Vigyázz a Paypallal

2020-10-08
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Paypal nagyot kaszál a kereskedőkön, akik elfogadják a paypalos fizetést, de nagyot akar kaszálni a gyanútlan felhasználókon is, akik használják a paypalt.

Ennek módja a devizaváltással való trükközés.

Régebben a beállítások menü legaljára volt eldugva a pénzváltás beállítása, ahol senki nem találta meg, ezt megszüntette a paypal, most minden egyes vásárlásnál résen kell lenned, mert ha nem figyelsz, csúnyán ráfizetsz.

Régen így kellett átrakni a kártyás váltást, de akinek már az új felületet adja be, ott eltűnt ez a lehetőség. Ha új lett a dizájn, vigyázz, mert a régi beállításod is eltűnt, ahogy nekem is az új dizájnnal valószínűleg egy időben, visszaállította magát, már nem először, hogy mégis a Paypal váltsa a pénzt.)

(Update: ha új is a dizájn, a régit még eléred itt és át tudod rakni a fent leírt módon, hogy a kártyád váltsa a pénzt. Utána már csak minden vásárlásnál kell figyelned, nem szívat-e meg a Paypal.)

Itt vásároltam valamit paypallal:

Ezt  látod  fizetésnél  alapértelmezetten.  (Revolut  kártya  van mögötte, ezért akarta angol fontra váltani. Magyar bankkártyával azt láttad volna, hogy 1 HUF=0,003 USD.)

Így ennyit látsz, nem is gondolnád, hogy ezzel valamit tenned kellene. (Főleg, ha régen átállítottad, hogy ne a PayPal váltsa a pénzt. Csak az már sajnos nem él.)

Boldogan rányomsz a vásárlás gombra és nem is jössz rá, hogy lehúztak.

Ugyanis alapértelmezetten a paypal árfolyamán váltják neked a pénzt. Ami, hogy is fogalmazzak, nem túl kedvező a számodra.

Ezért MINDIG, MINDEN EGYES VÁSÁRLÁSNÁL nyomj a change linkre, ahol ez a kép fog fogadni:

Itt tedd át a pöttyöt az "Átváltás a kártyakibocsátón keresztül" lehetőségre majd nyomj egy elfogadást.

Vigyázz, ha újra vásárolsz percek múlva, megint át kell raknod. (Kivéve, ha sikerült átrakni állandó kártyás váltásra a fenti linken.)

Hogy mennyit fizettem a végén forintban a Paypal 6.267 Ft-ja helyett?

Ez bizony 5,4% különbség, százezer forintonként 5.400 Ft. Ennyiért már érdemes átrakni azt a pöttyöt minden egyes alkalommal.

Ha más kereskedőnél vásárolsz, lehet, hogy más lesz az első kép, de addig ne nyugodj meg és ne nyomj elfogadást, amíg át nem tetted a pénzváltást arra, hogy a kártyatársaság váltsa neked a pénzt.

Amíg ezt nem látod, ne nyugodj meg:

Ja és ezt a trükköt az Amazon is tudja ám, erről itt írtam régebben:

Az Amazon is vált neked, ha nem figyelsz

Ha ez kevés, a kínai webshopok is eljátsszák, de még magyar ATM-nél és üzletekben is megpróbálkoznak vele:

Mondj nemet a váltásra

Mindenki a javadat akarja, csak te ne add oda nekik. Légy résen mindig, ha pénzváltásról van szó.

Update 2: Megtaláltam az új dizájnál is a lehetőséget, ha lehet, még jobban eldugva:

Beállítások/kifizetések/automatikus kifizetések (megtekintés)/finanszirozási források kezelése. Itt átugrik a régi felületre, ami fent is be van linkelve.

 

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram