Az Amazon is vált neked, ha nem figyelsz

2016-11-22
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Annak örömére, hogy most már ingyen szállítással lehet bármit kérni a német Amazontól 39 euró feletti vásárlás esetén, ki is próbáltam a lehetőséget.

Nos, ott is ugyanabba a trükkbe futottam, mint a Paypal-nál: szívesen átváltják a vásárlásomat forintra, hogy ne a bankom fáradjon vele.

Hogy milyen árfolyamon, azt a legutolsó lépésig nem hajlandóak elárulni. Ha be van állítva a 1-click, akkor csak annyit írt ki kerekítve, hogy 1 HUF=0,00 EUR.

Kikapcsolva a 1-click-et és eljutva a legutolsó oldalra, kiderült, mennyi is az az árfolyam, amivel az Amazon számolni szeretett volna:

amazon2

Szerény 330 forintos euró árfolyamon váltotta volna a vásárlást, hogy a bankom ne fáradjon vele. (308,6 Ft volt egy euró középárfolyamon. Az Amazon 6,9%-os felárral váltotta volna nekem a pénzt...)

Kénytelen voltam azt hazudni, hogy eurós a kártyám, nem forintos (rájött a számából, hogy magyar kártyáról van szó), így megúsztam sokkal olcsóbban a vásárlást.

Azt talán mondanom sem kell, hogy legalább egy óráig kerestem, hol lehetne megtalálni az Amazon által használt devizaárfolyamokat. Sehol nem árulják el, néztem az amerikai és a német oldalon is mindenhol. A Google sem találta meg. Egyedül akkor szembesülsz vele, ha végigmész a rendelésen és a legutolsó klikkelésnél írja csak ki.

Már mindenhol ezzel próbálkoznak, hogy ha nem figyelsz oda, kegyetlenül lehúznak a váltással. Akár online vásárolsz, akár hagyományos boltban, akár ATM-ből veszel fel pénzt külföldön.

(Így húz le a Paypal: cikk itt és így húznak le a pénztáraknál: cikk itt)

Nagyon figyelj oda, bárhol vásárolsz, mert ezt a trükköt egyre többen eljátsszák. Inkább háromszor ellenőrizd, mennyit és milyen devizában számolnak fel.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram