Már új-zélandi dollárt is lehet utalni a Transferwise-sal

Mostantól már új-zélandi dollárt is tudsz utalni Transferwise-sal, aminek a költsége 0,7%, ebben benne van az utalási díj és a középárfolyamon való átváltás is.

Az európai devizákon kívül amerikai dollárban, ausztrál dollárban és most már új-zélandi dollárban is tudsz utalni.

(A Currencyfair-nél eddig is volt lehetőség az új-zélandi dollár utalására. Érdemes mindkettőt ellenőrizni, hol az egyik az olcsóbb, hol a másik. Ebben a cikkben benne van mindkét kalkulátor egymás alatt, de az oldalaikon is tudod ellenőrizni az aktuális árfolyamot.)

A Transferwise egy peer-to-peer utalási rendszer, amit olcsó nemzetközi utalásokra tudsz használni. Ha nem ismered, olvasd el ezt a cikket. (Röviden a lényege: te forintot utalsz a Transferwise magyar számlájára, ők pedig a helyi devizában elutalják az összeget az általad megadott számlaszámra, középárfolyamon átváltva.)

Köszönjük Gergőnek az információt.

Share

20 hozzászólás

 • jurta
  Ezt a cikket nekem írtad! Épp Új-Zélandról készülök hazafelé, és van egy kevés pénzem itteni számlán. És épp készültem átváltani CurrencyFairrel. 🙂
 • Kiszamolo
  jurta, úgy néztem, most lényegesen olcsóbb lett a Transferwise és ráadásul az első utalás ingyenes is.
 • xezs
  Bocs, hogy ezt ide kommentelem, látom lezártad a Kairos-os bejegyzést közel 800 komment után. Szóval az történt, hogy ma a Lurdyban ebédeltem, és a kajáldában iszonyat sok ember volt. Láttam, hogy Kairos-os karszalag van rajtuk, gondoltam konferencia van. Eszek az asztalomnál, mikor egy pillanatra megáll mellettem egy baromira unszimpatikus, MLM-esnek kinéző (ismerjük: olcsó ing, nadrág, cipő, de azért nagyon elegánsnak akar tűnni) telefonáló fazon, és az alábbi beszélgetésfoszlányt hallom ki: “itt nincs kockázat, gyakorlatilag nulla a kockázata”. Na ilyen emberek árulják a “terméket”. Ja és a csávó 3-szor állt be a sorba, és 3-szor állt ki onnan, mert mire sorra került volna, még mindig a hülyeségeit magyarázta a telefonba 🙂
 • LG
  pont múlt héten utaltam Transferwise-zal, igaz nem NZD-t hanem EUR-t egy horvát bankszámlára. Aznap 314 +/- 0.5 volt az EURHUF árfolyam, és végül 313,7-ért sikerült. Nagyon elégedett voltam, az 1500 körüli eurót forintos számláról árfolyamveszteséggel és banki költségekkel úgy 20-25 ezer lett volna az utalás költsége, így meg kb középárfolyamon ingyen utaltam. Mindenkinek ajánlom.
 • Cip
  Köszönöm szépen, jók ezek az emlékezet felfrissítő cikkek!
 • tremonden
  Ez nem egy Bitcoinos kérdés, csak átmenetileg van szükségem BTC-re az olcsóbb árak miatt.
  Van egy Bitcoin tőzsde ( Bitstamp) ahova lehet, hogy szeretnék pénzt utálni váltás céljából. Ez kb 20-25.000 Ft volna. Na most ha bankon keresztül utalom akkor erre rájön a SEPA utalás költsége, ami ilyen tételnél fix horror 15 USD v EUR, ezért még sosem próbáltam…
  Na most akkor, ha transferwise-al tolom fel a pénzt a Bitstamp bankszámlájára akkor 0,5% költségem lesz, semmi egyéb?
 • Lord Simpleton
  “Ha a linkre kattintva regisztralsz, egy kis pluszt kap a blog. Koszi” – valami hasonlot kiirhatnal, hogy tisztabb legyen. Amugy tenyleg nagyon jo a Transferwise, gyors, olcso, megbizhato.
 • Kiszamolo
  Miután kint van reklámként a bal oldalon, gondolom senkit nem lepett meg.
 • Tibor
  Az erdekel, hogy van e olyan osszeg aminel mar jobban megeri a “rendes” utalas, mint a TW? Mert egy eleg komoly osszeget utalnek most, de ott aranyos a dij az osszeggel, es pl ezer eurora mar nem biztos hogy megeri (meg persze limit is van)
 • Kiszamolo
  Tibor, attól függ. A TW és társai akkor érik meg, ha át is akarod váltani a pénzt, mert akkor szinte mindig olcsóbbak. Egy átlagos bank 1-1,5%-ot szokott csak a pénzváltásért felszámolni.

  Ha eurót utalnál és úgy is érkezne meg, akkor általában olcsóbb a bank. Na nem a magyar bank feltétlen, de te szerintem külföldről akarsz utalni.

 • Tibor
  : at is valtanam, a celszamlara rubelnek kene erkezni, innen pedig euro megy el. Kb 15000 eurorol van szo. A transferwise-nal meg mintha lenne egy ezer euros limit.
 • LG
  Ha új regisztráló vagy a TW-n, akkor az első utalás teljesen ingyenes (legalábbis két hete még az volt). Én 1500 EUR-t utaltam forintos magyar számláról, és nem volt költség.
 • Kiszamolo
  Tibor, az a limit arról szól, hogy ezer euró felett azonosítani kell magadat, csak akkor teljesül az utalás, ha feltöltöd a személyes irataidat. (Pénzmosás megakadályozása miatt.)
 • Tibor
  @kiszamolo: ertem, koszonom, az adatfeltoltes mar megtortent, mivel rendszeresen utalgatok es egyszercsak kertek.
 • Kiszamolo
  Amint eléred az ezer eurót, azonnal kérik. Addig nem is teljesül a megbízás, csak várakozik.
 • Balazs
  sziasztok!
  nalam sajnos kiesik a TW mert azt mondtak hogy Mo-rol Mo-ra nem lehet hasznalni a szolgaltatast. En azert hasznalnam, hogy a meglévő EURt átváltsam HUF-ra.

  A currencynel azt mondtak, hoyg naluk lehetsges.

 • senkifia
  ovatosan, ha EUR-t utalsz akar belfoldi, akar kulfoldi EUR szamlara, annak siman lesz egy 30-50USD-nyi koltsege! Megfontolando Granit banknal nyitni egy forint szamlat es rautalni az EUR-t, mikor utoljara neztem, jobb volt a deviza veteli arfolyamuk, mint transferwise-nak.
 • balazs
  twnal nem fog menni nekem.
  currencynel kell utana nezni.
  raadasul most a khnal vagyok zero szamlacsomagba ami meg fog szunni…uh vagy raiffiba megyek vagy erstehez…szoval utana kell neznem, hogy ott mi ahleyzet ha forintra utalok eurot. de eddigf bankoknal csak rossz vetelt lattam 😀
  tudjatok hogy ezeknel a bankoknal hogy megy a dolog?
 • senkifia
  @balazs: napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/Euro/deviza/

  Persze, a deviza arfolyamra meg ratehet a bankod mindenfele koltseget…

 • balazs
  gondolom a bank mas arfolyamon veszi meg…