Ingyenes bankszámla az OTP-től

Egy akció keretében az új lakossági ügyfeleknek az OTP az első évben elengedi a számlavezetés díját, a bankkártya első éves díját és még az utalás is ingyenes netbankon keresztül az első 100 ezer forintig havonta.

Azonban jövedelem-jóváírás szükséges az akciós ajánlathoz havonta. (Legalább 100 ezer forint.)

Amennyiben éppen számlát keresel és tudod vállalni a jövedelem-jóváírást, érdemes megnézned ezt az ajánlatot is, egy évig akár ingyenes megoldás lehet a bankszámla-szükségedre.

Részleteket itt találsz.

Share

25 hozzászólás

 • SGábor
  Imádom az ilyeneket, egy akció, amit a régi ügyfelek nem vehetnek igénybe…
  🙁
 • Dani
  Régi ügyfeleknek mindig ott a Simple 🙂 Ha nem lennék olyan lusta, már rég váltottam volna rá.
 • PL
  Annyi szépséghibája van, hogy meglévő számlacsomagról nem lehet Simple-re váltani. Teljesen új számlát kell nyitni.
 • Alfa
  Ugyanaz mint mindig. A leggagyibb céges dolgozói kedvezményes számlacsomag is jobb, mint amit “akciósan” publikus lakossági ajánlatban kitolnak.
  Én fizetek havi 200 Ft-ot az ERSTE-nek.
  És innentől MINDEN amit használok ingyen van. Utalás, csopbesz, stb.
  Na jó készpénzfelvét csak havi kettő, de ezt leszarom, pont nem szoktam egy fillért sem kivenni. És ki az hülye aki bemegy a bankba utalni? És a vásárlásaimról minek SMS, úgyse költök annyit, hogy lemerüljön a hitelkárta…
  + ott a Joker hitelkártya, 4% kedvezmény vásárlásnál 3 termékcsoportra (részemről benzin, ruha, lakberendezés
  erstebank.hu/static/internet/download/LBBH_m2_7_20150701.pdf
 • Kiszamolo
  Alfa, a céges ajánlat mindig jobb, azért kedvezményes céges ajánlat.

  Itt is arra mennek, hogy az első év ingyenes, de az új belépők 70%-a nem fog váltani utána sem.

  De te nyugodtan tovább állhatsz egy újabb akciós helyre.

 • Garbo
  : Tranzakciós adó sincs?

  Otp: jellemző 😀 Hogyaszonyga’ ingyenes éves bankkártya – és bankkártya kibocsátási díj az első évben. Bankkártya kibocsátási díj? Az éves díjon felül?! Az meg mi?! Hogy mi? Hogymiiiii? 😀

  Mondjátok, hogy ez egy rossz vicc.

 • Lui
  Most komolyan, a hóhér izéjét sem az érdekli, hogy mi van ingyen első évben, ugyanis pont az OTP az a cigány banda, aki az ingyenes időszak után jócskán bevasalja utólag az elmaradt hasznot az égbekiáltó áraikkal. Minden ilyen idióta próbálkozás normális ember számára érdektelen, sőt inkább felháborító.

  Egyébként pedig lehet váltani Simple csomagra, én Netről mentem át, fix havidíjért nincs tranzakciós adó utalásnál..

 • Manolin
  A CIB Online nekem teljesen megfelelő, havi 315-ért minden ingyen van, akit érdekel járjon utána a neten.
 • SG
  Elsőnek megörültem, mert családban aktuális egy bankváltás, de hamar alább hagyott a lelkesedésem.

  A kártya kibocsátási díját és az első éves kártya díjat szinte minden bank elengedi, az első éves számlavezetési díj 0 Ft-ért se ritka. Ami lakossági szinten egy kis előny lehet az a havi 100e Ft “ingyenes” utalás, de mi azt se nagyon használjuk, ahol lehet ott a kártyás fizetést preferáljuk.

  Szóval ezzel az akcióval se tud erősebb lenni pl. egy JUMP csomag mint az akcióba nem tartozó szintén OTP-s Simple csomag. (legalábbis nekünk)

 • Zenith
  OTP…
  😀
 • Lui
  CIB-nél még mindig az ótvaros-jávás-böngészős netbank van? Van normális mobil app iOS-re?
 • toody

  Majdnem. Az SMS-ekért kell fizetni.
 • L70
  Pont 9 éve vittem el a céges számlát az OTP-től. Emlékszem, a fiókban kértem, hadd váltsak a 2500-osról a 990 Ft-os csomagra. – Azt nem lehet. – Akkor a következő kérdésem: mi kell a bankszámla megszüntetéshez – Szépen elmondták meg se fordult a fejükben, hogy talán mégis marasztaljanak.

  Megszüntettem, azonnal átvittem máshova, azóta marha sok pénzt spóroltam csak ezen.

  Privátban van két ingyenes számlám is két bankban. És nem csak egy évig ingyenesek… Nem akkora szám ez sajnos…

 • toody
  Elnézést, pontosítanék: CIB Mobilbanknál (Kondíciós lista 11. oldal).

  De a 315 Ft-os havidíj feltételekhez kötött:
  1. Legalább havi 50 000 Ft, egyösszegű jövedelemátutalás a CIB Online Magánszámlára, és
  2. Minimum 2 db megbízás tetszőlegesen kombinálva az alábbiak közül
  csoportos beszedési megbízásra vonatkozó felhatalmazás
  Díjnet számlafizetés teljesítése Internet bankon keresztül
  minimum 1000 Ft állandó átutalási, illetve Internet Bankon vagy mobilCIB-en megadott eseti átutalási megbízás teljesítése

  (Mondjuk ezek szerintem sok embernél teljesülnek.)

 • krampusz
  Nálam a Raiffeisen vált be, Dijnullázó Plusz számlacsomag a legjobb termékük.
  0 Ft a havi számlavezetési díj, 0 Ft a bankkártyás vásárlások díja, készpénz felvétel ugye ingyenes 150 000-ig, 0 Ft a csoportos beszedési megbízások teljesítésének díja és 0 Ft a belföldi átutalási díj havonta 100 ezerig.

  Ehhez annyi kell hogy havi minimum 150 000 Ft-os jövedelem a számlára érkezzen.

  Aki tud jobbat szvesen hallgatom

 • L70
  Mivel előbb utóbb minden számlát meg kell szüntetni, két gyakorlati tapasztalat:

  1. Előtte utaljunk el mindent a számláról, maradjon rajta kerek nulla. Menjünk be, ők kiszámolják mennyit kell még befizetni, és ott a pénztárban befizetjük. Ellenkező esetben egy csomó díjat még levesznek.

  2. Írjunk otthon egy sajtpapírt, hogy minden számlánkat meg akarjuk szüntetni, és vetessük át. BB-nél még mindig kering az éterben és a biteken a feleségem néhány Ft-ja, mert nem tudta bizonyítani, hogy a túrótudja milyen alszámláját is meg akarta szüntetni (mert a bank szerint logikus, hogy elviszünk mindent, de néhányszáz jövőbeli forintot megtartunk valamiért), és a megszüntetés után még könyveltek rá valamit, de mostmár többért tudná kivenni, mint amennyi összegről van szó. Hát akkor tartsák is nyilván az idők végezetéig.

 • Penge
  Akinek nincs havi nettó 150 ezer bevétele (a társadalom kb. fele, leginkább nekik szólna egyébként ez a blog is), vagy zsebbe kapja, az cseszheti ezeket a prémium számlákat. Sok esetben még az is kikötés, hogy egy összegben érkezzen, tehát még egy alacsony jövedelmű pár sem tud közös számlával trükközni.

  A legjobb szerintem továbbra is a Gránit bank. Van teljesen ingyenes is, ahol a csoportos beszedésekért fizetsz két számjegyű összeget, meg az utalásokért is 0.4%-ot, de tényleg csak az éves kártyadíjat fizeted.

  Meg van olyan, ami 150 ezer látra szóló egyenleget igényel (teljesíthetőbb mint havonta ugyanennyi) és cserébe 0,1% az utalás. 100 ezernél 100Ft.

  Egyébként a QR kódos csekkek korában használ még valaki csoportos beszedést? (már ha nem hiteleket vonnak le tőle)

 • bobo
  én is Raiffeisenes vagyok, jövedelemfeltétel nélküli aktivitás számlával, ingyenes utalással. Mivel erről mennek a számlák mind, nem gond teljesíteni a havi tranzakciós előírást.
 • Átvernek a reklámmal
  Arra egyébként van vmi törvény, hogy a régi számlacsomagokat nem lehet megszüntetni? Évek óta csodálkozom, hogy a bankom nem rak át a régi, sokkal kedvezőbb csomagból a most elérhető rosszabbakba. Ehelyett leveleket küldözget, hogy lépjek át én.
 • kridli
  szerintem nincs ilyen szabály. Valamelyik bank ha jól emlékszem meg is játszotta ezt, hogy kötelező volt új csomagra váltani (talán az axa).
 • antenna
  Erste Privilégium L. Minden hasonló, két dologban jobb: KP felvétel belföldön/külföldön saját automatából korlátlanul díjtalan és a belföldi utalás szintén. És nekem előny volt a nagyon egyszerű Célbetét megtakarítási számlájuk is, ahonnan ingyen a pénzemhez tudok jutni, nem ejti túszul a bank. Egy hátrány van, de az csak az elején és egyszer: közvetítőn keresztül kell nyitni. De belőlük van legalább 20 cég, országosan mindenfelé. És a Rafi épp most zárt be egy csomó fiókot.
 • Sly

  A Citi anno küldött egy levelet, hogy vagy váltok vagy többé nem kívánnak az ügyfelek között látni… 🙂
 • BTM
  : Igen, én is használok csoportos beszedést. Nekem kényelmes és ebben a számlacsomagban ingyen van. Így persze azt elbukom, hogy a vásárlásaim mennyiségét nem tudom növelni, amik után valamennyi visszatérítést kapnék. Ha lesz rá kedvem, biztosan kipróbálom, egyelőre viszont megfelel.
 • Teddy
  @krampusz:
  A Raiffeisen legjobb terméke a régi Díjnullázó számla volt korlátlan készpénz felvételi lehetőséggel – ami már nem elérhető. Küldözgették is a leveleiket, hogy számlacsomagja kivezetésre kerül ezért váltson az új Díjnullázó Plusz csomagra ajándékért (és rosszabb feltételekért) cserébe. Nem tudom, hogy akik nem akarnak áttérni erre azokkal mi a tervük.
  Már nem vagyok ügyfelük. Hitelkiváltás miatt fél éve a Sberbankhoz mentem át.
  Rafisok! Ti már visszakaptátok az ügyfelekre áthárított tranzakciós díjakat? (2014. májusig kellett volna visszafizetni). A bank bírósági pert indított ez ügyben. Tudja valaki, hogy lezárult-e már az ügy és mi az esetleges kimenetele?
 • Teddy
  @penge: A Sberbank Fair számlacsomagja is jó, akár alacsonyabb jövedelműek számára is. Ingyenes a havi számlavezetési díj két feltétel teljesülése esetén: 50 ezer Ft havi tranzakciós forgalom és 4 db havi tranzakciós db szám. Díjmentes még a csoportos beszedés, az online banking és az első évben a Maestro bankkártya,illetve kategóriától függően havi 1-3 készpénzfelvétel bármely belföldi ATM-ből. Az átutalási díj is kategóriától függ. 3 kategória van, a beérkező jóváírások alapján (mely pénztári befizetés is lehet) havonta automatikusan történik a besorolás. Az újonnan nyitott számlákra 4 hónapig még ezen felül extra kedvezmények is járnak: ingyenes az SMS szolgáltatás és az első devizaszámla számlavezetési díja.