A holnapi Akadémia elmarad!

Betegség miatt a holnapi Akadémia elmarad, a pótnap időpontját majd közösen megbeszéljük.

Minden érintettől elnézést kérek.

Share

19 hozzászólás

 • Hannibal78
  Jobbulást kívánok !
 • Lasszo
  Jobbulást!
 • Mr: Sallinger
  Jobbulást!
 • Apuka
  jobbulást!

  Forral bor, fokhagyma, forró fürdő, ágy

 • kissbéla
  Gyors gyógyulást!
 • kanguru
  Kalapkúra! :-)))
 • jurta11
  mielobbi jobbulast az erintettnek, akar te akar csaladtag az.
 • Kiszamolo
  Köszönöm mindenkinek. Én estem ki, remélem csak pár napra.
 • Manolin
  Tisztelt Kiszamolo! A TVK kivezetésével kapcsolatban kérném a tanácsadot. A forum.portfolio honlapon vagyunk jó néhányan, akik rendelkezünk TVK részvénnyel, amit a MOL ki szeretne vezetni a tőzsdéről,a 2013-as saját tőke alapján a részvények db-jáért 4984Ft-ot kínálnak, amely azonban alacsonyabb mint a 2014. 3.negyedéves BVPS, egy részvényre jutó saját tőke. Az lenne a tisztességes, ha a 2014 év végi saját tőke alapján határoznák meg a részvényeseknek járó árfolyamot,továbbá prémium is járna, mivel egy jól működő vállalat és így a befektetők kimaradnak a következő évek osztalékából.Nem feltétlenül a kivezetéssel van a gond, hanem a felkínált árral, amely még a 2013-as év pénzügyi jelentésén alapul, mindenki tudja hogy jóval magasabb a BVPS értéke, legalább 5500-6000-t kellene fizetnie a MOL-nak a maradék 5%-ért. Mit gondolsz,mit érdemes tenni ez ügyben, ha meggyőzően érvelünk az MNB-nél?
 • Kiszamolo
  Sajnos a MOL a törvény szerint jár el, még ha nem is úriemberhez méltó, amit csinál.

  Szerintem nem érdemes perelni.

 • Manolin
  Előző üzenetem végére sajnos már nem fért bele a Jobbulás és mihamarabbi gyógyulás, kb 850 karakter írható maximum, valójában ezt is szerettem volna üzenni. A témára visszatérve, az igazságos szabályozáshoz hozzátartozna, ha a 2014-es év beszámolójának közzétételét meg kellene várni és az alapján meghatározni a kivezetési árfolyamot, bár a kivezetési döntést a MOL részéről nyilván ennek tudatában hozták meg, ez pedig bennfentesség, ők tudják már a pénzügyi jelentést, amire még legalább 2,5 hónapot kell várnia a piacnak. Akkor valószínűleg azért nem a 2014. 3. negyedéves jelentés saját tőke értéke alapján számítják a kivezetési árat, mert az évközi jelentések nincsenek könyvvizsgálóval auditálva, Ön szerint is ez lehet az oka? A könyvvizsgálók időközi jelentéseket nem szoktak auditálni, vagy főleg csak teljes lezárt üzleti évet kell?
 • Manolin
  Elnézést hogy még elmondok egy véleményt ezzel kapcsolatban, az sztem elég nagy probléma, hogy az MNB nem vizsgálta azt meg, hogy a 2014. 3.negyedéves pénzügyi jelentése alapján a BVPS értéke közel 5300, pedig gondolom erre hovatkozva megtehetné hogy nem engedné ilyen árszinten kivezetni a TVK-t.
 • Catinator
  Jobbulást!
 • Manolin
  Bízom benne és hiszem hogy már teljesen jól vagy. Vmi tanácsot tudnál adni a TVK-val kapcsolatban, kihez lehetne fordulni, hisz ez nagyon igazságtalan, a MOL már ismeri a TVK 2014-es számait, és bennfentes információk ismeretében hozta meg döntését, a MOL szándékosan a 2013-as pénzügyi év BVPS értéke alapján akarja kivezetni a cégét, ez befektetőellenes magatartás, a MOL nagyon is tudatában van annak, hogy 5500 körül van legalább a részvényenkénti saját tőke, a befektetők egységnyi tulajdonrészéért kevesebbet akar fizetni, mint amennyi jár nekik. Ez az eset milyen következménnyel járhat, ezek után más cégek is ezt fogják megtenni, hogy az előző lezárt évi saját tőke alapján számolt BVPS-t fizetik meg, elég rossz példát mutat a MOL, ez nehogy egy domino elv legyen a későbbiekben.
 • Manolin
  Olyan országokban, ahol a szabad tőkepiacnak nagyobb jelentősége van a gazdasági társaságok finanszírozásában, szignifikánsabb szerepe van a pénzügyi információk nyilvánosságának, hisz a befektetőket tájékoztatni kell, akik nem hagyhatják hogy a menedzserek a vállalati vagyont eltulajdonítsák vagy úgy kezeljék mintha a sajátjuk lenne, ne kapjanak szabad kezet bármilyen döntés meghozatalához. Külföldön ilyet nem lehetne megtenni, főleg nem angolszász országokban, ahol a számvitelt a precedensjog is meghatározza, fontos h a számvitelben a nyilvánosság, a minél nagyobb átláthatóság szerepet kapjon. Kiszamolo, arról mi a véleményed, hogy a vállalatból valóban szokták úgy kivonni a pénzt, hogy adózás és osztalék fizetése nélkül megoldják a dolgot azáltal, hogy igénybe vett szolgáltatásként elszámolnak egy hozzájuk közeli céggel, amivel így alacsonyabb lesz az adózáselőttieredmény,és így a TA?
 • Gábor
  Egyetértek, hogy tisztességtelen ilyen áron kivezetni, de mivel nem sok mindent lehet tenni, részemről azt gondolom, hogy legjobb ilyenkor átszállni a TVK-ból a MOL-ba. Mivel a jövendőbeli haszonból a MOL fog részesülni, illetve az esetlegesen emelkedő olajárak (hosszú távon természetesen) jó hatással lehetnek a MOL-ra, amelynek eléggé nyomott már az árfolyama.
 • Manolin
  A MOL valóban diszkonton forog, elsősorban azért van ezen az értékeltségi szinten mert külső folyamatok és működési környezettel összefüggő problémák voltak az utóbbi időszakban. Az upstream üzletágon sok minden múlhat, a vállalat jövőjét részben ez döntheti el.
 • Vass Barbara
  Héééé! Miklós! Remélem jól vagy már! Lesz holnap akadémia?
 • Kiszamolo
  Lesz hát.