A Smart Casco vége?

Volt egy jó kis termék, a Smart Casco, amiről itt írtam:

Aegon Smart Casco

A lényege az volt, hogy csak akkor fizettél perc alapon, ha bekapcsoltad a cascot a mobilodon.

Ha keveset mentél, keveset fizettél. Ha úgy ítélted meg, hogy most nem kell casco, mert csak a boltba mész az ismert útvonalon, ahol végig neked van elsőbbséged, akkor nem kapcsoltad be és nem fizettél. (Csak alapdíjat.)

Nos, Maxi írta, hogy most hívták, megszűnik a termék. Úgy látszik, sokan használták túl tudatosan, legalábbis valamiért nem érte meg a biztosítónak.

Ha neked is ilyen van, várhatóan téged is keresni fognak, érdemes nézni másik ajánlatot valahol.

Share

23 hozzászólás

 • Szocske
  Van egy hasonló termek, a hellocristo.hu
  Részleteket nem tudok róla, egyiket sem használtam.
 • Keki
  Ó, ne már. Még nem hívtak, de nem fogok örülni. Alacsony éves futással, Budapesten, nekem a felébe került bármely másik ajánlatnak.
 • Ádám
  Ez nagyon hasonló hozzá:
  hellocristo.hu/
  Smart Cascoról váltottam erre, nekem sokkal jobban bejön, ill. itt nincs olyan, hogy elfelejtem bekapcsolni.
 • Kobe
  A heten kb 4-5x voltam vonalban aegon ugyintezovel pont a smart casco terhere folyamatban levo kareset kapcsan. Egyik ugyintezo sem emlitette egyik alkalommal sem, hogy megszunne a csomag.

  Nem lehet hogy a problemas elofizetoket kezdik el kiszurni es felmondani? Pl aki 24/7ben furcsamod csak allo percdijat fizet, de eppen akkor amikor balesrte van arra a 200 meterre kapcsolja be a mozgo auto biztositast?

  Kar lenne erte, en napi szinten hasznalom, eddig mukodott a tobbi casco ajanlat harmadaert

 • Gabor
  Nemrég néztem én is, hogy már nem lehet új szerződést kötni. Illetve már nem is listázza az App Store az alkalmazást. Kár érte…
  Kb. két hónapja volt egy szerencsétlen afférom egy őzzel, 1.2M Ft kárt fizettek 100%-ban (meglepő módon vadkár esetében szerződés szerint 0 Ft önrész). Kb. 2 éve használom, eddig 65e Ft ment el rá, azt hiszem megérte 🙂
 • Atika
  Tiszteletem!
  Én 2x hívtam őket amiatt, hogy megszünt ez a szolgáltatás és már nem lehet letölteni az alkalmazást.
  Amivel odáig nincs is baj, hogy új ember már úgymond nem tud szerződést kötni.
  A probléma ott kezdődik, hogy aktív feltöltött szerződéssel se lehet letölteni újra az alkalmazást. Emiatt hívtam őket, hogy mégis telefon csere esetén mi is a teendő. 2 ügyintéző embernek sem sikerült ezt megválaszolni. 1 hete várom az ígért emailjüket az állásfoglalásukról. Csak azért se hagyom lejárni a számlát.
 • átlagos olvasó
  Múlt héten akartam kalkulálni és írták, hogy vége 🙁
  Valaki tud helyette ajánlani valamit, amit Lexusra is meg lehet kötni?
 • Alfa
  Vszleg nem jön ki a matek.
  Indulás előtt mobilon kapcsolgatni a casco-t abszolút nem életszerű, ha kicsit is elfogalt vagy akkor úgyis elfelejted, ha meg csinálni kell az igazából rohadtul kényelmetlen. Tehát kevesen fogják csinálni.
  Ha mondjuk programozható lenne az app, hogy beszállok az autóba akkor indítsa el, már más lenne a leányzó fekvése.
  (ettől még nem érné meg feltétlenül a biztosítónak). A Samsung telómban van ilyen vezérlési funkció, ez nem rocket science.

  Ha kevesen kötnek ilyen cascot mert átlátják ez előre, akkor “nem jönnek a számok” a biztosítónál és kuka.

 • Banditosz
  Tegnap este töltöttem rá 15 ezer forintot, egy szóval nem szólt előtte hogy nem kéne…

  Újat már nem lehet kötni, tehát tényleg közel lehet a vég.

 • casco
  Évekig használtam, szerencsére nem volt rá érdemben szükség. A megszüntetés hagy maga után kivánnivalót: 2-3 nap után megszűnt a szerződés, majd kérdés nélkül hagyta magát újrakötni. Mindezt 3-4 alkalommal is, amikor besokalltam és az ügyfélszolgálat tájékoztatott, hogy már nem lehet kötni, de akinek telepítve van az alkalmazás, az még működik. Pénzt amúgy visszautalták a panasz után. Van helyette egy másik termék, útitárs néven. Casco-khoz képest jó áron, de a smartnak legalább kétszerese.
 • PG989
  A megszűnésnek van fix dátuma?

  Fél éve használom és nagyon szeretem. A feledékenység ellen elhelyeztem egy cetlit a műszerfalon (a sebességmérőn) 🙂

 • Petya
  Jaj, ne. Nekem nagyon bevált. Ritkán használom az autót, így nagyon megéri nekem. Káreseményt is gond nélkül rendezték ezzel, mert többet fizetett, mint a vétkes fél kötelezője (ez is az Aegonnál volt). Bekapcsolni sem felejtem el soha, mert az app szól, hogy váltsak mozgóra, mikor a telefon Bluetooth-on kapcsolódik az autóhoz.
 • Gabor
  Kalkuláltam közben egyet az említett hellocristo.hu-n. Sajnos jóval drágább, mint a Smart Casco.
  Esetemben óránként 3/55 Ft vs. 6.2/241.8 Ft álló/mozgó módban (önrész 50e Ft vs. 58e Ft).
 • Bagett
  Néztem ezt a hellocristo.hu-t és tök jónak tűnik, főleg az okoseszköz, mert én nem hiszek abban, hogy ha csak a közértbe megyek akkor ne történhetne bármi és ha pont akkor nem kapcsolnám (vagy mondjuk elfelejtem) be akkor nem fizetnének senkit. De az árakat elnézve ez csak 2. autóra érheti meg igazán, én esetemben ha csak napi 60 perccel számolok (munkába járásnál meg hétvégi bevásárlásnál ez kb. lefedi a valóságot) akkor árban ott van mint egy rendes Casco jelenleg (Allianz-nál). Ha napi 1 óránál többet mész akkor még drágább is lenne.

  Második autóra viszont tökéletes lehet.

 • PG
  Sziasztok,
  Én a Roar Cascot csak ajánlani tudom. kb fél éve használom és azért kerestem valami alternatív megoldást, mert a kocsim éves casco díja kb 240e Ft lett volna. Így most havi kb 5-7e Ft között mozog. Hozzáteszem a pandémia miatt nem is használom sokat az autót. Igaz ez idő alatt is mentem már vele 6157km-t.
  Az autód alapján (életkor, típus stb.) illetve az önrész (nálam 10%) választás után, meghatároznak egy álló díjat (nálam ez 4,7Ft/óra) valamint egy mozgó díjat (3,14 Ft/perc).
  Illetve az egész okos casco lényegét adó “BEAT” eszköz bérleti díja napi 28FT.
  Van hozzá egy nagyon frankó applikáció, be tudod állítani, hogy milyen egyenleggel akarod feltölteni, valamint meg tudsz adni autómatikus feltöltést is azt hiszem ha 1000Ft alá menne az egyenleged.
  Ezen fellül még két dolog nagyon tetszik benne:
  (folyt. köv)
 • PG_folyt_kov
  Ezen fellül még két dolog nagyon tetszik benne:
  – létre lehet hozni vagy csatlakozni lehet meglévő pool-okhoz. Így, ha a pool tagoknak nincs kár eseményük, akkor a befizetett díjak bizonyos százalékát visszatéríti az egyenlegedre 1 év után.
  – illetve ami nekem nagyon tetszik, mert mindig elfelejtem leállítani a parkolást, hogy az applikációban van lehetőség fizetős parkolás indítására is. Amikor egy parkoló zónába érsz, és megállsz, felugrik egy figyelmeztetés, hogy akarsz-e parkolást indítani. illetve ha elinduszl akkor le is lőheted, de az app megteszi magától is ha érzékeli a BEAT, ha elindul az autód. Ezzel már több ezer forintot is spórolt nekem. 🙂
  ha érdekel valakit, ezen a linket regisztálhattok és +1000Ft-al indultok, illetve én is 🙂
  hellocristo.page.link/e8NB
  ajánlói kódom (LZ4M75) 😀 akkor már nyerjünk mind ketten 🙂
 • András
  Én is sajnálom hogy megszűnik, nagyon jó áron volt. Amíg lehet, használom.

  Az jogos hogy kicsit körülményes bekapcsolgatni. Viszont ha van Bluetooth az autódban, az elfelejtés megelőzésére van egy viszonylag jó funkció. Be lehet állítani a SmartCasco-ban a Bluetooth értesítést, és akkor kapsz egy üzit amikor beindul az autód.

  Megnéztem a HelloCristo-t amikor indult, nekem SOKKAL drágábbra jönne ki.

 • VSZM
  Ha élő szerződésem van, azt meddig lehet megtartani?

  Illetve ti egy 3 milliót érő 8 éves autóra kötnétek még rendes Casco-t? Nekem nagyon tetszett ez a használati alapú casco, havi 4-5000 Ft körül jött ki, de ami ajánlatokat máshol néztem, az ennek a duplája lenne legalább.

 • Razor1
  szvsz tök mindegy az autó kora, az értéket nézd, hogy neked mit jelentene az elvesztése. nagyon sarkítva tegyük fel holnap megsemmisül az autó, megvonod a vállad és veszel másikat, vagy komoly csapásként érne? ha előbbi, akkor nem kell biztosítás. nekem pár éve a 11 éves kb 1,5M-t érő autóra is volt cascom, most ugyanezen már jobban elgondolkoznék…
  hasonló megfontolásból lakásbiztosításom mindig van, de pl. telefonra sose kötnék, mert azt kis bosszúságon túl nem okozna gondot azonnal pótolni
 • Keki
  nekem pont ez a dilemmám: elég egy kis koccanás elől, a két ledes lámpa meg a radar GTK-ra teszi a kocsit. Tehát kis balesetnél is nagy az anyagi kockázat. A korábbi, hasonló korú és értékű autómnál ez nem érdekelt, mert ott ehhez képest piti összegből meg lehetett volna javítani. A fentiek miatt kötöttem a SmartCascót a mostanira, normál cascókkal már nem érte volna meg.
 • Maxi
  többen kérdeztétek, meddig él? amikor hívtak, felajánlottak egy közös megegyezéses szerződés bontást (cserébe kedvezményes cascot akartak), ezt nem fogadtam el, így csak fordulóra tudják majd felmondani – esetemben jövőre.
 • Gabor
  Szabályzat szerint 30 napos határidővel, hónap végére mondhatják fel – feltéve, hogy legalább egy éve él a szerződés.
 • VSZM
  Engem is ma hívtak.

  Ha közös megegyezéssel felmondom most, akkor kapok kedvezményes “normál” AEGON casco ajánlatot.
  Ha nem mondom fel, akkor a szerződéskötés után 1 évvel a biztosító felmondja automatikusan, nálunk ez jövő tavasz lenne. Az ajánlat amit adtak egyébként elég jó, valószínűleg elfogadom.