A legolcsóbb kockázati életbiztosítás

Update: azóta megszületett a legolcsóbb kockázati életbiztosításunk, részletek itt.

A kockázati életbiztosításról nemrég beszéltünk. Annak aktualitását, hogy újra erről legyen szó az egyik barátom motorbalesete adta, aki elé a múlt héten hajtott ki egy autó. Szerencsére maradandó sérülés nélkül megúszta, de akár meg is halhatott, vagy rokkanhatott volna, miközben van egy 9 hónapos gyereke.

Mivel sok olvasóm hasonló cipőben jár, ezért összeszedtem nektek a legolcsóbb megoldást életbiztosításra.

Ha viszonylag kevés pénzből szeretnéd megúszni a biztonságodat, akkor a jelszó a csoportos életbiztosítás.

Ha egyénileg kötsz életbiztosítást, akkor a biztosító kifaggat a betegségeidről, a túlsúlyodról, a dohányzásodról, életkorodról, foglalkozásodról és sok egyéb személyes adatodról.

Ezek alapján ad neked egy személyre szóló ajánlatot, ami csak addig olcsó, amíg fiatal vagy és rizikómentes. Ha már építkezésen dolgozol, vagy dohányzol, esetleg voltál beteg hosszabb ideig, vagy a szüleid infarktusban haltak meg, akkor elég magas lesz a havidíjad.

Ellenben csoportos életbiztosításnál mindenki egyenlő díjat fizet.

Legkönnyebben ilyen életbiztosítást bankokon kereszül nyithatsz.

A legolcsóbb bármely halálra fizető biztosítást a CIB bankban találtam, mindentől függetlenül 8 millió forintot fizet, ha akár betegségben, akár balesetben meghalsz, mindezt csak havi 2499 Ft-ért. (Ennél kedvezőbb díjat egyéni kockázati biztosításban csak akkor kapsz, ha nem dohányzó, nem túlsúlyos, szellemi foglalkozású 29 év alatti férfi, vagy 39 év alatti nő vagy. Egy 40 éves dohányzó szellemi foglalkozású férfi biztosításának a havi díja már 10.900 Ft lenne, egy nem dohányzó 40 éves férfinak 6820 Ft kellene havona fizetni. (20 éves futamidővel számoltam.) Veszélyes szakmában dolgozó, elhízott és egyéb ügyfelek még többet fizetnek.)

Ezt a biztosítást csak banki ügyfelek kérhetik, de már egy havidíj-mentes Malacpersely megnyítása esetén is igényelheted. A Malacperselybe nem kell befizetned, így igazából a világ végezetéig fenntarthatod költség nélkül. (De egyébként 7% kamatot fizet az itt gyüjtött pénzedre, ha legalább havi 10 ezer forinttal növeled a megtakarításod.) A Malacperselyről bővebben itt, a kockázati élebiztosításról bővebben itt és itt.

Ezzel már fedezve vagyunk halál esetén, legyen az betegség, vagy baleseti eredetű.

De mi a helyzet a baleseti rokkantsággal és a baleset miatti kórházi ápolással?

Erre egy másik bank terméke a megfelelő, méghozzá az Erste ügyfelei által igényelhető Erste Baleseti Védelem Csomag. Ennek havidíja 1.999 Ft, ezért cserébe kapunk egy kétmilliós bármely halálra szóló biztosítást, egy tizmilliós baleseti halálra szóló biztosítást, egy tizmilliós baleseti rokkantság biztosítást (százalékos, pl. 57%-os rokkantság=5,7 millió forint), egy 10.000 Ft/nap kórházi ápolás baleset esetén, 10 ezer forint csonttörés esetén, 100 ezer forint baleset miatt műtét esetén. Erről bővebben itt.

Ha nem vagyunk Erste ügyfelek, nyissunk egy Szimpla Bankszámlát havi 239 Ft-ért. A bankszámlák összefoglalóját itt találjuk.

Ha meghalnánk, akkor az örökösünk kap 8 millió+2 millió Ft-ot. Ha balesetben halnánk meg, akkor további 10 milliót, ha megrokkanánk, mi kapnánk 10 milliót, vagy annak a rokkantság fokával egyező mértékét.

Mindezért fizetünk havi négyezer-ötszáz forintot. Ennyit meg kell, hogy érjen a családunk biztonsága.

(A legtöbb bank ajánlatát átnéztem, nem akartam cifrázni, hogy miért ezeket választottam és nem például az OTP bankkártya biztosítását. Legyen elég annyi, én is ezeket kötöttem. De ha valaki tud ezeknél jobbat, ne habozzon leírni a kommentek között.)

Nagyon fontos! Mindig jelöljünk haláleseti kedvezményezettet, aki legyen a feleségünk/férjünk. Ha ezt elfelejtjük, akkor a (kiskorú) gyerekünk fog örökölni, arra a pénzre meg ráteszi a kezét a gyámhivatal és egy alig kamatozó gyámügyi számlára helyezteti, így aztán szinte semmi értelme nem lesz a biztosításnak.

Kicsit fontos! A CIB-nél megemlítettem az ügyintéző hölgynek a blogomat és mondtam, ha akarja, hozzá küldöm az olvasóimat. Úgyhogy aki budapesti, megtehetne annyi szívességet, hogy a III kerületi Flórián üzletközpont emeletén lévő CIB fiókban köt biztosítást  Varga Gabriellánál. De el ne felejtsétek neki megemlíteni, honnan az infó!  🙂 (Megközelíthető az egyes villamossal, 86-os, 206-os busszal, vagy a HÉV Árpád hídi megállójától két perc sétával.)

Ha tetszett a cikk, ne felets el bejelölni a facebookon, így mindig értesülsz az új cikkekről:www.facebook.com/kiszamolo

És olvasd el a többi hasonló cikket is a pénzügyekről: //kiszamolo.hu/

Share

115 hozzászólás

 • Benke
  Azt hittem kifogyott a tinta a tolladból :o) Köszi a fejtágítót. A Biztosítás keresés éppen aktuális minden szempontból. CIB -es lévén ha kötök a megadott helyen fogom 😀
 • Kiszmol
  Sajna kezdődik a vizsgaidőszak, jobb, ha hozzászoktok a kevesebb poszthoz a következő hetekben. Meg aztán a munkát is elhanyagoltam, úgyhogy arra is kell gyúrni.
 • tip
  Az ügyfélnek miért értelmes egyes halálnemekre külön biztosítást kötni? Illetve lehet-e biztosítási szolgáltatásként járadékot kapni?
 • Kiszmol
  Az előző cikkben volt erről szó. A csak baleseti halálra szóló biztosítás mindig olcsóbb, mint a teljes körű, viszont nem fizet rák, infarktus, stb miatti halálra. Ezért kell teljes körű. A baleseti rokkantság az, ami külön fontos, mert ha nem halsz meg, de 100%-os rokkant leszel, akkor az is elég ciki, de a biztosító nem fizet, ha nem kötsz rokkantsági biztit. Járadékot lehet, hogy kaphatsz valahol, de nem jellemző. Kifizetik egyben, aztán oszd be te magadnak.
 • ihlet
  Lehet olyat, hogy különböző biztosításokat fizetek és az esemény bekövetkeztekor mindegyiket érvényesítem? Én idáig úgy tudtam, hogy nem lehet párhuzamos biztosításokat kötni ugyanarra.
 • Kiszmol
  Ez igaz a vagyonbiztosításra, mert nem kereshetsz a károdon. Ha egy autóra kötsz két cascot, akkor keresel, ha ellopják.

  Minden háznak és autónak van piaci ára. De mennyibe kerül egy emberélet? Ezt nem tudod megmondani. Ezért egyedül életbiztosítást annyit kötsz, amennyit akarsz.

 • tip
  De ha már úgyis van bármilyen halálra biztosítása (aminek ugye egyébként is fedeznie kell a hátramaradottak pénzügyi biztonságát), miért kötne az ügyfél baleseti halálra külön biztosítást? Ha csak a csekély befektetéssel elérhető plusz pénz a cél, akkor lottózzon inkább – ott nem is kell meghalnia a nyereményhez.
 • Kiszmol
  A másik biztosítás a rokkantság miatt kell. Ezeket általában párban árulják. Ha az első biztosítás tartalmazna rokkantsági biztosítást, nem kellene a második, ebben igazad van.
 • Andreana
  bocs, hogy ennél a posztnál kérdezem meg, de végülis ebben is szó volt róla. A Malacperselyt ajánlanád nagyobb összegesetén is? Konkrétan 2M Ft-ot szeretnék a számlán tartani, plusz havi 20-30 ezer Ft-ot ráutalni. Azért lenne jó megoldás, mert nem szeretném lekötni a pénzem, de azért kamatoztatni is jó lenne. Viszont havi 10 ezret mindig tudnék rá tenni, így a kamat is magasabb lenne. Mi erről a véleményed?
  Köszi 🙂
 • Kiszmol
  Mindenképpen ajánlom. Arra figyelj, hogy a havi 10 ezer megjöjjön rá, mert egyébként alig van kamat és az 5 milliót ne lépd túl. Amelyik hónapban veszel ki belőle, akkor 0,1 % a kamat arra hónapra. További tudnivaló, hogy a hónap utolsó napján van kamatszámítás, ezért a hó közben kivett összegre nem jár a kamat.

  Nyitáskor kérj internetbankot, ekkor 0,15%, min. 104 Ft-ért tudod majd elutalni a pénzed.

  Lekötés nélkül most a legjobb ajánlat, jelenleg 7%-ot fizet.

 • Andreana
  szuper, nagyon köszi, az internetbank nálam alap, így azzal nem lesz gond 🙂
  Még egy kérdés, a havi kamatot teljes hónapra fizet, attól függetlenül, mikor utaltam rá? Tehát ha 8-án megjön a fizu, odautalom aznap, mondjuk odaér másnapra, akkor a megnövelt összegre mondjuk most decemberben 31-9 napnyi kamatot ad, vagy a hó végén fennálló egyenlegre megkapom a teljes havi kamatot?
 • Kiszmol
  A CIB-nek ritka cifra az internetbankja, erre készülj fel. 🙂

  Biztos nem kapod meg a kamatot azokra a napokra, amikor nincs ott a pénz, még abban sem vagyok biztos, hogy a hónap közben érkezett pénzre kapsz-e kamatot abban a hónapban. Ez nem derül ki a hirdetményből, ami azért kicsit ciki.

  Viszont 30 ezer forintnak a havi kamata 175 forint bruttóban, úgyhogy nem olyan nagy érvágás.

 • Andreana
  igen, végülis így nem sok. De ha esetleg megy rá egy nagyobb összeg, akkor annál már érdekes lehet. Mindenestre érdemes akkor hó elején rápakolgatni.
  Egyelőre úgyis csak ráutalni akarok, az meg már megy az OTP-ből, elutalni meg majd ráérek akkor gondolkodni, ha kell a pénz 🙂
 • Benke
  Azokra a napokra ad kamatot a röfi amikor a pénzed bent van a többire megkapod az egész havit ha beérkezik a havi min 10k. Viszont ha nyitsz 2ilyen számlát és csak az egyiken tartod a pénzedet, akkor ha netán ki kéne venni pénzt, szépen átpakolod a másikba és arra a hónapra megkapod a kamatot. arra a maradék napra ami még hátra van a hónapból. Ha ki akarsz venni belőle érdemes hó elején tenni :o) Ezzel így minimálisan bukod a kamatot…
 • Andreana
  megnéztem a demót a honlapjukon, annyira nem is cifra, láttam már rondábbat is 🙂
 • Andreana
  köszi a jó tanácsokat, egyre inkább tetszik ez a megoldás, lehet akkor 2 számlanyitás is lesz belőle 🙂
 • Kiszmol
  nem az a cifra. Valami telefonos kódot kell megadni, amivel majd telefonon kérhetsz egy első belépési kódot, meg nem sms-t kapsz utalás előtt, hanem egy másik kódot kell megadni, meg ilyenek. Kérdeztem a nőt, hogy mi van? Egy pár bankban már nyitottam egy pár internetbankot pár ügyfélnek, de ez rém cifrának tűnt a többiekhez képest.

  Úgy látszik, a CIB még nem hallott az SMS-ről.

 • Kiszmol
  Ezt nem értem: “Viszont ha nyitsz 2ilyen számlát és csak az egyiken tartod a pénzedet, akkor ha netán ki kéne venni pénzt, szépen átpakolod a másikba és arra a hónapra megkapod a kamatot. arra a maradék napra ami még hátra van a hónapból. ”
  Ha malacok között mozgatod, akkor az nem kivét? A 0,15%-ot akkor is vonják, nem?
 • Kiszmol
  ok, akkor az ingyenes. De mit nyer vele? Hacsak nem arra gondolt, hogy egy kisebb összeget tart az egyiken és abból utal el, ha kell, akkor csak arra nem kap kamatot.

  Vagy arra gondolt, hogy bár itt elveszted a kamatot arra a hónapra, de a másikon meg megnyered, mert ott meg teljesült a minimum 10 ezer forint.

  Valszeg ez utóbbi a helyes megoldás a feladványra. 🙂

 • Andreana
  hát, igen, de ha az, amiről elutal, volt 2 milla rajta, annak az elvesztett kamata jóval nagyobb. Na mindegy, valószínűleg az a megoldás, hogy nyitunk 2 számlát, az min 20 ezer havonta. A nagy összeget gyűjtjük egyikre, amihez sose nem nyúlunk, a kisebbről meg vesszük le a pénzt, ha kell. Köszi a segítséget
 • Benke
  Malacok között nem vonnak semmit. Az számlák közötti átvezetés. Nekem legalábbis edig nem vontak semmit :o) A 0,15% gondolom bankon kívüli utalásra vonatkozik…
 • Benke
  Nem kötelező mindegyikben pénzt tartani. Arra jó a 2 számlásdi hogy a bent maradó pénzedre nem bukod a kamatot. Ha van ben 2 m és valamiért most hirtelen kell pl 50K mert új gumikat kell venni a 4 kerekű vasszörnyetegre, akkor 1,95M re megkapod a kamatot a másik számlán annak ellenére hogy kivettél belőle. 2M nek kb 10k (9800 a havi kamata a kamatadó levonása után) NEm egy vészes összeg, de inkább legyen már a miénk ha a banknál van úgy is a pénzünk… :o)
 • csizkek
  Azt hiszem en is kotok lassan vmi ilyesmit:) Koszi az infot.
  Azt meselje el nekem valaki, hogy ugy altalaban miert olcsobbak a nagy nyugaton ugy altalaban a biztositasok? Kevesebb a “visszaeles”?
  A multkor csak 1 szimpla utasbiztositast akartam (Nemetorszag) es amit talaltam az mind 7-15euro korul mozgott, EUn kivuli orszagba utazashoz. Gondoltam ez tul olcso, kollegaval felhivattam az egyik ceget. Kiderult, hogy az ar jo, csak rosszul ertelmezem, ez nem 1 hetre szol, hanem 1 evre(!). Ugyan max 30 napos tartozkodas, de igy is lenyegesen olcsobb mint Mo.-on.
 • Kiszmol
  csizkek (cheese cake? vagy honnan? :-))

  Szóljon erről a következő poszt (Kössél utasbiztosítást a neten). Ehhez viszont kellenél. Meg kellene tudni a pontos árakat, szolgáltatásokat, köthet-e magyar ilyet interneten és hasonlóak.

  Tucc ebben segíteni?

 • Benke
  Az a 15 EUR EU -n kívül és egész évre? Az nagyon kevésnek tűnik… Nem maradt le egy nulla a végéről? 😀 Idén 1 hétre kötöttem mikor kint voltunk külföldön és az volt 2 embernek ilyen 6k környéke de fullos volt.
 • csizkek
  Szivesen segitek, de csak annyit tudo kigerni, hogy megprobalom. Angolul dolgozom es nemetul max 1 zsemlet tudok kerni:) De az oldalbordam jeleskedik a nemet nyelv hasznalataban, meghat a kollegakat kifaggatjuk:) Irok mailt este fele, meg kuldok par infot.

  @Benoke: Nem maradt le a 0. 🙂 De rosszul emlekeztem, most megneztem a biztositast es csak 9euro volt 1 evre, nem max. 30, hanem max. 42 napos kulfoldi tartozkodasra. A 15euros ar a komplettebb csomag volt, en csak az egeszsegbiztositast kertem. Most nem emlekszem az osszeghatarokra, de teljesen normalis osszegekig fizetnek ha orvosi ellatas szukseges.

 • Kiszmol
  köszi, fontos azt is tudni, neten köthető-e és magyarok köthetik-e. Lehet-e fizetni bankkártyával vagy paypallal?
 • nnk
  a paypal-ról is mehetne egy cikk, pls!
 • Kiszmol
  akarok már egy idő óta a netes vásárlásról írni, csak valaki elvállalta a cikket ezért nem írtam meg. Remélem most olvassa. 🙂

  Ha nem, írok majd róla.

 • nnk
  Most nyitottam a CIB-nél Malacperselyt (rögtön kettőt, ha már ingyen van 🙂 köszi Benőke és CIB-es hölgy 🙂 ), és kötöttem is mellé egy 8M-s életbiztosítást.

  A hölgy, miután a drágábbik biztosítást választottam, ajánlott egy másik biztosítási csomagot, amiben szerepel baleseti halál és rokkantság is:
  baleseti halál: 25M
  baleseti rokkantság 11-100%: 32M
  baleseti rokkantság 1-10%: 100ezer (a hölgy elmondása szerint a 10% fizet 100k-t, a feltételeket még nem olvastam)
  Elég jól hangzik, sajna havi 5000-be kerül. Nem olcsóbb, mint az általad ajánlott erst-és, de többet is fizet.
  Ha meggondoljuk, ez évi 60ezer, de még így kenterbe veri az egyéni biztosításokat: nekem, 30 évesen, a 10M-ós ajánlatok mind az évi 100ezer környékén figyeltek, amikor a b…netes “független” biztosítási “szakértő” ajánlgatta.
  Nem kötöttem, de lehet, hogy gondolkozok rajta…

 • gilingala
  Az életbiztosításoknál nem csak a díjat kell nézni: egy 2 mio-s fedezetű életbizti (értsd, halálom esetén ennyit kap a család) csak a szép temetésemre és a halotti torra elegendő. (Bocs a cinizmusért.)

  Az életbiztosítás fedezeti összegénél gondoljátok végig:
  – ha a családfenntartóra kötik, akkor pótolni kell a kieső jövedelmet 3-4 évig (pszichomókusok szerint ennyi idő kell ahhoz, hogy a sokkot, a fájdalmat feldolgozzuk)
  – az illető eltávozásával milyen adósságot öröklünk? (Pl. lakáshitel, autóhitel, cégbeli kötelezettségek, magántartozások stb.) Figyelem, a hitel is öröklődik!!!
  – ha van (kis)gyereke, akkor azok felnevelése a továbbiakban hogyan és főleg miből oldható meg?
  Na, ezeket mind adjátok össze, és erre a fedezeti összegre kössetek biztosítást. Mert sokszor lehet hallani, hogy a biztosítás nem ért egy fabatkát sem. Ha nem jó összegre kötik, akkor filléreket térít csupán, amivel nem megyünk sokra.

  A banki biztosítási ajánlatok sajnos mindig alacsony összegre szólnak. Azt sem árt tudni (különösen az örökösnek), hogy a halál tényét általában 8 napon belül be kell jelenteni a biztosítónak, mert különben elég sok macera után jutunk csak a pénzhez.

  Egy függetlennek kikiáltott blogtól eléggé etikátlan, hogy konkrétan megnevezett ügyintézőt ajánl.

 • Kiszámoló
  Mivel egy nem jutalékos termékről van szó, mindenki érti, hogy csak a poén miatt javasoltam egy ügyintézőt.

  Ha mondjuk lakástakarékhoz ajánlanék valakit, akkor igazad lenne.

 • maiManó
  Ha nem elég a 8 milliós biztosítási összeg, akkor köthető pl. 3 blokk 24 milliós biztosítással is?
 • Kiszámoló
  Szerintem igen, de nem kérdeztem rá.
 • Janos
  Nekem citybankos biztositasom van, es az 2990 ft 1 evre. kulfoldon is fizet, igaz csak akkor, ha maximum 60 napot toltottem el kint egyhuzamban ( ezt viszont nem tudom, hogy hogyan ellenorzik )
 • Kata
  Már elnézést, de nincs olyan,h 100%-os rokkantság, tehát soha nem kaphatod meg a teljes összeget. A magyar eü. nem állapít meg ilyet. Biztosítónál dolgozom.
 • Kiszamolo
  1. Mindkét szem látóképességének teljes elvesztése 100%
  – 40%-ának harmadfokú égése 100%
  10. Teljes és tartós bénultság nyaktól lefelé 100%
  11. Mindkét felsô végtag teljes mûködôképtelensége vagy elvesztése 100%
  12. Mindkét alkar teljes mûködôképtelensége vagy elvesztése 100%
  13. Mindkét kéz teljes mûködôképtelensége vagy elvesztése 100%
  14. Egy alsó és egy felsô végtag teljes mûködôképtelensége elvesztése 100%
 • Brazso
  Az ajánlott csoportos életbiztosítás kötésekhez munkáltató bevonása szükséges? Bocsánat a kérdésért, de nem világos nekem, hogy honnan jön a csoport, azaz végső soron miért olcsóbb, mint az egyéni.
 • Kiszamolo
  Csoportosnál lehet a csoport egy munkaadó munkavállalói, ekkor kell a munkaadó, hiszen ő köti a szerződést.

  Vagy egy cég ügyfelei, mint például a bankoknál köthető csoportos biztosítás. Ilyenkor csak az a feltétel, hogy az adott bank ügyfele legyél.

 • helping hand
  Sajnos jutalékot nem kapok, de ez egy versenyképes alternatíva baleset esetén:

  http://www.unionbiztosito.hu/egeszseg_es_baleset/union_s_o_s__baleset_biztositas_2

 • Laslow
  Oké, hogy a CIB havi 2499Ft-ért haláleset esetén 8 MFt-ot fizet, de ez vajon indexálódik? Azaz 1 év múlva is 2499Ft-ot kell fizetni, és 8M-t fizetne, vagy mindkét összeget beszorozzuk egy számmal (pl. 1,05), és így értékét megőrzi a 8M Ft?
 • Maris
  Szia Kiszámoló!

  Először is NAGYON köszi a blogot, szuper! Rajongód vagyok 🙂

  Kérdésem (a CIB honlapján nem találtam erről semmit, de lehet h. csak béna vagyok):
  Ezt a malacperselyes bármely halálokra szóló 2490 Ft-os biztosítást BÁRKI megkötheti? pl. egy nagyon idős, vagy nagyon beteg ember is? Akkor mi nekik ebben az üzlet, ha a biztosított valószínűsíthetően 5-10 éven belül meghal, ők pedig kifizetik rá a 8 milliót…

  Köszi előre is, és csak így tovább!!!

 • Kiszamolo
  Általában 65 éves kor felett nem szerződnek és olyan betegségre nem érvényes, ami a kötés pillanatában már ismert volt, vagy annak kellett volna lennie. Ezen túl szokott lenni 6 hónap várakozás is pont az ilyen esetek miatt.
 • pdw
  Csak te vagy bena 🙂

  Kondiciok -> Biztositasok -> “A CIB Bank Zrt. Üzletfelei számára nyújtott, bankszámlaszerződéshez kapcsolódó élet- és balesetbiztosítási szolgáltatás feltételei”

 • BkSp
  Még mindig a CIB a best buy vagy van azóta jobb esetleg?
 • pdw
  En ezt a kombot fogom hasznalni (Erste+CIB) amit ir a kiszamolo is.
  Jelenleg Erste megvan, a CIB-et csak ha gyerekem szuletik majd kotom meg.

  Ezenkivul van meg ceges csoportos biztositas (brutto fizu x 12-t fizet ha barhol/barhogy megmurdelek es x 24-et ha uzelti uton/munkahelyen).

 • Kiszamolo
  Akarok írni a vállalti csoportos biztikről. MEgtudod a biztosító nevét és a pontos részleteket?

  Amúgy nem vodás vagy? Ott van ilyen.

 • pdw
  Nem voda, annal nagyobb ceg sokkal.
  Most mar asszem Metlife-os, elotte AIG volt (feltetelezem nem magyarorszagon kotottek).

  Holnap utanajarok, bar nem biztos hogy minden reszletet megmondanak/megtudok.

 • BkSp
  Lehet, hogy én vagyok béna, de nem találom ezt az erstés biztosítást…