Unicredit új netbank

Tünde írt az Unicredit új netbankos szolgáltatásáról:

“Elkészült az Unicredit az új eBanking-kal és örömmel tapasztaltam, hogy kategorizálja a vásárlásaimat magától. Tehát a tankolást berakja az autó, gáz címszóhoz, a drogériás vásárlást az szépség kategóriába, de még az állatorvost is az egészség kategóriába.

Ledöbbentem, de a költések így nagyon könnyen követhetők, ami párat nem tudott kategorizálni azt utólag lehet, de tervet is lehet készíteni és megtakarítást is lehet tervezni.
Ha te is unicredites vagy, érdemes lehet vetni rá egy pillantást.
Köszönjük a hírt.
Share

29 hozzászólás

 • Buta Béla
  Ez tök jó hír… az kevésbé, milyen elképesztően lassan érnek ide a fejlesztések. (NYE-i netbankok ezt már nagyon régen tudják)
 • Pl
  Én személy szerint idegbajt kapok az új felülettől.Lassu, túlbonyolított (az egyszerűsítés álcája mogott). Bárcsak lehetne visszaváltani a régire..
 • Szaky
  Katasztrofális az UniCredit új netbankja három belépési kísérletből 1szer küldött SMS-t. A megújult felület teljesen áttekinthetetlen.
  Azt hiszem az ünnepek után bankot kell váltani.
 • Godfather
  Gránit bank mobil alkalmazása is mehújult. Már az is figyeli a vásárlási szokásokat.
 • VJ
  Az Erste banknak is volt ilyen szolgaltatasa, de az utobbi kb 1 evben olyan lassu volt, hogy hasznalhatatlanna valt, es kb 1 honapja el is tunt a netbankbol 🙁
 • daisy
  Jó lenne, ha végre össze is lehetne kötni őket budgetelő appokkal. Jelenleg csak a Koin és a Magnet között van ilyen kapcsolat, a YNAB pedig nem működik itteni bankokkal 🙁
 • Unemployed
  A bankok reagáltak már a kondíciós listájukban a január 1-i változásra (20e alatti utalások tranzakciós illeték mentessége lakossági ügyfeleknek)?
  Tényleg: a 20.000 Ft-os utalások már nem illetékmentesek, csak a 19.999 Ft-osak, ha jól tudom.
 • NagyTestvérFigyel
  Szép lassan ide is elér a Kínában már működő pontrendszer, melyben a vásárlási szokások alapján lehet krediteket gyűjteni (pl.: pelenka +100 pont > alkohol -100 pont).
  Aztán majd az álláskeresésnél is figyelembe fogják ezt venni.
  A technológia már egy ideje megvan hozzá, csak az adatbázisokat kell összekapcsolni.
 • Adam
  Egészes szörnyű az Unicredit új netbankja.

  Apróbb hibák:
  – nekem csomó mindent rosszul klasszifikál a költéseim közül
  – látszólag nem determinisztikus, hogy mi jelenik meg a megbízások listában Pl. van olyan utalás amiről kiírta, hogy megtörtént de nem látom a listában, más utána lévő utalást meg látok.
  – minden belépés után az jelenik meg, hogy van egy új üzenetem, aztán amikor rákattintok semmi nincs ott.

  Nagyobb hibák:
  – mobiltokent nem tudom aktiválni belépéshez és utaláshoz, amikor megpróbálom leáll “ismeretlen hibával” (aztán percekkel később küld azért egy aktivációhoz sms-t, ajánlom nekik, hogy ennek a díját ne számolják fel)
  – belépésnél vagy megjön az sms vagy nem, 10-ből 1x vagy 2x nem érkezik meg
  – olykor nevetségesen lassú az egész

 • Névtelen
  Csak megerősíteni tudom az előttem hozzászólókat! Rettenetes az egész, két alkalommal kellett a bankba személyesen bemennem, mivel kitiltott a rendszerből (pedig a kódot jól írtam be), új átutalás indítását számomra teljesen érthetetlen logikával kell megoldani. Nekem is megfordult a fejemben a bank váltás. Egyedül itt Szolnokon az szól mellettük, hogy saját ingyenes parkolójuk van, bár már sokszor nincs hely a parkolójukban.
 • Helaci
  Van még mit csiszolni a rendszeren. Ma például 4-szer próbálkoztam, amire nagy nehezen kaptam sms-t. Eddig ezzel nem kellett vacakolni.
  Nálam is jelzi az üzenetet, de belekattintva nem találok semmit.
  A kategóriákat nem mindig adja meg megfelelően.
 • V
  a kocsit hagyd a sajat garazsodban ott mindig van hely te meg intezz mindent fotelbol netbankban. Szamomra soha nem lenne szempont hogy “mindig van hely a parkolojukban”, eddig egyszer sem voltam a bankom fiokjaban es megvagyok nelkule
 • combo
  @Unemployed:
  Amit eddig láttam:
  CIB Eco, Raiffeisen: Utalásnál csak a 20.000 ft feletti részre számolják fel a 0,3%-os illetéket.
  Érdekesebb az OTP: A Smart számlacsomagnál egységesen 0,2%-ra csökkent az utalás díja. (Tehát kis tételeknél ez rosszabb, nagyobb tételeknél pedig akár még a bank is bukik rajta…)
  K&H: 20.000 ft alatt nincs tranzakciós adó, afölött felszámítják az egész összegre a 0,3%-ot (ha jól értem a hirdetményt).
 • Kornél
  A gránit banknál az ebank appban is lett egész jó költségelemző: youtube.com/watch?v=zDUgkGEIS5g Ami zavar, de gondolom majd fejlesztik, hogy nincs megtakarítás (ep kártyára utalást simán banki költségnek veszi), viszont kényelmes és jó 🙂
 • kritizátor
  eddig egyszer sem voltam a bankom fiokjaban es megvagyok nelkule

  és hogy kötöd meg a szerződést?

 • BG
  Sajnos egyet kell értenem az előttem szólókkal: Az új Unicredit netbank olyan szinten szar lett, hogy kedvem sincs felsorolni hány sebből vérzik. Túlbonyolított, áttekinthetetlen és minden létező usability szempontot figyelmen kívül hagyó felület lett.
  Több, mint 10 éve vagyok elégedett Unicredit (kezdetben HVB) ügyfél de azt hiszem a 2019-es évet új bank keresésével fogom kezdeni.
 • Petike
  Én nem tudom, mit lehet bénázni a netbank belépéssel. 🙂 Nekem is, munkatársaimnak is simán műxik, akinek nem, ott human error van. 🙂

  Én nem használom az Unicredites számlát vásárlásokra, arra vannak a hitelkártyák, így a tételesítésről nem tudok ítéletet mondani. De az szvsz gáz, hogy nem engedett úgy elindítani egy átutalást, hogy ne írnék valamit a közleménybe… Magamnak utalok, minek irogassak? 🙂

 • Laslow
  Tranzakciós adó? A Magnet Banknál 100.000Ft/tranzakcióig ingyen utalok (az egyébként tök ingyenes számlacsomaggal), és az ingyenes tranzakciók száma korlátlan. Azt hiszem jó eséllyel indul az egyszeri ember számára a legolcsóbb bank címért.
 • 2018
  Laslow

  Ja, ha 2013 előtt nyitottad a számlád … (az újabbak már nem annyira ingyenesek.)

 • slow_dive
  En pont a valtottam az Unicreditrol Granitra mikor az Uni lecserelte az internetbankingos renderet, igy meg kitudtam probalni.

  Ami nem tetszett, hogy minden belepesnel szet spammelte a telefonomat az internetes belepokod elkuldesevel, amit fel is lehet ugy fogni, hogy igy nagyobb a biztonsag. Viszont nem lepodnek meg az Uni lehuzo uzletpolitikajat tekintve ha smsenkent itt is felszamolnak a 20ft-ot. A Granitnal pl van isms ami tok ingyenes igy teljesen kilehet valtani veluk az sms-eket.

  Az otlet jo, hogy kategorizalja a kolteseket, de tudva azt h mennyire draga csomagjaik vannak egyik legjobb dontesem volt iden, hogy ott hagytam oket. Burokratikus es lehuzo. A Granit ezzel szemben olcso, es penzbefizetestol eltekintve mindent eltudok intezni neten / video bankon keresztul.

 • Fody
  Ne haragudjatok, nem ide tartozik, de tud valaki valamit az uniqa prémium 110 nevű termékéről. Meg köszönném ha van infó.
 • Béla
  Az új felület számomra katasztrófa, logikátlan, áttekinthetetlen. Ennel katasztrófálisabb már csab a Cib “új” netbankja. Tele olyan hibákkal több mint egy éve, hogy az értéknapos, visszaigazolt utalás nem megy el, terhelések hibásan, duplán jelennek meg stb. Teljesen impotens fejlesztői brigád, meg aki engedett egy hibásan működő banki appot kiadni az a vezetés is.
 • adikahorvath
  nekem egész egyszerűen azt írja a megtakarításom jelenleg ennyi:
  451.482.982,96 HUF

  sajnos a közelében sem vagyunk a valós számnak 😀

 • Kiszamolo
  Adika, utalj el 300 milliót valahová máshová, nézd meg, sikerül-e? 🙂
 • Családfő
  adikahorvath, vedd fel készpénzben és válts bankot 😉
 • Bindi
  Felmondtam az Unikrenyánál idén a számlámat. Indoklásként azt jelöltem meg, hogy 2018-ban elfogadhatatlan, hogy az ember az internet bankingért és a mobil bankingért külön-külön 150 forintot fizessen. Plusz a csomagváltásért járó 3000 forint dij is húzos.

  Inkább felmondtam ingyen és átmentem a Gránit Bankhoz.

 • adikahorvath
  5 nap alatt ~8 millióval több lett
  459.323.234,66 HUF

  érdekes bug lehet
  ha így haladunk hamar milliárdos leszek 😀

 • Anon
  Egyszeruen nem talalom ebben a hiperszuper uj rendszerben, hogy mennyi a hitelkartya szamla havi fordulos zaroegyenlege (a kartya adatoknal az aktualis osszes konyvelt tranzakcio egyenleget mutatja).
  Ez eleg nagy visszalepes az elozohoz kepest. 2019ben ott tartunk, hogy a (valami szabalyzat miatt kenyszerbol kuldott?) postazott papir alapu kivonatbol kell kineznem, hogy mennyi a fordulonapos zaroegyenleg?
  ..vagy csak en nezek be valamit nagyon.

  En is tapasztalom az uj uzenet bugot (sot a regi uzeneteket is ujnak mutatta, es automatikusan szepen eltuntette oket az elso megjelenites utan).

 • Horvath Peter
  Unicredites vagyok sok sok éve. (Cég + 2 magán)
  Elégedett voltam a Spectranettel.
  A költségekkel nem.
  Párom elég sokat utalt havonta – havi 3-4-5-6e ft-ok jöttek ki.
  Végül elegem lett és nyitottam neki egy számlát a Gránitnál.
  Zongorázható a különbség.
  Azt zárójelbe jegyzem meg, hogy sokat vásárolok külföldön bakkártyával. Érdekes módon kb 6 Ft-tal olcsóbb az euró náluk, mint az Unicredtinél… Ezen is rengeteget spóroltam.
  Most az új netbank nem tetszik. Engem pont nem érdekel hogy kategorizálja a költségeim. Zavar a rengeteg infó a képernyőn….

  Idén sztem az én magánszámlám is átkerül ide.
  A cégesen még gondolkozom, mert a többi bank is rendesen levámol 🙂

  UI: Idén válltozott a lakcímem, egyuttal a cég székhelye. Személyesen kellett intézni. Jó pont: Nem papíralapon ment, hanem elektronikusan. Rossz pont: Bakker így is több mint FÉL ÓRÁN keresztül ültem a hölgy előtt…..