Vállalkozói számla kalkulátor: melyik a legolcsóbb vállalkozói számla a számodra?

Elkészült a bankmonitor vállalkozói számla kalkulátora. (Vicces, hogy nekem nem is szóltak róla, véletlenül fedeztem fel. Ahhoz képest, hogy hirdetnek a Kiszámolón… 🙂 )

Ez egy hiánypótló kalkulátor, én már vártam, mint az epret. Igazán sokat ugyanis a vállalkozói számlákon lehet spórolni, elképesztő eltérések vannak nemcsak a bankok között, de bankon belül is a különböző számlacsomagoknál.

Ha van vállalkozásod, jól kattintsál ide, töltsd ki a kérdőívet és a kalkulátor kiszámolja neked, melyik a legolcsóbb vállalkozói számlacsomag a számodra. Figyelembe veszi az új vállalkozások számára elérhető csomagokat is és az egyéb apró nüanszokat, mint pénztári befizetések és pénzfelvételek száma és összege, kártyák száma és hasonló adatok.

Mivel akár két-háromszoros eltérések is lehetnek a havi költségekben, érdemes rászánnod azt a két-három percet a kalkulációra.

Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy köszönet érte a bankmonitornak. Eszméletlen munka volt összerakni és sokaknak sokat segítenek vele.

Share

9 hozzászólás

 • steckler
  Elég jó, lett… Teszteltem, de csak az a baj a kalkulátorokkal hogy a jelenlegit mutatja, pl. a K&H start szeptembertől 990Ft/hó helyett 3800 Ft lesz. Aki vált bankot és nyit új számlát nem egy két hónapra szeretné. Azonban a mai kilátástalan helyzetben akár 2-3 havonta változnak a kondíciós listák.
 • Ricsi
  Sziasztok!
  K&H Start csomagom van ahol az első 5 utalás ingyenes. Megnéztem, hogy mit dob ki a bankmonitor és valahogy rászámol az utalásra 0,2%-os költséget, ezt nem értem miért, mert havi 2 db utalást állítottam be és amúgy sosem szoktak levonni a számlámról utalásért, legalábbis eddig nem. Tehát vagy most változott valami, bár elég sűrűn nézegetem a k&h kondícióit mikor verik rám az tranzakciós adót, vagy a számolóval vannak még gondok.
  Érdemes megnézegetni a k&h-t mert abba az irányba mennek, hogy minden számlacsomagban legyen x db teljesen ingyenes utalás + pénzfelvétel és mindez havi fix összegért. Ez a magánszámláknál is így lett most, kint van egy kondíciós lista, ami már most megmondja, hogy mennyi lesz a díj 2014. júl-ig és azután is.
  kh.hu/publish/kh/hu/lakossag/media/dokumentum_gyujtok/szamlavezetesi_hirdetmeny.erv-20130917.pdf
  Mostanában egyre szimpatikusabbak!
 • steckler
  A K&H kondíciójánál sántít valami, még az ott dolgozók sem értik az új kondíciós listát.

  pl. K&H start számla eddig 990 Ft 5 utalás ingyenes, szeptember 17-től, ez lesz 3690 Ft. Ez eddig rendben van, de 2014.01.01-től 1390 Ft.
  Az elektronikus utalások 0,99% (09.17-től), viszont (jövő január 1-től)0,48%. Mire számít a bank január elsejétől? Tranzakciós adó csökkenésre!?
  https://www.kh.hu/publish/kh/hu/mikrovallalkozas/media/dokumentum_gyujtok/hirdetmeny_vallalati.erv-20130917.pdf (32.oldal)
  A készpénz felvétel rendkívüli lett. min. 6680,-Ft szeptembert 17-től, de januártól “csak” 0,67%.
  A többi banknál is szerintem hasonló magas sarcok várhatók…

 • L70
  Elolvastam a K&H új hirdetményt.

  “2014. január 1-től meghirdetett díjak mértékét a Bank jogosult módosítani a Vállalati ügyfelek részére nyújtott pénzforgalmi és
  betéti szolgáltatások ÁSZF vonatkozó pontja szerint.”

  Tehát azt csinálnak majd, amit akarnak januártól, egyáltalán nem tetszik ez a mondat. Ezt a mondatot szépen itt hagyták, hogy bocs de ők előre megmondták. Na most ez alapján vagy csak 3,5 hónapra emelik meg brutál módon a Start havídíját, vagy nem, majd eldöntik. Én úgy kalkulálok, hogy 3800 lett és kész, ehhez nézem meg a többit.

 • T T
  Jó ez a kalkulátor. Megerősített benne, hogy nekem a K&H Start a legjobb, ami most is van. Világosan látszik, hogy a Gránit hiába tűnik elsőre olcsóbbnak, a bankkártya miatt drágább. Igaz, hogy ők eszerint dombornyomottat adnak, a K&H meg csak elektronikusat, de nekem az is elég.
 • Az a helyzet, hogy többször beszéltünk a K&H ügyfélszolgálatával, mert a hirdetmény nem fogalmaz egyértelműen. Van benne egy könyvelési díj, mely megegyezik a tranzakciós adó mértékével és egyéni elbírálás esetén kerül kivetésre. Nem tudtunk mit kezdeni vele telefonáltunk. Ellentétes információkat kaptunk, így a kalkulátort úgy állítottuk be, hogy mindig számoljon vele. Viszont a mai felhasználói jelzések alapján írásban megkerestük a bankot, ahol azt a választ kaptuk, hogy nem számolják fel ezt a tételt senkinek, így ennek megfelelően módosítjuk a kalkulátort is.
 • Zsoca
  Egy nagy hiányossága van kalkulátornak, nem lehet külön megadni a bankon belüli és kívüli utalásokat, és emiatt eléggé fals eredményt hoz ki. De ha ezt korrigálják tényleg nagyon jó kalkulátort kapunk, szerintem a legjobbat ami az interneten fellelhető. Ja és ettől függetlenül minden elismerésem az övék!
 • szocske
  szerintem az lehet a januári díjcsökkentés oka, hogy a bankoknak hozni kell az adott évre szóló üzleti tervet, különben az anyabank azt mondja, hogy ejnye.
  Mivel most év közben jött a brutális tranzakciós adó emelés, muszáj nekik is brutálisat emelni, különben nem tudnák hozni a terveket.
  A jövő évi tervük viszont már eleve ezekkel a magas adókkal számolnak, így a bankadók enyhítése nélkül is lehetőségük lesz kedvezőbb díjakat adni.
  Más kérdés, hogy január 1-ig még bőven van idő módosítani, ilyen szempontból kicsit mézesmadzagnak tűnik ez a jó előre belengetett árcsökkentés, amivel talán azt próbálják elérni, hogy ne meneküljön el a legtöbb ügyfél, maradjanak azt remélve, hogy januártól csökkennek a díjak, aztán majd novemberben kiderül, hogy mi lesz valójában…
 • Zsoca
  Itt teszem fel a kérdésem nem privátban, hátha másnak is segítségére lesz a válasz. A bank ahol a vállalkozás számlája van most tett fizetőssé egy eddig “akciós jelleggel” ingyenes szolgáltatást, így megérett a már eddig is esedékes bankváltás. Ugyanakkor mindenkitől azt hallom hogy várjak még a váltással, jönnek majd ki az új kondíciók, ne kelljen majd egy rossz váltás miatt újra váltani. Na jó jó, de meddig várjak? Két hónapot, három hónapot, fél évet? Eddig is vártam és csak rosszabb lett. Addig meg ketyeg a jelenlegi bank megemelkedett díja! Miklós, erről mi a véleményed?