45 hozzászólás

 • Norberto
  Még mielőtt elindul a saváradat, gyorsan leírom, hogy frankó dolog ez a klub.
  Nem a perpetuum mobile, de értelmes dolog korrekt áron.
  Persze jönnek majd az okos és a még okosabb hozzászólások bedurrant epével, de amíg ezek csak elméletek, a klub egy létező dolog, ami kölcsönös előnyöket termel mind az alkotóknak, mind a tagoknak egyaránt. Tudjátok, win – win citu……és ez menő dolog 🙂
 • Hufeisen
  Ez most fizetett hirdetés, v őszinte ajánlás?
 • Janka
  Köszönöm Norberto. Pont arról akartam kerdezni,hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban. Ha másnak is van kérem írjon róla!
 • Peti
  Egy észrevétel: úgy érdekelt volna, ha lehetőséget kapok egy “próba” hónapra. Természetesen nem ingyen gondoltam, ugyanúgy kifizetném a teljes árát, csak nem ismétlődő bankkártyás fizetéssel. Ennek hiányában viszont nem szívesen vágok bele olyasmibe, amiről azt sem tudom, hogy hosszú távon érdekel-e majd. Tudom: a havi előfizetés bármikor visszamondható, tehát nem a fizetés technikai részével van gondom, hanem magával az elvvel.
 • szifonkutya
  A könyvek kivonatolását és a hanganyag átadását – térítés ellenében – úgy hívják, hogy szerzői és szomszédos jogok megsértése.De ez legyen a szervező és a kiadók jogászainak a gondja.

  A klub maga tulajdonképpen nem rossz ötlet. Divat most az sokféle módszer meg ötlet amit ígér, egy kicsit nagyobb baj, hogy a feldolgozott könyvek java része is inkább a bullshit-bingó kategória, és elsősorban az amerikai piacra érvényes, dehát istenem, a jó ötleteket nem szokták könyvben megírni.

  Érdemes egyébként elolvasni a szervező úrról készült “korai nyugdíj” témájú cikkeket,majd megnézni a LinkedIn profilját. Hogy is van ez? 🙂

 • Meepwn
  Legutóbb amikor olvastam róla elgondolkodtam rajta.
  El is kerestem keresni a blogon, hogy hol lehetne csatlakozni, de nem találtam.
  Tippelgettem, hogy ennek mi lehet az oka, de akkor annyiban is hagytam, próbáltam google segítségével is megkeresni, nem jártam sikerrel.

  Nekem 2 dolgot adott ez a lehetőség:
  -több önfegyelemmel szakítsak időt arra, hogy este olvassak
  -ne zárjam ki a lehetséges ügyfeleket az üzletemből valamiféle korlátozott elérhetőséggel, mert a következő alakalomra meggondolhatja magát

 • András
  Off – Egy cikk ötlet a jövőre nézve.
  Sokszor látom hogy átlagos 30-as emberkék szállnak ki 20-30-40 milliós autókból.
  Nyilván nem minimálbéres meloval kezdtek 5 éves korukban és úgy lépkedtek előre.

  Szívesen olvasnék arról hogy ma Magyarországon szülői es NER háttér nélkül (úgy könnyű 20 milliós vadiúj autót fenntartani ha megveszi apu 🙂 ) hogy lehet elérni egy ilyen színvonalat. Milyen vállalkozás, milyen “trükkök” kellenek ahhoz hogy valaki ilyen fiatalon elerhessen ide?
  Az megint más amikor valaki 50-60 évesen birtokol ekkora vagyont.

 • Kiszamolo
  András, jó eséllyel lízingelt autó lesz az…
 • Kiszamolo
  Peti, fizetsz egy próbahónapot, ha nem tetszik, lemondod és kész. Nem értem, mi a probléma?

  Vagy az, miért nem kapsz ingyen egy hónapot? Mert a sok ingyenélő egy hónapot kérne, amit csak lehet, lemásolna, aztán gyorsan lemondaná.

  Csak azok vannak kiszűrve, akik még egy havi díjat sem akarnak semmiért fizetni.

 • Kiszamolo
  Huf, kattints az előző cikkre.
 • Nanten
  Nem leszek népszerű, de azt hiszem ennek a srácnak dobálja fel a youtube a hirdetéseit percenként, amiben ő hirdeti, hogy huszon x évesen ő már pénzügyileg szabad. Nekem ez nem hiteles. Annyi de annyi ilyen fiatal, Instagramos, két mondatos emberke van, aki azt hirdeti, hogy ő szuper gazdag, sikeres, és független. Miért hinnék neki? Miért hinnék bármilyen gyorstalpalón, pár hetes tréninges embereknek, akik vlaójában a saját zsebüket akarják megtömni? A háttérekrül persze semmit nem tudsz, csak a kirakatot látod, hogy ő ilyen autóval, meg olyan telefonnal, meg valami messzi luxus szigetről jelentkezik be. Ezt mondjuk egy átlag ember is meg tudja tenni, kibérel egy luxus autót egy napra, rendel neten drága ruhát, majd visszaviszi, vagy hitelre nulla önerővel vesz telefont, és voilá, sikeres vagyok. 😀 Jó üzlet ez az “önfejlesztés”, csak nem te fejlődsz, hanem más.
 • Nanten
  Folytatás: kiszamolot azért olvasok, mert egyrészt hitelesnek találom, másrészt egyetértek a mondanivalójával, a könnyen gyorsan tanácsokat adó trénerekről ezt nem lehet elmondani.
 • OFFliner

  2019-07-09 at 09:52

  Peti külön kiemelte, hogy fizetné a hónapot.

  Egyébként szerintem jó ötlet amit javasol, ha nem tetszik amit kapok a pénzemért, akkor ne kelljen már külön akciózni azért, hogy következő hónapban ne fizessek olyasmiért amit nem használok.

  Ha pedig tetszik, akkor jól rábökök a weboldalon a „Meghosszabbít” gombra. Ha használom, akkor úgyis belépek. Esetleg magától szólhat a felugró ablak, hogy x nap múlva lejár a keretem, akarom e meghosszabbítani x,y,z hónappal.

  Nem jó az ember szájíze az olyasmitől, ahol benne van a pakliban, hogy elfelejtesz lemondani valamit és az idők végéig fizetsz érte. Jó, ezen a blogon valószínűleg kevés ilyen ember van, de biztos vagyok benne, hogy ilyesmi többekkel előfordul. Elhiszem, hogy nem ennek kiaknázása a cél, de rossz érzés, olyan lehúzás szagú az ilyesmi (még ha nem is az).

 • András
  Kiszamolo – mindenkinek csak nem lehet lízingelt autó. Vagy igen?

  Ez a rövid válasz amúgy azt jelenti hogy atlag kis katás ev ne almodozzon erről? 😀
  (Most nem is feltétlen az autó a lényeg, van ugyan, de direkt egy olyat vettem ami fel havi bevetelembe került, ha lenne zsebben 600 millió akkor lehet vennék valami sport akármit, bár nem vonz, inkább az a lehetőség hogy miképp lehet realisztikusan elérni mondjuk 30-35 éves korra a szép kerek 100 milliós vagyont)

 • szifonkutya
  azért nem helyes látatlanban leingyenélőzni a közönségedet. Azért annyit hozzátennék, hogy nem a világ 8. csodáját tárják fel ezekben az írásokban, hanem írnak sok oldalt sok pénzért. Őszintén nagyon hiányoljuk és várjuk vissza a régi Kiszámolót, mert a mostani sajnos egy ellenvéleményt nem tűrő, ellentmondásos írásokat közlő valaki lett. Kár 🙁
 • Kiszamolo
  Akkor figyelmetlenül olvastam. Nem tudom, miért nem lehet csak egy hónapot fizetni, talán technikai oka van.

  Egyébként ezekben az is a nagy üzlet, hogy az emberek elfelejtik, mi mindenre fizetnek elő, amit nem is használnak

 • Kiszamolo
  szifon, félreolvastam, amit írt. S nem róla írtam, hogy ingyenélő, hanem azokról, akiknek minden csak akkor kell, ha ingyen van, de akkor minden kell.

  Amikor szerveztem kiszámolós előadást, amíg ingyen volt, 500-an jelentkeztek. Mivel ekkora terem nem volt, ezer forintra emeltem a díját, egyből nem maradt csak 70-80 ember.

  Vagyis 420 még ezer forintot sem akart fizetni érte. De ha ingyen van, akkor megyek.

  Igen tanulságos eset volt. S állítólag ezt a blogot a jobb módú, tudatosabb emberek olvassák.

  Na, erről beszéltem és nem a hozzászólóról.

  EGyébként már fárasztó ilyen méretben az értetlenkedő tömeg, ahol minden másodikról lerí, hogy nem érti, mit olvasott, de azért azonnal megfogalmazza a véleményét, nem arról, amiről a cikk szól, hanem arról, amiről szerinte szólna.

  De ez még kevés, el is várja, hogy 20 hozzászólásban arról vitatkozzunk, amiről nem szól a cikk, csak ő nem érti, miről olvas. Vagy mert ő nem úgy gondolja, ezért vitatkozzunk.

  Ki a fenét érdekli, hogy szerinte hogy kellett volna írni a cikket. Írjon ő cikket, aztán majd vitatkozzon ő azokkal, akik szerint másként kellett volna megírni.

  Gondolkodtam azon, hogy annak az ötven értelmes embernek adok regisztrációt, akinek hozzáadott értékkel bír a hozzászólása és rajtuk kívül senki más nem tud hozzászólni.

  Így a gondok zöme azonnal megoldódna.

 • Gábor
  @András:
  miképp lehet realisztikusan elérni mondjuk 30-35 éves korra a szép kerek 100 milliós vagyont?

  Egyszerű válasz: csak vállalkozással, de nem mindegyik alkalmas erre. Vannak vállalkozásnak álcázott munkahelyek, ahol a bevétel korlátozott.

  Javaslom olvasd el MJ Demarco – Gyorsítósáv a milliókhoz c. könyvét, vagy itt egy rövid összefoglaló belőle: tacitproject.hu/gyorsitosav-a-milliokhoz-osszefoglalo/

  Ebben a könyvben megtalálod milyen feltételeknek kell megfelelnie a vállalatodnak, hogy korlátlan bevételt érhess el pár év alatt.

 • Nacionalista
  @Kiszámoló:
  De miért akarsz minden értetlenkedő kommentre válaszolni? Én a helyedben inkább elengedném. Aki elolvasta az adott posztodat az úgyis érti hogy ha a kommentelő a hülye, aki el sem olvasta azzal csak energiapocséklás foglalkozni.

  Hogy ontopic legyek: én is kicsit furcsállom ezt a klubot. A netes leírások alapján azért azt hamar el lehet dönteni egy könyvről hogy érdemes-e elolvasni. Ha igen, akkor meg megveszem és elolvasom én.

  Ingyenes önfejlesztő tipp: szánj időt önfejlesztésre, és olvasd el a releváns könyveket. 🙂 Mondjuk ez legalább ártatlan dolog, ténylegesen kapsz valamit a pénzedért, meg talán rá tud vezetni embereket arra, hogy képezzék magukat.

 • Kiszamolo
  Nacionalista, sajnos nem ez a helyzet.

  A példa kedvéért ajánl egy agyament befektetést a hozzászólásokban és mivel nem reagáltam rá, sok olvasó úgy értelmezi, hogy ezzel jóváhagytam, egyetértek azzal, amit ír. Aztán beleugrik és még én leszek a hülye, mert nálam olvasta. Az, hogy nem tőlem, az már más kérdés, arra nem emlékszik.

  S figyeld meg a hozzászólásokat:

  – Valaki pozitívan, helyeslően ír a poszttal kapcsolatban, a következő 20 hozzászólás 90%-a is helyeslő és pozitív lesz.
  – Valaki negatívan ír valamit, vagy beleköt valamibe, a következő 20 hozzászólás 90%-a is negatív, vagy belekötős lesz.

  Egymást tüzelik pro és kontra is. Ha nem reagálsz, az egész elmegy egy-egy irányba.

 • Nacionalista

  Nézd, aki egy blogposzt alatti random kommentre alapozza a befektetését, azzal úgysem tudsz mit kezdeni.

  Engem is zavar, hogy sokszor milyen a hozzászólások színvonala, én csak azt mondom, hogy ezt – szerintem – nem leszel képes megváltoztatni.

  No mindegy, nyilván te többet foglalkozol a bloggal mint én, a te döntésed. Csak az látszik kívülről, hogy sokszor vagy dühös/frusztrált, aminek teljesen értem az okát, de nem lesznek tőle sajnos színvonalasabbak a kommentek. Csak azért szurkolok, ne húzd fel egyszer az agyadat annyira hogy beszünteted itt az egész blogot 🙂

 • Peti

  Most épp az Izys-el jártam úgy, hogy tavaly nyáron beléptem hozzájuk, a bankomnál pedig engedélyeztem a csop. beszedési megbízást. Ezzel részemről le is tudtam a dolgot. Erre most, a megküldött éves számlakivonatomon látom, hogy:

  1. A tagdíjat csak novembertől, 3 hónapos késéssel kezdték el beszedni

  2. Ugyancsak novembertől bevezették az őrangyal szolgáltatást, és azóta vonják tőlem a havi 395 ft-os díjat, amit én nem is igényeltem

  3. Nemrég olvastam a weblapjukon, hogy a havi 3 ezer ft-os minimális tagdíjat 5 ezer ft-ra emelték. És mivel az első 3 hónapban nem vonták a tagdíjat, a csoportos beszedési megbízás felső limitjét pedig anno 3 e Ft-ra állítottam, így önhibámon kívül hamarosan tagdíj nemfizetőnek fogok minősülni.

  És ezekről a változásokról természetesen semmilyen tájékoztatást nem kaptam tőlük sem postai úton, sem emailben. Na, ezért említettem én az elveket..

 • Borbolya

  A te porblémádra’ egy megoldás:
  Revolut disposable virtual mastercard

  Fizetés után kitörlöd és nem lehet a számládat terhelni többször. Végtelen számban igényelhetsz.

 • Kiszamolo
  Borbolya, azt azért tegyük hozzá, hogy az csak prémium ügyfélnek van, minimum évi 96 euróért…
 • Sanyika
  @borbolya Free revolutnál is elérhető az eldobhatós virtual master card. Használtam már.

  100M 30-35 éves korra? Nem lehetetlen, alkalmazottként sem, igaz voltam külföldön is. Több is összejött, egy nyamvadt főiskolai közgazdász diplomával. Viszont nagyobb kérdés, miért gondolod, hogy 100 Misivel megengedhetném magamnak a 30 Milliós autót. Persze, meg tudnám venni, bár azt etetni is kell, a gumi se olcsó abban a méretben, és egy kisszerviz sincs meg 50 ezerből, szóval mondjuk havi 300 a fenntartása. De még mindig futná. De utána mi lesz? 5 év múlva már csak 10M-t ér a kocsi, ráköltöttem még jó sokat, szóval nem az anyagi függetlenség felé visz a dolog. Jó nekem a 2M-s 10 éves csoda is, az fenntartható is, meg nem sirok, ha megsemmisül. Cserébe élvezem az anyagi függetlenséget, akkor dolgozom, ha kedvem tartja, akkor utazom, ha kedvem tartja.

 • Tomek
  …miképp lehet realisztikusan elérni mondjuk 30-35 éves korra a szép kerek 100 milliós vagyont.

  Na, az engem is érdekelne, mivel 40 éves vagyok…

 • Kiszamolo
  Sanyika, prémiumnál írja ficsörnek, hogy ezért éri meg előfizetni rá.
 • Sanyika
  Prémiumként Visa-t kapsz. MIért jobb mint a Master? Fogalmam sincs. De lényeg, hogy free-ben is van eldobható master.
 • Róbert
  Néhány hónapja vagyok tag. Részemről csak ajánlani tudom. Rengeteg könyv van feldolgozva, ami havi szinten gyarapszik. Minden anyag hangoskönyv formájában is megtalálható, ami vezetéshez tökéletes. Havonta többször is van klubtalálkozó az oldal tematikájával megegyező témákban.
 • Kiszamolo
  Ennek örülök, bár akkor szándékosan ferdítenek, mert ha rámész, mi a különbség a free és a prémium között, ez hangsúlyos ficsöre csak a fizetősnek.
 • Zsolt
  @kiszamolo
  Ingyenes Revolut szamlam van. Jenleg van 1 rendes + 1 virtualis kartyam. Sima virtualisat tudok hozzadani €5.99 – ert, viszont eldobhatonal csak a premium reklam jon elo.
  Bar lehet, higy ha toroln azt az 1 virtualisat akkor helyette tudnak hozzaadni egy eldobhatot. Ezt nem probaltam.
 • Kenrich
  Hallgattam az egyik hangoskönyvet.. És katasztrófálisan sz@r volt. Hadart a gyerek, s úgy tűnt, hogy alig várja, h. vége legyen. Élvezhetetlen volt. Meg is írtam neki. Mentségére szóljon, h. visszaírt és hogy ki fogja javítani. Később ezt nem ellenőriztem, de biztosan megtette. Ádámról az a benyomásom, hogy még nem túl tapasztalt, de legalább jó úton jár. Most még kevés, hogy hallgassak rá, v. tanácsot kérjek tőle. 2 év múlva valószínűleg már nem így lesz.
 • Nagycsaládos
  Hasznos kezdeményezésnek tűnik, de vannak kételyeim is.

  Egyrészről nincs feldolgozva néhány olyan könyv, ami engem érdekel tehát a klubra szánt összegen felül ígyis-úgyis meg kell venni. Vagy feladod, hogy érdeklődésed szerint válogatsz és Ádámra bízod magadat.

  Másrészről sok könyv e-book vagy audiobook formában egyébként is megvehető pár dollárért, sőt ha rákeresel youtubeon is fent van elég sok (mondjuk ehhez nem tudom mit szól a kiadó/szerző). Nem beszélve a könyvtárakról.

  Harmadrészt a jó könyveket szerintem nem lehet 10-20 pec alatt feldolgozni. Ahhoz, hogy az anyagot ténylegesen magadévá tedd szükséges belefektetni azt a pár órát amivel a könyv végighallgatása/olvasása jár, akár többször is.

  Negyedszer pedig csak annak érdemes mennie, aki tudja miben akar okosodni. Ha nincs cél, akkor értelmetlen pénzt kiadni.

  Aki pedig nem tud angolul, az először az angol tudásába fektessen.

 • Matetoth
  @sanyika
  Gyorsan megneztem, eldobhato csak magasabb csomagoknal van, az en ingyenesemnel aut irja, h valtsak masasabb szintre. 🙁
 • Bleutor
  Revolut free ad virtuális kártyát, de az nem eldobható kártya, az eldobható virtuális kártyáért prémium kell. Persze ha egyszer használod és letiltod, akkor ugyanezt eléred, viszont nem kapsz másik virtuális kártyát, csak ha nagyobb csomagra váltasz.
 • Copywriter
  Feliratkoztam Ádám klubjába ez reklám miatt, mely 30 passzív jövedelem ötletet mutat be. Ez érdekelt. Erre megnyitom a cikket, és az ötletek: 1. Lakás, nyaraló, 2. MLM, 3. Garázs, 4. Csónak, hajó, autó bérbeadás, 5. Franchise hálózat kiépítése, 6. Webshop (dropshipping), 7. Online oktató, tanácsadó, 8. Befektetési alapok. És így tovább.

  Ez az ember tudja, hogy az állásajánlatok 90%-a a bérminimumot adja, de csak azért, mert kötelező? 140ezer nettó. Hogy a fenébe lesz abból lakás, nyaraló, befektetési alap? Ha már van, akkor könnyű jövedelmet generálni belőle, de egy átlagember semmi sem ér az ilyen tanácsokkal.

  A net tele van tanácsadókkal, főleg, mióta Instagram, Facebook van. Mindenki tanácsot akar adni. Pedig a válasz egyszerű: tanulj meg angolul, és keress szövegírási, fordítási, asszisztensi munkát. Sokkal nagyobb eséllyel lehet ilyet kifogni.

 • Danhadnagy
  kevés ennél tenyérbemászóbb képű embert láttam már mind ez a Szendrei Ádám. Előadja, hogy mekkora nyugdíjas, de vért izzad, hogy minél több embert tudjon bevonni a bizniszébe. Nekem nem ez a nyugdíj!
 • Zabalint
  Bár lehet, múltkor is írtam már, és most sokat gondolkodtam, hogy ismét leírjam, mert mindig csak fikázok dolgokat, de nekem nagyon nem szimpatikus ez az egész. Az oldal stílusa olyan mintha egy “kihagyhatatlan ajánlat” vagy MLM reklámja lenne. Az ilyen önfejlesztő bullshit könyvek meg soha nem voltak szimpatikusak, de ha már mégis ilyet olvasnék, akkor egy könyv mondanivalója nem azonos egy pár oldala kivonattal. Fizettem már e-learningre, vásároltam e-bookot is már, tehát nem arról van szó, hogy ingyen szeretném mások szellemi termékeit, de ez az a kategória, ami még ingyen sem érdekelne. Akinek ez kell, az csak nyugodtan, amire van piac, azt el lehet adni, nekem mindenesetre nem kell ilyesmi.
 • András
  Alapvetően egyébként jó lenne az ötlet, van elég sok könyv amiben van 3 értelmes gondolat, de legutóbb Mózesnek sikerült eladnia ilyen rövid anyagot, ezért sok író csinál egy nagy bullshit körítést neki. Ugyanakkor rengeteg olyan konyv is van ahol ha nem érted a levezetést, akkor az alap gondolatokkal se mész semmire.
  Az összes fogyasztó cucc leírható annyival hogy egyél kevesebbet mint amit eleget a tested és fogyni fogsz, ez oké. De pénzügyi tanácsok esetében? Miklós kiszamolo akadémiája is ha csak a full alapokat nézem 2-3 óra legalább és ez messze messze nem az hogy pontosan hogy fektess be. Mindegy, én szeretek olvasni, nem én vagyok a célcsoport de kétlem hogy így komoly értéket lehetne átadni.
 • András
  Sanyika
  2019-07-09 at 14:57
  A 30 millas autó csak példa volt. Inkább az érdekel hogy itthon, magyar viszonyok között hogy tud valaki ilyen színvonalat elérni anélkül hogy ez 65 éves korára lenne még ÉS anélkül hogy a jövőjét élné fel.
 • Nagy Ferenc
  Jó angolosoknak, hasonló szolgáltatás a Blinkist.
  Ennek hozzáféréséhez egy kis okosság: ha Scribd ingyenes próbaelőfizetést regisztrálsz (amit törölhetsz 30 napon belüll) , ingyenesen kapsz hozzá Blinkist hozzáférést 6 hónapra, a könyvek audio formátumban is fent vannak. Blinkist appot használj a belépéshez.
 • Szorgoshangya
  A srác amúgy nem mondd rosszat, viszont beismeri, hogy ő bizony kapott egy lakást a szüleitől! 😀
  Hoppácska!

  Így könnyű nyuggernek lenni 29 évesen. Én ezt 30 pluszosan értem el, diákhitellel, chf-hitellel, zéró szülői támogatással.. Mára hitelmentesen, megtakarításokkal, jó keresettel, Mo-n!!

  Mondjuk az én passziv jövedelmemmel most még elég szűkösen jönnék ki, de kijönnék.. Most én is írjak egy könyvet erről?

 • OFFliner
  A lízinget és sosem értettem. Ez kinek jó? Ez csak tiszta pénzkidobás, nem?
 • KlubTag
  Nekem nagy kedvencem a klub, sok konyvet meghallgattam hangoskonyvkent. Es igen, egy resze tenyleg bullshit, de pont ezert jo a klub, mert 30perc alatt atjutsz olyan konyveken is, amit amugy nem olvasnal el, de van egy ket gondolat, amiert igy megeri.

  A srac neha tenyleg furi, de szeretheto. Es igen, a kozonsegtalalkozokon is vannak gaz arcok. De lassuk be, ha valaki nem total kezdo az eletben, ha mar felnottkent is volt fejlodes az eleteben, akkor az az eletszeru, hogy egy ilyen tarsasagnak egy reszet megmosolyogja, a masik reszet elismeri, felnez rá. Olyan tarsasagba, ahol mindenki csak elotted van, nem nagyon vesznek be.

  Ps: nem vagyok erdekelt a klub penzugyi sikereben – kicsit gaz, hogy ugy erzem, ezt ide kell irnom

 • Anonimus1
  Ádám jó dolgokkal kezdte, de mikor kifutott az amúgy elég sok helyen fellelhető életmód váltási, hitel és egyéb kiszámolósdi videókkal (amiket az itteni társoságnak már évekkel ezelőtt jobban elmonott Miklós, sokszor itteni anyagokra épült), akkor elment egy elég erős sales stílusba.
  A világot mindenki meg tudja váltani, csak lépj be a klubba és elmondom hogyan.
  Persze részben nyilván az irígység beszél belőlem, de Miklós sokszor elmondja, Magyarországon 2-3 pénzügyi tanácsadó van aki ténylegesen meg tud élni ebből, és nem sales jutalékon él.
  Sajnos az a helyzet, hogy Ádám is ugyanúgy függő ügynök, csak saját termékét értékesíti – hogy más szerzők rövidített művei saját terméknek számítanak, ezt most ne firtassuk.
  Persze van tuti 30 vállalkozási tippje, de sajnos azzal is kezdhetné, hogy palizz be 1800 embert, hogy rövídített könyveket olvasson(-írjon), és vágj zsebre évi 43 milliót.