Újra lehet kommentelni

Megjöttem a nyaralásból, újra lehet kommentelni. A rengeteg levelet, amit kaptam egy hét alatt, igyekszem legkésőbb holnapig megválaszolni.

Share

33 hozzászólás

 • NH3CL
  Irhatnál is már valamit, pl Csányisat 😀
 • regimodi
  Buta kerdes, de ha ilyen iramban csokken a jegybanki alapkamat, akkor nincs arra valamilyen szabalyozas, hogy a forinthitelek kamatainak milyen mertekben kell ezt kovetnie ? Vagy ez minden banknak szuveren joga ? Tudom alomvilagban elek … de azert erdekelne pl. Fundamenta eseten.
 • Wnprt
  A Quaestor az egyik legkevésbé ügyfélbarát vállalatcsoport, ami a mutyin alapul, továbbá azon, h minél kevésbé járjon jól az ügyfél a pénzügyi döntéseivel. Tapasztaltam, h a rendszert úgy állították be, hogy még utaláskor is minél később menjen ki az összeg, tehát 2 napig még egészen biztosan kezelhessék a pénzt.
  Az egész Quaestort mindenki jó messzire kerülje el, senkinek sem ajánlom, öngól igénybe venni bármelyik szolgáltatásukat is.
 • kristu
  Ha kívánságműsör, engem az érdekelne, hogy a környező országokban melyik bankoknál van lehetőség magyar (nyelvű dokumentumokkal) ügyintézésre?
  (olyan infót kaptam, hogy az osztrák Raiffi, Erste(?) régebben hirdetett ilyesmiről itthon)
  Voltak cikkek ukrán meg szerb témában, de azért egy ukrán/angol apró betűs szerződésbe kevesen ugranának bele szerintem.
 • Krisztián
  Köszönjük, meglepődtem, hogy regisztrált fiók kell a hozzászóláshoz. 🙂
 • NxAlex
  Hogy tudsz kevés idő alatt, ilyen sok levelet megválaszolni? 🙂
 • steckler
  Egyszerű a válasz, sajnos magyar nyelvű dokumentumot sehol nem adnak. Még Székelyföldön sem, mivel területi autonómia nincsen, ezért, csak az államnyelven vannak a szerződések, minden környező országban.
  Szerbiában, csak szerbül van a szerződés, Ukrajnában ukránul, a legtöbb bank még oroszul sem tudja kinyomtatni.
 • Kiszamolo
  Két lehetőségem van: vagy letiltom a hozzászólást, akkor viszont az összes eddigi is eltűnik, vagy regisztrációhoz kötöm, akkor olvashatóak maradnak a régebbi hozzászólások.
 • Kiszamolo
  Sehogy. Éppen most ültem neki, van vagy hetven levél így ránézésre. El leszek vele egy pár órácskát….
 • Wnprt
  Azért mondjuk el a jót is a Quaestorral kapcsolatban, hisz kiváló elemzések vannak a honlapon, mint pl Vállalatértékelési monitor, fundamentális elemzések, Navigátok, devizapárok várható mozgása, stb. Valójában egy értékteremtő vállalat, ha vki devizapárokkal, esetleg külföldi részvényekkel szeretne kereskedni, azok számára kitűnő választás.
  A Brokernettől sokkal jobb, amely csak arra törekszik h értelmetlen és drága pénzügyi szolgáltatásokat adjon el, hiszen a unit-linked esetén akár milliós tétel is lehet a számlanyitás, pedig valójában jobban jár az ember egy banki termékkel, mint egy biztosítási megtakarítással, amely csak költségekkel van tele.
 • Wnprt
  Bevallom csak azért írtam utóbb egy elég leminősítő véleményt a Quaestorról, mert kedd kora reggel utaltam tőlük egy nagyobb összeget, aztán csak szerda délután 4-re érkezett meg, amúgy minden oké, csak tudjátok gondoltam h a 4 órás szabály az rájuk is vonatkozik, de mondták h ez egy nagyvállalat és a likviditás biztosítása elég fontos szempont, tehát ezt leszámítva korrekt cég, alig vannak költségek, csak hát lassan ért át az átutalás. Aki külföldi részvényekkel kereskedne, annak ajánlható az eQtrader(Quaestor nemzetközi tőzsdei és devizaügyletekhez), amely a Saxo Bankkal közös üzlet. Tehát a szakértőkkel teli elemző csapatának köszönhetően lehet a segítségükkel profitot realizálni, ha az ügyfél is tudja h mit csinál. Azért a Quaestor sokkal jobb megtakarításokat kínál bármelyik biztosítónál, jobb termékek érhetők el rajtuk keresztül mint a biztosítókon keresztül.
 • jurta
  “Még Székelyföldön sem, mivel területi autonómia nincsen, ezért, csak az államnyelven vannak a szerződések, minden környező országban.”

  Azért angolt szerintem találnál, ha nagyon akarnál 🙂 (lehet, hogy csak adott fiókban, vagy nem lenne 100%-os a nyelvtana…).

 • Wnprt
  Ma voltam a miskolci Macropolisban, Brokernet hálistennek kiköltözik, de még mindig próbálják átverni az embereket, tudják ők is, hogy a legdrágább termék, de akkor is be akarják szervezni az embert ügynöknek, h értékesítsük a kiváló quantis alapokat, csak elfelejtik mondani, hogy a legdrágább termék(számlanyitás díja 50000Ft, havi számlavezetési díj az állomány 1%-a), csakúgy mint a unit-linked. Inkább akkor egy jó befektetési alap, pl CIB Pénzpiaci, amely gyakran óriásit menetel felfelé, tegnapról mára 20%-ot hozott éves szinten, tehát ha minden nap ilyen jól teljesítene, akkor éves szinten 21,89%-ot hozna.
 • portfolio.hu/gazdasag/barmikor_robbanhat_az_ukran_bomba.187017.html
 • Zsolt
  Sziasztok!

  Eléggé elbizonytalanítottatok. Most akkor mit figyeljek, hogy időben lépni tudjak. Melyik cégben van a 90 mrd adósság és 7 mrd saját tőke?
  Konszolidált mérleget nem tudtam találni.
  Honnan tudom, hogy az egész holding nyereséges, vagy veszteséges?
  A Quaestor politikája egyébként: Éves átlagos állampapírhozam+ 2%= kötvénykamat.
  Szerintem ezért hamarosan visszaesik 6%ra az új kötvényeknél.
  Várjak fordulóig, vagy lépjek? Ez itt a kérdés.
  Várom véleményeteket.
  Kösz
  Zsolt

 • Krisztián
  Pedig olyan jó volt eddig, hogy nem kellett semmit sem regisztrálni, meg “b@szakodni” a bejelentkezéssel. 😀
 • ezso
  “Éppen most ültem neki, van vagy hetven levél így ránézésre. El leszek vele egy pár órácskát…”

  Köztük van az enyém is. 🙂
  Sajnos a hozzám hasonló pénzügyi analfabétáknak, most van a legnagyobb szüksége a segítségedre. (EHO sarc + tranzakciós díj emelés….és a most hova tegyem a megtakarításomat kérdések)

  Remélem jól kipihented magad és lesz időd válaszolni.

  Üdv: ezso

 • jurta
  “nincs arra valamilyen szabalyozas, hogy a forinthitelek kamatainak milyen mertekben kell ezt kovetnie?”

  Szabad versenynek hívják, meg kereslet-kínálat egyensúlynak…

 • mesterséges unintelligencia
  “tegnapról mára 20%-ot hozott éves szinten”

  Éven belüli hozamot évesíteni, főleg a napos hozamot felszorozni…
  Hihihi 🙂

 • mesterséges unintelligencia
  Csak a tréfa kedvéért:
  A CIB Pénzpiaci Alap 2013. június 20-ról 20-re 0,11%-os veszteséget csinált. Ez évesítve (0,9989 a 365. hatványon) 33%-os VESZTESÉG-et jelent.
  Az alapkezelőknek az éven belüli hozamok évesítését talán még a törvény is tiltja, magánszemélyek ilyen irányú cselekedetét pedig a jóízlés korlátozza 🙂
 • Wnprt
  Tisztelt Kiszamolo!
  Ön mit gondol, a jelenlegi árszinten jó befektetés a Richter?
 • Wnprt
  Jómagam a megtakarításaimat CIB Hozamgarantált betétben tartom, amelynek a nettó eszközértéke közel 111mrd, akár 1-2 napra is be lehet fektetni, 2 tőzsdei ügylet között nem áll parlagon a pénz, sokkal jobb mint egy Quaestor vállalati kötvény.
 • Wnprt
  A Richtert én mindenképp diszkontbrókeren keresztül venném, továbbá a quaestorral kapcsolatban annyit mondok, h az elemzéseik kiválóak, de maga kereskedni a rendszerükön keresztül az nem vmi kiváló, hisz elég drága, és ha az ember utalni akar rajtuk keresztül, kb 1,5 nap múlva ér a pénz a számlájára 4 órás szabály ide vagy oda. Én a Richtert rajtuk keresztül veszem, a TBSZ-t is érdemes megkötni
 • Wnprt
  Minden pénzpiaci alap rövid távon hozhat minimális veszteséget, de mi volt ennek az oka? Az hogy csökkent az árfolyama az államkötvényeknek. Aki fox hozamot akar, az CIB Hozamgarantált alapba fektet.
 • Habakukk
  A jövőbeni (már most jósolom, elvetélt) 30-35 százalékos jövőbeni AFA mire fog ugyan kiterjedni?
 • DaniAlves
  Semmire, mivel az EU-s HÉA irányelvvel szembemegy:)
 • mesterséges unintelligencia
  Látom, nem ment át a mondanivalóm 🙂
 • Zsolt
  Kedves Kiszámoló!

  Quaestoros kérdéseimre várok választ.
  A májusi Qaaestor cikk végére írtam, illetve ide is bemásoltam.

  Köszönettel:

  Zsolt

 • Wnprt
  Már megkaptad a választ, befektetésre nem ajánlott kategória. Korábban Kiszámoló nyitott egy topicot ezekről a bizonyos Q kötvényekről, ahova commentként beírtam azt, h 104 mrd a mérlegfőösszeg, ebből 93mrd a hiteltartozás, amelynek egy jelentős része kötvénykibocsátásból származik, hiszen a kötvény az ugye hitelpapír, továbbá a saját tőke alig 6,9mrd. Korábban a saját tőke 14 mrd volt, ezek szerint rosszul gazdálkodik a cég, mivel az eredménykimutatásban szereplő mérleg szerinti eredmény gyarapítja általában a saját tőkét, az equity alakulása határozza meg a vállalat sikerességét.
  A Quaestor tavalyi vesztesége a közös vezetésű vállalatokat is beleértve 5,6 mrd volt!!!!!!! Tessék dönteni!
 • Wnprt
  Szerintem a Quaestorral kapcsolatban eleve gyanús, h jelenleg mért 8,95%-on, korábban pedig 10,7%-on finanszírozza magát. Ennyire sürgős a pénz? Nem tudja magát finanszírozni 5,5-6%-on 4%-os jegybanki alapkamat mellett?
  Mért nem EU-s forrásokból valósítja meg a projekteket, vagy állami támogatásból, hisz sok stadionberuházása van, szállodaépítés, erőműépítés, városfejlesztés. Logikusan kell megközelíteni, és rájön az ember, h mivel évente csak egyszer, április végén adnak ki egy pénzügyi beszámolót a teljes cégcsoportról, így nem könnyű átlátni, milyen helyzetben van aktuálisan a cég, hisz az előző évről következő év 120. napja körül adnak konszolidált jelentést.
 • szocske
  Sziasztok!

  Nem egészen ide tartozik, de nem találtam jobb témát hozzá:
  Kijött a szept. 30tól érvényes CIB hirdetmény, az online csomagban 0,3 és 0,6 ezrelék helyett fix díjak vannak utalásra és kp felvétre, így akinek magasabb összegű tranzakciói vannak ez jobb választás lehet, mint más bankok.
  Gyakran kis összegű utalásnál, kp. felvétnél, csoportos beszedésnél inkább az erste szupernulla a nyerő.

  Egy másik érdekes információ: aug. 8-tól megszűnik a folyószámlához vásárolható életbiztosítások értékesítése!!! (pontosabban csak a 159 Ft/hó baleseti halálra 1M-t térítő marad a 4-ből)

  http://www.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/bankszamlak_130930_0730.pdf&type=related&session_id=da2HgOPhJ0qYrI9Wejqnguct

 • mesterséges unintelligencia
  Off-topic, de attól még érdekes:
  hvg.hu/gazdasag/20130801_Honaprol_honapra_el_a_magyar
 • Zoli
  Hol láttad azt hogy 5,6 milliárd volt a vesztesége? A konszolidált beszámoló alapján nyereséges a cég.