Vége az Erste Szupernullának (is)

A bank szeptember 2.-ától áthárítja a teljes tranzakciós adót, azaz az eddigi ingyenes utalás 0,3% lesz, a készpénzfelvétel automatából 0,6%, felső korlát nélkül. (Amennyiben teljesíted a havi 150 ezres jövedelemérkeztetést, a netes utalás ingyenes marad.) Némileg emelkednek a havi díjak is. Vagyis már a nullás csomag is erősen fizetős lesz.

Hirdetmény itt.

Ugyanitt áthárítja az adót az MKB, a Budapestbank és a Volksbank is, a többiek még nem jöttek ki az új hirdetménnyel, de nem kell aggódni, az is meglesz hamarosan.

Ha teheted, nyiss számlát külföldön, mert ezek az adókulcsok már az agyrém kategória.

Share

60 hozzászólás

 • matevka
  Hat akkor nagy tapsot az egesznek, en ugyan angliaban elek hala istennek kimaradok ebbol az egesz mizeriabol… itt erdekes ingyenes kp felvet barmikor barmelyik automatabol, nincs szamlavezetesi dij, es bizonyos esetben még kamatozik is az osszeg (persze mindenfajta lekotes nelkul)
 • FeRRaR1
  Aláírom a fenti kolléga állítását. Semmi lekötésem nem volt, csak annyi hogy a Saver számlán tartottam, nem a kártyához tartozó classicon.
  Bármikor hozzá nyúlhatok, akár telefonról is elérhetővé teszem a kártya számára vagy elutalom, és azonnal ott van bárhol. Mindezt teljesen ingyen.

  Otthon maradt faternak is nyitottam egyet, használja is, amennyiben úgy éri meg jobban fizetni valahol.

  /Lloyds/

 • KZoltán
  Az alacsony, egykulcsos jövedelemadó az agyrém. Az adókulcscsökkentés révén elérhető gazdaságnövekedés és többlet-adóbevétel leginkább a neoliberális tankönyvekben és nem a valóságban létezik, amire a reagani és thatcheri gazdaságpolitika és hiány eredménye szolgáltatja a legjobb példát. És hogy a lyukakat be tudják tömni, mindenféle agyament fogyasztási adókat kell kivetni élükön a 27%-os áfával.
 • N.
  Az “Elgurult a gyógyszer” cikk mintha elfelejtődött volna itt megjelenni.
 • B András
  Ha jól tudom a bankok nem emelhetik a díjaikat infláció felett.
  Nekem Erste On-line csomagom van (már megszűnt számlacsomag), ahol kb. 800 Ft a számlavezetés és szinte minden ingyen van.
  Ez azt jelenti hogy a havidíj inflációval fog emelkedni a 0 Forintos szolgáltatások (utalás, kp-felvét, stb) örökre ingyenesek maradnak?
 • Lexandro
  Lehetne egy ujabb osszefoglalo cikk az euros banki kamatokrol beleertve a kornyezo orszagokat is? Jelenleg nemeteknel dolgozom es ha jol csinalom akar 0.8%-ot is adnak egy evre… Pfff 🙂
 • Matevka: Hát akkor te erre gondolhatsz, mi meg arra gondolunk, hogy 1300 eur-t keresel, aminek kb fele elmegy arra hogy 3 románnal és két lengyellel laksz egy közös lyukban, havi 2 napot nem esik ott az eső illetve megtűrt és lenézett vendégmunkás vagy, szóval élvezd az ingyenes kp felvétet.
 • Janoka
  Hát ez szívás… Bár lehetett rá számítani.

  Viszont a kártyával fizetés továbbra is díjmentes. Szóval érdemes áttérni a kártyás fizetésre!

  A Dijnet segítségével meg lehet oldani, hogy a közüzemi számlákat is kártyával fizesse az ember, ugye? Mert akkor arra kell rátérni. (Esetleg akinek van használja a Joker kártyát, és akkor még 1%-ot vissza is kap…)

 • Janoka
  Mellesleg a kártyaőr SMS-ért idáig is kellett fizetni, valami 15 Ft/db árat, de azon túl más költség nagyon nem volt. Azt különben soha nem értettem, hogy a netbank esetén az SMS-ek nem kerülnek pénzbe, akkor miért kell ennyi pénzt fizetni a kártyaőr/számlaőr SMS-ért. Ezt valaki majd magyarázza el!
 • Kiszamolo
  Hehe épp most írtam meg az ukrán számlákat. Lelőve a poént: 9% eurós kamat kamatadó-mentesen.
 • Janoka
  Nem sajnos!
  Nézd meg a legfrissebb hirdetményt (http://www.erstebank.hu/static/internet/download/LBBH_m2_11_20130702.pdf)! Szeptember 2.-tól már az online számlán is bevezetik a tranzakciós adót, mint ahogy a többi számlatípusra is.
 • Lasszo
  Maradt egyáltalán ingyenes számlacsomag?
 • szocske
  eh, 2 hónapja pakoltam át a megtakarításaim CIB malacperselyről Erste előrelátó betétszámlára…
  Megvárom mit lép a CIB, de ha náluk valami csoda folytán ingyenes marad az átutalás az Online csomagban, akkor augusztus 1.én pakolom is vissza…
  inkább a 3,5% kamat, mint az átutalásokért fizessek…

  Bár az is eszembe jutott, hogy kiveszem az egészet augusztusban még ingyenesen (ilyen alacsony kamatok mellett úgysem éri meg a számlán tartani.)
  A következő években majd ebből élek, a fizetésem pedig szépen gyűjtögetem a bankszámlán, és majd ha néhány év múlva ez elfogyott, akkor talán újra lehet majd pénzt felvenni brutális díjak nélkül.

 • Kgyuri
  Díjneten, Távszámlán lehet bankkártyával fizetni. (Átdob az OTP netes felületére). Már 4 éve használom, tökéletes.
  Adott szolgáltatóknál is lehet már online bankkártyával fizetni. Pl.: Telenor, ELMŰ, Allianz, stb …
 • Kgyuri
  K&H Zéró (már nem értékesített).
 • G
  Hogy melyik számlacsomag maradt még mindig ingyenes? A K&H Zéró (sajnos az is megszűnt még év elején). Nekem még sikerült pár nappal a megszűnés előtt áttenni mindent oda, így azóta ténylegesen 0 HUF a banki költségem, pedig sokszor utalok (havi 10+), és max 4x veszek fel K&H ATM-ből pénzt. Sőt, a bankkártya is ingyen van. Kíváncsi vagyok, hogy ott is megszűnteti-e a bank az ingyenességet, mert a tranzakciós adó bevezetése óta mindenki (igen, a Kiszámoló is 🙂 ) azzal riogat, hogy igen, de eddig semmi nem történt, és már az ötödik hirdetmény jött ki január óta. Meglátjuk…
 • meg mindig khzero
  “Maradt egyáltalán ingyenes számlacsomag?”

  Igen, lasd a nickem. Eddig legalabbis semmilyen dijat nem szamoltak fel belfoldi utalasok utan. Ha megis fognak, azt az eves 5-10e Ft koltseget majd kikohogom valahogy…

 • Kiszamolo
  Az, hogy a kh még nem hozta ki az új hirdetményt, az nem azt jelenti, hofy a zéró ingyenes maradt.
 • N.
  A Díjnet és a Távszámla a közüzemi szolgáltatók nagy részét lefedi és lehet kártyával fizetni rajtuk keresztül. Sőt, néhány szolgáltató számláját OTP ATM-en keresztül is lehet fizetni, és az is kártyás vásárlásnak fog számítani, nem pedig készpénzfelvételnek, mint ahogy a posta csinálja.

  Részletek innen indulva:

  https://www.otpbank.hu/portal/hu/Bankkartya/MireHasznalja/ATM

  A web-es megoldások szerintem kényelmesebbek, de aki eddig a postát járta, az lehet, hogy inkább választja az ATM-es fizetést, mint a “bonyolult” internetes megoldást.

 • meg mindig khzero
  “K&H Zéró (már nem értékesített).”

  Attol meg tovabbra is letezik 🙂

 • meg mindig khzero
  A jul 1-tol ervenyes hirdetmenyuk szerint a zeronal tovabbra is ingyenes a belfoldi utalas. A havi csomag dijat is visszateritik ha minden feltetel teljesul.
 • Kiszamolo
  Egen, csak a hatvan nap miatt majd a szeptember akárhánytól érvényes hrdetményben lesznek az új tarifák.
 • meg mindig khzero
  Lehet. Meglatjuk. Ha nagyon akartak volna, mar mostanra is kivegezhettek volna a zerot.
 • Én eléggé unom már, hogy állandóan folytatásos Tom és Jerryt kéne játszanom a mélyen tisztelt állampárttal, valaki szóljon már a rajzfilmben már ismert bazi nagy kutyának, hogy pár évre legalábbis vonja már ki a forgalomból a macskát.

  Változás mindig van, persze alkalmazkodik hozzá az ember egy határig, de ez már sok, és azért alapvetően Mo-n élve valahogy nincs gusztám átjárkálni Ukrajnába havonta, hogy hé, megvan még a zsé vagy az ottani okosok épp nyúlják lefele. Vagy mindenre hatváltozós excel-táblát írni, hogy mennyibe fáj az alap költségen túl ha nagyobb beruházást eszközölnék a házon (pl szigetelés, tartalékfűtés) és én barom még ki is akarnám fizetni.

 • Janoka
  Köszönöm!

  Most számoltam átunna. Nekem átlag 35 eFt a közüzemi számlám havonta, amit kártyával tudnék fizetni (gáz, villany, mobil, internet+tv+telcsi). Ez 4 db fizetés havonta. Ha a kártyaőr SMS díj legyen 18 Ft, akkor a költsége 72 Ft. A megtakarítás meg lenne: 35000*0,003=105 Ft. A nyereség havonta kb. 33 Ft.
  Hát ezért nagyon nem éri meg időt pocsékolni kártyás fizetésre a beszedési megbízás helyett…

  Esetleg ha Joker kártyám lenne, akkor a nyereség lenne kb. 350Ft-72Ft+105Ft=383 Ft. Ez már jobban hangzik, de még mindig nem egy giga összeg….
  (És akkor nem számoltam a kártya díjával, mondván, hogy ha már van ilyen kártyája az embernek, akkor feltételezem, hogy költ is vele, és a visszatérítések kompenzálják az éves költségét + havi zárlati díjat.)

 • Agent
  A cikkhez szorosan kapcsolódik ezért pontosítanék:
  Az erste szupernulla csomag két részre oszlik alap és emelt.Az emelt feltétele, hogy havi 150.000 HUF munkabér jóváirás érkezzen a számlára. Cserébe viszont “”csak”” a kézpéznfelvételért fognak a szeptembertől pénzt felszámolni, a netes banki utalásokért NEM!

  Kis öröm az ürömben…

 • szocske
  Sajnos én ezt nem így látom a cikkben linkelt hirdetményben, az én értelmezésem szerint emelt szinten is áthárítják a 3 ezrelékes illetéket 🙁
  Én értelmezem rosszul???

 • fbazsa
  Tehát akkor ha átváltok az erste szupernulla-ra, akkor csak a kp felvételért kell fizetni? Utalás, kártyás fizetés ingyenes?
 • Körtefa
  És az milyen, hogy az Erste Diákcsomagnál a saját számlák közötti átvezetésért is fel akarnak majd 0,3%-os tranzakciós illetéket számolni, mikor az a banknak is ingyenes?
 • Kiszamolo
  Kártyás fizetés: miután előre kifizetted az egész éves vásárlásodra a 3.070 Ft kártyadíjat évente, utána már tényleg ingyenes.
 • Kiszamolo
  Tényleg nem egyértelmű. Fel kellene hívni a bankot rákérdezni. Mást ír a hirdetmény elején és mást magában a hirdetményben.
 • dominicus
  Kedves kiszamolo, eddig minden kornyezo orszagban levo betetre hallottunk tippeket, kiveve Horvatorszag. Tervezel cikket errol? Jo lenne, ha hallanank errol, lehet, hogy az olvasok kozul mennek paran nyaralni es esetleg nem lenne rossz osszekotni a kellemest a hasznossal: bankbetetet nyitni a horvatoknal.
  Koszi elore is, ha adsz tajekoztatast.
 • szocske
  én még mindig nem találom, hol írná, hogy ingyenes marad az utalás.

  Sajnos copy-pastelni nem enged a pdfből, kimásolni pedig nem fogom, de:
  a hirdetmény elején felsorolja, hogy alap szintnél fizetni kell majd szeptembertől többek között az utalásért is.
  A következő bekezdésben pedig az szerepel, hogy emelt szintnél ebből van két kedvezmény: nincs havi számlavezetési díj, és a 6 ezreléken kívül nincs egyéb díja a kp felvétnek akkor sem, ha 1-nél többször vennék fel. Az utalásra én nem találok semmilyen kedvezményt.

  A táblázatban pedig csak a havi számlavezetési díj rovatban látok megkülönböztetést az alap és emelt szint között.

  Segítsetek, hol szerepel, hogy szeptembertől is ingyenes maradna a netbankos utalás?

  Én ezt a linket nézem:
  http://www.erstebank.hu/static/internet/download/LBBH_m2_1_20130702.pdf

 • Hol írja benne, hogy ingyenes maradna az utalás? Szerintem sehol. Szerintem teljesen egyértelmű.
 • jurta
  Ahogy telnek az éveim, egyre kevésbé hiszek benne, hogy ez megúszható (és abban sem nagyon, hogy ez országspecifikus).

  Ha épp nem a kormánnyal, akkor megy helyette az ember játszmája a Microsofttal vagy a Google-lel.

 • kridli
  Én sem értem, hogy hol láttok bármilyen arra utaló részt, hogy emelt szinten a szupernullánál ingyenes maradna az utalás?

  A Gránit banknak egyébként még van kvázi ingyenes számlacsomagja, de gyanús, hogy ott sem lesz már sokáig.

 • BalageHKK
  És mi a véleményed a Takarékszövetkezetek államosításával kapcsolatban? Vagy túl sok szót kéne kisípolni? 🙂
 • almastaska

  Azt különben soha nem értettem, hogy a netbank esetén az SMS-ek nem kerülnek pénzbe, akkor miért kell ennyi pénzt fizetni a kártyaőr/számlaőr SMS-ért. Ezt valaki majd magyarázza el!

  Roppant egyszerű (szerintem). A netbanki belépésnél most már mindenhol elvárt a 2-3 faktoros azonosítás, ebből ügye 1 faktor az SMS-es belépési kód. Vagyis ez a rendszer SZERVES része. Ahogy nem számolnak fel díjat a netbankért, úgy azért sem hogy hányszor léptél be, ha akarsz akár percenként újra beléphetsz (percenként új sms).

  A kártyaőr/számla őr viszont KÉNYELMI PLUSZ szolgáltatás, egyáltalán nem az alap rendszer része, hiszen a biztonságot nem növeli, illetve nem segíti elő. (ha akarod, akár percenként nézegetheted a netbankban/telebankban az egyenlegeded, a tranzakciókat). Innentől kezdve mivel nem a rendszer része, számolhatnak (és számolnak is rá díjat -> persze jó magas nyereséggel…)

 • pdw
  Jokernel ingyenes az SMS. Szal nem -72 🙂
 • András
  +1 kérés, hogy tisztázzuk a netbankos utalás ingyenes marad-e. Sajnos az én értelmezésem is az volt elsőre, hogy lesz díja.
 • Janoka
  szupernulla esetén szerintem elég egyértelmű a PDF-ből (dőlt betűs részeket kell nézni!):
  Eseti átutalás a bankon belülre 2013. szeptember 2.-tól: NetBank: 0Ft + (0,3%, max 6000 Ft).
  Eseti átutalás a bankon kívülre 2013. szeptember 2.-tól: NetBank: 0Ft + (0,3%, max 6000 Ft).
  Ugyanez állandó fix összegű utalásra és csoportos beszedési megbízásra.

  Tehát nem marad ingyenes.

 • Kgyuri
  Igen, 2013.09.02-től az Erste Szupernulla és a Kolléga extra számla esetén is fizetni kell a netes utalásokért 0,3%-ot.
 • kristu
  a folyószámlád ERSTE-s?
  ha igen, akkor ilyenkor nem saját számlák közötti átvezetésnél megjelenő 0ft-os díj játszik?
 • Garbo
  A Gránitbanknál létezik teljesen ingyenes számla is. A bankkártyáért sem kell fizetni egy bizonyos összeg után, teljesen ingyenes. Kérdés, így is marad-e?

  Velük egyébként mi a baj? Mindenki csak szidja. ok, nincs bankfiók nagyon (de ki akar odamenni), de ennyi.

 • Rissa
  Régebben éveken át volt számlám az Erste-nél, nagyon meg voltam velük elégedve, főleg az akciós betéti kamatokkal.
  Csodálkoztam volna, ha sokáig fennmaradt volna a szupernullás számlacsomag. Többször cikkeztek arról, hogy mennyire nem megy jól az Erste-nek, ezért nem is értettem, mire fel ez a nagy ingyenesség.
  Ezek szerint lassan már csak 0 Ft-os számlavezetési díj maradt még pár helyen, de minden egyéb szolgáltatásért fizetni kell.
 • jurta
  Ahogy vannak csoportos mobilelőfizetések (népszerűbb nevükön flották), ugyanolyan csoportos bankszámlák is léteznek. Teljesen nyíltról még nem hallottam, de a munkahelyi csomagok gyakoriak. Én egy országos egyesületben, mivel fontosnak érzem, bankszámlaajánlat nélkül is egyike lennék a kétezer-néhányszáz tagnak, s a CIB olyan nem nyilvános számlát ad nekünk, amiben csak a készpénzfelvételekért kell fizetni, összegfüggetlenül.
 • Szilvia
  És megérkezett a sokat emlegetett fizetős kártyás vásárlás:
  index.hu/gazdasag/2013/07/05/a_kartyas_vasarlas_sem_ingyenes_tobbe/
 • meg mindig (kh)zero ktg
  Az itteniek tobbsege kockazatkerulobb tipus, es felnek a Granittol mert meg veszteseges es nekik a bank tul “kicsi”. Nem kell ezen fennakadni, a jo befektetok tudjak hogy abba erdemes beszallni amit (meg) leneznek, es abbol kell kiszallni ami nepszeru es a tobbseg veszi.
 • pdw
  Egyelore van meg boven hitelkartya / bankszamla ahol ingyenes a vasarlas.
 • megmondta a varga hogy túl okosak (voltak) az emberek, optimalizáltak, azért kellett ismét hozzányúlni a tranzakciós adóhoz.
  ebből következik hogy eddig is hülyének nézett bennünket az uralkodó politikai elit.