A Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft-ről

Ez a cég a becsapós nevével állandóan spammeli a postaládámat, ezért hálám jeléül szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy az általuk kibocsátott érmék maximum esztétikai értékkel bírnak.

A 10 grammos ezüstérméjüket 6.990 Ft-ért árulják, de ez nem hivatalos magyar érme. Ezért az alapanyag értéke 6,2 amerikai dollár, azaz kb. 1.425 Ft lenne, ha nem csak 925 ezrelékes lenne a tisztasága. Tehát finoman fogalmazva sem túl jó befektetés.

A Gazdasági Versenyhivatal már 100 millióra büntette a céget megtévesztő reklámért (cikk) és már az MNB is felszólalt miatta, hogy megtévesztő a nevük, az általuk kibocsátott érmék nem valódi forintérmék (cikk), úgyhogy nem most kezdték az ipart.

Ha hivatalos magyar érmét akarsz venni, látogass el a Magyar Pénzverő Zrt. honlapjára, ami 100%-ban a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában van.

Itt valódi forintérméket kapsz, ha mindenképpen ilyet szeretnél venni. Az ilyen megtévesztő nevű cégeket meg nagy ívben kerüld el.

Share

36 hozzászólás

 • Van neki a testvére is: a Telefonkönyv Magyarország Kft, hasonló üzletpolitikával.
 • AAA
  A spamért hálám jeléül vissza szoktam nekik küldeni a megrendelőt – kamu névvel/címmel…;)
 • akos
  Annyit azért hozzátennék, hogy nem érmeként reklámozzák, hanem eremnek. Ami természetesen nem fizetőeszköz, mert azt csak a MNB készíthet. Persze ettől még minden a reklám, a név, stb azt a benyomást kelti, hogy vmi hivatalos állami szervről van szó.
 • Zsoca
  Amikor megalapították a céget, a cégbíróság vajon miért engedte ilyen névvel az alapítást?
 • Stiel
  És a 100 milliós bírságot kibírták? Azta… Irdatlan sok pénzt szedhetnek be így átverésből, ha még ezzel együtt is megéri folytatni. Durva.
 • fudosin
  Akárcsak AAA, én is visszaküldöm a megrendelőt üresen. A borítékon rajta a bélyeg helyén: “a kézbesítést címzett fizeti”, vagy ilyesmi – fizessenek csak. És mert a lépcsőházban mindenki kidobja általában tízesével kapják.
 • jurta

  Percekig röhögtem, tiéd a Tudatos Fogyasztó-díj.

  AAA kamu adatokkal küldi vissza. Te üresen. Fejlesszük csak tovább az ötletet: miért is kellene bármit a borítékba tenni ahhoz, hogy a postázást ki kelljen fizetniük? 🙂

 • Madárarcú Eugén
  Amikor a nevezett cég kapcsán egy interjúban megkérdezték az illetékes elvtársnőtől, hogy ugyan miért lehet megtévesztő cégnevet bejegyezni, akkor azt makogta, hogy ebbe nem lehet beleszólni.

  Pedig de. Speciel a cégvalódiság elve pont ideillene és egyéb esetben szigorúan alkalmazzák is. Volt egy esetem, amikor egy fantázianevet azért nem jegyeztek be (legyen mondjuk Pakika Kft.) mert nagyon hasonlít a “patika” szóra és ez őrületesen megtévesztő. Pedig ugyebár nem hajazott állami szerv nevére és még csak létező cégnévre sem (mert mondjuk azért a Caca Cola Kft. tényleg megtévesztő lenne).

  Vajon az Igazságügyminisztérium Kft., Magyar Adóhivatal Kft. mikor jön?

 • Kiszamolo
  Nekünk nem jegyezték be Szlovéniában az XY Slovenia d.o.o cégnevet, mert nem voltunk állami cég.
 • Buga Jakab
  “Ha hivatalos magyar érmét akarsz venni, látogass el a Magyar Pénzverő Zrt. honlapjára, ami 100%-ban a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában van.”

  Sokkal jobban mellesleg ott sem jársz. :-))

 • Montsegur
  Most már tudom, hol ne kezdje valaki az érmegyűjtést. De ha valakit mégis érdekel: hol kezdje? Mit tanácsoltok?
 • kanguru
  Köszönöm, Miklós! 1-2 havonta küldenek emilt, de szerencsére nem dőltem be nekik… 🙂
 • tom
  Távol álljon tőlem, hogy védjem a céget, tényleg félrevezetőek, és a spammelést se díjazom, de: szerintem sokan keverik az érme (=fizetőeszköz) és az érem (ld. aranyérem) fogalmát. Itt utóbbiról van szó, amennyire a reklámból látszott, nincs is rajta semmiféle felirat, pláne nem névértékre utaló jelzés. Tehát itt tényleg az esztétikai értékről van szó. Ha könyvet veszünk, sem azt nézzük, hogy mennyi a felhasznált papír és tinta ára. Még egyszer, azzal viszont teljes mértékben egyetértek, hogy ezt nem szabadna valami hivatalos, állami dologra asszociálható módon reklámozni.
 • Kiszamolo
  Tom, tehát egy eladhatatlan, nem piacképes terméket árulnak, többszörösen túlárazva, mindezt megtévesztően hivatalos érmeként bemutatva, mindezt spamben. Hát tényleg nehéz lenne védeni őket. 🙂
 • tom
  Nagyon jó, tömör összefoglalása helyzetnek. 😀 Nem is vitatkozom vele. Mindössze annyit próbáltam mondani, hogy a cégtől és a körítéstől elvonatkoztatva, a terméket önmagában nézve pl. egy gyűjtő számára jelenthet esztétikai/eszmei értéket, kvázi mint egy művészeti alkotáshoz hasonlóan tekintve. Aztán hogy ez hogyan viszonyul az eladási árhoz, azt nem tudom megítélni, de mivel a reklám mennyiségéből tekintve elég nagy tételben árulhatják, valószínűleg 100 év múlva sem fog milliókat érni. 😀
 • sportswear
  Akkor már inkább a Royal mint 20 fontos érméjét ajánlom, nem egy nagy befektetés, de gyakorlatilag 20 fontosként elfogadják: royalmint.com/shop/Outbreak_2014_UK_20_Fine_Silver_Coin
 • WB
  16 éve foglalkozom befektetési arany, ezüst, és platina érmékkel.
  Ha bárki befektetésnek venne érmét, előbb nézzen alaposan utána !
  Pl. itthon a befektetési arany érmék ÁFA mentesek, de az ezüst érméken 27% ÁFA van ! Tehát lehet (valódi) befektetési ezüst érméket venni, de rögtön bukja rajta az ember az ÁFÁ-t. Ezért én inkább az aranyat javaslom – persze ésszel és mértékkel, mert nem csak felfelé mehet az ára !
  Aranyat csak megbízható, régóta működő cégtől vegyünk. A legkisebb arany érme 1/10 unciás, ára kb. 30000,-Ft.
 • Feri
  Én bedőltem nekik, bár nekem is gyanús volt a sok spammelés és nem tűnt fel az sem, hogy nincs rajta a névérték az érmen. A Magyar Pénzverőtől már van két érmém, lehettem volna figyelmesebb. De a Szabadság térre vannak bejegyezve, mint az MNB, így azt hittem a Pénzverőről van szó. Mindegy, legközelebb jobban kell figyelnem. Az érem egyébként szép.
 • B.Ágnes
  Üdv Mindenkinek aki olvassa!
  Sajnálattal látom, hogy ezek sokfelé okozzák az idegeskedést.
  Mi egyszer elkövettük azt az égbekiáltó hibát, hogy rendeltünk egy darab érmét ettől a Magyar Érmekibocsátó intézettől. Végül egyből kettő félét kaptunk.
  Az egyiket visszaküldtük.
  Valahol apró betűvel biztos fel volt tüntetve, hogy ez egy sorozat első darabja, de ez önmagában nem jelenti azt, hogy ha ezt megrendeled, akkor ez után automatikusan küdenek számodra még ezer darabot a következő egymillió évben.
  Merthogy ez történt, és annyira sunyik, hogy nem ám ajánlottan adják fel, hogy élhess a visszautasítás lehetőségével, hogy esetleg a kapuban a postásnak átvételkor még mondhasd, hogy jaa, éremkibocsátó, akkor köszönöm nem veszem át, hanem sorszámozott levélben küldik, amit bedobnak a postaládádba, tehát ők kerestetni tudják, csak éppen nyoma nincsen, hogy átvetted-e.
  (folytatás köv.commentben)
 • B.Ágnes
  Folyt: Mert kaptuk ám a következőt BEDOBVA a postaládába és bontatlanul 500 Ft -os ajánlott levélként vissza küldtük a feladónak, majd írásban vagy négyszer, telefonon kétszer jeleztük, hogy nem kérünk más egyéb küldeményt.
  De ezek olyanok mint egy vírus, ha megkapod, soha, de soha, de soha nem tudsz szabadulni tőlük.
  Hiába minden, írhatsz nekik, visszaírják, hogy oké oké, nem küldünk többet, szóban megígérik szintén ugyanezt, de mindhiába. Csak küldik és nem tudsz hova, kihez fordulni. Menjek ügyvédhez és tíz ezrekért levelezgessünk ezzel a szava hihetetlen bandával?
  Ennyire erőszakos céggel soha nem találkoztam. Erőszakkal akarnak minden áron pénzt kihúzni a zsebedből. Ha vissza is mondod kit érdekel? Hova, kihez fordulsz? Senkihez. Kapod a következő csomagot. Még akkor olcsóbban jössz ki ha 500 forintos ajánlott postaköltségért visszaküldözgeted.
  (folytatás köv.commentben)
 • B.Ágnes
  Folyt: Viszont ha nem kapod meg a szarjukat, akkor küldenek egy nyilatkozatot neked, amiben aláírod, hogy nem kaptad meg a küldeményüket.
  De MINDENKÉPP foglalkoztatnak. Tehát velük szerződve gyakorlatilag új gyógyíthatatlan betegséget kapsz. Ha már rég elfelejtenéd az egészet, akkkor is nyilatkoznod kell valami szarságról.
  Nekünk egyszer csak érkezett egy behajtó cégtől egy tizen-ezer forintos csekk, hogy akkor mi ezeknek az éremkibocsátónak ennyivel tartozunk. A mire is?
  Ja, hogy nem kaptad meg, akkor nyilatkozzál. És újra 500 forintos ajánlott levélként add fel a postán.
  Nem értem, hogy ennyire erőszakos, aljas, pénzéhes brigád hogy lehet talpon.
  De aki rendel tőlük, az nyugodtan számolhat egy tényleg életre szóló kapcsolattal. Tőlük csak az ásókapanagyharang fog elválasztani, de lehet az se. Be fogják dugdosni a koporsódba a csekket.
 • Janos82
  :

  Sz*rd le oket. Vannak ilyen cegek ( ez nem egyedi eset), ha igazolni tudod, hogy felmondtad, akkor ugyse mehetnek a birosagra ( meg aztan tul sokat kene pereskedniuk, es ok is tudjak, hogy nincs igazuk)

  A toluk kapott leveleket tedd el, 1* mond fel, azt is tedd el, es utana nem kell veluk foglalkozni. Elobb utobb lekopnak, csak elotte lesz meg nehany fenyegetes. Esetleg feljelentheted oket, vagy megerdeklodheted a GVH-nal, PSzAF-nel, hogy mi a helyzet veluk.

 • B.Ági
  Köszönöm a commentet Janos28!
  Remélem lekopnak és többé nem hallok róluk, szép újévi köszöntő levelet küldenek az embernek: egy üdvözlő behajtás.
  Ráadásul első haragomban rákeresem a telefonszámukra a google-ben és a Magyar Kincstár Éremkereskedőt dobta fel, és elöntve lila gőzzel és felgyűrt ing ujjal őket hívtam fel, beolvasás címén. Alig sikerült közölnie a fiatalembernek a vonal túloldalán, hogy nem őket akartam hívni, pedig csak a behajtótól kapott levelet emlegettem, mégis pontosan tudta kikről beszélek, már csuklóból diktálta az érmekibocsátó telefonszámát. Ezek szerint nagy tételben futnak be hozzájuk a hasonló nevű cég panaszos ügyfelei.
  Köszönöm a tippet, de lehet én is beállok a nem létező címre renelők táborába.
 • B.Ági
  Az imént hívtak a behajtásról.
  Mondtam, hogy legyenek kedvesek e-mailben küldjék el annak a dokumentunak a másolatát amin átvettük, aláírtuk a küldeményt. Hát olyat nem tudnak küldeni.
  Töltsünk ki egy jegyzőkönyvet, hogy nem vettünk át tőlük küldeményt.
  Mondtam, legalább azt diktálja már le, hogy mit küldtek, mennyi az értéke és mikor.
  Sosem kértünk ilyet, sosem láttunk ilyet.
  De akkor mi alapján kének tizenezret? Miért nem kérnek egyből hatmilliót? Vagy nyolcvanmilliót? Vagy bármennyit.
  Tudom, ha nincs átvételről aláírás, nincs miről beszélni.
  Akinek nincs muníciója, ne menjen háborúba.
 • mtoma73
  Mi egyszer rendeltünk apósomnak ajándékba egy érmét. Szép meg minden nem is volt drága. Én elolvastam az összes papírjukat, amit küldtek a legkisebb betűig. Minden oké volt, kifizettük, megkaptuk. Kb. 1 évvel a post előtt volt ez. Nem is tudtam akkor milyen ez a cég. Utána persze küldték a további lehetőségeket. Mindig megnézzük mi az, de nem rendelünk. A rendelt érme utáni csomagban mi is kaptunk egy szuper ajánlatot, amit szintén aprólékosan elolvastam. Na ekkor derült ki, hogy ez egy sorozat, amit folyamatosan küldeni fognak. Na ekkor azt mondtam állj, ezt nem kérjük kész.
  Sajnálom, hogy így jártál, de ez ellen tényleg csak az véd, hogyha aprólékosan elolvassa az ember a papírokat, és jól meg nézi, mit is rendel és ha nem tiszta valami, akkor inkább nem rendeli meg, akármilyen szép és csábító is az ajánlat. Jól mehet nekik, mert tv reklámra is futja elég gyakran.
 • Janos82
  van nekik 100 millios GVH birsag is.

  Szerintem ne a ceggel foglalkozzatok, hanem a GVH-val vagy a fogyasztovedelemmel. Ok majd elmondjak, hogy mit kell csinalni.

  Volt mar hasonlo eset a csaladban.

  Ezek a cegek arra mennek, hogy valaki ugyis fizet. Ok meg kikuldenek par levelet, es bejon 10-20e ft. Nekik megeri. Keves munka, jo penz.

  A lenyeg, hogy nem veluk kell beszelni. Ha akarnak menjenek a birosagra, de nem fognak, csak fenyegetoznek.

 • Adri87.11
  Sziasztok!

  Sajnos én is rendeltem tőlük egy érmét. Bànom,hogy nem olvastam utàna a véleményeknek,és az àltalànos szerződési feltételt is csak utàna néztem meg,miutàn màr a neten leadtam a megrendelést. Màr kaptam tőlük egy megrendelés visszaigazolàst e-mailben.Szerintetek még vissza lehetne fordìtani a folyamatot? Mit lehetne tenni? Egyébként most hétfőn rendeltem meg.

 • Janos82
  :

  Mond le irasban, es az oldalukon is. Magyarorszagon asszem 14 napig lehet visszamondani a netes megrendelest. Es ez a kezhezveteltol szamit.

 • Adri87.11
  Köszi szépen a tanàcsot. Elindítottam a folyamatot… 🙂 Remélem menni fog a dolog. Üdv
 • B.Ágnes
  Kedves Olvasó,
  Folytatódik a történetünk a magyar éremkibocsátóval.
  Természetesen el kell olvasni a szerződési feltételeket, de hogy nem lehet lemondani a küldeményeket??? Kilenc visszamondó levelem van amit elküldtem részükre, hogy nem kérjük a továbbiakban – ez benne van a szerződési feltételeikben: ha nem óhajtod kapni a továbbiakban, nyugodtan visszamondhatod, szóban vagy írásban. Telefonon is beszéltünk és lemondtam több alkalommal. Két küldemény ment vissza hozzájuk ajánlott küldeményként, amiben kézzel írott levélben lemondtuk.
  NEEEEM LEHEEEEET LEMONDANIIII. Tehát ha elolvasod a szerződést és annak tudatában rendelsz tőlük, hogy majd lemondod ha mégis meggondolod magad, úgy jársz mint én.
  A behajtó három hónapig MINDEN NAP hívott a nem létező csomag miatt. Az utolsó egy hónapban csak egyet csörgetett a telefonomon, nem volt mondani valója, csak zaklatott. folyt.
 • B.Ágnes
  folyt: Most pedig arra ébredtünk, hogy a Magyar Postától érkezett egy e-mail értesítő, hogy a magyar éremkibocsátó csomagot adott fel a részünkre, figyeld a dátumot: 2014.09. hóban.
  Ez most valami áprilisi tréfa?
  Fél év telt el a feladás óta és most fogja kézbesíteni? Ezer lemondás után? Mit akar kézbesíteni?
  Most hogy jövök ki ebből a slamasztikából a legolcsóbban? Ha innentől kezdve fejet hajtok és tudomásul veszem, hogy lesz minden hónapban kb ezer ft fix kiadásom az éremkibocsátó részére az ajánlott visszaküldős marhaságukra? Vagy tegyek feljelentést zaklatásért? Tartok tőle, hogy nem érnék el vele semmit.
  Vagy fizessek meg egy ügyvédet? Nyilván ez a drágább verzió.
  Ma elmegyek a postára, megkérdezem van -e esetleg olyan megbízás amit megadhatnék a posta részére, hogy ettől a feladótól ne kézbesítsenek számomra semmit, automatikusan visszamenjen a feladóhoz. Remélem sikerül.
 • B.Ágnes
  Nem büntetgetni kellene az ilyen cégeket akik egyértelműen minden lépésükkel átverik az embereket, hanem bezáratni.
 • Adri87.11
  Sziasztok!

  Nekem úgy néz ki sikerült Tőlük megszabadulni. Janos82 tanàcsàra (Köszönet érte :-), írtam egy elàllàsi-felmondàsi nyilatkozatot. Még jan elején rendeltem egy érmet, ahogy azt előzőleg megìrtam. Rà 4 napjàra megìrtam a nyilatkozatot. Pontosan úgy, ahogy annak ki kell néznie. A 45/2014.(II.26.) Korm. rendelet 2. melléklete alapjàn. Minden infót leìrtam a megrendelt éremről és hatàrozottan leìrtam hogy ” gyakorlom az elàllàsi/felmondàsi jogomat az alàbbi termék adàsvételére irànyuló szerződés esetében”. Ezt e-mail címemről is elküldtem, valamint az Éremkibocsàtó honlapjàn is csatoltam levélként. Postàra is adtam ajànlott levélként. Ennek ellenére 4-5 nap múlva küldték a csomagot. Nem vettem àt, visszaküldték nekik. Azóta eltel màr lassan 5 hónap. Rendszeresen kapok tőlük ajànlatot e-mailben, postàn. KB 3x hívtak még. Telefonba mondtam, hogy nyugodtan töröljenek, nem rendelek!!

 • Adri87.11
  Nagyon sajnàlom B.Àgnes esetét. Nem is tudom hogy mit lehetne tenni 🙁 Borzasztó amit művelnek!!!

  Egyébként én is kaptam még àprilisban a postàtól egy e-mailt, hogy a Magyar Éremkibocsàtó Intézet Postàra adta a januàri csomagom. Pillanatra megijedtem, de gondoltam hogy valami rendszerhiba lehet. Màsnap jött is az sms a Postàtól, hogy elnézést, de meghibàsodott a rendszerük. Nekem talàn az volt a szerencsém, hogy sokat nem időztem ezzel a lemondó nyilatkozattal, egyből küldtem nekik. Az egy dolog, hogy ennek ellenére azért bepróbàlkoztak mégis. Szerencsére sikertelenül.

  Tényleg az a tanulsàg, hogy az első küldeményt még csak vèletlenül sem vedd àt mert onnantól kezdve nincs megàllàs!!!

  Remélem rövid kis történetemmel tudtam segìteni azoknak, akik hozzàm hasonlóan jàrtak.

  Üdv Mindenkinek 🙂

 • happypanda
  Most találtam rá erre a nagyszerű blogra, és a fenti témát olvasva megállt bennem az ütő.
  Rendelést adtam le náluk egy éremre, és a vásárlási feltételeknél írták, hogy további érmet nem küldenek kérésem nélkül, illetve a rendelés nem kötelez más érmek vásárlására.
  Írta itt valaki, hogy nem ajánlottan küldik a csomagot, de akkor mégis hogyan bizonyítják, hogy én azt átvettem?
  Értem, hogy postára számozottan adják, és addig visszakövethető, de ha nem írok alá semmit, akkor elvileg nem is vettem át semmit, nemde?
 • rooster
  Az üzleti modell életre kelt! Elsősorban vállalkozások találkozhatnak a Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. remekével a “Megbízható Cég Tanúsítvánnyal” A produktum honlapja: megbizhatoceg.com

  A vállalkozás (amely a nyilvános cégadatok szerint jelenleg a negyedéves ÁFA befizetésével is gondban van) potom 9.900 Ft -ért ad 5db A6-os vinyl matricát és egy A4 -es kartonra printelt bizonyítványt a megbízhatóságról. A bizonyítvány alapja, hogy az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. “egy speciálisan erre a célra létrehozott, jogvédett algoritmusos rendszer” segítségével keres (valahol) negatív véleményeket az adott vállalkozásról, és ha nem talál a 9.900 Ft -ért megváltható díjjal jutalmazza. Feltételezem, Magyarország összes cége a tűréshatáron belül van náluk, így rendkívül értékes terméket állítanak elő.Kíváncsi vagyok, mikor kerül a GVH, vagy egyéb hatóság látóterébe a történet