A nagyobb jobban megéri

A legtöbb termékből kapható kisebb és nagyobb kiszerelés is az üzletekben, az emberek elképzelése szerint minél nagyobb kiszerelést vesznek, annál kevesebbet fizetnek egy egységnyi termékért.

Azonban a valóságban ez gyakran nem így van. A dupla méretű tusfürdővel nem csak fürödni kényelmetlenebb, de gyakran drágábba is jön ki egy milliliter, mint a hagyományos kiszerelés esetén. Sokszor a vödrös tejfölt is felesleges megvenni, mert fillérekkel olcsóbb s annál többet bukunk, ha csak a vödör negyede romlik meg évente egyszer a hűtő mélyén. Ugyanígy a dupla csomagolású fogkrém se feltétlen olcsóbb, mint ha vennénk két külön csomagot.

Nagyon oda kell figyelni, hogy olcsóbb-e a nagyobb kiszerelés, vagy csak becsapnak minket, tudva, hogy 20 emberből ha egy megnézi, jobban megéri-e a nagyobb csomagolás.

Ezeket a képeket most fotóztam az Auchanban. Minél nagyobb kiszerelésű Ariel mosószert vettél, annál drágábba került egy mosás. A legkisebb csomag volt a legolcsóbb, a legnagyobb a legdrágább. (Volt még egy jumbo kiszerelés, de azt a feleségem fel sem nagyon tudja emelni, így az kiesett a versenyből. Az valamivel olcsóbb volt milliliterre, mint a második legnagyobb.)

Amint látod, az 50%-kal nagyobb kiszerelés literje szerény 115 forinttal drágább, mint a kettővel kisebb és közel 90 forinttal drágább, mint az eggyel kisebb méret.

Mielőtt még azt gondolnád, hogy a Tescoban nem így vannak árazva ugyanezek a termékek:

Ahogy ez a Grobynál is így van:

Hát ezért olvassuk el mindig az egy egységre jutó árat az árcédulán. 🙂

Share

116 hozzászólás

 • vihar
  Mi is 😀
 • yutte hermsgervørdenbrøtbørda
  nem vagyok egy mosás fittipaldija, de ez nem két különböző mosószer?
 • Gondolkodj
  Tusfürdő és sampon nálam már évek óta kézmosóadagolóban pihen. A polcon pedig ott áll a brutálisan leakciózott családi kiszerelésű cucc, várva hogy utántöltsem belőle az adagolókat.

  A mosásnál mondjuk elveszítjük ezt az előnyt, mert én nagyon szeretem a kényelmes mosópárna megoldást.

 • Kiszamolo
  yutta, ugyanaz. Ha más is lenne, csak az illata más, az ára ugyanaz.
 • Szabolcs
  Nálam ez pl alap. Bármit veszek, mindig az egységárat nézem, márkától/kiszereléstől függetlenül.
 • gaborr
  Tojásnál is jellemző, hogy azt gondolod, hogy a 10db-os tojásnál a 620ft-os kiszerelés olcsóbb mint a 700ft-os, miközben a kilós árat megnézve már nagyon nem így van. Az egyikben M-es tojás van, a másikban XL-es. Legutóbb mikor a leemeltem a polcról a legdrágább tojást, egy nyugdíjas majdnem szívrohamot kapott. Miközben kilós árban az volt a legjobb.
 • Zolcsi
  Ugyanaz, én is pont ezt néztem ma este. Messziről megörültem, hogy van a nagy kiszerelés. Aztán láttam, hogy az eggyel kisebb olcsóbb. Aztán láttam, hogy a még eggyel kisebb még olcsóbb. A végén már egy kicsit sajnáltam, hogy nem a legkisebb a legolcsóbb, vicces lett volna 🙂
 • Rissa
  Mindig a kilós árat kell nézni, csak sajnos nem mindig tüntetik fel. “Kedvencem” ilyen szempontból az olajbogyó, amit ugyebár lében árulnak. Az üvegen rajta van a nettó, ill. töltőtömeg (fura elnevezések) súlya, de a kilós árnál nem írják mindig oda egyértelműen, hogy melyikre értik.

  A vásárlásnál fontos szempont, hogy valóban szükség van-e ilyen nagy kiszerelésre, ill. időben felhasználható-e, anélkül, hogy megromlana.

  Úgy vettem észre, hogy sok terméknek felment az ára, gondolom a béremeléseket kompenzálják így.

 • efreet
  Másik kedvencem, amikor kettőt összecsomagolnak valamiből, és drágábban adják, mintha megvenném a 2 darabot “akció” nélkül! 😀
  Érdemes odafigyelni.
 • Garbo
  Alap. Csak így lehet vásárolni. Van, aki másképpen csinálja? Érdekes.
 • Simon Templar
  Azért van olyan is, amikor szándékosan gáncsolják el az egységárra fókuszálókat. Van, hogy az eltérő mérető kiszereléseket eltérő egységárral teszik ki, hogy még véletlenül se legyen transzparens a dolog. Pl. kicsi rágó per darabra van megadva a nagyobb kiszerelésé meg per kg. @nyád… 😀 És így máris megvannak az általános iskolai matek feldványok, holott pont az ellenkezője lenne korrekt. Ebben elsősorban a Tesco jeleskedik mostanság, egyre több termékkategóriában, de nem kizárt, hogy máshol is előfordul.
 • george
  Valahol írta valaki kommentben, hogy régen boltban dolgozott, és ha valamit nem vittek a vevők X árért, akkor kiírták rá, hogy akciós, most leértékelve X-re, és egyből elkezdték vinni a népek.
 • dmry

  fagyasztott hal, dettó. de, érdemes a szemes, darált, pörkölt kávé egységesítésén is elmerengeni+10 tojást veszel vagy 30-at?+ mekkora a hús/zsír/só/adaléktartalma az adott élelmiszernek, a lejárata napján vagy a best before end miatt van leértékelve. túró-rudiból is időnként drágább a csapat, mint az egyén, óvszer, gyógyszer fronton sem árt (ha, van rá idő:)))) a tájékozódás.

  és, de, igen a kilós, köbméteres, nettó, használt, ömlesztett, csakma, csakitt, akciós, kacsintós, pályázati… ár segít első körben

 • dinnyesbacsi
  “Hát ezért olvassuk el mindig az egy egységre jutó árat az árcédulán”

  és ellenőrizzük le, hogy jó-e a számítás, mert bizony elég gyakran nem jó (elég gyakori hogy más számmal számolnak, mint ami a termék tömege / darabszáma / stb)

 • százegy
  A testvérem FMCG multinál dolgozott, elképesztő, hogy mennyire kielemzik a vásárlói viselkedéseket. A cégek a profitmaximalizálásra, a tudatos vevők meg a hasznosság maximalizálára hajtanak. Sok a “nem tudatos” vásárló, úgyhogy megéri nekik. Mondjuk én se szeretek túl sokat molyolni bevásárlásnál -de azért megpróbálok jó ár-érték arányt elérni-, azt inkább a nagyobb értékű vásárlásokra tartogatom. Régi, de még mindig beválik a cikkben említett trükk.
 • Tudatlan
  Az üzletekben mindent elkövetnek, hogy ne tudd összehasonlítani az árakat. Pl. olvashatatlanul pici számjegyek, másik árcédulával félig eltakart adatok, véletlenül a polc másik végén lévő árcédula. De a legszemtelenebb, amikor az egyik áru alatt pl. az szerepel, hogy 1924,- Ft/kg, a másikon meg, hogy 595,-/kiszerelés.
 • AAA
  Ma már szinte mindenkinek van mobilja, számológép mindben van, nem egy nagy ügy osztást elvégezni ha nincs kiírva az egységár (és valakinek nem megy fejben). Boltok rájöttek egy ideje, hogy a vásárlók rászoktak a nagyobb kiszerelésre, mert régebben szinte mindig az volt az olcsóbb. Ennél is oda kell figyelni, mint mindennél ma már.:)
 • temp123456
  Multkor tomi mosoport vettem Tescoban, es a kis zacskos ft/kg aranya jobb volt mint a nagy zacskose.
  (egyik sem volt akcios, konkret szamokra mar nem emlekszem.)
 • Androméda
  Kiszámoló arra ösztönöz titeket, hogy vegyetek többet a kisebb kiszerelésű termékből, ezáltal növeljétek az ökológiai lábnyomotokat az így megnövekvő csomagolóanyag-gyártás miatt.
 • Peter
  Én ezt ritkán tapasztaltam, lehet most éppen az Ariel mosószernél ez a helyzet, de az esetek kis részében van. De nagyon egyszerű: a tesco, stb. online bevásárlásnál, ahogy itt is mutava van, látszik mennyi a termék litere, kilója, db-ja. stb. Azt veszem a mi a legolcsóbb ez alapján 🙂
 • Laika
  Az eltérő egységárak oka tényleg a szabályozás rugalmasságát kihasználó trükközés lehet, mert ha jól tudom, elég alaposan le van írva, mit miben kell kiírni. De bizonyos mérték alatt/fölött változik a mértékegység, vagyis ugyanazon termék néhány grammos változatát /g-ban, a több kilós összecsomagoltat /kg-ban adják meg, a kettő így csak számolással összehasonlítható. Mondjuk legalább mozgatja az ember az agyát, meg a gyerekének is adhat feladatot; bár nyilván nem ez a legjobb szórakozás egy gyors bevásárlás közben.
 • Laika
  Ami ennél viszont még érdekes, az a vásárlók és a marketingesek lelkivilága. Most néztem pont, hogy egy német akciós újságban (ahol pl. a pénznem sincs kiírva, mert nekik valamiért egyértelmű, hogy ott euróban számolnak) viszonylag egyszerűen van odabiggyesztve az egységár: 100 g = 1,45 vagy 1 Liter = 3,-

  Nálunk egy tavalyi változás nyomán már az akciós ár egységára fölé az eredeti árra vonatkozó egységárat is elvileg oda kell írni – áthúzva. Az eredménye az, hogy egy 5 pontos betűvel írt adatdzsungel elfoglalja a termékkép rubrikájának a felét és kell némi gyakorlat, amíg kiigazodsz rajta.

  Én ezt annak tudom be, hogy az itthoni vásárlók egy része buta, de szeret kötözködni, mert fél a marketingesek trükkjeitől (olykor teljes joggal), így mindenféle bonyolult szabállyal kell a jogi osztálynak védekezni. Így mindenki szív kicsit. Klassz. 🙂

 • Dani85
  , Melyik boltban tüntetik fel tojás kilónkénti árát? Mindig csak darabárat látok. Vagy kiszámolod?
 • Zsolt
  Rossmannba mindig jon 10% kupo,, a DM-ben es a Mullerben vasarlasok utan gyujtheto kedvezmeny. A Lidl sajat markas termekei is jok.
 • Warrior
  Legkésőbb a 90-es években annyi szinte mindenkire ráragadt, hogy a nagyobb kiszerelés fajlagosan olcsóbb. Rögzült és ezt használhatják most ki. Saccra kb. 5 éve (lehet 3, vagy 7, mindegy) vettem én is észre, szintén a folyékony mosószereknél és talán az öblítőknél. A rutinból vásárolók szerencséjére azért tapasztalatom szerint nem ez a jellemző. Más termékcsoport most hirtelen nem is ugrik be, talán a natúr joghurtnál szoktam látni pár forintos különbséget a kisebb kiszerelés javára. Meg a 3 (4,5) literes tömények szoktak fajlagosan drágábbak lenni 0,7-es társaiknál, de az nem is feltétlenül a spórolásról szól 🙂
 • ybenkohen
  Ezért járok többek között METRO-ba. Ott nagyon ritkán fordul elő ilyesmi, hiszen főleg kiskereskedők, hotelek stb. vásárolnak, illetve az egységárak is mindig transzparensek. Ilyen szempontból (is) legrosszabb a CBA és társai.
 • Tibbor
  yutte hermsgervørdenbrøtbørda kolléga szavaival élve én sem vagyok a mosás fittipaldija, így csak megjegyezném, hogy hallottam olyat is, hogy ugyanazon cég ugyanazon termékcsaládjának különböző kiszerelésű termékei nem ugyanazzal a liter/mosás “teljesítménnyel” bírtak.
  A bemutatott példákban ez mindegyik terméknél ugyanannyi (65ml/mosás).
  Találkozott ilyennel már valaki, vagy ez az állítás csak “városi legenda” kategória?
 • Szaky
  Én ezért viszek mindig nagyítót a nagy bevásárláshoz mert a világ legkisebb betűméretével írják ki az egységárat, pedig az a legfontosabb!
  Jó lenne megtudni hogy mi az oka ha kétszer akkorát veszel az miért drágább?
 • vasarlo
  A Tescoban láttam, hogy a Pilóta vaníliás karika 150g-os kiszerelése “kettőt olcsóbban” címen 359 Ft-ba kerül darabjával, vagyis a 300 g 718 Ft. Mellette viszont a 300 g-os kiszerelés 499 Ft.

  Utan itt jártam úgy a múlt héten, hogy a 30 db-os M-es tojás 1.560-ról 1.000-re volt akciózva. A pénztárnál láttam, hogy teljes árat számoltak, így mentem az ügyfélszolgálatról. Mondták, hogy menjek vissza velük és mutassam meg. Nekem volt igazam. De az akciós papírt levette, így más már nem is láthatta, hogy annyiba kéne kerülnie. Visszakaptam az 560 Ft különbözetet. Közben még egy család jött ezzel oda. De milyen kevesen vehettük észre, hogy más ár szerepelt a blokkon! Alig volt már ott a hatalmas polcon pár csomag belőle…

 • Szomszédháború
  Senki nem gondolná, de az ilyen vegyes termékek lenyege is pont ez, hogy ne tudjuk mihez hasonlítani, így az értekét megbecsülni sem tudjuk.

  Pl. 100%-os almalé. Almát mindenki evett már, tudjuk mennyibe kerül az alma, így nagyjából be tudjuk lőni, hogy az amit 100%-os almalének hazudnak nekünk annak a literje megér e 400 Ft-ot. Ugyanezt össze is tudjuk hasonlítani más gyártók literes almalevével. Ez nagy baj, pont ezért gyakran a különböző gyártók más kiszerelés méretet alkalmaznak, és aki nem tud osztani a teló számológépén, máris nagy gondban van.

  Ez eddig tiszta sor. De a narancs őszibarack + multivitamin elnevezésű gyümilé keveréket mihez viszonyítsuk? :Dp

  Csokiknál is vajon miért divat a kekszesítés? A kakaó ára emelkedik folyamatosan, kiváltják hát kekszel, és ugyanannyiért eladják nekünk mint nagyobb élvezeti értékkel bíró termeket, mert roppan a szánkban a keksz a csokiban. 😀

 • kamatoskaresz

  Szinte mindennek folyamatosan emelkedik az ára, ezt egyetlen helyen nem veszik észre Magyarországon: a KSH-ban…

 • Deviáns
  A kedvencem: Talán a tescoban láttam a tejfölnél: némelyiknel db-ár némelyiknél liter, némelyiknél kg az egységár, hogy véletlenül se lehessen összehasonlítani…
  Nem tudom, feltűnt-e valakinek, hogy a konyhai papír törlőkendő 1 lapra vetítve drágább, mint a papírzsepi (sajátmárkás), pedig ha néha otthon kellett takonyfogó, csak letéptem egyet a törlőkendőből. Most már ki van téve mellé a PZS.
 • mephisto6
  Pozitív tapasztalat az Auchanból: termosz leakciózva X forinttal, de a kasszánál az eredeti árat húzták le és csak fizetés után vettem észre. A vevőszolgálaton szóltam, megnézték, igazam volt, ezért 2X-et adtak vissza kp-ban (illetve levették a tévesen kint maradt árcédulát).
 • mtoma73
  Az, hogy a cimke köszönőviszonyban sincs a polcon levő termékkel, vagy az árat sem találom legtöbbször sparban tapasztaltam. Ha van lehetőség még a árleolvasóval is leolvastatom az árat, hogy tuti biztos annyi-e, mint a cimkén, mert volt már különbség párszor az összes nagyobb boltnál.
  Egyszer ez számomra pozitiv volt, mert az árleolvasó alacsonyabb árat mutatott, mint a cimkén a polcon és a pénztárnál is az alacsonyabb ár volt a blokkon. 🙂
 • szocske
  @Androméda

  “növeljétek az ökológiai lábnyomotokat” – remek észrevétel, ez nekem is eszembe jutott, bár már akkor is egységárra osztottam a legtöbb termék árát, amikor ezt nem volt kötelező feltüntetni, fontos szempont volt mindig is számomra a környezetvédelem, így bizonyos esetekben a drágábbat választom:
  – ha van rá esély, hogy az olcsóbb nagyobb kiszerelés egy része a kukában végzi
  – ha a csomagolás szemmel láthatóan lényegesen több szemetet generál.

  Jó példa a mosószeres flakon, a 4-5 literes méret (sajnos egyre inkább összemennek a régi 5 literes ma már csak 3,78liter) nálunk második életét éli kerti öntözőkannaként, de egy 1,5-2 literes erre a célra már nem igazán alkalmas.

  Jelenleg üveges babaételből igyekszem olyan méretet választani, amelynek üvege praktikusan újrahasznosítható például házi lekvár készítésre. A 162 gramos már fájdalmasan kicsi ehhez, de a 250-es remek.

 • mindenhato
  En ugy ket hete ezzel szorakoztatom magam…
  Konkretan Tesco tojas reszleghez odamegyek, es megveszem az XL tojast, latom az emberek arckifejezeset, a dobbenetet, hogy na ez a “gyerek” aztan tele van, XL tojast vasarol, kozben ez a legolcsobb kg/ft-ban merve.
  Van, hogy 5 percet eltoltok a kornyeken figyelve a tobbieket, majd mindenki az M-es tojast veszi, a szegenyebb a 10-est, aki meg okosabbnak gondolja magat az megveszi a 30db-os talcat mert szerinte az megolcsobb. :-)))
  Komolyan, elsonek nem hittem el, de 10-bol 9 az M-es tojast veszi, de ugy, hogy meg az arakat is nezik, KG-os ar is felvan tuntetve, de valahogy megsem… lehet az lehet mogotte, hogy az XL-es tojas ugy 2meterrel odebb van a korabban mindig legolcsobbnak tartot 30-as M-es talcasoktol…
 • Barnabás.Jog
  A közeli családban (3 háztartás) mosókapszulát használunk, ha látjuk a Tescoban/Pennyben, hogy 60 Ft körül van a kapszula darabja (75-100 Ft között szóródik általában), szoktunk szólni a többieknek… …de nekik fogalmuk sincs, hogy mennyi a “jó” ár, mert ők akkor vesznek, ha 2500 körül árulják… az mindegy, hogy hány darab van benne. Ennél a konkrét terméknél mondjuk tipikusan akkor olcsó, mikor egy nagy dobozhoz adnak egy kis dobozt és ez van összeragasztva. Mellette meg ott van egy másik (összességében kisebb) kiszerelés, 2-300 Ft-tal olcsóbban. Én nem bánom, mert a boltban is szinte mindig van abból, amelyik valójában olcsóbb.
 • Kornél
  Igen, sokszor akár hibásan számolják az árat (láttam sparban korai lejárat miatti akciót, és a kilónkénti ára több lett, mint előtte. Mivel a kiszerelés azonos maradt, egyszerűen rosszul számoltak… Ugyanazon termék korábbi és jelenlegi árát összehasonlítva).

  A másik, nem pont ugyanez, de undorító marketingtrükk, a pár forintos leárazások. Aldi/lidl profi ebben, hogy 439 ft helyett 435 ft, a sok barom meg veszi 20-asával (amellett vannak jó akcióik, én akkor szoktam bevásárolni… az adott termékből)

 • Eagle
  Szerintem az is lehetséges, hogy a nagy kiszerelés általában olcsóbb, így azokból kifogyott a kereskedő. Az újonnan jött készletnél a beszállító árat emelt. Mert mindennek megy fel az ára. Viszont a kisebb kiszerelésből még volt a régebbi beszerzésből, aminek még olcsóbb volt a beszerzési ára is…
 • axt
  Kérdés persze, hogy a kiírt egységre jutó ár valóban fedi-e a valóságot, vagy hibás. A legtöbben nem számolnak utána még körülbelül sem.
 • nyman
  Csak erdekessegkeppen. Masfel evet dolgoztam egy tropusi orszagban a Karib tengeren. Ott importaltak Europabol, USA-bol arukat. A terfogatok az arukon voltak literben, pintben, gallonban, az utobbibol keveredett az angol es az amerikai. Egyes esetekben azert literben is rairtak. De ugye 4 angol pint az 2,272 liter (fel angol gallon), az amerikai csak 1,89, igy a fejszamolas is jo kis agytorna volt, mert arra is figyelni kellett, melyik orszagban gyartottak a termeket. Hasonlo volt a helyzet a tomeg mertekegysegekkel 🙂

  Egyebkent maga az orszag is olyan vegyesfelvagott volt. Balos kozlekedes, mert valamikor angol gyarmat volt. A tavolsagok km-ben megadva, mert az az SI-t mar bevezettek. A konnektorban a feszultseg 110 V, mert az USA kozelebb volt, de mar csak 50 Hz. A dugvillak amerikai tipusuak.

  A terveken a meretarany colos/lab rendszerben volt.

 • Szaky
  kamatoskaresz
  2018-01-24 at 08:20

  Hogyne vennék észre, csak más a párt utasítása! :)))

 • Rissa

  Természetesen nem csak az ár a lényeg, az összetétel se mindegy! Sajna, minden termék leírását alaposan meg kell nézni, összehasonlítani, mert itt is lehetnek meglepetések.

  @százegy
  Na, én is pont egy ilyen szörnyű vevő vagyok, aki mindent a legjobb minőségben, de lehetőleg minél olcsóbban szeretne megkapni. 🙂 Az tény, hogy sokan nem tudatosan vásárolnak és ezt pofátlanul ki lehet használni. A minap betévedtem egy Prima cba-ba, ledöbbentem, milyen árak vannak ott, azon meg még inkább, hogy van, aki tényleg vásárol is ott…


  Biztos a ksh-ban is munkaerőhiány van, nincs senki, aki “kövesse” az árak alakulását. A legtöbb statisztika szerintem kamu, totál fiktív számításokra alapul.

 • axt
  Szomszédháború: Szimpla határhaszon. Megéri-e neked akkor és ott azt az összeget az a termék? Ha igen, akkor megveszed. Nem lehet minden termék árát egzakt módon kikalkulálni a nyers adatokból. Lehet hogy egy gyártó jobban megbecsüli a dolgozóit és többet fizet nekik, ekkor már az ő terméke drágább, vagy szimplán nagyobb profitot akar akkor meg azért drágább. Meg szimplán azért drágább mert csak. Én nem szoktam túlságosan hasonlítgatni az árakat, néha megnézem, ha valami sokkal olcsóbb egységárra mint a másik akkor megveszem, de nem űzök sportot az árvadászatból.
 • Kaizen
  Bizony, sokszor dilemmázok én is a joghurtok fölött, amikor jobban járok 3 kis dobozossal, de az meg több szeméttel jár 🙁

  Egyébként pont a mosószer miatt rágtam be én is az elmúlt hetekben, 2 okból:
  1. Supershop kuponnal elvonultam a Sparba, hogy milyen jó üzletet fogok csinálni (2.6l / 40 mosás volt akciós) majd az üzletben szembesültem vele, hogy a nagyobb kiszerelésnek kupon nélkül is jobb az egységára. Rendesen átverve éreztem magam és mérgemben inkább vettem máshol mosószódát (ennyit a racionális vásárlóról 😀 )
  2. Szintén supershop, a napokban selejteztem ki a tavaly tönkrement pénztárcámat és találtam benne egy régi kupont, amin még 2.8 l ugyanaz a 40 mosásra elegendő mosószer… 2 dl volt-nincs, de biztos csak koncentráltabb az újabb.

 • Naiva
  Templar

  fogyasztovedelem.kormany.hu/node/4337
  “Szabálytalan a térfogatra vagy tömegre értékesített termék egységárának darabra történő megállapítása és kiírása.”

  Jogszabály (ld.link): Az egységárat a megfelelő mértékegységgel együtt, egy mértékegységnyi árura vetítve kell meghatározni. Ez
  •térfogatra értékesített terméknél „Ft/l”-t, „Ft/ml”-t, „Ft/cl”-t, „Ft/dl”-t vagy „Ft/m3”-t,
  •tömegre értékesített terméknél „Ft/kg”-ot, „Ft/g”-ot, „Ft/dkg”-ot vagy „Ft/t”-t,
  •hosszúságra értékesített terméknél „Ft/m”-t, „Ft/mm”-t vagy „Ft/cm”-t,
  •felületre értékesített terméknél „Ft/m2”-t,
  •darabra értékesített terméterméknél „Ft/db”-ot jelent.

  Persze ettől nyilván eltérően szabálytalankodnak a kereskedők..

 • Lui
  Én a következő trükköt alkalmazom.

  Bementem a Tescoba, ahol vásárolni szoktam és lefényképeztem az áruház QR kódját és kinyomtattam kicsiben.

  Mikor vásárolni készülök, akkor szándékosan nem a Tescoban kezdek. Amikor olyan termékhez érek, ami a Tescoban is van, akkor előkapom a telefont, megnyitom a Tesco mobilbevásárlós programját, becsipogom az áruház vonalkódját (mint ha épp a Tescoban lennék), majd az adott termékét. Így azonnal látom, hogy itt kell-e megvegyem vagy majd a Tescoban lesz olcsóbb.

  tesco.hu/scan-and-shop/

 • altcoin
  Szerintem a mosószereknél van koncentráltabb és hígabb, ezért nem biztos, hogy az 1 mosás olcsóbb, annak ellenére, hogy literben ez így jön ki. Az autóba való fagyálló is ugyanígy van, máshogy kell higítani, mert az koncentrátum.
  Ennek ellenére én is találkoztam nem is egyszer drágább nagyobb csomagolással, de akkor általában a kicsi akciós….hadd fogyjon az is.
  A legnagyobb átverés a fagyasztott hasábburgonyánál van, mikor a harmada jég, de a fagyasztott halat is csomagolás előtt többször vízbe mártják, hogy az fagyjon rá.
 • Dani
  Nálunk a CBAban rendszeresen látom több terméknél, nem jól számolják az egységárat. Üveges csemegeuborka, egyik nettó súly, másik töltő tömeg, ugyanannyi uborka van benne mégis más az egységár. Előre csomagolt sonka: egyiknél a darab ár a tizede a kilós árnak pedig 90g-os.
 • random okos
  @Szomszédháború
  A kakaó ára nem hogy nem emelkedik, hanem 10Y low.
  Kapufa.

  A témához:
  Nem értem miért baj az ha vannak nem tudatos vásárlók, valakinek finanszíroznia kell az eszesek jólétét. Jól van ez így, nem kell felnyitni a szemét senkinek.
  Akinem van esze, az úgyis rájön magától. Akinek meg nincs, az még le is fog támadni hogy mit képzelsz magadról.