Életbiztosítás: forradalmi változások

Három éve megkötöttük az egyesületi életbiztosítást, aminek mára lett 1700 tagja.

Azonban több igény felmerült a biztosítással kapcsolatban.

Az egyik, hogy sokan kevesellték a 20 milliós felső határt, többen szerettek volna ennél lényegesen nagyobb biztosítási összegeket. (Soknak tűnik a 20 millió forint haláleset vagy rokkantság esetén, de tulajdonképpen nem az. Ha a havi fizetésed 6-800 ezer forint, ez csak 2-3 éves fizetéseddel egyenértékű.Utána mi lesz a gyerekeiddel vagy veled, ha rokkantságról beszélünk?)

Másik kérés volt, hogy legyen biztosítás egyéb esetekre is. Ha valaki háromgyerekes apa vagy anya létére kerül táppénzre vagy kórházba, esetleg lesz rákos vagy kap szívinfarktust, akkor komolyabb biztosítási összegre van szüksége ezekre az esetekre is. Szerettek volna többen táppénz-kiegészítést és kórházi ápolási térítést is.

Volt akinek nincs gyereke vagy idős szülője, akit eltartana, ezért felesleges neki 20 milliós haláleseti biztosítás. Viszont szeretett volna biztosítást rokkantság, táppénz, műtét és egyéb esetekre.

Mások szerettek volna választható csomagokat.

Dobpergés.

Hatásszünet.

Függöny fel.

Reflektorok be.

Másfél év munka után megszületett a Kiszámoló Életbiztosítás 2.

Akár 40 milliós biztosítás akár havi 5.990 forinttért. (Egyesületi támogatással együtt számolva.)

A magasabb biztosítási díjat csak úgy lehetett elérni, hogy az NN biztosítónál is kötöttünk szerződést. Próbáltam az Uniqánál magasabb limiteket elérni, de nem engedték. (Egyébként az NN sem volt hajlandó 20 milliónál többet adni.)

Most lett 4-4 csomag a két biztosítónál, mindenki választhat egyet-egyet a két biztosító ajánlatából.

Mindenkinek kellene mindkét biztosítónál választani egy-egy csomagot. Ha nem szeretnél többet fizetni, mint most, a B és E csomag együtt olcsóbb is, mint az eddigi. Vagy a B és F alig drágább, viszont 40 milliós. Persze nincs benne pár dolog, ami a mostaniban igen, de hát ezért olcsóbb vagy add nagyobb haláleseti kártérítést. Ha te semmiképpen nem vagy hajlandó választani az NN-től, nem tudok veled mit csinálni, viszont a többség érdekében mégis megtehetnéd. (Az egyesületnek akkor is kell levelet küldened.)

Update 2: Elnézést kérek, de nem hiszem el, hogy ekkora kihívás és probléma sokaknak egy ilyen dolog. Direkt azért van mindkét biztosítónál 1.500 meg 2.700 forintos csomag, hogy akinek anyagi gondjai vannak, ő akár kevesebbet is fizessen, mint eddig. Kinyomtatni három nyomtatványt meg kitölteni egy űrlapot bőven számolva is 20 perc. Viszont egy csomóan problémáznak, hogy ő csak Uniqát akar, ő csak NN-t akar, ő csak később akar dönteni, ő most nem ér rá nyomtatni. Tényleg ekkora gond ez háromévente?!

Próbáljuk meg felfogni, hogy havonta 1700 ember adatait kell feldolgozni, megnézni, hogy fizetett-e, hogy pontosan annyit fizetett-e, nem utalt-e kétszer, ugyanazt a csomagot írta-e a biztosítónak, mint az egyesületnek és a végén melyiket fizette be és a többi. Ez a sok kavarás nélkül is embertelen feladat. Vannak jogi dolgok is, se én, se a biztosítók nem azért íratnak alá annyi papírt, mert unatkoznak. Hanem mert kell. Kérek mindenkit, vegyen már erőt magán és ha nincs kizáró ok (elmúltál 55 éves, azóta beteg lettél, stb. ) egyszer áldozzon rá 20 percet háromévente, hogy megtegyen ennyit, ha már fillérekért van neki biztosítása. Köszönöm előre is az együttműködést.

Azonban dolgod is lesz, el kell küldened három levelet és ki kell töltened egy online űrlapot. (Ez azoknak szól, akik már most is tagok és van biztosításuk is. Ha neked még nincs biztosításod nálunk, menj az eletbiztositas.kiszamolo.hu oldalra és csinálj mindent úgy, ahogy ott le van írva. Nézd meg a csoportos.kiszamolo.hu oldalt is, ott az NN tájékoztatóját találod.)

Első lépésként válassz magadnak egy-egy csomagot. Az Uniqa biztosításainak betűjelei A, B, C, D, az NN betűjelei E, F, G, H.

Jól fontold meg a választást. Kattints erre az oldalra: https://eletbiztositas.kiszamolo.hu/elerheto-biztositasi-csomagok/

(Az egyéb dokumentumokat, mint feltételek és egyebek, itt találod. Olvasd el őket.)

Update: Rolandnak hála itt találsz egy excel táblát, ahol az összes választási lehetőség fel van sorolva, díjakkal és biztosítási összegekkel. Ez segít dönteni.)

Miután megvan a két választott csomagod, töltsd ki ezt az online űrlapot.

Figyelj oda, hogy úgy tagold az adatfelvitelt, ahogy kérik. Ez a biztosítónak kell, így rögzít fel téged. Főleg a cím beírására figyelj. A számítógépes feldolgozás miatt van ilyen lehetetlenül tördelve.

Ezután nyomtasd ki ezt az oldalt, az első oldalt már egyszer beküldted, a második viszont új. Ezt a második oldalt töltsd ki, (tagsági szám is kell!) írd alá és küldd el az egyesületnek. (Az első oldalt értelemszerűen felesleges, hiszen azt már egyszer beküldted.)

Kiszámoló Egyesület

2041 Budaörs

Postafiók 385

Továbbra se küldd ajánlottan!!!!!!

Most az Uniqának írsz egy levelet, kivéve, ha maradsz az eddigi csomagban, ami most az A jelű. Tehát ha az Uniqánál maradsz az eddigi csomagban, akkor az Uniqának nem kell írnod. Ha másik csomagot választasz, csak akkor.

Nyomtasd ki ezt a nyomtatványt. (Elvileg géppel is kitölthető)

A biztosítotti nyilatkozatot is mindenkinek ki kell töltenie, ha változik a csomag!!!

Figyelj oda, hogy az első oldalon jó nagy “X”-szel jelöld be, melyik csomagot választottad.

Arra is figyelj, hogy minden, de minden helyen aláírj minden lapot, ahol kell.

Ha az A vagy B csomagot választod, nem kell egészségügyi nyilatkozat.

Ha a C vagy D csomagot, akkor viszont kell az egészségügyi nyilatkozat újra. Ekkor írd rá ennek is a jobb felső sarkába, hogy “CSOMAGVÁLASZTÁS” és a tagszámodat. (Ez azért kell, mert egyébként nem tudják, hogy új jelentkező vagy, vagy régi, aki csomagot választ.)

Haláleseti kedvezményezetti űrlap akkor kell csak, ha szeretnél most új kedvezményezettet megadni. Egyébként ne csinálj vele semmit, a régi marad érvényben. (Tipp: másold le magadnak, hogy neked is legyen egy másolat, mert a biztosító nem fogja visszaküldeni.)

Tehát: az első három oldalt MINDENKINEK ki kell töltenie, aki csomagot vált. A következő egészségügyi nyilatkozatot csak annak, aki a C vagy D csomagot választja és ő írja rá arra a lapra, hogy “CSOMAGVÁLASZTÁS” a jobb felső sarokba.

Ezután ezt a levelet küldd el a már ismert címre:

Uniqa Biztosító

Csuk Corina r. “Kiszámoló”

1134 Budapest,

Róbert Károly krt. 70-74.

Már csak az NN-nek kell egy levelet írnod.

Ezt a nyomtatványt nyisd meg és ha lehet, géppel töltsd ki és utána nyomtasd ki. (Ha nem megy, akkor tollal.) Itt is minden, de minden kérdésre válaszolj és mindenhol írd alá. Itt is másold le magadnak a haláleseti kedvezményezetti nyilatkozatot, hogy meglegyen.

Ezt küldd el az alábbi címre:

NN Biztosító 1364 Budapest, Pf. 247 címére, a borítékon feltüntetve, hogy KISZÁMOLÓ EGYESÜLET 

Már majdnem készen vagy.

Ezen az űrlapon jelezd, hogy ezt a cikket olvastad, hogy feleslegesen ne keressünk ezügyben e-mailben vagy telefonon.

Mivel január elsejétől indulunk, minél hamarabb kellene küldened a leveleket, hogy a biztosító el tudja bírálni a jelentkezésed. Mivel decemberben már az új díjat kell fizetned, még novemberben el kellene ezt intézni.

Novemberben még a régi díjat kell utalni, viszont decemberben már az újat januárra. Ezért ne felejtsd el visszamondani a jelenlegi fizetési megbízásodat és beállítani az újat.

A pontos utalnivalót és közleményt majd e-mailben küldjük el a biztosító visszajelzésével együtt.

(Az egyesületi támogatást kivettük a havi díjból, mert nem volt értelme eleve hozzáadni, hiszen úgysem lesz kerek a szám. Azt is majd külön kell utalni, de erről is bővebben az e-mailben.)

Share

300 hozzászólás

 • Tomikaaa
  Miki! Lassan egy honapja kitoltottem az egyesuleti jelentkezest es elkuldtem a biztositonak amit kell. Egyikrol sem tudok semmit, hogy hol tart, pedig a biztositonak még orvosi leletet is csatoltam egy mutetemrol. Mi tevo legyek? Koszi
 • YNot
  Kedves Miklós!
  Ha csak december elején tudok foglalkozni ezzel, akkor el leszek késve?
  A mostani 5000 ft helyett beállítsak-e mást addig is?
  Köszönöm.
 • Kiszamolo
  Ynot, jó lenne novemberben. Nem a nagy sietség miatt, csak így is szép meló lesz lezongorázni az átállást.

  Ha nem választasz új csomagot, ne küldj más összeget, mert akkor abból lesz a kavarodás.

 • jami
  A D egyedülállók szingliknek van? A ttöbbinek nincs alcíme, ez így, péntek este, engem összezavart 😀
 • Kiszamolo
  jami, ha megfigyeled, ott kicsi a haláleseti biztosítás, viszont jó a többi. Olyanoknak előnyös, akiknek nincs gyerekük, viszont magukra gondolnának.
 • jami
  ok, erre jutottam aztán. Viszont egybe rakom majd a 2 táblát magamnak, nekem így külön nézve már kersztben vannak a szemeim :DD
 • Kiszamolo
  JAmi, egyszerű, mint a faék.

  Uniqa A: ez van most.
  B: csak 20 élet és 20 rokkantság olcsón.
  C: Mindent bele
  D: ha nem kell nagy haláleseti.

  Az NN-nél nagyjából ugyanez a logika.

 • RegElek
  Köszönjük a belefektetett munkát és a lehetőséget!

  Kérdés:

  Uniqa nyomtatvány, “Egészségi nyilatkozat” lap, “A szerződő neve”. Ugyan az vonatkozik rá, mint a haláleseti nyilatkozatra? (Kiszámoló Egyesület, kötvényszám 4749653)

 • Kiszamolo
  Kötvényszám nem kell, egyébként igen.
 • Karl
  Akkor az NN-nél kötelező kötni valamelyiket?
 • Hasszan
  Nem írtál határidőt a feladathoz.
  A jelenlegi leterheltségeim mellett ezt a döntést és tevékenységi listát a téli szünetre tudom vállalni. Az elég?
 • Érdeklődő
  Nekem már eddig is volt itt életbiztosításom. Most a páromnak is szeretnénk kötni, ő 26 éves és annyi EÜ problémája van, hogy egyik szemére csak fényeket lát, a másik szemére 30%-on lát (szemüveggel 50%). Van esélye, hogy mindkét biztositó köt rá biztositást ? Akár a legkisebb csomagot ?
 • Kiszamolo
  Karl, nem mondhatom, hogy kötelező, de ennyit megtehetnél a közért.
 • Kiszamolo
  Novemberben kellene.

  Kb. 20 perc munka.

 • Kiszamolo
  Érdeklődő, ezt nem tudom. Elküldi a jelentkezését és majd a biztosítók megmondják. Vak és gyengénlátó nem szokott átmenni, nem tudom, ez annak minősül-e.
 • Kekegabor
  Köszönjük, ahogy számolgatom, jobb lett! Nekem közben változott a lakcímem, ilyenkor mi a teendő? Köszi a választ
 • Hasszan
  OK, mégis ott van a határidő, nem voltam elég figyelmes, bocs.
  Majd lemérem mennyi, és megírom, megcsinálom akkor valami helyett….
 • Kiszamolo
  Kekegábor, mivel úgyis írsz az Uniqának is, az új címedet írod bele és kész. Ezzel adatbejelentés letudva.
 • Kiszamolo
  Hasszan, egy adatrögzítés online, 1+3+7 oldal kinyomtatása és kitöltése és ennyi.

  Jó, a postára adás nincs benne, de csak esik útba egy posta vagy postaláda.

 • furmint
  A “köz érdekében” itt azt jelenti, hogy az NN felé is hasonló létszámú élő szerződést “vállalt” az egyesület, és emiatt kell mindenképpen levelezni? A Uniqa “A” nekem továbbra is megfelelne, és ugyan nem vág földhöz az NN-es legkisebb mellé kiegészítésnek, csak érteni szeretném a hátterét.

  (Nagyon zárójeles megjegyzés: Esetleg ha úgy is lehet kombinálni, hogy az NN-est más családtagra kötnénk, akkor akár még drágábbat is választanék. Bocsánat, ennyi opció esetén szükségszerűen beindul a variálás, kitartást a lebonyolításhoz.)

 • Tomikaaa
  Visszacsatolva a fentebbi kerdeseimhez:

  A tagfelvetelt gondolom nem kell ujrapostazzam csak a biztositos papirokat?!

  (Bar oszinten szolvan kicsit aggaszto, hogy a vakvilagba elpostaztam a leletem egy ismeretlennek a leiras szerint es bakkfitty nem volt a reakciojuk.)

 • Bálint
  Bármely okú keresőképtelenségnél már örültem, hogy a veszélyeztetett terhesség miatti táppénzkiegészítésre is jó lesz, amíg el nem olvastam a feltételeket, miszerint a szüléssel kapcsolatos esemény nem tartozik bele a biztosításba.

  Egyébként köszi, valószínű kötünk két személyre.

 • Attila
  Kedves Miklós! Köszönjük a fáradozásod!
  Kérdésem lenne, hogy kórházi napi térítést, mûtéti térítést, stb., térít-e a biztosító, ha külföldön élek? Tehát ha külföldön lesz beteg az ember és ott kezelik. ( Magyarországi állandó lakcímem van.)
 • Családfő
  Szuper, köszönjük!

  Megyek, kitalálom, hogy miben tervezem meghalni – és kiszámolom hozzá a legjobb kombót.

  Menni fognak időben a levelek.

 • Kiszamolo
  Attila, nem. Ha kulfoldon élsz, felesleges, ne kérd.
 • Kiszamolo
  Furmint, az ok az, hogy a biztosítók megijednek attól, ha egy nagy tömeg egy része köt csak biztosítást, mert akkor azok fognak, akiknél nagyobb a kár lehetősége. Ezért ragaszkodnak a 100%-hoz, ellenkező esetben nagyobb a díj.
 • Attila
  Miklós, köszönöm. És kritikus betegségre, illetve maradandó egészségkárosodásra fizet a biztosító, ha valaki külföldön él?
 • Svájci
  Olvasva a részletes leírást, a kórházi rész alól jól ki tud bújni az NN. Eleve 3 hónap kizárással indít, majd pl. ha a kórházi kezelés oka kivizsgálás, már nem is fizetnek. Azért lehet olyan kivizsgálás ami elhúzódik.
 • Adócsaló vállalkozó
  Amúgy az NN-el mi a baj?
  Nyilván azon túl, hogy ügynökfelvételnél nem győződnek meg a választottak tisztességéről, és így az embereik 99%-a átveri a népet. De ha azt az 1%-ot kifogom, akkor mi gond?
 • jami
  Nekem az NN-ben a 32 betegséges a szimpi; viszont a C-ben már ott van minden, ami kell – azaz nekem az elég. De, ha jól értem, mindenkinek legyen mindkét helyen?
 • pik
  Jól értem ugye, csak az Uniqa-s vagy csak NN-es biztosítást nem elég választani, mind a kettőtől kötelező, ugye? Enélkül nem fog tudni tovább menni?
 • CsaBIKA
  Valaki nem csinált véletlenül a 8 bitztíből egy mix-táblát, ahol mind a 24 opció összegezve van egymás alatt?
 • MW
  Hello!
  nagyon köszönjük a sok munkát, megpróbáltam összerakni, nekem elég fontos a súlyos beteséges rész, viszont ha a 2m-s térítést benne akarom hagyni, akkor mindenképpen többe fog kerülni, ugye? Ezt jól látom? Köszi!
 • Adrienn
  OFF

  Sziasztok!

  Bocsi, hogy ide írok, nem találtam erről infót máshol és épp aktuális lenne nekem a dolog:
  Jól látom és értelmezem, hogy a nov. 4. óta hatályos hirdetmény alapján államkincstárból kiutalás minden természetes személy (nem csak saját) számlájára ingyenes?
  Tud erről valaki valamit?

  Köszi előre is 🙂

 • Copywriter
  Na most volt az a dolog a túlsúlyos ügyfelekkel. Ők még mindig ki vannak zárva, míg le nem fogynak?
 • Györgyi
  Tudtok olyan biztosítást hasonló fizetési arányokkal (6000 Ft körüli havi cserébe 20 millió), ami mindenféle tartós keresőképtelenség esetén fizet, nem csak balesetre? Akkor is például, ha azért nem tudok dolgozni, mert nagyon öreg vagyok?
 • Kiszamolo
  Copy, igen, a feltételek nem változtak.
 • Kiszamolo
  Pik, egy-egy kellene.
 • Kicsipasi
  Olvasva az Uniqua C és D csomag utolsó sorát: Bármely okú keresőképtelenség időszakára szóló napi térítés: 10 ezer Ft. A csomagok éves díja 84 illetve 53 ezer forint. Itt nem szükséges hogy munkanélkülivé válásig jussak el, elég ha ledönt egy influenza vagy egy sima megfázás egy hétre, és az már 50 ezer Ft térítés. Ha ezt eljátszom évente egyszer (ami abszolút reális forgatókönyv szerintem kisgyerekes apukaként aki hazahoz mindent az oviból) akkor már alig fizetek valamit a biztosítónak… ezért cserébe jó eséllyel 2-3 év után kipenderítenek a csomagból? Ha igen, akkor minek kötöm meg a csomagot, ha nem azért hogy éljek vele?
 • Tomikaaa
  Velem mi lesz??! :(( 😀
 • Dixhorn
  Én is tervezem jövőre a külföldre költözést, halálra betegségre fizet akkor is?

  Köszi az infot

 • Kiszamolo
  Halálra, rokkatságra fizet külföldön is, műtétre, táppénzre nem.
 • Svájci
  Kérdés: Mi a különbség az NN eseténben a “kiegészítő biztosítási fedezet” és a “csoportos kiegészítő biztosítási fedezet” között.
 • Kiszamolo
  kicsipasi, olvasd el figyelmesen, van 7 napos önrész. Ha te 5 napig vagy beteg, akkor arra nem fizetnek.

  Plusz orvosi igazolás is kell és a többi.

 • Kiszamolo
  Szerintem semmi, de írd le, hol találtad őket.
 • Svájci
  Kiszamolo,
  az NN táblázatában :
  Rokkantságra szóló csoportos kiegészítő biztosítási fedezet
  Műtéti költségekre szóló kiegészítő biztosítási fedezet
 • tré
  Miklós!
  Én anno az igényfelmérésnél csak egy olyan minit szerettem volna, ami most az NN-E csomag. Nem lehetne csak azt kötni? Azt megkötnénk mindkettőnkre (két új szerződés).
  Kösz a választ!
  Vica
 • Vera
  Kedves Miklós!

  Köszönjük szépen a munkádat, nagyon jó ez az újítás!

  Viszont nekem van egy gondom: elkezdtem olvasni az Uniqa feltételeit, és ez van benne: GYED/GYES alatt ill. akinek a foglakoztatása nem éri el a 30 órát hetente, nem lehet biztosított…. Nálam ez az eset áll fenn (konkrétan már éppen a GYES is lejárt, most már munkanélküli vagyok). Tehát akkor most nem tudok átállni az új rendszerre? Ha nem, akkor van teendőm, vagy automatikusan megszűnik az előző biztosítás?

  (Amikor az első biztosítást kötöttem, már akkor is GYED-en voltam, de akkor azt írtad, hogy ebben az esetben is beléphetek és biztosított leszek, az ÁSZF idevonatkozó pontja nem érvényes a Kiszámoló Egyesület esetében.)

 • Lala
  Most tervezek felvenni egy méretesebb hitelt és ugyan arra megkérem a törlesztési biztosítást, de gondolkodom egy komolyabb életbiztosításon is. Be lehet ebbe a kiszámolósba most is szállni vagy csak meglevőknek szól ez a bővítés?
 • Cluster
  Gondolom ha az a-t választom az is új szerződésnek minősül? És nem is jogfolytonos. Szal ha pont most lesz vlmi komolyabb baj, akkor az új már nem fog fizetni. Jól gondolom?