekem egy papirt kellett kitoltenem.
  En a legkevesbe sem ereztem h a megtakaritasom ezek utan biztonsagban volna az MKB-nal.
 • Okoska
  “A két céget idén gründolták, állítólag indiai és kínai befektetők vannak mögötte, de ezt sajnos nem lehet ellenőrizni.”
  Mivel a menedzsment a helyén van még mindig, így nem kell túl nagy fantázia hozzá, hogy kitaláljátok vajon ki lehet a tulajdonos…
 • Tónyó
  Én már csak azt várom, mikor kezdi meg a működését a ˝˝Mészáros & Mészáros˝˝ kereskedelmi bank. Az lesz a tuti 😀 Egyre undorítóbb egy ország ez,lássuk be.
 • V
  > “A két céget idén gründolták, állítólag indiai és kínai befektetők vannak mögötte, de ezt sajnos nem lehet ellenőrizni.”

  nem lennek meglepodve ha idovel kiderulne hogy a politikai “elit” rokonsagaban lenne “indiai-kinai befekteto”.. amolyan tavoli rokon. barkivel megtortenhet

 • Hat persze
  Remek hir, minap epp azon gondolkodtam hogy gyanusan nagy a nyugi az ONYP/MANYUP vonalon. Most guberalhatom ki a tagi azonositomat, meg nezhetem hova erdemes atlepni.
  Tenyleg, hova erdemes atlepni?