Új tulajdonosa van az MKB banknak

2016-07-03
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az MNB közleménye szerint az államosított, majd a bedőlt hiteleitől megtisztitott MKB Bank eladása lezárult. Az MKB Bank Zrt. új tulajdonosai a Blue Robin Investments S.C.A., a METIS Magántőkealap és a Pannónia Nyugdíjpénztár által alkotott konzorcium résztvevői 45-45-10% arányban.

Ami sokakat zavar, hogy "a Blue Robin és a METIS intézményi jellege kollektív befektetési forma, amelyek végső befektetői köre a szabályok értelmében nem nyilvános", vagyis magyarul fogalmazva a leghalványabb fogalmunk sincs, kik vannak a bank mögött, mennyire tőkeerősek, mennyire szakmai befektetők és mi a céljuk a bank megvásárlásával. A két céget idén gründolták, állítólag indiai és kínai befektetők vannak mögötte, de ezt sajnos nem lehet ellenőrizni. A Magyar Narancs cikke a mögöttes cégről itt található. A 444.hu cikke a témában pedig itt.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram