200 ezer hozzászólás

Bő 11 évet kellett várni, de csak meglett a kétszázezredik hozzászólás. 🙂

lcs10 lett a szerencsés, április másodikán reggel írta az ünnepi hozzászólást.

Posztonként átlagosan kicsit több, mint 78 hozzászólás született, így értük el a mostani hozzászólás-számot.

A százezredik hozzászólás 2017 novemberében lett meg.

Megvan a százezredik

 

Share

82 hozzászólás

 • Belavoltam
  Erdekelnek a tovabbi reszletek is. Hogyan tovabb?
 • Belavoltam
  Igazad van. Lehet, hogy csak azert latom soteten a jovot, mert a nemetek, spanyolok, stb. eleg sotet idoszakait csak tankonyvekbol ismerem, mig ezt a narancssarga metelyt testkozelbol 12 eve, es letargiat okoz, hogy min. 4 evig meg ugyanez lesz, csak meg rosszabban. Ha csak a koleszterin vagy valami mas el nem viszi a trottyost.

  Isten kezebe teszem a dolgot. Most ugy erzem magam, mint Jeremias Jeruzsalem pusztulasa utan. De 4 v. 5 ev sok ido, remelem, addigra az Ur regen letorli a kepemrol a banatot.

 • Nagy Vonalakban
  Mikor kérdezik külföldön, hogy verajufrom,
  már vagy nyolc éve azt mondom, hogy budapesti vagyok.

  Ilyenkor felderül az arcuk, ahh, Budapest, az csodálatos…

  És tényleg az…vannak itt ebben az országban csodálatos helyek, nagyszerű emberek és közösségek…csak meg kell találni…és erősíteni egymást…

  Nem hagyhatjuk itt ezt az országot a némethszilárdoknak és a bayerzsótiknak…egyszer végük lesz, egyszer vége lesz…

  Persze aki menni akar az menjen…őket is megértem.

 • Utolsó csepp
  Köszönöm Miklós a munkádat! Nekem sokat segítettél!
  A tegnapi nap margójára: Átütemezem a befektetési terveimet felkészülve a kivándorlásra a párommal.

  Orvosnak tanulok.. meg van egy kis időm megtervezni mielőtt végzek.
  Számításba kell venni a gyerekemnek milyen jövőt szeretnék.
  Viszont Ausztriából is nyomon fogom követni munkásságod!

 • Z
  csak egy gyors protip: az hogy régen se volt túl magas a nyugdíj/fizetés/gyes/akármi, semmire nem érv.

  Nagyon sokszor látom, semmire nem magyarázat. Most most van.

 • lcs10
  Juppíí juppííí mit nyertem? 😀
 • jami
  Egyébként igen, normál esetben mindegy. Ahol működnek a fékek-ellensúlyok ott kb csak az átlalános műveltség miatt tudják a népek a politikusaik nevét.
  Az egyik gyerekem volt nemrég Erasmussal kint, azzal jött haza, h anya, ott nincsenek politikai plakátok nemhogy mindenhol, de sehol. Nálunk az utolsó kisgyerek is tudja, ki a miniszterelnök, mert a csapból is folyik. Min. kétszer, és ijesztget mindenféle mumussal. És aktív időszakában naponta képes olyan tv-t hozni, ami másnap reggeltől már megváltoztatja az életünk.
  Öngondoskodás, ne vicceljetek már. A magánnyugdíjpénztári pénzeket simán, ijesztgetéssel elolvasztották. A jegybank úgy emel alapkamatot, ahogy egy hisztis nő hajszínt változtat: ötletszerűen. Mostanra már se monetáris, se fiskális politika nincs, csak random bemondások péntek reggel.
  A kormányhű közgazdászok is csak a fejüket fogják jó ideje…
 • Kiszamolo
  Dicsőséget és a neved fennamarad az idők végezetéig. 🙂
 • QTT

  Én sem értem a nagy meglepődést. Nekem végig annyi volt csak a kérdés, hogy meglesz-e a 2/3, vagy sem. (hozzáteszem mivel nincs normális ellenzék, így meg főleg nem annyira meglepő még a 2/3 sem)

  Az is fals gondolat, hogy na majd most kiábrándulnak a hívek, mert jön az infláció és a megszorítások és majd jól megérzik a bőrükön. Aha! Eddig is mérhetetlenül sok olyan stabil fidesz szavazó volt, akik tél végére úgy kaparták össze a tüzelőt a kályhába, vagy épp 2 állást nyomnak, hogy csak kicsit kelljen sakkozni a hónap végére. Na ők már évek óta érzik a bőrükön, mégis stabil szavazók.
  Nem baj, ha nincs mivel fűteni, de megvéd Viktor minket a migráncstól, a nemátalakítástól és a magyar gyerekeket sem kell a háborúba küldeni. Kb így gondolkodnak sokan.

 • Igazmondó
  a véleményed beledobhattad te is a szürke ládába, csak mi többen vagyunk, és a demokrácia szabályai szerint A TÖBBSÉG DÖNT.

  A gond az, hogy a kormány, visszaélve a hatalmával és megcsúfolva a demokráciát, évi 300-400 milliárdból terjeszti a saját propagandáját, míg az ellenzék kapott egyszer 360 milliót ugyanerre.

  A köztévé rosszabb és nagyobb se××nyaló, mint volt a kommunizmusban. Négyévente öt percet kap mindenki, aki nem fideszes. Mindezt évi 128 milliárd forintból az adófizetők pénzéből. Szintén az adófizetők tartják el a Tv2-t, az origot, az indexet és az összes többit.

  A kormány úgy szabta át a választást és a választókörzeteket is, hogy ő nyerjen.

  Ha nem szabta volna át, az elmúlt két választáson nem hogy kétharmada nem lett volna, de valószínűleg bukott is volna a második fordulóban. Na ezért nincs második forduló, mióta a fidesz van.

  Ez így nem demokrácia, hanem annak a megcsúfolása.

  A kommunista diktatúrában is volt négyévente szavazás, hogy a látszat meglegyen. Sőt, Kínában és Oroszországban és minden más diktatúrában is mindig van szavazás, ezzel akarja magát legitimálni a hatalom.

  Hát ez a baj.

  Ha a fidesz egy korrekt választáson, korrekt feltételek mellett nyert volna, senkinek nem lenne egy rossz szava sem.

 • Whalaky

  Én is fidesz győzelemre számítottam, de nem ekkorára.

  Plusz ez volt a nagy ígéret, hogy az ellenzék majd jól összefog, mert anélkül esélytelen nyerniük. Hát így még nagyobb lett a bukta.

  Közben meg az embereknek évről évre, ciklusról ciklusra nyirbaljak a jogaikat, építik le a demokráciát.

  Teljesen kiábrándultam, semmi pozitívat nem látok a jövőre nézve.

  Szeretem Magyarországot, szeretek itt élni, szeretek magyarul beszélni, de nagyon úgy érzem, hogy az egyetlen kiút, ha elköltözök, még mielőtt túl késő lenne, és már nem engednek.

  Valószínűleg abszurdnak hangzik ez a scenario (hogy visszajön a vasfüggöny, vagy vmi hasonló), de hány olyan dolog történt az elmúlt 12 évben amiről mindenki azt gondolta, hogy abszurd, és soha nem történhet meg?

  Mindig van lejjebb, és nem látom a végét.

 • jami

  A meglepődés a hótsima 2/3-nak szól. (És részemről még a mi hasznák bejutásának.)

  Ha ennyire egyértelműen ez az erős többség vonzódása és ennyire mindegy mit csinálnak, csak ne féljünk annyira; akkor azt érzem, hogy ahogy én élek, ahogy és amire nevelem a gyerekeim – az egy teljesen más valóságba illik. Vagy eleve nem is létezik az én valóságom. Egyáltalán nem keresek az ellenzékben felelőst, hibákat – voltak, de nem azon múlt. Azon pár százalék múlt volna.

 • BlaZember
  @Hercegnő “Csak sajnàlom azt, akinek az rontja el a napját, hogy ki nyert/veszített a vàlasztàson.”

  _Ilyen helyzetben_ csak annak nem rontja el a kedvét a kialakult helyzet, aki nem veszi a fáradságot végiggondolni, hogy mi történt és történik. Ez kb az ország 3/4-e. Akinek mindegy, hogy jogállamban, demokráciában vagy egy autoriter rezsimben nő fel a gyereke egy gazdaságilag masszívan leszakadó, és morálisan a béka feneke alá került társadalomban. Vasárnap este Magyarország alkotmányozó többséggel újraválasztott, minden szavát előre eltervező, és céllal kimondó “szerény” miniszterelnöke gúnyos megjegyzéssel, mosolyogva az ellenfelének nevezte egy háború alatt álló ország elnökét, amit a kedves “nem agymosott” egybegyűltek ovációval fogadtak. Én azt sajnálom, hogy ez nem rontja el tömegeknek minimum egy napját. Nem buborékban élünk, és mindennek van, lesz következménye.

 • krilin
  “Nem tehetek arról, hogy magyarnak születtem, viszont szégyelljék magukat azok, aki ezt a helyzetet okozzák. ”

  Így.

  Német, török, vietnámi, USA, brazil emberekkel beszélgettem sokat az elmúlt években. Magyarország csodás hely, az emberek kedvesek, törődőek, szomorú hogy ilyen vezetőink vannak, jobbat érdemelnénk. Csak ugye a “hírünket a világban” észrevesszük, mert azon lehet siránkozni, a jón meg nem.

  Az elköltözés persze a legegyszerűbb megoldás, mert akkor nem kell dolgozni a következő négy évben hogy valaha egy élhető hely legyen ez az ország… szüleim nem szívlelték az előző rendszert, ők se voltak a rendszer kedvencei, én mégis itt vagyok, mert nem az érdekelte őket, hogy épp mi folyik fent, hogy jár-e csok meg adóvisszatérítés, hanem _szerettek volna gyereket_. OK, 80-as években születtem, legalább már látszott a dolog vége, de az nem, hogy mi lesz utána.

 • ph4tm4n
  A kadari rendszert azert elte tul az ertelmiseg/“polgari kozeposztalynak” nevezheto szegmens mert egesz egyszeruen nem lehetett elmenni.

  Tevedes, hogy a proletardiktatura a munkasosztaly hatan epitette a joletet, pontosan a magasan kepzett ertelmiseg szivott a legnagyobbat akiket a foiskola/egyetem elvegzese utan egesz egyszeruen kirendelt az allam dolgozni oda ahol eppen szukseg volt rajuk mindezt pusztan egy minimalisan tobb juttatasert, mint amit az egybites szalagmunkas a gyartosoron kapott.

  A kozszolgaltatasok altalanosan kielegito szinvonala az eroteljes ujraelosztasnak volt koszonheto, de ehhez oriasi szukseg volt a magasabb hozzaadott erteket termelo reteg kiszipolyozasara.

  A problema ma ott van, hogy a 21. sz-i EU-ban gyorsan es egyszeruen le lehet lepni es polgari ertelmiseg nelkul nem mukodik egy tarsadalom, az csupan a totalisan versenykeptelen feudalizmushoz vezet.

 • Bjozef

  Kár így cifrázni, tanulatlan ostoba bunkó a vidék nagy része, tudom, látom, itt élek én is… A nyuggerek eleve menthetetlenek, m1+megyei hírlap és már ki is lugozták a maradék agyát, SEMMIT nem tudsz neki megmagyarázni mert bemondta a tévé meg megírta az újság. A fejlettebb változat amelyik már megtudja nyitni az origót és társait, szintén menthetetlen, ráadásul ez a leghangosabb a tirpákok között élőben és online is. Következő fokozat amelyik már megtudja nyitni a kremlin.ru-t és googlifordítóval el tudja olvasni, ezek maguk a vidék bölcsei… vicces, de ezek között akad pár igazán jó szakember, precíz, pontos, minden klappol, de amúgy egy emberi hulladék, ezért sem szerencsés a szakképzést általános műveltség nélküli irányba vinni. Az egyéb pénzel kitömött réteg a legcsekélyebb ezek csak a lóvét nézik, az se érdekli mi a neve az országnak..
  Folyt.
 • Bjozef
  Folyt:
  Én már 4/5-re készületem, a vidék ugye teljesen agyhalott és Pesten is több kerületben gondoltam kormánypárti győzelmet, ott azért még szerencsére van egy kis tartalék a fejekben…
  Nem is lesz itt évtizedekig semmi változás, a fidess kíméletlen pontossággal végzi a dolgát és látható, hogy a vidékre van kihegyezve, ellenségkép(szomszéd tehene..), pár szavas jelmondatok (többet nem ért meg..), hazudni ahol érdekük(nem érdekli az igazság..) Ennyi! Ha nem találsz olyan ellenzéket, aki ugyanígy lemegy kutyába, akkor itt mindig ez lesz az eredmény. Jött az ellenzék itt kerekasztalbeszélgetni, atya isten.. ezekkel? A helyi polgi disznót vágott, elmondta, hogy baloldal-háború-gyurcsány-buzik 3 mondatba és kész, 70% ment a fideszre.. Ráadásul nálunk volt a Bödőcs féle ollókezű (vigh lászló) aki tényleg egy értelmes mondatot nem tud elmondani, komolyan érdemes YT-on megnézni…
 • N
  Szia Miklos,

  Kerdezni szeretnek vagy konzultaciot kerni, amelyik neked mukodik. Probaltalak twitteren is elerni sikertelenul. Van lehetoseg elerni teged valahogy? Koszonom

 • Kiszamolo
  e-mail? 🙂
 • jami

  Jelenleg csak látszat demokrácia van, ami igazából autokrácia.
  Nem, nem a többség döntött, csak szeretik elhitetni. Erőszakkal és mindenféle egyeztetés nélkül átrajzolt körzetek, NULLA miniszterelnök-jelölti vita, az ötre (már nem is követem) felhizlalt közmédia csak és kizárólag kormánypropagandára használata, nem kampánypénz adóforintok aránytalan mértékű annak használata stb. NEM DEMOKRATIKUS.
  Nem vagyok fiatal, épp ezért még emlékszem, amikor MINDEN nagyobb pártnak volt x ideje választások előtt. Voltak moderált (!) többpárti vitaműsorok. Szóval a rendszerváltás után még egy ideig volt demokrácia. Már nincs…

  A szocializmusban is voltak választások. Ja, 1 pártra lehetett szavazni…

 • Adrienn
  Azert szerintem _ennyire_ nem tragikus es fekete-feher a helyzet, hogy videken mindenki agyhalott.

  Azert a legtobb valasztokeruletben ha mondjuk az egyeni jelolteket nezzuk, ilyen 45-60% kozotti eredmennyel nyert a fidesz. Es az egyesult ellenzek kapott mondjuk 35-40%ot, a tobbi 10-15% megosztva a tobbiek. Ahol az ellenzek nyert, ott forditva.

  Tehat ez nem ugy nez ki, hogy videken MINDENKI a fideszre szavazott, Budapesten meg MINDENKI az ellenzekre. Ez kb. azt jelenti, hogy videken mondjuk max 3bol 2 ember szavazott a fideszre, pesten meg 3bol 1.

  Vannak szelsoseges falvak, ahol tenyleg mindenki agyhalott, de azert egy atlagos telepulesen kulonbozo emberek elnek, ahol egyik tabor kicsit tobb, mint a masik.

  Ezek a valasztas utani terkepek, ahol budapest kek, amugy a teljes orszag narancs is nagyon szandekosan hatasvadasz. Aranyokat kellene abrazolni, maris arnyaltabb lenne a kep.

 • eferix
  Látom már javasolták, de megteszem én is: egy disqus komment motort érdemes lenne beintegrálni és akkor sokkal élvezhetőbb lenne a kommentelés, lehetne látni ki kinek mire válaszolt, értesítőkről nem is beszélve. Most a moderáció miatt nem is lehet érdemben kommunikációt folytatni, olyan mint egy ősrégi fórummotor, ahol össze vissza jönnek a hozzászólások.
  Köszönjük előre is mindenki nevében, ha lesz ilyen!
 • BlaZember
  A demokrácia nem az, hogy 4 évente bedobsz egy ládába egy papírt nevekkel (meg idén sokan péniszekkel). A demokrácia attól demokrácia, ami a két papírbedobás közötti 4 évben történik. Ha a törvénytervezeteket vitára bocsátják, és a törvény a _vita hatására_ éri el végleges formáját, ami vitában a mindenki által delegált képviselők részt vehetnek, és _ezzel befolyással lehetnek_ a törvények tartalmára, akkor beszélhetünk demokráciáról. Ennek a vitában az országgyűlésben, és az egyéb nyilvános közéleti fórumokon (tv műsor pl) kell történjen. Mikor láttál te ilyet utoljára ebben az országban? És a fentiek mellett még szükségesek egyéb fékek és aktusok is. Pl a köztársasági elnök, alkotmánybíróság elnöke stb ne a miniszterelnök lekötelezettje legyen. 12 év orbáni 2/3 után nyilvánvalóan, és látványosan szó nincs már a fentiekről. A választók 2/3-át ez láthatóan nem igazán zavarja.
 • N
  N
  Koszi. Igen emailben szerettem volna de nem talaltam email cimet hozzad. Ne haragudj ha vhol fent van a blogban csak en nem lattam. Tudnad mondani h hova irhatok? vagy persze ide irhatom az enyemet, ha esetleg utana tudnad kerlek torolni h ne maradjon itt spam celtablanak.:) A twitteren is ha latod az uzenetem, ott is tudsz nekem magan uzenetet kuldeni, de ott en nem tudtam neked. Koszonom:)
 • jami
  Köszi ezt a hsz-t. Igen, ennek köszönhetően volt élhető az ország, mert mindenhol volt orvos, tanár, mérnök stb. De sokan azt gondolják, hogy a szocializmus legnagyobb vívmánya a kádár-kockák, a panelházak, a teljes foglalkoztatottság és a balatoni nyaralás volt.

  Ahhoz, hogy egyetemre kerüljek 5 értelmes ember kellett csak, akik kellő időben láttak bennem valamit/biztattak. Ebből 2 volt a falumban és az egyik nem tanár; de ő beszélt a családommal, hogy engedjenek. Most esélytelen lennék.

 • jami

  Sokan gondolják, hogy a demokráciában a népakarat úgy valósul meg, hogy a többség diktál és a többiek fogják be a szájukat, így jártak.
  Holott az a lényege, hogy mindenki fontos, a kisebbségek (vallás, etnikai, világnézeti) IS képviselve vannak és az ország működésének kialakításakor/működésében nemcsak gondolnak rájuk, de bele is szólhatnak (és azt figyelembe veszik). Nem csak a választásokkor. No most nálunk a kormánypárt képviselőinek sem lehet véleménye, kp-i akarattal pont mindig ugyanazt gondolják, és az összes ellensúlyozó pozícióban is. Aztán persze kijönnek az ordító hibák és toldozgatják a tv-ket, mert még a saját akaratukkal sem egyezik az a fércmű.
 • Bjozef

  “Azert a legtobb valasztokeruletben ha mondjuk az egyeni jelolteket nezzuk, ilyen 45-60% kozotti eredmennyel nyert a fidesz.”
  Nézd, a számok alapján ez vidéken inkább 60-70% közötti, a többségét tekintve biztosan, ráadásul a fennmaradó rész ugye eloszlik a többi párt között! Ebbe maradványban még benne van ez a TiHazátok csőcselék is, akinek a szavazóit meg inkább hagyjuk is… Persze, nem szép ez a választási térkép, de abszolút nem hatásvadász, szabályok szerint ez jön ki, tehát ezen mit színezzünk, szépítsünk? Nincs mit, ilyen a vidék, látom, tapasztalom naponta. Ülj le egy hétköznap egy megyei buszpályaudvarra egy órára, kapsz egy kis vidéki életszagot… Mondom, ezt úgy, hogy hiába nem voltak fair feltételek, ha minden full egyenlő lett volna, akkor is nagyjából ez jön ki!
 • V.A.Laki
  Szoval nulla kepviseletem lesz a kovetkezo 4 evben, raadasul van lenyulhato lovem. A nagy kerdes, hogy mibol fogjak befoltozni a tobbezer milliardos koltsegvetesi hianyt. Amivel kiegyeznek:
  – Giga hitelek, elszallo allamadossag (rovid tavon nem erint, mire egeto lesz, mar messze jarok, mint a Copywriter. A talpig kokardaba oltozott NEResek gyerekei majd megoldjak).
  – Bedolo forint, elszallo inflacio (1-2 evig ki lehet bekkelni, ha ma atvaltod a penzed pl. svajci frankra es egy kulfoldi bankban tartod).
  – +10% afa (ha veszem a dollart, mintha nem volna holnap, nem zavar, hogy nem tudok fagerendat venni).
  – Ha Orban irna, hogy fizessek 1 millio huf vedelmi penzt, hogy iden ne legyek soros. Ez tole egy korrekt ar.

  Ennel egy fokkal rosszabb, ha a betetkbol/allampapirbol csippantananak le valahogy, pl. egy 30%-os leadoval visszavaltaskor. De ez is max 1-2 evet venne el az eletembol.

 • testemen a jel
  Első!
 • Attecte
  “Az elköltözés persze a legegyszerűbb megoldás, mert akkor nem kell dolgozni a következő négy évben hogy valaha egy élhető hely legyen ez az ország”

  Én magamról úgy gondolom, hogy eddig se dolgoztam rajta, illetve nem azon dolgoztam. E tekintetben nem oszt, nem szoroz a különbség. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül, innét nézve nem akkora gond kiköltöznöm.

 • jami
  Az elmúlt napok erőltetett (és főleg sértődöttséggel/haraggal stb. érzelemdús: Mérő, MZP, Jakab stb.) elemzései után egy egészen jó:
  youtube.com/watch?v=jlPjULMYiZU
 • Amatőr
  A külföldre költözőknek: facebook.com/story.php?story_fbid=525887892224118&id=100044087363540