Wise díjemelkedés

Elég jelentősen emelkedik a Wise utalásának költsége. Ha eddig eurót utaltál forint terhére, 0,58%-ot fizettél, ez 0,88%-ra nő. Ha amerikai dollárt utalsz, az 0,89%-os költséget fog jelenteni.

Ha nem forint a kiindulási alap, a növekedés nem számottevő. Euróból dollárt az eddigi 0,5% helyett 0,56%-ért tudsz majd utalni.

Erős a gyanúm, hogy ezzel hárítják át mostantól a 0,3%-os tranzakciós adót, amit tőlük is beszed a kormány néhány hónapja.

Ha eddig azért utaltál ki pénzt a Wise-ra, hogy ne a brókercéged váltsa 1%-on a forintodat euróra, akkor mostantól ez okafogyottá válhat, nem lesz érdemi különbség a pénzváltás-utalás költségében.

Share

33 hozzászólás

 • gertitorpee
  Gondolom, az aki a folyószámláját is náluk vezeti, mint én ezután is díjmentesen devizát utal 2 lépésben a meglévő egyenlegén:
  1 Átváltom a forintot euróra
  2. Elutalom az eurót egy másik eurós számlára ingyen

  A devizaváltásnak persze mindig is volt/lesz költsége, de ez egy szolgáltatás amiért minden szolgáltatónál fizetni kell.

 • Kojack
  Hát,ez szuper. 🙁
  Nyomorult tranzakciós adós, söralátétes komcsi banda.
 • Akiaki
  Az IBKR díjai: interactivebrokers.com/en/pricing/commissions-spot-currencies.php (0,002%)
  És hogy technikailag mennyire nehéz átváltani: interactivebrokers.com/images/web/ot-currency-conversion-cp.gif
 • ggg
  Én még nem kaptam értesítést, de nem is értem miért utalna valaki forintból euro számlára, ahelyett hogy előbb átváltaná az összeget. Egyébként pedig a Wise nyomja fel a magyar tolvaj kormányt. Milyen alapon szednek be belgiumi számlák után egyetlen fillér adót? Illetve ha a magyar tolvajbanda bankként kezeli a Wise-t, akkor a havi 150k ingyenes kp felvét miért nem fontos nekik, hogy amiatt is hisztizzenek? Hát nem a magyar emberek érdeke a legfontosabb? Tetűládák.
 • Belavoltam
  Akkor az egyetlen megoldas, ha a fizetes eleve a Wise HUF szamlara erkezik.
 • Takarékszámla
  OFF: Felröppent a hír, hogy a BNP Paribas eladja a magyarországi Cetelemet is. Arról valami infó, hogy hogyan érintheti ez a Cetelemnek az igen jó kis takarékszámláit, ahol a 6-havi vésztartalékot gyűjtöm? Ha megszüntetik a mostani jó kamatjaikat vagy a teljes takarékszámla konstrukciót, hová lenne érdemes átvinni a pénzt? Vagy nem szükséges hozzányúlni, a Cofidis is meg fogja tartani ezt a konstrukciót valószínűleg (ők a potenciális vevők).
  Gránithoz nem akarom, Tiborczéknak nem adom a pénzem, a MagNet-nek meg nem versenyképes a Cetelem-mel a látra szóló kamatajánlata. A bankok 0,01%-os kamatjáról meg ne is beszéljünk…
 • mark
  azért a minimum 2 dollárt ne felejtsük ki átváltásnál költségként hiába 0.002% a díj. (általad linkelt oldal alján írják)
 • Állatvédő
  Ráadásul a Wise már nem enged a KBC-nek utalni. Ügyfélszolgálattól semmit mondó válasz érkezik.
  Részletek a kiszámoló reddit csatornáján.
 • Nemo99
  Az 1-es lépésed díja ugyanúgy megnőtt kb 0.3%-al. A 2-es lépés ugyanúgy free maradt. Sajnos ugyanúgy érint téged is a dolog.

  Ha a tranzakciós illetéket harítanák át akkor a huf-huf utalás miért free továbbra is? (Abból fedezik esetleg hogy huf-ra nem fizetnek látraszóló kamatot?)

 • Csigaboly
  Volt Revolutom, de egy baki miatt tiltattam a kártyám, csak az account van meg. Sokat cikkezünk erről és a Wiseról. Én egyiket sem tartom egy megbízható intézménynek. Állandóan arra figyelni, hogy melyikre mekkora pénzt hogyan és mi módon utaljak. Ezek mellett még rengeteg kis apróság, nekem sok. A zsebes megoldás és hasonlók jól hangzanak. Egy problémás dolog esetén meg cseszekedhetek. Nem leszek milliárdos abból a különbségből amit egy OTP és Revolut között kimutatnánk, főleg amekkora forgalmat generálok.
 • IB felhasználó
  Az Interactive Brokers-en csak base currency-be tudsz váltani.
 • Mr.RTFM
  Fontos megjegyezni, hogy ez nalunk nem mukodik ebben a formaban, mert okos magyar szabalyozas. Ha megprobalod akkor kiirja, hogy “FX trade would expose account to currency leverage”
 • Éva
  Ha jól értem, ez nem érinti azon átváltást, hogy én feltöltöm Forinttal, és külföldön különféle pénznemekben (EUR, RSD, stb) vásárolok vele?
 • U1N
  De igen, mert a nap végén ugyanúgy lesz devizaváltási költség
 • Kiszamolo
  Nemo, pontosan.
 • Fry2G
  Kérdés az, hogy mikor lép életbe a díjemelés?! Találtam egy wise aloldalt ahol az EGT-n belüli országok esetében a türelmi időt 2 hónapban határozza meg. Ha ez igaz, akkor még van idő újrakalkulálni a dolgokat.
 • MVP
  “Én még nem kaptam értesítést, de nem is értem miért utalna valaki forintból euro számlára, ahelyett hogy előbb átváltaná az összeget.”

  Mert egyébként logikus, és intuitív az a gondolat, hogy az, hogy a Wise utalás közben váltja át, az ugyanannyiba kerül, mintha ugyanúgy a Wise-on belül előbb átváltom.

 • Kristóf
  Tipp: az Interactive Brokers nagyon alacsony spread-et alkalmaz, viszont van megbízásonként 2 USD fix díja, emiatt kb 1700 EUR-tól éri meg jobban mint a Revolut (ami a második legjobb amit ismerek). Persze itt attól függ hogy mi a havi kereted. Sokáig persze nem szabad Revolut számlán sok pénzt tartani és általában is nagyon óvatosan a Revoluttal.
 • almastaska
  Mi ez, hogy a wise nem enged a KBC-re utalni? Valaki homályosítson légyszi fel erről! A mútltkor nekem még ment. Mióta nem működik? Honnan tudjátok hogy nem működik?
 • Peti
  Linket tudnátok bedobni? Én csak ennyit kaptam tőlük:

  Our fees are increasing when you:
  Send money FROM EUR to any currency.
  Send money TO GBP from any currency.

 • törzsmókus
  én MagNet Banknál tartom a tartalékot lekötött betétben, viszonylag értelmes (bár nyilván nem államkötvény szintű) kamattal. Ha fel kell törni, egy periódusnyi kamatot buktam, és másnap a bankszámlámon a pénz (régebben azonnali feltörés is volt, nemtom mikor változott, egyszer hirtelen kellett pénz és meglepődve vakartam a fejem hogy nem azonnal jön a feltörés után)
 • törzsmókus
  reddit.com/r/kiszamolo
 • rrodnas
  Valoszinuleg emberi hiba, holnap ránézek.
 • Miki
  Azt azért tegyük hozzá, hogy a HUF-HUF és az EUR-EUR utalás ingyenes, az EUR-HUF váltás meg 0,57% a HUF-EUR meg 0,54%. Ha ez csak az utalásra fog vonatkozni akkor egy 2 lépcsős megoldással kikerülhető. 1. lépés: váltás, 2. lépés utalás.
 • rrodnas
  es mindeki mas, most mar ujra lehet beutalni eurot, bocsi!
 • gaborr
  Szerencsére lehet kedvezményt kapni, igaz sok pénzt kell hozzá pörgetni.
  wise.com/hu/monthly-volume-discount/

  Még így is sokkal olcsóbb, mint bármely magyar bank, az utalás sebességéről nem is beszélve (SEPA Instant).

 • Amg
  Az elöbb váltottam, a tegnapi Virág B. bejelentés miatt.
  HUF-ot EUR-ra
  Díja: 0.5370761911953485%
 • NGergő
  és az általad idézett szöveg alatt kaptál egy hatalmas zöld “Learn more” linket

  wise.com/help/articles/5fAUkrf0ra4vGSOV9qp8Iz/when-do-price-changes-apply-to-me

 • jobb kéz
  Talán ez is megérne Miklóstól egy bejegyzést: Revoluton keresztüli tőzsdézés háttere változik. Korábban mindenkinek saját DriveWealth (USA bróker) számlája volt saját védelemmel, ami a SIPC és 500e dollárig kárpótól a bróker csődje esetén. Ezentúl az összes felhasználónak a részvényei 1 számlán lesznek, amire összesen vonatkozik 1x az 500e dolláros védelem. Szóval innentől kezdve gyakorlatilag nincs védelem, mert nyilván az 500e dollár a teljes vagyonra elégtelen.
 • Rerev

  Ja, én is kaptam levelet. Okos húzás az már szentigaz. Ez és a kettősadóztatás már el is vette a kedvemet hogy ezzel játszak, marad a tbsz.
  Pedig a nem lekötött pénzemre pont jó volt elvileg védett részvénybe tenni. Ha nem hát nem.
 • attila
  Ezzel az emeléssel pont arra a szintre emelték a költséget amivel egy nagyobb utcai pénzváltó dolgozik.3 forinttal a középtől nagyobb összegnél kb. ennyi a költség, de lehet jobb is. Nekem ez már fáj, de céges számlára más ötletem nincs, revot cégre nem használnám, marad egyelőre a wise….
 • V
  milyen az a “védett részvény”?

  “Egyébként pedig a Wise nyomja fel a magyar tolvaj kormányt”
  ja, a Ryanair is megprobalta aztan egyszeruen visszadobta az Alkotmanybirosag mondvan hogy mar nem a hataskore. Szemelyi kultusz van kerem, az ilyenekrol csak a fonok donthet egyszemelyben!

  “Az Interactive Brokers-en csak base currency-be tudsz váltani.”

  csak annak van ez a limitacio aki a magyar szekhelyu IBCE-nel van

 • Akiaki
  > Az Interactive Brokers-en csak base currency-be tudsz váltani.
  > Fontos megjegyezni, hogy ez nalunk nem mukodik ebben a formaban, mert okos magyar szabalyozas. Ha megprobalod akkor kiirja, hogy “FX trade would expose account to currency leverage”

  Hmm, ezt nem tudtam. Mi a háttere ennek a korlátozásnak?

  > csak annak van ez a limitacio aki a magyar szekhelyu IBCE-nel van

  Kipróbáltam, és nálam működik bármilyen pénznembe való váltás, úgy ahogyan a fenti GIF-en is mutatja. Az ország, ahol elindítod a regisztrációt vagy a lakhelyed számít, hogy melyikhez kerülsz? Az előbbin lehet segíteni egy ingyenes Proton VPN-nel.

  > azért a minimum 2 dollárt ne felejtsük ki átváltásnál költségként hiába 0.002% a díj. (általad linkelt oldal alján írják)
  > emiatt kb 1700 EUR-tól éri meg jobban mint a Revolut

  Köszi a korrekciót!