Megvan a százezredik

Megígértem, hogy megünnepeljük a százezredik hozzászólást, de olyan gyorsan nyomjátok, hogy három napig nem figyeltem és már túl is szaladtunk rajta.

Ha jól számoltam vissza, ez volt a százezredik hozzászólás:

Gratulálunk Ildikó70 kommentelőnknek, övé a dicsőség, hogy megírta a százezredik hozzászólást. Amikor írta, még nem tudta, hogy történelmi hozzászólást készül elküldeni. 🙂

Share

29 hozzászólás

 • Családfő
  Micsoda metrika!

  …érdekes lenne tudni, hogy a 100,000-ből hány hozzászólás volt teljességgel haszontalan? 😉

 • Nagy Vonalakban
  Hát ezért csak járna valami ajándék…

  Pl. innentől kezdve Ildikó ingyen olvashatná a blogod, vagy valami hasonló…:)

 • Bence
  Én azt javasolnám hogy ne legyen karakter limit a hozzászólásoknál (vagy legyen sokkal magasabb), ugyanis neked is jó, ha több tartalom van a blogon, mert akkor több látogató jön ingyen a Google-ből. A google indexeli a hozzászólásokat is, abban lévő kulcsszavakra is feljöhet a blog.

  Másik hogy szerintem lehetne az összes hozzászólás 1 lapon, a több lapra bontás zavaró. Pár száz hozzászólásnál nem szokott több lenni, ezt pedig simán letöltik gyorsan a mai böngészők a mai internetkapcsolatokkal akkor is, ha az összes hozzászólás 1 lapon van, illetve ez megint csak előnyösebb keresőoptimalizálás céljából.

 • Kiszamolo
  Bence,
  1, van, aki cikket ír a cikk alá, mert itt sokan olvassák, a saját blogját meg sem találják az emberek. Ezért van a 900 karakteres limit. A hozzászólás arra való, ami a neve: hozzászólásra. Egy rövid és tömör hozzáfűznivaló a cikkhez, vagy egy másik hozzászóláshoz.
  Gondolj az olvasókra is, sokat zavar más öt oldal hosszú ömlengése.

  2, Aki mobilról nézi, az meg azért panaszkodik, hogy még az 50 hozzászólás is sok, lassan tölt be neki és sok MB-ot fogyaszt. Ez egy ilyen játék, 80 ezer ember így szeretné, a másik 80 ezer amúgy.

 • Ildikó70
  Örülök!
  Miklós neked gratulálok! Nagyon sokat tanultam a blogon, sok mindenhez hozzá is szóltam, kaptam sokszor hideget-meleget is. 😀
 • szocske
  Mit nyert Ildikó?
 • Bence
  @Kiszámoló Akkor lehet ki kéne próbálni a Disqus-t, ott kattintásra tölti be a hozzászólásokat, tehát alapból nem látszanak. A túl hosszúakat pedig levágja, szintén kattintani kell, hogy látszódjon. Van WordPress plugin is. Lehet hogy Disqus-t utánzó WordPress plugin is van.
 • Kiszamolo
  Bence, aki nem tudja elmondani a mondanivalóját 900 karakterben, nagyon indokolt esetben kétszer 900 karakterben, arra nem vagyunk kíváncsiak. Ha posztot akar valaki írni, használja a blog.hu-t.
 • Kiszamolo
  Dicsőséget és tisztességet. 🙂
 • Ildikó70
  Tapasztalatot. Úgy érzem, nem volt rossz a hozzáállásom eredetileg sem a pénzügyekhez, de sokat tanultam mióta rendszeres olvasója vagyok a blognak.
 • yutte hermsgervørdenbrøtbørda
  Bencének abban igaza van, hogy ebben a rendszerben a hozzászólásra válasz és azoknak a követése is meglehetősen zavaros…
 • Kiszamolo
  yutte, előtte úgy volt, hogy az adott hozzászólásra adott válasz egymás alá volt fűzve. Az se tetszett sokaknak.

  Nem tudsz olyat csinálni, ami mindenkinek tetszeni fog.

 • G
  Nekem ez tetszik. Ildiko Gratula!
 • Penge
  @Kiszámoló: Te tudod a legjobban, hogy már régen túlnőtt a blogon azon, hogy indokolt esetben 2 hozzászólást küldenek emberek. Limit ide vagy oda, rengeteg a hozzászólás és mivel előmoderálod is, ezért neked is rengeteg időbe telik.

  Mennyivel egyszerűbb lenne egy fórum, ahol akár több ezer karakterben lehetne kifejtős vitákat folytatni regisztrált(!) felhasználóknak, a hozzászólás pedig megmaradna arra a célra, ami a tényleges funkciója és amire a legtöbb esetben tényleg elég 900 karakter.

  Egy ingyenes fórummotort feltenni fél óra, a grafikai elemeket hozzáigazítani meg egy rutinos grafikusnak szerintem szintén nem több.

 • dmry
  jogos!

  Ildikó jókor volt jó helyen. jár számára a személyes tanácsadásod! már, ha igényli egyáltalán 😉

  250, 500, 750 ezredik díja szintén legalább ennyi.

  ej, de könnyű mások “számán kérni”:)

 • PanelProlli
  OFF:
  Nem kicsit nevetséges amit az FHB művel az értékpapír számlával.
  Nem rég benyögték hogy dec.18-al megszüntetik az egészet most meg kiderült, hogy mától dec.18-ig nem lehet BÉT megbízást se adni!!!
  Persze turbo certifikátok vannak a portfolióban… Amit esetleges kiütéseknél így is mindig úgy kellett visszakönyörögni TELEFONON mert az FHB-nál imádnak telefonálni!

  Ja meg a fiókot is bezárják, nov. 30-ig.
  Persze FHB kötvények dec.15-én járnak le, és intézzem az ÉTBSZ költöztetést, biankóra bemondva hogy ingyenes a transzferálás, nem tudni melyik nap hajtják végre stb. valami kitölthetetlen papír alapján amit kézzel töltetnek ki az ügyféllel!

 • Maki Verem
  @szocske: mindenki utaljon át 1 EUR-t Ildikónak, a 180 ezer olvasóból kijön a 100 000 EUR ajándék….
 • 42
  Ildikó régóta aktív résztvevője a blognak. Ahhoz gratulálok, hogy eközben sokat fejlődött.

  Hasznosnak találom a hozzászólási lehetőséget, bár a hozzászólók sokszor elkanyarodnak a cikk témájától. Olyan gondolkodásmódot képviselnek, amit a hétköznapi kapcsolataimban ritkán tapasztalok, előremutatóak, inspirálóak.
  További sok sikert mindenkinek!

 • Ildikó70
  Nagyon szívesen igényelném, még akár emailben is jó lenne.
  Verem Ez még jobb lenne, úgyis lakásvásárláson gondolkodom. 😀
 • dmry
  @Ildikó
  igazán nincs mit. sokak közül lennél az egyik legérdemesebb reá.

  érdekes és érdemes kísérlet lenne. mind az ötletet, mind az elképzelést támogatom!


  Miklós, a Kiszámoló brand kereteiben (már, ha vannak?) elférhet, kell, érdemes-e egy ilyen mozi/teszt/bizalomjáték is?

 • headset

  ” most meg kiderült, hogy mától dec.18-ig nem lehet BÉT megbízást se adni!!!”

  Ha a még létező számlánál megszüntetnek egy a kondíciókban szereplő szolgáltatást, az egyoldalú szerződésmódosítás. Ezt (konkrétan, hogy nem lesz BÉT) bejelentették egy hónappal ezelőtt?

  Fenyegesd meg őket, hogy panaszt teszel a pénzügyi felügyeletnél és utólag is jól megbüntetik őket. Hacsak nem biztosítanak Neked gördülékeny BÉT ajánlattételi lehetőséget. Pl. egy közvetlen telefonszámon.

  Néha ki lehet ilyeneket harcolni. Én pl. a KBC-nél elértem, hogy egyedileg kezeljék a DB BÉTa részvényvásárlási jogomat.

 • headset
  De az is lehet, hogy az a legjobb, ha minél előbb megszabadulsz tőlük.

  Az FHB Jelzálogkötvényeket akkor is ki fogják fizetni, ha más értékpapír-számlavezetőnél vannak.

 • Andrea
  OFF!
  Kedves Kiszámoló!
  Ehhez sajnos már nem lehet hozzászólni: https://kiszamolo.hu/bedolt-ingatlanok-felaron/
  Home Ingatlan Centrum. 0 honlap info, 2 nevet találtam, állítólag egyikük már letartóztatás alatt. Van személyes tapasztalatunk sajnos, lenyúlták a pénzt.
  Kérhetnénk egy összefoglaló jellegű bejegyzést a végrehajtás alatti ingatlanok vásárlásának legális lehetőségeiről, kockázatairól? Cégek online ellenőrzési szempontjairól, pl. e-beszámoló, céginfo, weboldal kötelező adatai stb.
  Hálás lennék érte – talán néhány embert sikerül megmentenünk az átveréstől.
 • dmry

  részmegoldásként:
  licit.info/
  ez vmiképpen a földhivatal/ügyfélkapu rendszerén keresztül hivatalos portál.

  esetleg a jogi részben a pénzügyi békéltető testület is érintett lehet.

 • Tudatlan
  Gratulálok a szép forgalomhoz. Ha már szóbakerültek az eddigi hozzászólások, szerintem érdemes lenne a régebbi cikkek alól kigyomlálni a felesleges duplázásokat. Van sok, amelyik négyszer-ötször ismétli önmagát.
 • Andrea
  @dmry:
  Nem szeretnék itt offolni, de az általad ajánlott oldal kötve hiszem, hogy hivatalos lenne, bár szépen felsorolnak jogszabályokat és hivatkoznak az MBVK-ra. Se egy impresszum, se üzemeltető, se cégnév, adószám, cégjegyzékszám, a látható hirdetések se a NAV, se az MBVK oldalán nem adnak találatot, némelyik 2014-es ügyiratszámmal szerepel, NAV-MBVK nem ajánlják az oldalt. A térkép “térkep”, a blog 2 db. 2017 márciusi bejegyzésből áll. Természetesen azért a “bevásárló” (ajánlatkérő) funkciók működnek, ár nélkül, cég nélkül. Alig várom, hogy fizethessek nekik egy excel tábláért! 🙂 A paragrafus szexi és hiteles! 🙂 Én is rakok majd a kamu-oldalamra, ha csinálok egyet.
  Sajnos nem voltam jelen a szerződéskötésnél, de tudom ajánlani mindenkinek: weboldal ellenőrzése, e-beszámoló, cégtulajdonos nevére keresés, feketelisták stb.
 • dmry
  .mbvk.hu/arverezok/ingatlanhirdetmenyek.php

  ne ítélj elsőre! nem segíteni akarok/tam. hová is vezetne az? 🙂

  így gondoltam át…

 • dmry

  köszönöm a duplázódás törlését és az átgondoltabb (pusztán írásjelekkel) módosított véleményem megjelenítését!

  egyébként érdekes és lényeges kérdés, mivel a követeléskezelést szeretik kiszervezni, azután saját szájíz szerint a méltóságos, tekintetes, befolyásos, hiéna és all in one:) politikus körök számára csipegethetővé tenni…

  …talán, így még kifér a falra, ha nem, (nem)látni fogom:)

 • dmry
  és Ildikó, mint százezredik nem kap legalább egy kiszámolós bögrét?

  tényleg, megjelent már a “Kiszámoló 2018 -idézetekkel és megidézettekkel a pénzről” című határidőnapló?