A nagyobb jobban megéri

2018-01-23
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A legtöbb termékből kapható kisebb és nagyobb kiszerelés is az üzletekben, az emberek elképzelése szerint minél nagyobb kiszerelést vesznek, annál kevesebbet fizetnek egy egységnyi termékért.

Azonban a valóságban ez gyakran nem így van. A dupla méretű tusfürdővel nem csak fürödni kényelmetlenebb, de gyakran drágábba is jön ki egy milliliter, mint a hagyományos kiszerelés esetén. Sokszor a vödrös tejfölt is felesleges megvenni, mert fillérekkel olcsóbb s annál többet bukunk, ha csak a vödör negyede romlik meg évente egyszer a hűtő mélyén. Ugyanígy a dupla csomagolású fogkrém se feltétlen olcsóbb, mint ha vennénk két külön csomagot.

Nagyon oda kell figyelni, hogy olcsóbb-e a nagyobb kiszerelés, vagy csak becsapnak minket, tudva, hogy 20 emberből ha egy megnézi, jobban megéri-e a nagyobb csomagolás.

Ezeket a képeket most fotóztam az Auchanban. Minél nagyobb kiszerelésű Ariel mosószert vettél, annál drágábba került egy mosás. A legkisebb csomag volt a legolcsóbb, a legnagyobb a legdrágább. (Volt még egy jumbo kiszerelés, de azt a feleségem fel sem nagyon tudja emelni, így az kiesett a versenyből. Az valamivel olcsóbb volt milliliterre, mint a második legnagyobb.)

Amint látod, az 50%-kal nagyobb kiszerelés literje szerény 115 forinttal drágább, mint a kettővel kisebb és közel 90 forinttal drágább, mint az eggyel kisebb méret.

Mielőtt még azt gondolnád, hogy a Tescoban nem így vannak árazva ugyanezek a termékek:

Ahogy ez a Grobynál is így van:

Hát ezért olvassuk el mindig az egy egységre jutó árat az árcédulán. 🙂

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram