A lehetőség az utcán hever

2016-08-29
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A héten beszéltem egy házaspárral. A hölgy otthon van a  gyerekekkel és nagyon törte a fejét, hogy mit lehetne csinálni, amiből pénzt lehetne keresni.

Az igazság az, hogy a mai világban rengeteg lehetőséged van még GYED-en lévő anyaként is, amivel könnyedén pénzt tudsz csinálni.

(Írtam nemrég arról, hogy lehetsz vállalkozó te is, ahogy arról is, hogy érdemes adóznia egy kezdő vállalkozónak. Ugyanis akár hiszed, akár nem azt a havi 150-250 ezer forintot, amiért havonta dolgozol, a legtöbb egyszerű vállalkozással akár otthonról is megkereshetnéd. Ha még nem olvastad el ezeket a cikkeket, tedd meg.)

Összeszedtem néhány ötletet, amit már mások megvalósítottak, csak hogy lásd, a pénz tényleg az utcán hever.

- Angliában élő kismamák megveszik neked az akciós termékeket (jellemzően ruhát), amit kinéztél az angol webáruházban a nagy leértékelésben, de te nem tudod megvenni, mert nem szállítanak ki, csak helyi címre. (Az említett hölgy is külföldön élt.) Összegyűjtik a rendeléseket és egyben elküldik Magyarországra, ahol valaki (nagymama, akárki) vaterafutárral 299 forintért szétküldi a megrendelőknek a rendeléseiket. (Ugyanezek a kismamák gombokért megveszik a használt ruhákat és elküldik, az itthoni kapcsolat pedig eladja apróhirdetésben vagy facebook csoportban.)

A fontot 450 forinttal számolják, vagyis a hasznuk a valódi árfolyam (most éppen 359 forint) és a 450 forint közötti különbség.

Semmi nem kell hozzá, csak futtasd magad facebook-csoportokban, fórumokon, blogok hozzászólásaiban. Ha igazán ügyesen akarod csinálni, egy ingyenes wordpress weboldalt csinálsz magadnak, ahová mindig kirakod az új helyi akciókat, plusz hírlevelet küldesz anyukáknak.

- Szeretsz tornázni, de otthon vagy a gyerekkel? Csinálj egy olyan oldalt, mint a gyerünk anyukám. Otthonról tart fitness órákat szintén otthon lévő kismamáknak. A havi díj 4.000 forint, ezért otthonról tornázhatsz vele, amikor van rá időd. De van hathetes kurzus is, ha jól tudom, 12 ezer forint. Állítólag nagyon jó kis közösség alakult ki az oldalon. Ha csak 100-150 előfizetőd van, már soha többet nem kell visszamenned dolgozni.

- Olvastam egy amerikai hölgyről, aki észrevette, hogy egyre több nő tart kutyát, esetleg macskát, akit a gyereke helyett gondoz. Ezeket a kedvenceket nem szívesen hagyják otthon, hogy egész nap unatkozzanak egyedül.

A hölgy csinált egy napközbeni állatmegőrzőt az irodaházakhoz közel. Az ügyfelei reggel munkába menet beadták az állatokat, munka után pedig értük mentek.

A havi díj nem volt sok, azonban mindenféle egyéb szolgáltatás is volt: edzés, kutyakozmetika, állatorvos beadja a szükséges injekciókat, stb. Ezeken a plusz szolgáltatásokon aztán szépen keresett a hölgy.

A bolt annyira jól ment, hogy aztán franchise-ban számos üzletet nyitott az amerikai nagyvárosokban.

- Egy tanár házaspár letölthető anyagokat csinált történelemből, minden korosztálynak, egyetemi felvételire, stb. Egy-két év alatt annyira beindult a bolt, hogy már ott hagyták a tanári állásukat.

- Egy élelmes magyar lány vasalásmentes ingeket kezdett árulni vasalni nem tudó vagy nem akaró férfiaknak. Első kézből tudom, hogy most már jól megy a bolt, ami a nulláról indult pár éve. Egy másik grafikus-festő oktatást tart online és élőben lelkes amatőröknek, neki is jól megy, szintén első kézből tanúsíthatom.

Számtalan példát lehet hozni, hogy mennyi látszólag semmi ötletből lett sikeres vállalkozás. Amikor azt mondom, sikeres, arra gondolok, hogy legalább annyit keres vele az elindítója, mint egy felső vezető egy átlagos cégnél.

Ha pedig nem jön be? Na bumm. Elvesztettél maximum egy-két százezer forintot, de legalább megpróbáltad.

Azonnal fog jönni az áttörés? Hát nem. Semmi dolgod nem lesz vele? Sajnos de. Semmit nem kell hozzá tanulnod? Dehogynem. Online marketing, ügyfélszerzés, munkaszervezés, stb.

Vannak akik abból gazdagodtak meg, hogy induló online vállalkozásoknak adnak tippeket és tanácsokat. Tedd az ilyeneket még gazdagabbá, ha olyan tippeket adnak neked, ami tényleg használhatóak.

Magyarul ilyen a gazdag mami, angolul például a smartpassiveincome.

Amint látod, a mai online világban tényleg a földön hever a lehetőség, csak le kell hajolnod érte. Ha érzel magadban egy kis bátorságot, vagy kíváncsiságot, vágj bele, először munka (vagy kisgyerek) mellett, semmit nem veszíthetsz.

Sok sikert mindenkinek.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram